Gentager succes: Zwei Grosse keyhangers giver vilde tilbud til studiestart

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Universitetsuddannelsernes studiestart er lige om hjørnet, og det betyder, at der er en masse fest og farver samt nye, unge tilflyttere i vente i det aalborgensiske bybillede.

Især i Jomfru Ane Gade glæder man sig både til at se velkendte ansigter og selvfølgelig også at byde de nye velkommen i studiestartsperioden.

Hos Zwei Grosse Bier Bar i hjertet af Jomfru Ane, kan de igen i år tilbyde studiestarts-keyhangers med en masse lækre fordele til dig og dine studiekammerater.

Derudover kan du i september måned på Zwei Grosse Bier Bar se frem til Kahoot hver onsdag, halv pris hele natten hver torsdag, fredagsbar hver fredag, livemusik både torsdag, fredag og lørdag samt fri entré hver eneste dag.

Fede fordele i studiestartsperioden – helt gratis

Der er rigtig mange gode grunde til at få fingrene i en af de eftertragtede keyhangers.

Fordelene består blandt andet af en gratis fadøl, et gratis shot, flügel til 10 kr., Gin Hass Rosé til 20 kr., Jägerbomb til 5 kr., helflaske inkl. fire vand til kun 200 kr.

Derudover kan du i forbindelse med studiestartsfesten den 19. september komme på Zwei Grosse Bier Bar til fri bar fra kl. 22-23.

Du får altså alt dette, og meget mere, i din keyhanger, der kan anvendes fra den 2. september til og med den 31. oktober – helt gratis. 

 

”Vi håber, at vi med vores keyhangers kan trække folk indenfor og overbevise alle om, hvor fed en stemning, der er på Zwei.

”Vi vil gerne vise, at der her er plads til alle. Både dem der vil danse på bordene og dem, der vil sidde lige så stille og hygge sig med et spil kort.

Netop fordi at alle skal føle sig velkomne, har vi også altid fri entré,” fortæller manager, Ann Sørensen.

Hvis du gerne vil have fingrene i en keyhanger, så hiv fat i din tutor og bed ham eller hende om at skrive en mail til as@zweigrosse.dk og angive antal, så hele din gruppe kan få sig en keyhanger.

Er du selv tutor, så er det med at komme hurtigt til tasterne – det er først til mølle.

Er du en rigtig Schibums?

Så er tiden inde til at vise dit værd, og forsøge dig med at komme igennem:

10x fadøl eller Breezers skal drikkes og 5x Jägerbombs.

Hvis ovenstående er gennemført inden lukketid, kan du kalde dig en ægte Schibums, og få dit navn op på Wand von Schibums, så alle kan se det.

Du kan gøre et forsøg alle åbningsdage – du skal bare tilmelde dig i baren inden kl. 23.

Prisen for fadøl er 240 kr., og vil du hellere gøre forsøget i Breezers, koster det 300 kr.

Med en studiestartskeyhanger kan du blive Schibums for kun 200 kr.!

Gratis privat introfest med fri bar

I samarbejde med Zurf, giver Zwei Grosse Bier Bar dig og dine medstuderende også muligheden for at holde en introfest – kvit og frit.

I bestemmer helt selv om festen skal holdes på Zurf eller Zwei Grosse Bier Bar.

Antallet af festdeltagere afgør, hvilken fordel I får til festen. Er i minimum 50, får i fx fri fadøl i en time.

Book jeres introfest ved at sende en mail til as@zweigrosse.dk.

Hos Zwei Grosse Bier Bar ser de frem til at byde jer alle velkommen – både til eventuelle introfester, i forbindelse med den store studiestartsfest og til de helt normale byture, hvor du kan lære dine nye studiekammerater at kende i festlige omgivelser. 

”Det vi glæder os allermest til ved studiestartsperioden, er alle de nye unge mennesker i byen. Derudover ser vi frem til den helt særlige stemning, der er i gaden.

Det er en fælles indsats mellem alle os i Jomfru Ane Gade at give de nye unge mennesker et godt indtryk og en god fest, og det vil vi på Zwei Grosse Bier Bar i hvert fald gøre vores bedste for,” slutter Ann.

