Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gavmilde nordjyder: 9 ud af 10 ville dele milliongevinst

Af Emil Kjær Jørgensen
PR-foto
PR-foto

Julen er hjerternes fest. Det mærker man også i Nordjylland, hvor knap 9 ud af 10 (87 procent) ville dele gevinsten med andre, hvis de skulle skrabe sig til millionen på den ultrapopulære juleskrabekalender fra Quick.

Det viser en ny YouGov-undersøgelse lavet for Danske Spil.

Samtidig viser det sig, at nordjydernes gavmildhed i julen indtager førstepladsen sammenlignet med resten af landets regioner.

Andelen af nordjyder, der ville dele gevinsten, slår således både Sjælland (74 procent), Hovedstadsområdet (79 procent), Syddanmark (80 procent) og Midtjylland (83 procent).

”Det er bemærkelsesværdigt, at så mange danskere gerne vil dele hovedgevinsten, hvis lykken skulle tilsmile dem – ikke kun i Nordjylland, men hele landet. Det er dog påfaldende, hvor mange af nordjyderne, der ønsker at dele hovedgevinsten.

Julen handler jo om at dele med sine nærmeste, hvad enten det er æbleskiver og julekonfekt eller gode stunder og gaver,” fortæller Malene Mølgaard, administrerende direktør i Danske Lotteri Spil, som står bag Quick.

En klassiker i adventskalenderen

Quicks skrabekalendere er efterhånden blevet en institution i den danske jul, og hvert år lander over 2 mio. eksemplarer i midten af oktober i detailhandlen.

Danske Spils nye undersøgelse viser derudover, at man ikke kun køber juleskrabekalenderen til sig selv. Den hitter nemlig også som adventsgave, da halvdelen af nordjyderne (54 procent) får skrabekalenderen første søndag i advent.

Og faktisk forventer de glade givere ikke selv at få del i den potentielle gevinst. Hele 86 procent af de nordjyder, der giver en juleskrabekalender i gave, forventer nemlig ikke, at modtageren deler den potentielle gevinst med dem.

”Det viser jo, hvor gavmilde nordjyder er – også i forhold til resten af landet. Vi synes, det er fantastisk, at så mange ville dele en store gevinst, mens nærmest ingen selv ville forvente at få del i den. Med lidt god vilje kan man sige, at vores juleskrabekalender indkapsler julens ånd og glæden ved at dele,” siger Malene Mølgaard.

Den klassiske Quick-juleskrabekalender kan købes for 50 kroner landet over.

Fakta om Danske Spils og Quicks juleskrabekalender

  • Hvert år bliver der solgt mere end 2 millioner Quick-skrabekalendere.
  • Der er vundet i alt 72 millioner kroner i førstepræmier siden 1994.
  • Hovedgevinsten har altid været 1 million kroner. Der er hvert år fem eksemplarer med hovedgevinst på 1 million kroner, og i dag er der gevinster på ned til 50 kroner og på hvert tredje lod i gennemsnit. Fra 1994 til 2012 var der to hovedgevinster, og fra 2013 og frem har der været fem.
  • I kalenderens første år, 1994, solgte den ca. 1 million eksemplarer. Dengang kostede kalenderen det samme som i dag: 50 kroner.
  • Udover skrabekalenderen til 50 kroner, tilbyder Danske Spil også andre juleskrabelodder: Pakkejagt til 100 kroner, Den store julekalender til 150 kroner, Til og fra-kort til 10 kroner og bogstavspillet Juletræ til 30 kroner.
  • Ni ud af ti voksne danskere kender julekalenderen.
  • Knap halvdelen af danskerne har prøvet at skrabe forud på kalenderen.
  • Danske Spils skrabekalender skal i julen 2023 for første gang udstilles på Nationalmuseet og indgå i en udstilling om julens traditioner

Del artikel

Andre læser også