Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Genialt: Aalborgensernes juletræer fra sidste jul bliver til en skov i midtbyen

Af Emil Kjær Jørgensen

I januar indsamlede Magasin og Råt&Godt i samarbejde hele 2.000 aflagte juletræer fra aalborgenserne, som blev upcyclet til træfigurer, der sidenhen er blevet solgt i Magasin.

Nu omdannes de resterende træer til nye bæredygtige juletræer, som skal bidrage til at sprede julestemning på Gabels Torv i Aalborg.

Det skriver Magasin i en pressemeddelelse.

En helt overvældende indsamling

December nærmer sig med hastige skridt, og inden længe bugner bybilledet af gran og julelys. Det gælder ikke mindst på Gabels Torv i Aalborg, hvor Magasin i samarbejde med den aalborgensiske virksomhed Råt&Godt spreder julestemning med en skov af upcyclede juletræer.

Genialt: Aalborgensernes juletræer fra sidste jul bliver til en skov i midtbyen

Træerne på tovet er fremstillet af materialer fra aflagte juletræer, som i januar blev indleveret til den socioøkonomiske virksomhed.

Her modtog Råt&Godt mere end 2.000 juletræer fra aalborgenserne, efter Magasin og den socialøkonomiske virksomhed i et nyt samarbejde opfordrede nordjyderne til at donere deres brugte juletræ. For hvert doneret juletræ gav Magasin Råt&Godt 100 kroner som støtte til deres arbejde med unge på kanten af samfundet.

Det blev derfor til en samlet donation på hele 200.000 kroner efter en overvældende juletræsindsamling, og de resterende træer skal nu udgøre en skov i Aalborgs midtby. 

“Vi glæder os til at pynte byen op med god samvittighed og bidrage til den hyggelige julestemning i Aalborg. I begyndelsen af året blev vi overdynget med hele 2.000 juletræer, der først og fremmest blev omdannet til små træfigurer, som sidenhen er blevet solgt i Magasin. Nu har vi valgt at de resterende materialer skal upcycles til bæredygtige juletræer, som desuden bliver pyntet med solcelledrevne lyskæder,” fortæller Jeanett Andersen, Department Store Manager hos Magasin i Aalborg.

Med udstillingen ønsker Magasin og Råt&Godt at opfordre danskerne til at skrue ned for forbruget, og sætte spørgsmålstegn ved, hvordan og hvorfor produkter bliver produceret.

Genialt: Aalborgensernes juletræer fra sidste jul bliver til en skov i midtbyen

Gentager juletræsindsamling

Opførslen af den bæredygtige juletræsskov sker som et led i Magasins ansvarlighedsstrategi, der har til formål at bidrage til en mere miljøbevidst mode- og livsstilsbranche samt støtte børn og unge i særligt de lokalområder, hvor Magasin har forretninger. Derfor vækker det stor glæde at kunne samarbejde med en socialøkonomisk virksomhed som Råt&Godt, der primært beskæftiger fleksjobbere og personer i beskæftigelsestilbud:

“En vigtig del af Magasins strategi er at gøre en forskel – både når det gælder klimaet, men i høj grad også, hvad angår socialt ansvar. Det gør vi bedst ved at være engageret i vores lokalområder, og derfor er vi utrolig glade for endnu engang at kunne samarbejde med Råt&Godt, som med sit arbejde giver en håndsrækning til de mennesker, der har allermest brug for det,” siger Jeanett Andersen.

Hos Råt&Godt er man ligeledes glade for at kunne indgå et samarbejde, som styrker virksomhedens arbejde med social ansvarlighed og samtidig spreder glæde i vintermørket.

“Vi er rigtig glade for, at en stor virksomhed som Magasin igen bakker op om det arbejde, vi udfører for at give mennesker og materialer en chance til. Vi blev blæst fuldstændig bagover af de mange træer, som blev indleveret i januar, så de resterende træer skal naturligvis bruges fornuftigt til at sprede bæredygtig julestemning i bybilledet.

På den måde kan vi også give lidt tilbage til nordjyderne, som har støttet projektet ved at indlevere deres brugte grantræer,” forklarer stifter af Råt&Godt, Christian Helweg, som understreger, at det igen i år er muligt at indlevere sit brugte juletræ hos værkstedet på Hjulmagervej.

Den upcyclede juleskov vil være på Gabels Torv fra den 19. november og indtil jul. På åbningsdagen vil Christian Helweg sammen med Aalborgs borgermester Thomas Kastrup-Larsen tænde julelysene på skovens højeste træ, som lyses op af en lyskæde, der bliver drevet af grøn energi fra en cykel.

Del artikel

Andre læser også