Gastromands blog: Disse fem Aalborg-retter vandt guld ved NM

Skrevet af: Gastromand
Foto fra sidste års NM
Foto fra sidste års NM

”Ja, vores sommerkål kommer fra Kurt, vores lokale bondemand som har et lille stykke jord lige omkring Thy.”

Sådan kunne det lyde, når du sætter dig til bord ved en restaurant i Nordjylland. Sådan kunne det reelt også lyde resten af kongeriget over.

Fra ”Jord til Bord” er mere populært og efterspurgt end nogensinde. Forbrugerne, Foodierne, Bloggerne eller bare gæsterne som nyder et veltilberedt måltid går mere og mere op i hvor råvarerne er dyrket, og faktisk også hvordan og af hvem.

Men selv om en hærdet skare af bevidste restaurantbesøgende stiller krav, er markedet for de lokale hårdt presset, og hvis der ikke gribes ind, så vil flere dreje nøglen om og overgive sig til de store leverandører.

I et marked med konstant pressede priser er det svært at være den lokale bondemand Kurt fra Thy.

Heldigvis har en række ildsjæle ledet af Sara Kruse valgt at skabe opmærksomhed om de nordjyske lokale leverandører og dermed også de nordjyske restauranter.

En aktiv indsats som for en uges tid siden blev skudt igang med intet mindre end 7 restaurantbesøg med 5 udsøgte retter, der var begyndelsen på det første event om Nordjysk Mad også kaldet ”NM”.

På Gastromand støtter vi op om den slags – vi er total nede med det lokale og ser bestemt ingen grund til ikke at gøre opmærksom på tiltag som disse, og dermed støtte vores lokale producenter, mejerier, gårdbutikker og restauranter.

At vi så også måtte lege dommere for en dag og smage samtlige retter forringede bestemt heller ikke motivationen!

Gastromand Aalborg
Der skulle selvfølgelig tages gode billeder af alle de lækre retter.

Som madentusiast og selvudnævnt ambassadør for den nordjyske gastronomi, er det et privilegium at få lov til at besøge 7 af byens bedste restaruaranter på én dag og smage hvor vidt forskelligt de 5 temaer kunne fortolkes.

Og her er de så. De fem bedste retter fra NM afviklet i Aalborg.

Limfjorden

NMs mest kreative servering og et udtryk for den samlet set mest kreative menu

En servering der var delt i to, hvor specielt den første trak smilene frem hos dommerpanelet

På bordet lå de smukke østerskaller hvori vi fandt en smuk grøn kugle der gav minder om Rasmus Kofods Dillsten, som er en klassiker på Geranium

Der var syre, fedme, hav og ikke mindst madoplevelse for alle pengene

Vinderen:

Canblau Aalborg
Vinder Limfjorden

CANblau for Østers og Blåmuslinger

Vesterhavet

Hvor den første vinder var et eksempel på høj kreativitet og teknik er vi i den mere enkle afdeling

En smuk grøn ret med god udnyttelse af slethvaren – selvfølgelig kødet, men også en fond kogt på benet og rognene. Det eneste vi manglede var sådan set skindet

Det var enkelhed, duft og velsmag og et godt eksempel på fortolkning af det nordjyske tema uden at gå på kompromis med restaurantens stil

Vinderen:

Gastro Aalborg
Vinderen Vesterhavet

La Locanda for ærterissotto med slethvar

Den glade gris

For fanden hvor var hovedretterne gode – og viser at svin kan være mindst lige så godt som oksekød

Men en ret gav de andre seriøs baghjul

Den var smuk, kreativ, havde god udnyttelse af både svinekam og bryst, som havde fået selskab af adskillige andre nordjyske elementer

Ekstrem saftig, tonsvis af umami, men også syre fra rabarber. En lille genialitet af næsten Hestonske dimensioner

Vinderen: 

Gastro Aalborg
Vinderen den glade gris

RUSK for deres Svine-dumpling af kotelet, bryst og røget bacon fra Rosenbeck frilandsgris i Dronninglund med spinat og sauce gastrique med rabarber.

