Gastromand besøger: Den “hemmelige” gourmet-restaurant Vesterbro

Skrevet af: Gastromand

Af Anders Damm Christensen, Gastromand.dk

Alle aalborgensere har en mening om Hotel Hvide Hus – nu Comwell Hvide Hus Aalborg.

Det markante vartegn, som siden 1969 har tårnet sig op når man ankommer til byen sydfra via Hobrovej, har ofte delt vandene og i mange år levet en lidt omtumlet tilværelse.

Men tingene har virkelig ændret sig i den positive retning for det stolte Aalborg-hotel.

Comwell-koncernen har overtaget driften af hotellet, og hotellets 16 etager har gennemgået en gennemgribende renovering, efter at Henrik Calum i 2013 overtog hotellet.

I forbindelse med renoveringen har hotellet ligeledes etableret en helt ny restaurant, og ikke så få gange har vi hørt positive rygter derfra.

Ikke desto mindre var det med en vis skeptis intakt (der er altså langt imellem de rigtig gode hotelrestauranter), at redaktøren, en torsdag aften, hev mig med på hotellet (for at spise that is…).

Læs videre for at se om skepsissen blev gjort til skamme.

Byens Bedste udsigt – men ingen Skybar

Hvis man aldrig har været på Hvide Hus, skylder man sig selv at tage turen til toppen – eller det vil sige lige under toppen.

På øverste etage har den nuværende ejer Henrik Calum nemlig sin private penthouse – der skal vel være visse fordele ved at eje sit eget hotel!

På den øverste tilgængelige etage er udsigten ikke desto mindre fremragende – den slags er dog ikke nemt at tage billeder af i mørke, så du må selv afsted.

Etagen indeholder en række selskabslokaler og en lækker pejsestue, som ligeledes kan lejes til møder, workshops – naturligvis med fuld forplejning.

Snakken gik og udsigten fik os til at drømme; hvorfor har Aalborg ikke en Skybar?

Selvom vi ikke er på 52. etage på Park Hyatt i Tokyo, virker det oplagt at Hvide Hus skulle have sin egen bar på toppen – vi vil i hvert fald være flittige gæster! Så hermed en opfordring.

Har du hørt om Restaurant Vesterbro

Al den snak om en potentiel Skybar fik tørsten til at melde sig, og vi bevægede os mod hotellets restaurant – Restaurant Vesterbro.

Jeg må indrømme, at jeg aldrig har hørt restauranten omtalt ved det navn og kan efterfølgende konstatere, at det kan skyldes, at de ikke gør meget væsen sig af sig på de sociale medier – det burde de, hvis du spørger mig.



Velankommet efter turen op af den brede vindeltrappe fra hotellets hall bliver vi modtaget af aftenens tjener Rene, som ikke var sen til at tilbyde os et glas champagne i form af Jean Veselle Reserve Brut – et lækkert glas med en del mere frugt end du normalt kender det fra champagne – men hey det var torsdag, og det passede perfekt til vores høje humør!

Vi lader os rive med, læner os tilbage i de bløde stole med udsigt til livet på Vesterbro; ”så stik os da den 5-retters med tilhørende vinmenu” kan vi høre os selv sige i kor.

Hurtigt kommer der snack på bordet. Carpacio af Dexterkvæg også kendt som som fattigmandskvæg.

Der er dog ikke noget fattigt over smagen, som sidder lige i skabet. Det samme gør de store, puffede kyllingeskind med tilhørende urtemayo. Det giver fedtede fingre. Det skåler vi på. Fornuftig start – tænker jeg.

Herefter kom der sprød Sancerre i glasset og brød på bordet. Brødserveringer er jo efterhånden en historie for sig, og ofte følger der længere udredninger med serveringen.

Den slap vi for. Fik blot konstateret, at der var tale om Cocotte-brød – altså brød bagt i gryde/stegeso/cocotte. Brødet lignede mest af alt de kridhvide franskbrød man får hos en god gammeldags bager. Skorpen var sprød, men ellers gjorde det ikke meget væsen af sig.

Videre til den egentlige servering: Carpacio af rimmet jomfruhummer med agurk, mayo og dild.

