Spotter de fede ting: Janus er professionel genbrugsjæger

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I vores nye portrætserie i 2019 går MigogAalborg tæt på iværksættere, der enten driver virksomhed i Aalborg eller er fra Aalborg og omegn.

Interesserer man sig for boligindretning, så har man nok også fulgt trofast med strømmen, når den ene nye tendens efter den anden har sneget sig ind bag hjemmets fire vægge.

Vi har været vidner til, at alt fra minimalistiske plakater, stribede vaser og masseproducerede lysestager har krævet sin ret på de hvide Montana-hylder – dog ofte i en begrænset tidsperiode indtil et nyt brand tog over.

Heldigvis viser dagens tendenser dog, at flere og flere bevæger sig i den stik modsatte retning.

Charmerende genbrugsmøbler og retroguld fra fordoms tid er nemlig noget af det hotteste, man kan fylde dit hjem med.

Det gælder ikke længere om at have det nyeste og dyreste, men tværtimod om at finde små skatte med sjæl, der samtidigt kan få dit hjem til at afspejle din personlighed og skabe følelsen af hjem.

Lad genbrugsjagten begynde

Én af de aalborgensere, der kan nikke genkendende til den stigende interesse inden for netop denne kategori, er Janus Friis.

For 2½ år siden besluttede han sig for at undersøge – sammen med en kollega – om deres fritid i samspil med deres interesse for møbler og interiør måske kunne blive guld værd.

“Vi arbejdede kun to-tre dage om ugen, hvilket resulterede i mange cafébesøg og mange timer på sofaen.

Jeg havde i forvejen en lyst til at udskifte mine møbler hele tiden til noget bedre, så vi fik tanken, om disse to ting kunne kombineres,” fortæller Janus.

Janus og hans kollega begyndte herefter deres første professionelle genbrugsjagt med det formål at sælge det videre til retroglade aalborgensere – ligesom de ofte så folk gøre på tv.

“Jeg havde en idé om, at hvis de kunne gøre det i alverdens tv-programmer, så kunne jeg også.

Vi oprettede derfor Instagram-profilen @genbrugslopperneaalborg, åbnede en konto og begyndte at bruge en masse penge. Der gik heller ikke lang tid, før kontoen stod i plus,” fortæller Janus.

Kundeservice er altafgørende

I dag har @genbrugslopperneaalborg næsten 14.000 følgere på Instagram, og Janus har indrettet et helt rum i sin lejlighed kun til opbevaring af de mange loppefund.

De fleste fund får dog ikke lov at blive boende længe.

“Igennem mit tidligere job, har jeg lært at kodeordet er ’kundeservice’.

Jeg er vant til, at unge mennesker sidder med telefonen konstant. De har en forventning om, at de får et hurtigt svar, og det bestræber jeg mig også på at give dem.

Hvis nogen beder om mål på noget, når jeg ligger i sengen om aftenen, så rejser jeg mig og går ind og tager målet.

Det at blive bekræftet i at det man gør, er det rigtige, er den bedste følelse.

Der er jo heller ikke noget federe end at lægge noget op, og 10 minutter efter er varen solgt.” fortæller Janus.

“Vi havde engang en annonce, der nåede at være på i 40 sekunder – det vidner om, at man har købt de rigtige ting til den rigtige pris.”

Det rigtige billede sælger

Selvom Janus er både design- og interiørinteresseret, så udvælger han ikke kun varer efter sin egen smag – selvom den selvfølgelig ofte hjælper ham på vej.

“Hver gang jeg køber en ting, så tænker jeg altid først: Hvordan kan jeg stille det op på et billede?

Jeg er overbevist om, at hvis billedet er godt, så kan man sælge rigtig mange forskellige ting.

Omvendt betyder det også, at hvis jeg gennemsøger nettet efter gode køb, så kan jeg ofte finde dem til en god pris på eksempelvis DBA, hvis sælgeren har brugt et dårligt billede.

Det går hr. og fru Danmark nemlig hurtigt forbi.”

Takket være Janus er kapaciteten i Genbrugslopperne Aalborg altså stødt stigende – men det betyder ikke, at de har planer om at rykke handlen ud i en fysisk butik.

“Jeg ønsker ikke at være forpligtet bag kassen i en butik, når en vare kommer til salg; så skal jeg kunne hente den med det samme!

I og med vi ikke har en butik, betyder det også, at vi eksempelvis ikke kommer til at sælge store møbler.

Jeg køber ikke noget større, end at det kan slæbes op på fjerde sal!” siger han med et grin, mens han viser MigogAalborg rundt i sit imponerende pulterkammer.

Genbrugskollegaer er guld værd

Janus kommer ellers vidt omkring i sit arbejde med @genbrugslopperne.