Nordjyske mejeri

Jeg er temmelig sikker på, at der var nogle gæster der fik sig en overraskelse for der var virkelig nogle kreative oste-serveringer imellem – der var emmentalerskum, der var rabarber i forskellige afskygninger, havtorn, fritteret mos og meget mere.

Generelt var det tydeligt at se, at der ikke findes den samme skabelon som for eksempelvis hovedret og dessert.

Vinder-retten formåede at gentænke ikke bare en men to klassikere, og der var noget trygt, næsten infantilt over den lækre fingermad. Igen formåede vinderen at overraske, samtidig med, at der var ostesmag for alle pengene. Så var dippen lavet på honning og sennep genial.

Vinderen

NM Aalborg
Vinderen Nordjyske Mejeri

Applaus for Vandbakkelser m ostecreme og forårsrulle med ramsløg og comandante

Dessert

Der var sødme, syre, noget bagt, noget sprødt, noget blødt og så var der friske bøgeblade.

Det var simpelthen en nordjysk skovtur en dag i maj

Er man vant til at komme på restauranten, kommer retten måske ikke som den store overraskelse, men måske netop derfor er de så gode til at lave den

Det perfekte punktum.

Vinderen: 

Gastro Aalborg
Vinderen dessert

Mortens Kro for Yougurt panne cotta – sorbet af skovsyre og hyldeblomst- pure af rabarber, tørret rabarber.

 

gastromandEt af de mest anerkendte brands inden for gastronomi i Danmark. På gastromand.dk har de siden 2010 haft over 12 mio. besøgende og mere end 22 mio. sidevisninger. Gastromand er en del af ejerkredsen i MigogAalborg. De er lokalt repræsenteret af Mads Schytte og Anders Damm Christensen, der begge bor i Aalborg.

Gastromand har over 23.000 følgere på Facebook, og over 20.000 på Instagram.

Efter 38 år: Derfor lukker kendt slagterbutik

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 38 år er der blevet langet store bøffer over disken i slagterforretningen Slagter Ole på Skrågade 5 i Nørresundby.

Kundetilfredsheden, som blandt andet viser sig i anmeldelserne på butikkens Facebook-profil, taler sit tydelige sprog:

Slagterforretningen har indtil nu været kendt og elsket for sin høje kvalitet, sin kræsen om kødet samt det store udvalg både friskskåret kød, hjemmelavede færdigretter samt uforgængelig klassikere som ribeye, frikadeller, koteletter og grillpølser.

Alligevel måtte Slagter Ole i går, søndag d. 19. august, lukke forretningen ned én gang for alle.

“Jeg har drevet butik i Nørresundby i 38 år. Det er en veldrevet butik, men i 2017 var der en række udefrakommende begivenheder, som gjorde, at jeg kom ud med et underskud.” skriver Slagter Ole i et opslag på Facebook.

Et trist farvel

Desværre nåede butikken aldrig at vende skuden, før det var for sent.

“Det har ikke været muligt at rekonstruere butikken her i 2018, hvilket nu har fået den konsekvens, at jeg af økonomiske og helbredsmæssige årsager, må lukke Slagter Ole.”

Den triste nyhed blev modtaget med klagesang fra de mange stamkunder, der har haft sin gang i butikken:

“Katastrofe for Nørresundby og omegn. Hvor skal man nu køre hen efter de lækre varer man ikke kan købe i supermarkederne?” skriver en kunde blandt andet.

Usikker fremtid for Dimsen

Det er ikke kun aalborgenserne, der har taget slagtervarer med hjem til middagsmaden. Også flere af byens populære spisesteder har benyttet Slagter Ole som fast leverandør.

Blandt andre Skovs Pølsevogn på Nytorv, som årligt får leveret  1,3 tons ribbenssteg  til sin fænomenale Aalborg-hitter, Dimsen. 