Hvis vi ser bort fra min evige kæphest om at hummer, uden undtagelse, altid bør steges, var der tale om en ren servering der ikke mindst tog sig særdeles flot ud på den smukke figgjo-tallerken (indrømmet, jeg er lidt af en nørd på det punkt og har længe haft et godt øje til flere af den norske producents tallerkener, så et ekstra + i min bog).

Jomfruhummertatar på toplækker tallerken! #migogaalborg #hotelhvidehus #restaurantvesterbro #figgjo

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

Fuldfed vin og suppe

Efter den ferske start (det behøver ikke være noget negativt), bliver der hældt fuldfed chardonnay fra californiske Robert Mondavi i glasset – now we’re talking! Lækker chardonnay med duft af eksotiske frugter som ananas og mango med rigtig god balance mellem syre og sødme.

Det er en vin der indbyder til at blive drukket i store slurke – som sagt, så gjort!

Vinen sendte forhåbningerne i vejret, og de blev indfriet i form af en cremet jordskokkesuppe, der smagte lige præcis som sådan en skal smage, havde den helt rigtige konsistens og som fik modspil af sprød kyllingeskind, jordskokkechips og masser af karse.

En dejlig servering der er lige til at adoptere i hjemmekøkkenet.

Torsk og rødvin – kan man det?

Så kom der lidt overraskende rødvin i glasset. Overraskende fordi vi ifølge menukortet kunne forvente torsk på tallerkenen.

Det skulle dog vise sig, at der var tale om Beaujolais-Villages på den meget lette gamay-drue, og så gav det hele pludselig lidt mere mening.

På tallerkenen fik vi pankofriteret torskeryg med selleri og en grøn blanquette – igen på de flotte tallerkener. 30 sekunder mindre i frituren, og den havde siddet der, men vi var enige om, at det ikke var aftenens bedste servering eller vinmatch.

Vi nyder vores saftige Beaujolais og reflekterer over timingen i vores lancering af Migogaalborg og de mange nye restauranter og det stadig højere niveau på de aalborgensiske restauranter. Det kræver en ekstra skål!

Så skal der kød på tallerkenen, og jeg bevæger mig op til køkkenet for at følge lidt med i anretningen. Jeg tror, der vil være mange kokke rundt omkring, der ville være misundelige på køkkenet på Restaurant Vesterbro, der vel er ca. 10 gange større end et standard restaurantkøkken inde i byen.

Ud af køkkenet kommer min favoritudskæring onglet – på dansks nyretap.

De perfekt røde skiver onglet fik på tallerken selskab af smørstegt grønkål, bagt løg, revet trøffel og kraftig glace – det kan ikke rigtig gå galt vel? Jeg tror vi fik Ripasso til, men kødet optog ærlig talt al min opmærksomhed.

Tilbage var kun desserten og det nok meget godt, for på dette tidspunkt var vi ved at være godt mætte!

Jeg er ikke den store dessertspiser, men til gengæld går jeg ikke af vejen for et godt glas dessertVIN og såden et havde vores fremragende tjener heldigvis i ærmet – Pineau des Charentes med masser af æble og mandel, der lagde sig som et blødt tæppe rundt om den udmærkede dessert.

Lækre cocktails til at slutte af på

Vi slutter aftenen i hotellets bar og selvom den ikke ligger på 15. etage med udsigt over byen, er cocktailsene uovertrufne og blandt de bedste jeg har fået i byen. Igen skal der lyde en opfordring til marketing-afdelingen om at gøre lidt mere larm. Når man rent faktisk har noget at prale af, skal man ikke holde sig tilbage.

I Aalborg har vi ikke haft den store tradition for, at gå ud og spise på et hotel. Det hører derimod til mange andre storbyer blandt andet København og internationalt. Men Aalborg kan altså også være med, og det er værd at prøve.

Læs også: Vi har testet 16 Aalborg-steder: Her er de bedste restauranter og Take Away

Man får mere luksus end på flere af de andre gourmet-restauranter i byen og mere plads også.

Der er ofte god stemning, fordi mange af hotellets gæster spiser der, så man behøver ikke at frygte en “død” stemning. Vi var i hvert fald positivt overrasket over så meget liv på Restaurant Vesterbro.

