Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Generøst legat: Aalborg Teater får sin egen husdramatiker

Af Stine Kjølby Christensen

Wilhelm Hansen Fonden har med et yderst generøst legat givet Aalborg Teater muligheden for at udbygge teatrets indsats for den nye, danske dramatik i form af en husdramatikerordning.

Det skriver Aalborg Teater i en pressemeddelelse.

Aalborg Teater har derfor indgået en to-årige aftale med Julie Maj Jacobsen, som i de næste to sæsoner skal være husets faste dramatiker. Legatet er ikke et, Aalborg Teater har søgt om, det er givet på Wilhelm Hansen Fondens eget initiativ.

Julie Maj Jacobsen har tidligere skrevet en række stykker for Aalborg Teater og med denne nye aftale skal hun skrive to helt nye stykker, samt løse en række mindre skriveopgaver for teatret.

Bl.a. er Aalborg Teater i færd med at etablere en digital scene, og her skal Julie Maj Jacobsen udvikle det fiktive, tekstlige univers.

To stykker på dagsordenen

Det første af de to helaftenstykker, som indgår i aftalen, har arbejdstitlen ”Identitær”, og det tager indholdsmæssigt udgangspunkt i den europæiske højrepopulisme og dennes ideologiske overbygning i form af den identitære bevægelse.

Dermed lægger ”Identitær” sig i tematisk forlængelse af de to seneste stykker, Julie Maj Jacobsen har skrevet til Aalborg Teater, nemlig ”Aftenlandet”, der handlede om europæernes forhold til flygtninge, og ”Efter Branden” om forskellige, etniske grupperingers samliv i ghettoer.

Det andet stykke i den nye husdramatikerordning er p.t. uden titel og tema.

En husdramatikerordning er en helt enestående chance for at fordybe et samarbejde mellem et teaterhus og en dramatiker.

Og ikke mindst giver ordningen en arbejdsro, som ellers er uhyre vanskelig at opnå for en dramatiker. Det er derfor med stor stolthed og glæde, at Aalborg Teater kan indgå aftalen med Julie Maj Jacobsen.

Del artikel

Andre læser også