Men ikke engang steg i de mængder, var nok til at holde Slagter Ole ovenvande.

“Det er jo virkelig tragisk for manden, og jeg er meget ked af, at han lukker. Jeg har fået steg fra så mange forskellige steder, men kvaliteten har aldrig været så høj som den fra Slagter Ole.” siger Pia Skov, som er indehaver af pølseboden på Nytorv.

Lukningen har allerede fået konsekvenser for Dimsen fra i dag, da Pia ikke kunne få leveret sin steg. Heldigvis fandt hun en midlertidig leverandør, så aalborgenserne ikke skulle undvære deres daglige dims.

Men betyder det så, at det også kan blive et farvel til Dimsen?

“Nej, bestemt ikke! Så ville der jo blive ramaskrig og demonstration, det går virkelig ikke!” siger Pia med et grin, som nu er på jagt efter en ny leverandør.

Pia Skov har fået leveret steg fra Slagter Ole i flere år.

En situation, som Slagter Ole også beklager:

“Jeg vil gerne beklage over for de erhvervsdrivende, mine kollegaer, i Nørresundby.

Jeg er oprigtig ked af, at det skulle gå sådan med min butik. Tak allesammen – uden jer havde jeg ikke haft min fantastiske butik og alle de gode oplevelser.” slutter Slagter Ole sit Facebook-opslag.

Ejendomsmægler med helt nyt koncept: Fast billigt salær

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Digitalbolig.dk
Digitalbolig.dk

Salg af bolig kan være en jungle.

Hvilken ejendomsmægler skal man vælge, og hvilke ting ønsker man som sælger at lægge vægt på?

At sælge en bolig er noget, vi oftest kun gør et par gange i livet. Boligmarkedet kan være ugennemsigtig og ofte uoverskueligt, og hvis det er første gang, man skal sælge sin bolig, ved man ikke, hvor man skal starte. Samtidig kan det også være en dyr fornøjelse.

I postnummer 9000 er der lige nu 32 aktive ejendomsmæglere med adresse i Aalborg, og konkurrencen mellem mæglerne er hård, når aalborgenserne vil have solgt deres bolig.

Det vil DigitalBolig nu gøre op med, og med deres helt nye koncept ønsker mæglerfirmaet nemlig at lave et billigt fast salær på de forskellige boligtyper.

Personlig mægler i en digital verden

Selvom firmaet DigitalBolig lyder udelukkende digitalt, skal man ikke lade sig skræmme – det er altså et fysisk ejendomsmæglerfirma, der også har en fysisk butik.

”Selvom vi hedder DigitalBolig, er vi ligesom den gamle traditionelle mægler i fysisk butik i en digital verden. Det betyder, at vi stadig er en personlig mægler, som mødes med kunden og fremviser for en potentiel køber. Vi har også en fysisk butik på Frederikstorv i Aalborg,” fortæller Carina Bach Kristiansen, partner i DigitalBolig.

“Vi er en tidssvarende mægler, som tilbyder flere digitale løsninger, som gør det nemmere for sælger og køber at mødes,” supplerer Tue Klinggaard.

Digitalbolig.dk

Fast billig salær

Oftest vælger boligsælgere at få besøg af flere ejendomsmæglere for at undersøge de forskellige services, som tilbydes, og vi er jo trods alt i Nordjylland, så hvem kan yde den bedste service, til den billigste pris?

Digitalbolig.dk

“Det er et helt nyt koncept, vi lancerer. Der er stor forskel på kulturen i Aalborg og udkantsbyerne. I Aalborg by ønsker boligejerne at få solgt hurtigt til den billigste pris. Vi vil nu gøre det let for dem, og tilbyde en billig pris fra start,” fortæller Carina Bach Kristiansen, Partner i DigitalBolig.

Priserne vil være forskellige, alt fra om det er en ejerlejlighed, et rækkehus eller en villa som skal sælges.

