Gastromand besøger: Den “hemmelige” gourmet-restaurant Vesterbro

Skrevet af: Gastromand

Af Anders Damm Christensen, Gastromand.dk

Alle aalborgensere har en mening om Hotel Hvide Hus – nu Comwell Hvide Hus Aalborg.

Det markante vartegn, som siden 1969 har tårnet sig op når man ankommer til byen sydfra via Hobrovej, har ofte delt vandene og i mange år levet en lidt omtumlet tilværelse.

Men tingene har virkelig ændret sig i den positive retning for det stolte Aalborg-hotel.

Comwell-koncernen har overtaget driften af hotellet, og hotellets 16 etager har gennemgået en gennemgribende renovering, efter at Henrik Calum i 2013 overtog hotellet.

I forbindelse med renoveringen har hotellet ligeledes etableret en helt ny restaurant, og ikke så få gange har vi hørt positive rygter derfra.

Ikke desto mindre var det med en vis skeptis intakt (der er altså langt imellem de rigtig gode hotelrestauranter), at redaktøren, en torsdag aften, hev mig med på hotellet (for at spise that is…).

Læs videre for at se om skepsissen blev gjort til skamme.

Byens Bedste udsigt – men ingen Skybar

Hvis man aldrig har været på Hvide Hus, skylder man sig selv at tage turen til toppen – eller det vil sige lige under toppen.

På øverste etage har den nuværende ejer Henrik Calum nemlig sin private penthouse – der skal vel være visse fordele ved at eje sit eget hotel!

På den øverste tilgængelige etage er udsigten ikke desto mindre fremragende – den slags er dog ikke nemt at tage billeder af i mørke, så du må selv afsted.

Etagen indeholder en række selskabslokaler og en lækker pejsestue, som ligeledes kan lejes til møder, workshops – naturligvis med fuld forplejning.

Snakken gik og udsigten fik os til at drømme; hvorfor har Aalborg ikke en Skybar?

Selvom vi ikke er på 52. etage på Park Hyatt i Tokyo, virker det oplagt at Hvide Hus skulle have sin egen bar på toppen – vi vil i hvert fald være flittige gæster! Så hermed en opfordring.

Har du hørt om Restaurant Vesterbro

Al den snak om en potentiel Skybar fik tørsten til at melde sig, og vi bevægede os mod hotellets restaurant – Restaurant Vesterbro.

Jeg må indrømme, at jeg aldrig har hørt restauranten omtalt ved det navn og kan efterfølgende konstatere, at det kan skyldes, at de ikke gør meget væsen sig af sig på de sociale medier – det burde de, hvis du spørger mig.



Velankommet efter turen op af den brede vindeltrappe fra hotellets hall bliver vi modtaget af aftenens tjener Rene, som ikke var sen til at tilbyde os et glas champagne i form af Jean Veselle Reserve Brut – et lækkert glas med en del mere frugt end du normalt kender det fra champagne – men hey det var torsdag, og det passede perfekt til vores høje humør!

Vi lader os rive med, læner os tilbage i de bløde stole med udsigt til livet på Vesterbro; ”så stik os da den 5-retters med tilhørende vinmenu” kan vi høre os selv sige i kor.

Hurtigt kommer der snack på bordet. Carpacio af Dexterkvæg også kendt som som fattigmandskvæg.

Der er dog ikke noget fattigt over smagen, som sidder lige i skabet. Det samme gør de store, puffede kyllingeskind med tilhørende urtemayo. Det giver fedtede fingre. Det skåler vi på. Fornuftig start – tænker jeg.

Herefter kom der sprød Sancerre i glasset og brød på bordet. Brødserveringer er jo efterhånden en historie for sig, og ofte følger der længere udredninger med serveringen.

Den slap vi for. Fik blot konstateret, at der var tale om Cocotte-brød – altså brød bagt i gryde/stegeso/cocotte. Brødet lignede mest af alt de kridhvide franskbrød man får hos en god gammeldags bager. Skorpen var sprød, men ellers gjorde det ikke meget væsen af sig.

Videre til den egentlige servering: Carpacio af rimmet jomfruhummer med agurk, mayo og dild.

Hvis vi ser bort fra min evige kæphest om at hummer, uden undtagelse, altid bør steges, var der tale om en ren servering der ikke mindst tog sig særdeles flot ud på den smukke figgjo-tallerken (indrømmet, jeg er lidt af en nørd på det punkt og har længe haft et godt øje til flere af den norske producents tallerkener, så et ekstra + i min bog).