Hvis du er nysgerrig på, hvilke tilbud der er, og hvad der sker på Zwei Grosse Bier Bar, kan du følge med på deres facebookside

Nordkraft fylder 10 år: Fejres med kæmpe parade igennem Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Visit Aalborg
Foto: Visit Aalborg

Oplev en helt unik forestilling både i byen og i Nordkraft, når centeret fejrer sin 10 års fødselsdag i Aalborg.

Fødselsdagen markeres med en særlig parade, der med optræden, kul, lys, fakler, stemning musik og en helt masse NordKRAFT bevæger sig gennem Aalborg.

Paraden finder sted fredag d. 27. september fra kl. 19.30.

Tre kulvogne, en lanterne med lys i, skuespillere, sambadansere og paradefolk med fakler vil i samlet flok bevæge sig fra Nordkraft gennem Nørregade og Nytorv, når mørket falder på.

Alle i byen er velkomne til at gå med i paraden – eller blot kigge på.

Når paraden rammer Nordkraft igen, er der udstilling, danse-performance og skåltale i Kedelhallen.

Azzurra griller gratis pølser og byder på øl/vand, så længe lager haves.

Fra kulkraftværk til kulturkraftværk

Teater Nordkraft og Kunsthal NORD står bag paraden, som ifølge teaterleder på Teater Nordkraft, Jakob Tekla Jørgensen, passer perfekt som en hyldest til Nordkraft og Aalborg:

“En parade er den helt rigtige fejring i en by som Aalborg, som med Nordeuropas største karneval er vant til den slags optoge.

Aalborg har ændret sig som by, og bygningen Nordkraft er central i udviklingen fra industriby til videns- og kulturcenter i Nordjylland,”

Paradevognene skabes af kunstnerduoen Jens & Morten. Den ene halvdel af duoen, Jens Ardal, har i sit arbejde også taget udgangspunkt i Nordkraft som et billede på Aalborgs udvikling:

“Nordkraft satte i mange år strøm til Aalborg, men sender nu en anden form for energi ud i byen med de mange kultur- og fritidstilbud.

Med paraden viser vi Nordkrafts udvikling fra kulkraftværk til kulturkraftværk og fremhæver vigtigheden af både det fortidige og det nutidige,” siger han.

Efter paraden fortsætter fejringen i Kedelhallen, hvor paradevognene udstilles. Her vil dansekunstneren Sandro Masai lave en performance i Kedelhallen til ære for Nordkraft.

Skuespiller Jacque Lauritsen holder en skåltale skrevet af Teater Nordkrafts bestyrelsesformand, Johannes Andersen.

Vores allesammens Nordkraft

Jakob Tekla Jørgensen understreger, at aftenen er for alle med tilknytning til eller begejstring for Nordkraft:

“Igennem Aalborg løber der usynlige tråde mellem mennesker, og mange af dem løber igennem Nordkraft.

Her mødes folk i aftenskolen, ungdomsskolen, til koncerter, i idrætsforeninger og til træning, til ølsmagning, kunstoplevelser og et væld af arrangementer.

Til paraden mødes alle disse mennesker i et samlet udtryk og fejrer i fællesskab vores allesammens Nordkraft.

Der bliver musik, fest, kunst og optrædener i Kedelhallen – og selvfølgelig pølser grillet over kul!”

Paraden er støttet af Statens Kunstfond og Nordjyllandsværket.

Program fredag den 27. september
19:30 – 20:30: Parade fra Kjellerups Torv (se rutekort)
20:30 – 21:15: Gratis grillede pølser og øl/vand på Kjellerups Torv – så længe lager haves. I Kedelhallen er der udstilling, performance og reception
21:00 – 21:15: Skåltale for Nordkraft i Kedelhallen
21:15 – 22:30: Udstilling og reception

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Hvad: Nordkraft X parade og fejring
Hvor: Nordkraft, Kjellerups Torv
Hvornår: 27. september, 19.30-22.30

Læs mere her.

Kæmpe interesse for legenden: Jan Mølby holder ekstra foredrag i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Jan Mølby er en legende både i Danmark og i Beatles-byen Liverpool.

Da han spillede fodbold var det ofte nok bare at stå omkring midterlinjen og spille sukkerbolde til angriberne. Dengang var der ikke pulsure og hjerterytme-målere for at optimere formen.

