Gastromand besøger: Den “hemmelige” gourmet-restaurant Vesterbro

Skrevet af: Gastromand

Af Anders Damm Christensen, Gastromand.dk

Alle aalborgensere har en mening om Hotel Hvide Hus – nu Comwell Hvide Hus Aalborg.

Det markante vartegn, som siden 1969 har tårnet sig op når man ankommer til byen sydfra via Hobrovej, har ofte delt vandene og i mange år levet en lidt omtumlet tilværelse.

Men tingene har virkelig ændret sig i den positive retning for det stolte Aalborg-hotel.

Comwell-koncernen har overtaget driften af hotellet, og hotellets 16 etager har gennemgået en gennemgribende renovering, efter at Henrik Calum i 2013 overtog hotellet.

I forbindelse med renoveringen har hotellet ligeledes etableret en helt ny restaurant, og ikke så få gange har vi hørt positive rygter derfra.

Ikke desto mindre var det med en vis skeptis intakt (der er altså langt imellem de rigtig gode hotelrestauranter), at redaktøren, en torsdag aften, hev mig med på hotellet (for at spise that is…).

Læs videre for at se om skepsissen blev gjort til skamme.

Byens Bedste udsigt – men ingen Skybar

Hvis man aldrig har været på Hvide Hus, skylder man sig selv at tage turen til toppen – eller det vil sige lige under toppen.

På øverste etage har den nuværende ejer Henrik Calum nemlig sin private penthouse – der skal vel være visse fordele ved at eje sit eget hotel!

På den øverste tilgængelige etage er udsigten ikke desto mindre fremragende – den slags er dog ikke nemt at tage billeder af i mørke, så du må selv afsted.

Etagen indeholder en række selskabslokaler og en lækker pejsestue, som ligeledes kan lejes til møder, workshops – naturligvis med fuld forplejning.

Snakken gik og udsigten fik os til at drømme; hvorfor har Aalborg ikke en Skybar?

Selvom vi ikke er på 52. etage på Park Hyatt i Tokyo, virker det oplagt at Hvide Hus skulle have sin egen bar på toppen – vi vil i hvert fald være flittige gæster! Så hermed en opfordring.

Har du hørt om Restaurant Vesterbro

Al den snak om en potentiel Skybar fik tørsten til at melde sig, og vi bevægede os mod hotellets restaurant – Restaurant Vesterbro.

Jeg må indrømme, at jeg aldrig har hørt restauranten omtalt ved det navn og kan efterfølgende konstatere, at det kan skyldes, at de ikke gør meget væsen sig af sig på de sociale medier – det burde de, hvis du spørger mig.



Velankommet efter turen op af den brede vindeltrappe fra hotellets hall bliver vi modtaget af aftenens tjener Rene, som ikke var sen til at tilbyde os et glas champagne i form af Jean Veselle Reserve Brut – et lækkert glas med en del mere frugt end du normalt kender det fra champagne – men hey det var torsdag, og det passede perfekt til vores høje humør!

Vi lader os rive med, læner os tilbage i de bløde stole med udsigt til livet på Vesterbro; ”så stik os da den 5-retters med tilhørende vinmenu” kan vi høre os selv sige i kor.

Hurtigt kommer der snack på bordet. Carpacio af Dexterkvæg også kendt som som fattigmandskvæg.

Der er dog ikke noget fattigt over smagen, som sidder lige i skabet. Det samme gør de store, puffede kyllingeskind med tilhørende urtemayo. Det giver fedtede fingre. Det skåler vi på. Fornuftig start – tænker jeg.

Herefter kom der sprød Sancerre i glasset og brød på bordet. Brødserveringer er jo efterhånden en historie for sig, og ofte følger der længere udredninger med serveringen.

Den slap vi for. Fik blot konstateret, at der var tale om Cocotte-brød – altså brød bagt i gryde/stegeso/cocotte. Brødet lignede mest af alt de kridhvide franskbrød man får hos en god gammeldags bager. Skorpen var sprød, men ellers gjorde det ikke meget væsen af sig.

Videre til den egentlige servering: Carpacio af rimmet jomfruhummer med agurk, mayo og dild.