Jomfruhummertatar på toplækker tallerken! #migogaalborg #hotelhvidehus #restaurantvesterbro #figgjo

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

Fuldfed vin og suppe

Efter den ferske start (det behøver ikke være noget negativt), bliver der hældt fuldfed chardonnay fra californiske Robert Mondavi i glasset – now we’re talking! Lækker chardonnay med duft af eksotiske frugter som ananas og mango med rigtig god balance mellem syre og sødme.

Det er en vin der indbyder til at blive drukket i store slurke – som sagt, så gjort!

Vinen sendte forhåbningerne i vejret, og de blev indfriet i form af en cremet jordskokkesuppe, der smagte lige præcis som sådan en skal smage, havde den helt rigtige konsistens og som fik modspil af sprød kyllingeskind, jordskokkechips og masser af karse.

En dejlig servering der er lige til at adoptere i hjemmekøkkenet.

Torsk og rødvin – kan man det?

Så kom der lidt overraskende rødvin i glasset. Overraskende fordi vi ifølge menukortet kunne forvente torsk på tallerkenen.

Det skulle dog vise sig, at der var tale om Beaujolais-Villages på den meget lette gamay-drue, og så gav det hele pludselig lidt mere mening.

På tallerkenen fik vi pankofriteret torskeryg med selleri og en grøn blanquette – igen på de flotte tallerkener. 30 sekunder mindre i frituren, og den havde siddet der, men vi var enige om, at det ikke var aftenens bedste servering eller vinmatch.

Vi nyder vores saftige Beaujolais og reflekterer over timingen i vores lancering af Migogaalborg og de mange nye restauranter og det stadig højere niveau på de aalborgensiske restauranter. Det kræver en ekstra skål!

Så skal der kød på tallerkenen, og jeg bevæger mig op til køkkenet for at følge lidt med i anretningen. Jeg tror, der vil være mange kokke rundt omkring, der ville være misundelige på køkkenet på Restaurant Vesterbro, der vel er ca. 10 gange større end et standard restaurantkøkken inde i byen.

Ud af køkkenet kommer min favoritudskæring onglet – på dansks nyretap.

De perfekt røde skiver onglet fik på tallerken selskab af smørstegt grønkål, bagt løg, revet trøffel og kraftig glace – det kan ikke rigtig gå galt vel? Jeg tror vi fik Ripasso til, men kødet optog ærlig talt al min opmærksomhed.

Tilbage var kun desserten og det nok meget godt, for på dette tidspunkt var vi ved at være godt mætte!

Jeg er ikke den store dessertspiser, men til gengæld går jeg ikke af vejen for et godt glas dessertVIN og såden et havde vores fremragende tjener heldigvis i ærmet – Pineau des Charentes med masser af æble og mandel, der lagde sig som et blødt tæppe rundt om den udmærkede dessert.

Lækre cocktails til at slutte af på

Vi slutter aftenen i hotellets bar og selvom den ikke ligger på 15. etage med udsigt over byen, er cocktailsene uovertrufne og blandt de bedste jeg har fået i byen. Igen skal der lyde en opfordring til marketing-afdelingen om at gøre lidt mere larm. Når man rent faktisk har noget at prale af, skal man ikke holde sig tilbage.

I Aalborg har vi ikke haft den store tradition for, at gå ud og spise på et hotel. Det hører derimod til mange andre storbyer blandt andet København og internationalt. Men Aalborg kan altså også være med, og det er værd at prøve.

Læs også: Vi har testet 16 Aalborg-steder: Her er de bedste restauranter og Take Away

Man får mere luksus end på flere af de andre gourmet-restauranter i byen og mere plads også.

Der er ofte god stemning, fordi mange af hotellets gæster spiser der, så man behøver ikke at frygte en “død” stemning. Vi var i hvert fald positivt overrasket over så meget liv på Restaurant Vesterbro.

Hermed en klar anbefaling på at prøve den lidt oversete restaurant, hvis man søger lidt ny gastronomisk inspiration i byen. Ikke mindst på grund af de lækre cocktails, man slutter af med i baren.