Blandt andet er han flere gange om måneden ude ved samarbejdspartnere, der tømmer flytteboer/dødsboer, han tager på markeder i Sverige eller surfer gennem annoncer på DBA eller Facebook.

Senest har han været på marked i Tyskland med sin gode ven og genbrugskollega Klaus, der til dagligt driver Habengutt i Hjørring.

Klaus har været i gamet i 40 år og har vel nok, hvad jeg vil kalde Danmarks bedste vintage- og designbutik.

Det er vigtigt med god sparring, og vi bruger hinanden til alt fra udveksling af idéer, bytter varer og tager på markeder sammen.”

Gå efter loppefund med sjæl

I weekenden deler Genbrugslopperne Aalborg og Habengutt tilmed stand til det store marked i AKKC: Retroguld.

Her vil både Janus og Klaus hive det bedste fra tidens tendenser med – for Janus har nemlig helt styr på, hvad folk går efter.

“Lige nu vil folk have designere og dansk keramik som eksempelvis Saxbo og Arne Bang, som jeg personligt synes er en døgnflue, som har ramt sit top niveau.”

Dog står disse også på hylderne hos Janus, som udtaler, at han kun har det, fordi det er godt at bruge på salgsopslagene.

“Jeg er selv fortaler for, at folk skal købe det, de kan lide, og ikke fordi der står et bestemt navn på det. Hvis man ønsker kvalitet i sit hjem, så behøver der ikke at stå et navn bagpå.

Jeg håber i stedet, at folk vil gå efter noget, der kan tilføje noget sjæl til deres hjem og noget, man ikke ser alle vegne.”

Du kan følge Genbrugslopperne Aalborg lige her eller allerede i weekenden gøre et kup i deres stand til RETROGULD i AKKC.

Fri bar i bobler og Strawberry Daiquiris: Kom til Ladies Night på Heidi’s

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Heidi's Bier Bar
Foto: Heidi's Bier Bar

Er du træt af dårlige scorereplikker og lumre mænd i nattelivet, så har vi en god nyhed til dig.

Heidi’s Bier Bar afholder nemlig snart Ladies Night, som plejer at blive hurtigt udsolgt.

Det sker fredag d. 10. januar fra kl. 19.

Fri bar, mandling underholdning og masser af fest

Ladies Night’s store popularitet forstår man jo egentlig godt, når man hører, hvad der er på programmet.

Klokken 19.00 bliver der serveret velkomstdrinks og efterfølgende er der fri bar i bobler helt frem til kl. 22.00.

Mellem kl. 19.00 – 20.00 er der desuden fri bar i husets Sjusser og Strawberry Daiquiri, og som om det ikke skulle være nok; halv pris på cocktails indtil kl. 22.00 …

Men de gode nyheder stopper bestemt ikke der.

Der er nemlig udsigt til lidt lækkert for øjnene i form af mandling underholdning, som Heidi’s dog ikke vil løfte mere af sløret for nu.

Og nu kommer det bedste af det hele: Herlighederne i form af fri bar, underholdning og en fantastisk stemning koster kun 99 kr.

Hvad: Ladies Night
Hvor: Heidi’s Bier Bar
Hvornår: Fredag d. 10 januar fra kl. 19

Du finder info om tilmelding her.

Du skal minimum være 20 år for at deltage.

Ugens tip: Behag Din Smag’s morgentallerken er et sikkert hit

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De medvirkende i Ugens Tip er udelukkende udvalgt af redaktionen, og ingen af stederne har betalt for at være med. 

Ugens tip er vores nyeste tiltag på MigogAalborg, og det har de første tre uger stået i julens tegn; Grillen Burgerbars vilde andeburger, Duus Vinkjælders overdådige julebuffet, og så julemenukort på Café Peace, som byder på alt fra en lækker juleplatte til en lækker andeburger.

Derfor tager vi lige et afbræk fra julens mange lækkerier, for denne uges tip står i den klassiske morgenmads tegn.

Efter vores mening er der ingen tvivl: Behag Din Smag laver Aalborgs bedste kaffe, og det var både jury og læsere også enige om, da Byens Bedste Kaffeoplevelse skulle kåres til Aalborg Awards 2019.

Genial morgenmad til nordjysk pris

Men Behag Din Smag er meget mere end en kaffebar.

De har nemlig også eget bageri, hvor de tryller alverdens lækkerier frem – lige fra syndige kager til lækre boller, croissanter og sandwich.

Fælles for kaffe og bagværk er fokus på de gode råvarer, som er 100 % økologiske, og du kan ofte stifte bekendtskab med spændende kornsorter.

Det fantastiske brød er også hovedperson i denne uges tip, som er Behag Din Smag’s morgentallerken.

… Nej, det er ikke en skelsættende nyhed, men det er godt håndværk og høj kvalitet til en pris, som alle kan være med på … og så er der jo også luft i budgettet til byens bedste kop kaffe oveni.