Hermed en klar anbefaling på at prøve den lidt oversete restaurant, hvis man søger lidt ny gastronomisk inspiration i byen. Ikke mindst på grund af de lækre cocktails, man slutter af med i baren.

Gastromands seneste indlæg

Kæmpe kæde flytter ind: 5000 kvm bowling- og oplevelsescenter åbner i Aalborg

Skrevet af: Redaktionen

Den store Metro-bygning i City Syd har efterhånden stået tom længe.

I juni måned overgik bygningen til investerings- og ejendomsfirmaet Hanssens, der ville renovere den 10.000 kvm. store bygning med henblik på at skabe et oplevelsescenter.

Nu er det omsider meldt ud, hvad den store metrobygning skal bruges til i fremtiden.

Danmarks største kæde rykker ind

Danmarks største kæde af bowling- og underholdningscentre, Bowl’n’Fun, huserer allerede i 15 byer på Fyn, i Jylland og på Sjælland – men i slutningen af 2019 kan vi altså også se frem til at byde dem velkommen i Nordjyllands hovedstad.

Her kan aalborgenserne glæde sig til hele 5.000 kvm. fyldt til randen med restauranten The Grill, bowling, legeland, laserbane, escaperoom, minigolf, virtual-reality univers og meget mere.

The Grill står kokkene klar ved den åbne grill i restauranten og tilbereder mad over åben ild.

The Grill tilbyder både aften- og brunchbuffeter, og centeret kan også bookes i forbindelse med bowling og spisning til eksempelvis børnefødselsdage, møder, konferencer, julefrokoster eller andre festlige lejligheder.

Du kan læse mere om åbningen i Aalborg her.

Lopper, opera og musikfestival: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Weekenden byder på en god blanding af både opera, stand up, musikfestival og familieværksted.

Derudover afholdes Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked for ottende år i træk.

Traditionen tro sker det i Gigantium, og det er både lørdag og søndag fra klokken 10-16.

Men denne gang har arrangementet overgået sig selv.

Markedet er nemlig udvidet med 100 stande, og dermed kommer man op på hele 300 stande, som tilbyder unikke antikviteter, flotte loppefund, lækkert genbrug og en masse kræmmervarer.

Du kan læse mere om loppemarkedet her.

En musikfestival med mange år på bagen

Nordens største musikfestival for de unge finder sted lørdag og søndag i Nordkraft.

Omkring 180 bands fra ungdomsklubber, fritidsklubber og ungdomsskoler i hele Norden spiller på de i alt seks scener, som er placeret rundt omkring i Nordkraft.

Her kan man opleve alt fra hip hop til metal og popmusik.

Festivalen har faktisk været afholdt i Aalborg siden 1983, og løber i år af stablen for 36. år i træk.

Du kan læse mere om festivalen her.

Musik

18/1 Ungdomsringens Musikfestival 2019, Nordkraft kl. 19 (d. 18-19. jan.)
18/1 Scorpions Tribute, på Café Frederiksberg kl. 20
18/1 Groovebox på 100Fryd kl. 21
19/1 Tuba tryllerier, urfremførelse og operakvartetter, Musikkens Hus kl. 14

Events

18/1 Vinsmagning på en anderledes måde med tre retter lækker mad, hos Vin & Vin kl. 18.45
18/1 La Bohéme, AKKC kl. 20
19/1 Anden Bringer Ud, AKKC kl. 19 og kl. 21.30 (UDSOLGT)
19/1 Loppemarked i Gigantium kl. 10 (19.-20. jan.)
19/1 TeeShoppen åbner butik i Danmarksgade kl. 10
19/1 Kunsten for begyndere, på Kunsten kl. 11
20/1 Søndagstur på Kunsten kl. 14
20/1 Aalborg Vikings – Viby IF, kl. 15
20/1 Sunday Movie: The Heart is Deceitful above all things, på 1000Fryd kl. 20

Opsætninger

19/1 Format 4: ”Me Too, Nora!”, på Aalborg Teater kl. 19.30
19/1 ATT Dialog: Grænseløshed, på Aalborg Teater kl. 10.30
19/1 Hvordan Slipper Vi Af Med De Andre, Det Hem’lige Teater kl. 19.30

For børnefamilierne

18/1 Familieaften i Svømmeland Nørresundby kl. 17
19/1 Kom med til forpremiere på: ”Sådan træner du din drage 3”, Nordisk Film Biografer kl. 11.30
20/1 Sjov Søndagslegeland i DGI Huset Nordkraft kl. 12
20/1 Familieværksted – kreativitet for hele familien, på Kunsten kl. 11

Er du sulten?