Gastromands seneste indlæg

Har du set dem? Amerikanske Navy Seals træner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto: Navy Seals
Pressefoto: Navy Seals

Den seneste uge har du muligvis set kamphelikoptere flyve lavt og andre militære fartøjer i Aalborg og i det øvrige Nordjylland.

Måske endda hørt skud eller set skarpt bevæbnede soldater.

Op mod 2000 elitesoldater fra hele verden træner i øjeblikket specialoperationer i store dele af Nord- og Midtjylland. Øvelsen kalder de for Night Hawk løber af stablen.

Det helt specielle er, at verdens bedste soldater, Navy Seals fra USA, også deltager i øvelsen.

Også Danmarks bedste soldater Frømandskorpset og Jægerkorpset træner for fuld udblæsning med i denne vigtige øvelse.

Der er deltagelse af soldater fra Danmark, USA, Tyskland, Finland, Holland, Polen, Schweiz, Østrig, Belgien og Litauen.

Løber frem til på fredag

Det hele begyndte 10. september, og det løber frem til på fredag den 28. september.

Flyvestation Aalborg og Flådestation Frederikshavn danner ramme om den store specialoperationsøvelse, hvor Jægerkorpset og Frømandskorpset træner specialoperationer sammen med Flyvevåbnet, Søværnet og Hæren og militære enheder fra ni andre NATO-lande.

“Øvelsen er med til at sikre, at vi konstant bevarer og udvikler vores kompetencer indenfor specialoperationer, og den styrker vores evne til at samarbejde med relevante partnere, siger generalmajor Peter Boysen, chef for Specialoperationskommandoen.

Foto: Frømandskorpset

Øvelsen vil foregå på alle tider af døgnet

For at det er så realistisk som mulig, så foregår øvelsen på alle tider af døgnet og hovedsageligt på civile og militære områder i Nord- og Midtjylland.

“Det er vigtigt, at soldaterne får mulighed for at træne et helt set-up, både med planlægning og gennemførelse af missioner, så de vedligeholder deres kompetencer og dermed er klar, når de bliver sendt på skarpe missioner.

Lækker mad til hverdagen: KaffeFairs nye koncept kan alle være med på

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Du kender det måske?

Opvasken har hobet sig op i samme luftlag som den filtrede knold på toppen af hovedet, som efterhånden er fast inventar, når man omsider er halvvejs gennem ugen.

Den gastronomiske kreativitet er i samme sølle forfatning. Nu er der en redning i KaffeFairs nye hverdagskoncept: Folkekøkken.

Fra mandag til fredag i tidsrummet kl. 17.00- 20.00 kan aalborgensere invitere deres nabo, ven, partner eller kollega forbi KaffeFair på Strandvejen og spise sig mætte og glade for den nette sum af 85 kr. per mand.

Derudover kan der tilkøbes både forret og dessert – hvilket vil sige, at man på en ganske almindelig hverdagsaften kan forkæle sig selv med en treretters menu for under 200 kr. Dertil kan der opgraderes med en flaske vin for kun 200 kr. eller 40 kr. pr. glas.

Hos MigogAalborg besluttede vi os for at teste konceptet, og besøgete derfor KaffeFair på Strandvejen på en ikke særlig glamourøs, onsdag.

Og på netop sådan en dag er det oplagt at slå vejen forbi KaffeFairs nyeste afdeling.

Stemningen er uformel og hyggelig. Prisen er mere end fair, og man er garanteret ikke at gå sulten i seng.

Gennemført lækkerhed

Denne onsdag stod Folkekøkken-menuen på spansk hakkebøf med bagte grøntsager og krydrede kartofler som hovedret, men vi sprang selvfølgelig også på både forret og dessert – hvilket viste sig, at være et klogt træk.

Forretten var denne dag blomkåls-pannacotta, sprød kalkunchorizo samt grillet ølandsbrød med en lækker cremet grønkålspesto. Frisk og smagfuld og godt afstemt imellem det salte og søde.

Da sidste bid velstegt hakkebøf i hovedretten var sunket, var vi allerede kommet godt rundt fyldt godt op på alle fronter af sansespektret.

Men selvfølgelig måtte aftenen fuldendes med dessert, som denne dag stod på kokkens udvalgte kagetapas bestående af henholdsvis hindbærsnitte, cheesecake, islagkage og brownie.