Hvis vi ser bort fra min evige kæphest om at hummer, uden undtagelse, altid bør steges, var der tale om en ren servering der ikke mindst tog sig særdeles flot ud på den smukke figgjo-tallerken (indrømmet, jeg er lidt af en nørd på det punkt og har længe haft et godt øje til flere af den norske producents tallerkener, så et ekstra + i min bog).

Jomfruhummertatar på toplækker tallerken! #migogaalborg #hotelhvidehus #restaurantvesterbro #figgjo

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

Fuldfed vin og suppe

Efter den ferske start (det behøver ikke være noget negativt), bliver der hældt fuldfed chardonnay fra californiske Robert Mondavi i glasset – now we’re talking! Lækker chardonnay med duft af eksotiske frugter som ananas og mango med rigtig god balance mellem syre og sødme.

Det er en vin der indbyder til at blive drukket i store slurke – som sagt, så gjort!

Vinen sendte forhåbningerne i vejret, og de blev indfriet i form af en cremet jordskokkesuppe, der smagte lige præcis som sådan en skal smage, havde den helt rigtige konsistens og som fik modspil af sprød kyllingeskind, jordskokkechips og masser af karse.

En dejlig servering der er lige til at adoptere i hjemmekøkkenet.

Torsk og rødvin – kan man det?

Så kom der lidt overraskende rødvin i glasset. Overraskende fordi vi ifølge menukortet kunne forvente torsk på tallerkenen.

Det skulle dog vise sig, at der var tale om Beaujolais-Villages på den meget lette gamay-drue, og så gav det hele pludselig lidt mere mening.

På tallerkenen fik vi pankofriteret torskeryg med selleri og en grøn blanquette – igen på de flotte tallerkener. 30 sekunder mindre i frituren, og den havde siddet der, men vi var enige om, at det ikke var aftenens bedste servering eller vinmatch.

Vi nyder vores saftige Beaujolais og reflekterer over timingen i vores lancering af Migogaalborg og de mange nye restauranter og det stadig højere niveau på de aalborgensiske restauranter. Det kræver en ekstra skål!

Så skal der kød på tallerkenen, og jeg bevæger mig op til køkkenet for at følge lidt med i anretningen. Jeg tror, der vil være mange kokke rundt omkring, der ville være misundelige på køkkenet på Restaurant Vesterbro, der vel er ca. 10 gange større end et standard restaurantkøkken inde i byen.

Ud af køkkenet kommer min favoritudskæring onglet – på dansks nyretap.

De perfekt røde skiver onglet fik på tallerken selskab af smørstegt grønkål, bagt løg, revet trøffel og kraftig glace – det kan ikke rigtig gå galt vel? Jeg tror vi fik Ripasso til, men kødet optog ærlig talt al min opmærksomhed.

Tilbage var kun desserten og det nok meget godt, for på dette tidspunkt var vi ved at være godt mætte!

Jeg er ikke den store dessertspiser, men til gengæld går jeg ikke af vejen for et godt glas dessertVIN og såden et havde vores fremragende tjener heldigvis i ærmet – Pineau des Charentes med masser af æble og mandel, der lagde sig som et blødt tæppe rundt om den udmærkede dessert.

Lækre cocktails til at slutte af på

Vi slutter aftenen i hotellets bar og selvom den ikke ligger på 15. etage med udsigt over byen, er cocktailsene uovertrufne og blandt de bedste jeg har fået i byen. Igen skal der lyde en opfordring til marketing-afdelingen om at gøre lidt mere larm. Når man rent faktisk har noget at prale af, skal man ikke holde sig tilbage.

I Aalborg har vi ikke haft den store tradition for, at gå ud og spise på et hotel. Det hører derimod til mange andre storbyer blandt andet København og internationalt. Men Aalborg kan altså også være med, og det er værd at prøve.

Læs også: Vi har testet 16 Aalborg-steder: Her er de bedste restauranter og Take Away

Man får mere luksus end på flere af de andre gourmet-restauranter i byen og mere plads også.

Der er ofte god stemning, fordi mange af hotellets gæster spiser der, så man behøver ikke at frygte en “død” stemning. Vi var i hvert fald positivt overrasket over så meget liv på Restaurant Vesterbro.

Hermed en klar anbefaling på at prøve den lidt oversete restaurant, hvis man søger lidt ny gastronomisk inspiration i byen. Ikke mindst på grund af de lækre cocktails, man slutter af med i baren.

