Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gastronomisk byvandring: Spis ved otte restauranter på én dag

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Torbjörn Lagerwall
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vi har en spændende gastronomisk nyhed i dag.

En helt ny by- og madoplevelse er på vej til Danmark og får premiere i Aalborg den 28. september.

Konceptet hedder Moveat (Move + eat), og app’en fungerer som en vejviser til madelskere.

På den gastronomiske gåtur besøger man otte lokale spisesteder, der hver byder på en signatur-servering og viser mad, værtskab og hyggelige omgivelser frem.

Selve app’en går i luften i dag, skriver Moveat i en pressemeddelelse.

Gå fra restaurant til restaurant

Moveat har allerede været i Sverige i fire år, hvor de har haft stor succes med mere end 100.000 gæster årligt.

Aalborg og København får Danmarkspremieren den 28. september, men senere på efteråret følger Esbjerg, Odense og Aarhus og flere bydele i København.

Virksomheden skriver, at det fungerer sådan, at man tager nogle venner, familie eller måske daten med på en hyggelig gåtur gennem en by, bydel eller nabolag og nyder otte madoplevelser på nøje udvalgte spisesteder.

Det eneste faste holdepunkt er dagens første restaurant, og derefter nyder gæsterne resten af eftermiddagen de korte gåture fra restaurant til restaurant i præcis det selskab, tempo og rækkefølge, de har lyst til.

Med Moveat-appen i hånden bliver de ledt på vej til næste ønskede destination via et dynamisk kort.

Mortens Kro glæder sig

”Vi glæder os til at tage imod gæsterne, og det bliver da en skøn lørdag rundt i byen. Den lokale forankring sidder jo dybt i vores DNA, og det har den gjort i 27 år.

Som altid tænker vi lokalt på tallerkenen, om så det er friskfanget fisk, der ankommer dagligt fra Hanstholm, kartofler fra Vildmosen, Limfjordshummer, jomfruhummer fra Læsø eller rabarber fra Kjeld, en ung mand på 84 år, der kigger forbi jævnligt med frisk rabarber fra farmen i Dybvad.

Gæsterne kan roligt glæde sig til smagen af det bedste fra Nordjylland”, siger Morten Nielsen fra Mortens Kro.

De udvalgte restauranter i Aalborg

  • Restaurant Podium Udsigt over Kildeparken og højt niveau fra folkene bag Mest, der altid har smagen i fokus
  • Mortens Kro Anmelderrost restaurant-favorit gennem mange år og moderne boutiquehotel
  • Nam Fusionskøkken med stor inspiration fra det asiatiske køkken
  • Restaurant Fumo Surdejspizza på et særdeles højt niveau med stort fokus på gode, lokale råvarer og økologi.
  • Menéndez Smagen af Latin- og Sydamerika fra Mexico mod nord til Argentina mod syd.
  • Bistro V En uformel bistro-oplevelse med enkle retter med stor velsmag.
  • To madoplevelser yderligere følger. Hold øje med moveat.co.

Del artikel

Andre læser også