Det gennemgående for retterne var først og fremmest, at de var velsmagende og ærlige: Man får, hvad man bestiller – og meget mere til.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at KaffeFairs køkken har flair for kokkekunsten og ved, hvad der skal til for at få en ganske almindelig hverdagsret til at blomstre, både smags- og udseendesmæssigt:

Det sprøde ølandsbrød knasede i ganen, hakkebøffen smeltede på tungen og garnituren var afstemt, mens kagetapas-tallerkenen sang en duet så sød, at den overgik enhver godnatsang.

Alt i alt en perfekt måde at fejre en ganske almindelig og uformel hverdagsaften på – uden at gå på kompromis med hverken smag eller det gode selskab – og uden at få et hul i pengepungen.

Ugens fristende Folkekøkken-menu bliver løbende præsenteret på KaffeFair’s Facebookside.

Du kan holde dig opdateret her.

Kvalitet og ærlig mad for 85 kr.

KaffeFair Strandvejen er den socialøkonomiske virksomheds seneste satsning. I marts måned kunne de slå dørene op til den nye restaurant og café.

Med denne beliggenhed kan KaffeFair være tilstede i den bydel, hvor mange aalborgensere har deres hverdag. Strandvejen er central, men alligevel tilpas tilbagetrukket fra centrums til tider hektiske stemning.

Det betyder, at der blandt andet har været rum til at dyrke nogle af de folkelige koncepter og værdier, som den socialøkonomiske virksomhed især er kendte for – og stolte af.

Især lørdagsbrunchen og de store månedlige langbordsspisninger, Aalborg Spiser Sammen, har været en bragende succes, og derfor udvider caféen nu med det nye hverdagstiltag, Folkekøkken.

Hverdagsretter med et twist

Som med alt andet hos KaffeFair er der i deres Folkekøkken tænkt over hver en detalje. Foruden at kreere genkendelige livretter med et kulinarisk twist, gør køkkenet også en dyd ud af at tænke forbruget af råvarer bæredygtigt.

“Vi bestræber os på at kunne servere økologisk, folkelig mad med lokale rødder – og vi bruger det, der er i sæson og tænker over, hvordan råvarerne kan indgå som ingredienser på tværs af menuplaner for at reducere den typiske risiko for madspild”, fortæller Jørgen Rasmussen, som er kok i KaffeFair.

Du kan holde øje med menuen hos KaffeFair Strandvejen lige her.

Fylder storcentre til bristepunktet: Gurli Gris kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvem havde troet, at en lille tegneserie-gris kunne fylde storcentre til bristepunktet landet over?

Men sådan er det bare med Gurli Gris. Hun er blevet et globalt fænomen, som er elsket på samtlige kontinenter i verden.

I Kina mente de endda, at det blev så meget med Gurli og hendes skøre familie, at en kinesisk videodelingstjeneste fjernede 30.000 klip med Gurli Gris.

Angiveligt fordi Gurli Gris blev så populær, at hun blev brugt i modkulturer til skade for ‘mainstream værdier.

Fænomenet er skabt i England, hvor hun bærer navnet “Peppa Pig”.

Du kan møde Gurli og Gustav i Aalborg

I Danmark elsker vi derimod den glade gris og hendes lillebror Gustav, og børnene svælger de sjove små tegnefilmen med den lille gris i sig både fra Ramasjang og Netflix.

Nu kan børnene i Aalborg og omegn også møde selveste Gurli Gris. Tegneserie-hittet er for tiden på en større landstour i storcentre, og hvor end de kommer, så fyldes de helt op.

Når efterårsferien starter så kommer Gurli Gris og lillebror Gustav til Aalborg Storcenter. Det sker søndag d. 14 oktober klokken 12.00.

Det bliver en halv times show med søde sang og masser af sjov. Derefter kan alle børn kramme og få et billede sammen med Gurli og Gustav.

Først show og så en selfie med Gurli

Aalborg Storcenter skriver på sin Facebook-side;

“Der vil først være show. Det starter kl. 12.00 og varer ca. 30 minutter. Efter showet får børnene mulighed for at komme helt tæt på deres idoler og hilse på både Gurli og Gustav Gris.

Meet & Greet starter ca. kl. 12.45 og varer til der ikke er flere børn der mangler at møde dem – alt efter hvor mange mennesker der kommer, vil der være pause i løbet af Meet & Greet, da Gurli og Gustav Gris har brug for luft