Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En særlig placering: Nyt gavlmaleri er skudt op i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Betina Fleron
Foto: Betina Fleron

Efter ti dages hårdt arbejde med hjælp fra sin assistent, har Aalborg nu fået endnu et slående gavlmaleri, denne gang af det britiske verdensnavn Helen Bur.

Der er hermed åbnet op for den 8. sæson med gavlmaleriprojektet ’Out in the Open’ fra KIRK Gallery.

Gavlmaleriet kan opleves på K. Christensens vej 2L i Aalborg, på Skalborg Bakke hos Aalborg Apartments.

Om gavlmaleriet fortæller kunstneren:

”Gavlmaleriet er lavet på P. Jørgensens Maskinfabrik i Aalborg, en gammel maskinfabrik, som åbnede for første gang i 1918.

Først verdenskrig havde netop åbnet vej for kvinder ind på det industrille arbejdsmarked, hvor de blev tilobudt høj løn, statsstøttet børnepasning samt specialtræning.

Gennem denne periode opnåede mange kvinder økonomisk uafhængighed, højere grad af personlig frihed og øget fornemmelse for eget værd.

Da krigen sluttede blev kvinderne imidlertid hurtigt flyttet til andre positioner via propaganda, nedlukning af børneinstitutioner og diskrimination, for at mændene havde nogle jobs at vende hjem til.

Dette værk er en hyldest til de kvinder, vis bidrag til industrien må være blevet afskåret, glemt eller slettet p,g,a, systematiske barrierer, forhindringer og fordomme.”

En særlig placering: Nyt gavlmaleri er skudt op i Aalborg
Foto: Betina Fleron

Om Helen Bur

Helen Bur (f.1990) er en britisk kunstner, der i øjeblikket bor og arbejde i Cornwall, Storbritannien.

Med inspiration fra traditionelle teknikker inden for figurativ kunst arbejder hun med både sine egne billeder og den evigt voksende billedverden for at hylde maleriets rolle og evne til at formidle tidens samfundsfortælling.

En særlig placering: Nyt gavlmaleri er skudt op i Aalborg
Foto: Betina Fleron

De afbildede karakterer er fanget i øjeblikke af stille handling, mens de har travlt med at opnå noget eller er frosset midt i en dyster begivenhed.

Følsomme og poetiske fortællinger bruges som redskaber til at dissekere og forstå oplevelser, hvor det personlige ofte bliver set i et globalt perspektiv.

Manglen på information eller klarhed i Helens værker afspejler den udbredte stemning af meningsløshed i hverdagen og i vores eksistens.

Helen Burs arbejde kan ses på mure og vægge over hele kloden fra Brasilien til Indien til USA og Europa, hvor hun har deltaget i mange projekter og festivaler.

Del artikel

Andre læser også