Gastromands seneste indlæg

Gå ikke glip af disse: Fem fede tilbud med MigogAalborg lige nu

Skrevet af: Michael Qureshi

Her på MigogAalborg er vi vilde med at fortælle de gode historier i byen og sørge for, at vores læsere har fingeren på pulsen.

Men vi gør også enormt meget ud af at være med til at skabe oplevelser i Aalborg og i resten af Nordjylland.

Jagter du et godt tilbud på noget lækker mad, fest eller hygge i Fårup Sommerland, så har vi her i juni en række rigtig gode tilbud, som man kun kan booke via MigogAalborg.

Kig med herunder.

Tapas og vin ad libitum på hyggelige Restaurant Pascal

Første aften med dette tilbud er veloverstået i torsdags og med glimrende succes. Med udsigt til Aalborgs pulserende byliv kan du booke en aften med lækre tapas-retter samt vin ad libitum på Restaurant Pascal, der ligger i gadeplan på Radisson Blu Limfjord Hotel skråt over for Jomfru Ane Gade.

De næste tre torsdage (20. juni, 27. juni og 4. juli) kan du nyde fransk-inspireret tapas med vin ad libitum på hyggelige Brasserie Pascal til en specialpris på kun 325 kr.

Herlighederne starter kl. 18.30 og varer helt frem til 21.00, hvor du kan nyde lækkert mad og udsøgte vine i den hyggelige restaurant.

Man får serveret tre forretter, tre hovedretter samt to desserter; og derudover kan man nyde både hvidvin, rosévin og rødvin hele aftenen frem til kl. 21.00.

Man skal skynde sig, for lige pt er langt over pladserne alle tre aftener booket.

Tilmeld dig Tapas og vin ad libitum her – klik på den dato du ønsker at booke bord til:

Torsdag den 20. juni her

Torsdag den 27. juni her

Torsdag den 4. juli her

Burgeraften på Grillen Burgerbar

Vi inviterer til en anderledes aften onsdag d. 26. juni kl. 18.30, hvor du kan glæde dig til at opleve en af Aalborgs bedste burgerrestauranter.

Hos Grillen Burgerbar er de specialister i saftige burgere med gode råvarer.  Denne aften får du rigtig meget mad for 135 kr. per person. En stor burger, og så mange sideorders og fries du kan spise.

Derudover en øl eller sodavand samt en lækker dessert.

Menuen for aftenen er:

– En lækker burger. Vælg mellem:

  • En bacon & cheese burger m. salat og tomat.
  • En ‘Fully Loaded’ burger.
  • En fried chicken burger m. syltede rødløg.
  • En ‘Bearnaise Bastard’ burger.

– FRI sides & fries + mayo:

  • Helt specielt til denne aften vil Grillen komme rundt og servere fri sides & fries + mayo, så der er mulighed for at sætte tænderne i noget for enhver smag.

– En lækker softice til dessert. Vælg mellem:

  • Center Caramel
  • Strawberry Mush
  • Choco Oreo

Til maden får du serveret en kølig 0,5L Tuborg fadøl. Her kan du dog i stedet vælge en sodavand.

OBS; tilbuddet har tidligere kun være til ClubAalborg-medlemmer – men nu er tilmelding åbent for alle.

Book til Grillen Burgerbar her

Mandeaften: Casino – fadøl og burger

Hver fredag i juni ( 14. juni, 21. juni og 28. juni) kan du kombinere det bedste fra casino og mad, når der afholdes Players Night på hotel Radisson Blu Limfjord Hotel.

Her starter aftenen på hyggelige Brasserie Pascal med en hjemmelavet burger med pommes frites og hjemmerørt mayo.

Dertil får man naturligvis en kold og velskænket fadøl, så stemningen kan komme helt i top til, hvad der venter én efterfølgende.

For udover et lækkert måltid, får du nemlig også gratis entré og 100 kr. jetoner til Casino Aalborg. Så man får fri entré samt for 100 kr. jetoner oveni burger og øl til 249 kr.

Du kan vælge mellem to tidspunkter:

18.00 – 20.00

20.00 – 22.00

Du skal være 18 år for at komme ind på Casino Aalborg.

Tilmeld dig Players Night

Fredag d. 14. juni her

Fredag d. 21. juni her

Fredag d. 28. juni her

MigogAalborg Dag i Fårup Sommerland – spar 100 kr. på entré

Vi har sikret os et antal billetter, som vi helt eksklusivt tilbyder til en særpris.