Morgenmad, frokost eller aftensmad? Få inspiration til hvor i kan spise i Aalborg i MigogAalborgs spiseguide. I spiseguiden finder du blandt andet nøje udvalgte restauranter, caféer, take-away steder der ligger i Aalborg. Tjek det ud lige her.

Du kan hente spiseguiden ned på din telefon, så du altid har den lige ved hånden. Og den er helt gratis for dig at bruge.

Åbn din browser (Safari) -> gå ind på https://migogaalborg.dk/spiseguide/ -> Tryk på det midterste ikon i menulinjen i bunden -> Føj til hjemmeskærm

OG voilá! Så har I altid et stort overblik lige ved hånden, når der skal besluttes hvor I skal spise. 

Husk også at hente MigogAalborgs app, Eventmap, som samler alle begivenheder i Aalborg.

Download af app’en er gratis og ganske simpel:

Åbn din browser (Safari/Chrome) -> gå ind på eventmap.dk -> Følg guiden på skærmen – 10 sekunder senere har du EventMap på din telefon.

Første weekend i februar: Kæmpe fest foran Musikkens Hus for alle

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen

Når Musikkens Hus den 2. februar danner rammen om årets Danmarks Indsamling, bliver det med Mads Steffensen, Tine Gøtzsche og Sofie Østergaard som værter.

Aftenens overordnede mål er, traditionen tro, at samle ind til de mennesker, der har brug for det – og i år er det pigerne i verdens fattigste lande, der er i fokus.

Dagen kommer til at byde på det ene højdepunkt efter det andet, og hele Aalborg er blandt andet blevet inviteret med til en kæmpe lysparade, hvor man håber på op mod 30.000 deltagere.

Paraden starter på Nørresundby Torv og bevæger sig over Limfjordsbroen og langs havnen for at ende på Musikkens Plads med en storslået fællessang. Det kan du læse mere om her.

Folkefest på Musikkens Plads

Men lysparaden er bestemt ikke eneste højdepunkt denne dag.

Fra kl. 19 og frem til midnat vil der være fest på Musikkens Plads, foran Musikkens Hus med masser af forskellige aktiviteter, hvor der blandt andet vil være musik, dans, ild-show, børneområde, konkurrencer, mulighed for at lave din egen isskulptur samt mulighed for at købe streetfood og varme drikke.

Det skriver Musikkens Hus på Facebook.

På pladsen vil man kunne overvære, når ”Team Vild Med Dans”, ”Team Sussi & Leo” og ”Team Bedrag” dyster i Rickshaw-rally.

Man vil også kunne møde samtlige deltagere fra den seneste omgang af Bagedysten, som uddeler lækre smagsprøver, og i dagens anledning, ikke kæmper mod hinanden, men i stedet sammen skal løse én af aftenens mange underholdende udfordringer.

Burhan G, Søs Fenger og Oh Land på scenen

Danmarks største YouTube’ere: Rasmus Brohave, Kristine Sloth og Julia Sofia skal også arbejde sammen, og løse en opgave på tid.

Derudover vil man på den store udendørs tv-skærm blandt andre kunne se og opleve: Søs Fenger, Burhan G og Oh Land, når de indtager scenen i Musikkens Hus.

Lige som man vil kunne opleve callcentret samt interviews og konkurrencer med en række kendte danskere.

Flere informationer om arrangementet vil løbende blive meldt ud på Musikkens Hus Facebookside.

Hvad: Folkefest (i forbindelse med Danmarksindsamlingen)
Hvor: Musikkens Plads ved Musikkens Hus
Hvornår: Lørdag den 2. februar fra kl. 19