Her var det turen til pubben efter kampen, der ofte afgjorde kampe, fordi sammenholdet på fodboldholdet blev skabt over en masse øl.

Kun de færreste danske fodsboldspillere har haft en karriere, der kan måle sig med Jan Mølbys. På 12 sæsoner vandt han tre engelske mesterskaber og tre FA Cup-finaler med Liverpool.

Spillede med verdensstjerner

I perioden spillede The Great Dane sammen med flere af datidens største profiler som Kenny Dalglish, John Barnes og den faste værelseskammerat Ian Rush.

Det har kastet masser af uforglemmelige øjeblikke af sig både på og uden for banen – øjeblikke som Jan Mølby eksklusivt går i dybden med på sin Danmarksturné.

Interessen for Mølbys foredrag er kæmpestor her i Aalborg. Således er der booket et ekstra foredrag ind i Musikkens Hus, som finder sted onsdag d. 30. oktober.

Der er muligvis over en måned til, men allerede nu melder arrangørerne om få billetter tilbage.

Skal vi ikke lige huske tilbage til sidst Mølby var i Aalborg med et foredrag. Der rundede han aftenen af med at tage ned på John Bull Pub og skrive autografer og fortælle flere røverhistorier.

I foredraget i Musikkens Hus kan du blandt andet høre om dengang, da Bruce Grobbelaar måtte sys med 30 sting inden VM-finalen for klubhold, eller da Mølby slog syv tænder ud på Upton Park.

Få også svar på, om han stadig har en butler, og hvorfor han ikke var på julekort med Richard Møller Nielsen.

Hvad: Jan Mølby foredrag
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: Onsdag d. 30. oktober kl. 19.00
Billetter her

Bliver en kæmpe begivenhed: Forventer 25.000 til flytning af Rubjerg Knude Fyr

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Toppen af Danmark
Foto: Toppen af Danmark

Om godt en måned sker der noget helt usædvanligt i Nordjylland, som i den grad også tiltrækker enorm interesse fra aalborgensere og øvrige nordjyder.

Det 23 meter høje fyr Rubjerg Knude, en af Nordjyllands mest kendte attraktioner, skal nemlig flyttes 80 meter til en ny placering.

Dem der har set det i virkeligheden eller endda været oppe i fyret kan nok skrive under på, at det altså er ret stort.

Så det er svært at forestille sig, at man sådan fysisk lige skal flytte fyret.

Kan ryge i vandet

Rubjerg Knude Fyr er nemlig i overhængende fare for på et tidspunkt at ryge i vandet, hvis man ikke reagerer i tide.

Den lokale murerforening Lønstrup Murerforretning skal stå for den komplekse opgave med at rulle attraktionen et stykke væk.

Fyret skal nærmest have rulleskøjter på, og det vil kunne bevæge sig med cirka otte meter i timen.

Det ligger fast, at det sker i uge 43 men selve dagen afhænger af vind og vejr. Ikke desto mindre har man allerede indikationer hos Hjørring Kommune, at det bliver en kæmpe begivenhed.

Faktisk forventer man, at over 25.000 nysgerrige kigger forbi for at se fyret blive flyttet.

Det skriver TV 2 Nord.

Marker som p-pladser og shuttle busser

Man forventer også rigtig mange fra Aalborg, som tager turen op samt fra hele oplandet omkring det berømte fyr.

Flere marker inddrages til at være p-pladser i uge 43, hvor man har en kapacitet på 1500 biler. Derudover indsættes der shuttle busser fra Løkken og Hjørring, som skal køre i pendulfart mellem byerne og Rubjerg Knude Fyr.

“Vi skal hyre busser, vi skal leje telte til de aktiviteter, der skal foregå. Vi skal lave aftaler med rigtig mange mennesker. Vi skal jo have politi, hjemmeværn og beredskab på plads,” fortæller Leif Lund Jakobsen fra Hjørring Kommune til TV 2 Nord.

Beregninger siger, at det det ikoniske fyr med garanti vil skride i vandet, hvis man ikke gør noget.

Derfor tager man den store risiko med at flytte fyret, selv om der kan komme skader på det ved flytningen.