Lille morgentallerken koster nemlig kun 38 kr. og består af: Valgfri hjemmebagt bolle m. smør, Skyr (0,2 %) m. vanilje & hjemmelavet granola.

Stor morgentallerken får du til 58 kr. og består af: Valgfri hjemmebagt bolle m. smør, Skyr (0,2 %) m. vanilje & hjemmelavet granola, blødkogt æg og oksespegepølse.

Sammensæt din egen morgenmad

Du kan også sammensætte din helt egen morgenmad, hvor du kan vælge mellem: Bolle (16 kr.), Smør (3 kr.), Ost (8 kr.), Marmelade (5 kr.), Dagens specialost (16 kr.), Oksespegepølse (10 kr.), Skyr med vanilje & granola (22 kr.), Blødkogt æg  (15 kr. og kun til kl. 11)

Der er altid masser af forskelligt brød af vælge imellem, og udvalget varierer dagligt.

Da vi var forbi en helt almindelig torsdag, havde vi valget mellem surdejsrundstykke, ølandshvedebolle eller en såkaldt kamutbolle, som (sjovt nok) består af kornsorten kamut … også kendt som “kæmpe durum”.

Når morgenmaden har så skarp en pris, så bestiller du selvfølgelig osten Gammel Knas (18 kr.), som er friskbagt brøds bedste ven.

Træt af brunch? – Så er valget nemt

Både den lille og store morgentallerken på Behag Din Smag får vores varmeste anbefalinger, og det er helt befriende ikke at få en brunchtallerken som er overfyldt med elementer, som gør dig både forvirret og uoverskueligt mæt.

Det er bare god og simpel morgenmad, som i den grad behager vores smag!

Behag Din Smag åbner oftest allerede kl. 7.30, så det er (også) helt oplagt for dig, der vil have lækker morgenmad inden arbejdet eller studiet kalder – og så ovenikøbet i nogle meget hyggelige og rolige omgivelser.

Du bestemmer faktisk helt selv, hvad du definerer som morgen, for du kan købe begge valgmuligheder hele dagen – dog kun blødkogt æg frem til kl. 11.

… ekstra tip: Behag Din Smag har igen i år kreeret den uimodståelige Risalamande Cheesecake, og den SKAL du smage. Læs mere om den her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af MigogAalborg (@migogaalborg) den

Åbningstider i resten af 2019

Behag Din Smag holder (yderst velfortjent) ferie fra 31. december til 19. januar, men du kan få dit kaffefiks resten af 2019 på følgende dage:

mandag – torsdag 7.30 – 17.00

fredag 7.30 – 18.00

lørdag 8.30 – 16.00

søndage i december 10.00 – 16.00

mandag d. 23. dec. 7.30 – 17.00

24. – 26. december lukket

fredag d. 27. december 7.30 – 18.00

lørdag d. 28. december 8.30 – 16.00

søndag d. 29. december 10.00 – 16.00

mandag d. 30. december 7.30 – 18.00

Ferielukket 31. december til 19. januar

På gensyn mandag d. 20. januar 2020 kl. 7.30

Hvad: Ugens Tip – morgentallerken på Behag Din Smag
Hvor: Behag Din Smag, Gabels Torv
Hvornår: Altid

Guddommelig julestemning: Kom til gratis julekoncert i Vor Frue kirke

Skrevet af: Redaktionen

Julen er i høj grad lig med hyggelige traditioner, og næste søndag kan du komme med til en af byens mest stemningsfulde julekoncerter.

Vor Frue Kirke i Aalborgs midtby holder igen i år sin traditionsrige julekoncert med kendte danske og engelske julesange og salmer.

Det sker søndag d. 15. december kl. 15, hvor koret vil løfte stemningen i Vor Frue Kirke til særlige højder.

Det skriver Vor Frue Kirke i en pressemeddelelse.

Al Dente

Masser af julesange i vente

Det bliver en koncert, hvor de medvirkende kor, organister og publikum sammen vil fylde et af byens smukkeste kirkerum med toner og sang, der for alvor stemmer sindet til den forestående højtid.

Kammerkoret Al Dente medvirker under ledelse af Erik Nød.

Du vil også møde Vor Frue Kirkes Kor samt baryton Thomas Rewes, der som solist vil synge O Holy Night. Organist Dorthe Græsborg dirigerer kirkens kor, mens organist Peter Schüsler vil sørge for brusende orgelmusik – og stå for en orgelsolo.

Der er gratis entré til denne fuldtonede julekoncert med meget dygtige kor og musikere – og du er inviteret! Dørene åbnes kl. 14 og koncerten begynder kl. 15.

Hvad: Gratis Julekoncert
Hvor: Vor Frue Kirke
Hvornår: Søndag d. 15. december kl. 15 (Dørene åbner kl. 14)