Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Åbner dørene: Her kan handicappede og tilskadekomne bo gratis over julen

Af Nathalia Hentze Nielsen

I denne tid findes der heldigvis mange former for julehjælp.

For nogle kan det nemlig være en udfordring at få alt til at gå op, fra økonomi til praktiske gøremål, og hvis du eller nogen i din familie er handicappet eller tilskadekommen, bliver det næsten endnu sværere.

Men der er heldigvis et lyspunkt.

Et af byens mest hjertevarme steder er trådt til med et tilbud, der forhåbentlig kan hjælpe til at løse nogle af disse udfordringer.

Gratis ophold i julen

Genoptræning Danmark, beliggende i City Syd, har meldt ud, at deres center står tomt fra den 15. december og indtil efter nytår på grund af juleferie.

Mikkel Salling Holmgaard, stifter af stedet, fortæller til MigogAalborg:

“Vi har tomme lokaler i denne periode, og vi ønsker at hjælpe dem, der kunne have brug for en ekstra hånd henover julen.”

Han fortsætter:

“Måske har en familie svært ved at få besøg af et familiemedlem eller en ven, der er kommet til skade. Det kan være både dyrt og besværligt at finde steder med de rigtige faciliteter.

Derfor vil vi gerne tilbyde vores gratis.”

Når der ikke er ferie, benyttes Genoptræning Danmark af deltagere fra hele landet, der har brug for private genoptræningsforløb med henblik på at forbedre sin fysik.

Tilpasset personer med særlige behov

Genoptræning Danmark har allerede fået meget respons på tilbuddet på deres Facebook-side, hvilket ifølge Mikkel blot bevidner om, at der er behov for en kærlig håndsrækning til netop denne gruppe af mennesker.

Tilbuddet indebærer, at du eller en bekendt kan benytte centrets faciliteter i juleperioden, som i forvejen er tilpasset for personer med handicap eller særlige behov.

“Hvis den pågældende person har brug for plejehjælp fra kommunen, så kan man let flytte plejen hen til os.

Vi har også en bus til rådighed, der kan lånes til transport af kørestolsbrugere, hvis det skulle være nødvendigt,” slutter han.

Vil du vide mere, kan du se Genoptræning Danmarks opslag lige her.

Del artikel

Andre læser også