ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Genial kombination: Prøv Gin & Tonic Gløgg i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen

Når IsVærftet på Stjernepladsen sætter sig for at prøve noget nyt, ender det som regel med at blive en bragende – og velsmagende – succes.

Nu er de på den igen, og denne gang er det en spændende julenyhed, som vi blev nødt til at smage.

Ejer Lene Koldkjær Decker har været i det eksperimentelle hjørne og tilbyder, hvad der umiddelbart lyder som en selvmodsigelse: Gin & Tonic Gløgg.

G&T skal helst nydes kold, og gløgg er jo som bekendt en dejlig varmende drik. Hvordan kombinerer man lige de to, så det også smager godt?

Spiritusmærket Deer & Doe har løst ligningen eksemplarisk og indtil nytår, kan du få det bedste af begge verdener i de hyggelige lokaler på Stjernepladsen 43.

Dufter af jul, smager af tonic

For at komme helt ned i detaljen kan vi videreformidle, at æblegløggen er krydret med de klassiske julekrydderier og tørret bark fra cinchonatræet.

Barken indeholder det aktive stof kinin, der traditionelt set bruges til at lave tonic; heraf navnet G&T Æblegløgg.

Gløggen serveres varm med en kvist rosmarin og stykker af danske Ingrid Marie æbler. Med sine 12% er det ikke en stærk drik, så den kan nydes som, du ville et glas vin.

Når du får serveret gløggen, bliver du med det samme ramt af en fantastisk aroma af jul. Hvis du ikke allerede er i julehumør, garanterer vi at et enkelt snif får dig over målstregen.

Smagen har de tydelige bitre noter fra tonic, den balancerede frugtsmag fra æblet og selvfølgelig alle de julede krydderier, du kender fra den traditionelle gløgg.

Normalt bliver gløgg en lidt sød, træg affære efter et par slurke, men vi er glade for at melde, at her er en god arvtager til juledrikken, som der kan nydes et helt glas af.

Det varmer også godt i kroppen, hvilket kun er en fordel i disse kolde vinterdage.

Kan også købes med kirsebær

Den alternative gløgg er allerede meget populær blandt IsVærftets kunder, som gerne valfarter ned til et enkelt glas eller en hel flaske.

Et glas G&T Æblegløgg koster 60 kroner, og du kan også købe en hel flaske til 170 kroner, så du kan varme drikken derhjemme.

“Jeg garanterer, at det er den bedste gløgg, I får serveret i år,” siger Lene Koldkjær Decker til os, da vi sidder og varmer os med gløggen, og vi er helt enige.

Er man ikke helt til smagen af æble, kan man også prøve den sødere version med kirsebær. Her serveres den med tranebær og rosmarinkvist.

Se IsVærftets åbningstider i julen nedenfor:

Del artikel

Andre læser også