“Tilbuddet er for alle kunder. Det gælder også uden for Aalborg By. Hos os får man fast billigt salær og markedsføring – uden at gå på kompromis,” fortæller Tue Klinggaard, Partner i DigitalBolig.

Med et fortsat brandvarmt marked kan det som boligsælger betale sig at sondere terrænet for både at finde den bedste og billigste løsning, inden man sætter sin bolig til salg.

100% salg af ejerlejligheder

Med 32 aktive ejendomsmæglere i Aalborg, kræver det, at man som mægler skiller sig ud, og det gør DigitalBolig på et helt bestemt marked.

På Boligsidens “Find Mægler” viser en statistik pr. dags dato, at DigitalBolig har solgt 100% af de ejerlejligheder, som de har taget ind i kommissionær.

Det betyder på godt nordjysk, at alle de ejerlejligheder som DigitalBolig har sat til salg, også er blevet solgt.

Står du med overvejelser om at sælge din bolig, men gerne vil have et overblik over eventuelle udgifter forbundet med et salg?

Så kan du med fordel tage et kig på DigitalBoligs hjemmeside – der kan du læse mere om, hvad det koster at sætte en bolig til salg.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Totalt gennemført: Kom med til årets største oktoberfest i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Hvis nu vi siger lederhosen, dirndl, gebrokkent tysk, store fadøl, og tyske slagerhits, så ved vi hvis allesammen godt, hvad klokken har slået.

Mottoet “Bier, Möse und Hornmusik” skal sætte rammen for aftenen i Hallen på Østre Allé i Aalborg, når årets Oktoberfest finder sted.

De eneste krav er, at man skal have det gode humør klar og ja-hatten, eller allerhelst tyrolerhatten på.

Stor mulighed efter 20 år

Klaus Anton Lundgaard, medarrangør på Oktoberfest, har længe haft lyst til at arrangere sin egen tyrolerfest, og i år kom muligheden så:

”Jeg er forsanger i bandet Vejgaard Tårnblæserlaug, og vi har faktisk været i gang med vores egen tyrolerstil i godt og vel 20 år nu. Vi har spillet til rigtig mange fester, og oplevet lidt af hvert.

Nu synes jeg så, at tiden var til at prøve kræfter med vores eget event, baseret på egne krav og erfaringer. Og vi synes selv, at vi har samlet den perfekte aften.

Der er både noget af drikke, noget at spise, noget at grine af og noget at danse til.

Derudover så har vi Erdinger, Madbixen, DJ Dalgaard og ja, Vejgaard Tårnblæserlaug der sammen sørger for at aftenen bliver helt unik.

Vores mål er at levere Danmarks sjoveste og mest gennemførte Oktoberfest.”

Hallen skal fyldes

Oktoberfesten d. 29. september favner bredt, og alle generationer er velkomne, så længe man er klar på en hyggelig aften i godt selskab.

Folkefesten bliver, som tidligere nævnt, afholdt i hallen på Østre Allé, og Klaus Anton håber at hallen bliver fyldt.

”Vi håber på at folk vil støtte op om arrangementet, og se det som en god mulighed for, at holde en firmafest, eller en god aften med vennerne.

Jeg kan sige så meget at der er plads til en god slat mennesker, så vi satser på, at hallen bliver godt fyldt.” afslutter Klaus Anton.

Tyrolerfesten er et samarbejde mellem Vejgaard Tårnblæserlaug, Jetset Show Production og Aalborg Håndbold Klub.

Deres KÆMPE Oktoberfest Buffet byder på

  • Ølmarinert Svinefilet
  • Texas Marineret Short Rib
  • Krydderet Flank Steaks 
  • Frankfurter med tilbehør
  • Råstegte kartofler
  • Sommersalat med pasta og bær
  • Kold kartoffelsalat
  • Hjemmelavet Urtedressing
  • Kryddersmør
  • Kuvert brød med flagesalt

Billetter til arrangementet kan købes her.