Lørdag d. 29. juni kan du komme i Fårup Sommerland med MigogAalborg for en entrépris på kun 195 kr. – du sparer knap 100 kr.  med vores særtilbud, som kun gælder denne dag.

Og hvad sker der så lige denne dag?

Der vil være en grilldyst, hvor vi lige nu tilbyder fem familier at dyste mod hinanden i at være grillmestre i Webers Grillområde ved Eventpladsen.

I samarbejde med Weber samt Fårup Sommerland laver vi “Grilldysten”, hvor der er en fed førstepræmie.

På selve dagen kigger Youtube-stjernerne Mika og Tobias forbi på scenen på Eventpladsen. Børnene kender dem helt sikkert for giga-hittet Ikke mere Mælk, som har fået mere end 9 millioner views på Youtube.

Vi ønsker at tilbyde så mange af vores læsere som muligt en god og hyggelig dag i Nordjyllands skønne forlystelsespark, hvor vi helt eksklusivt kan tilbyde en billigere pris.

Hvad: MigogAalborg Dag
Hvor: Fårup Sommerland
Hvornår: Lørdag d. 29. juni – billetten gælder hele dagen
Pris: 195 kr. per person fra 3 år og opefter

Køb billetter her

Der vil være mulighed for at opgradere sin billet på dagen til sæsonkort for en merpris på 455 kr. per person.

 

Årets vildeste sommerfest – spar penge på Vi Elsker 90’erne billetten

Vi Elsker 90’erne bliver årets største sommerfest i Aalborg, og MigogAalborg er mediepartner på 13 timers total fest.

Forleden lagde den store 90’er karavane Rødovre ned med over 17.000 publikummer, hvor især Scooter, Vengaboys, Eiffel 65 og Boyzlife var helt forrygende.

Der har aldrig været et større line up på samme plakat af 90’er stjerner, og det har man i den grad også mærket i forsalget.

I Aalborg buldrer billetsalget også afsted, og der er ingen tvivl om, at aalborgenserne glæder sig til det store show, hvor navne som Scooter, Cascada, Eiffel 65, Right Said Fred, Vengaboys og Boyzlife (sammenkobling af Westlife og Boyzone) er blandt hovednavnene.

I et forsøg på at melde udsolgt allerede før august har MigogAalborg sikret sig et antal billetter, som vi nu de næste 14 dage kører som et helt særligt juni-tilbud.

Du sparer nemlig 100 kr. på Vi Elsker 90’er billetten, hvis du helt eksklusivt køber den igennem MigogAalborgs særlige link lige her. 

Billetterne bliver dyrere hver måned frem til 31. august, så det er bare om at få fingrene i dem nu.

Boyzlife

Her er plakaten for årets Line Up til Vi Elsker 90’erne

  • Daze
  • Scooter
  • Cascada
  • Eiffel 65
  • Right said Fred
  • Londonbeat
  • N-trance
  • Snap
  • Boyzlife
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat
  • DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Vengaboys
  • HIT N’HIDE
  • Vengaboys
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat. DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Voice of KLF
  • Danny Kool
  • Alice Deejay
  • Dario von Slutty
  • Da Buzz
  • D-Devils

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvornår: Lørdag d. 31. august 2019
Hvor: Mølleparken
Billetterne koster med MigogAalborg link lige nu frem til 24. juni
524 kr. for en festbillet med 13 timers GIGA-fest
1174 kr. for Drink & Dance (fri bar) med 13 timers GIGA-fest
Køb billetter her

Fejr Sankt Hans i Blokhus: Strandhotellet byder på særlig midsommermenu

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis der er noget, udover solskin, der kan trække folk til Vestkystens strande, så er det årets sankthansfest.

Især Blokhus er et ekstremt trækplaster, når midsommeraftenen nærmer sig.

Og i år bliver ingen undtagelse.

Den 23. juni omdannes hele byen til et stemningsfuldt paradis, og programmet er spækket med aktiviteter for både store og små.

Et specielt sted i byen har valgt at hoppe med på bølgen, og har sammensat en helt særlig menu, der skal sætte den gastronomiske prik over i’et på aftenen.

Der er selvfølgelig tale om Strandhotellet Blokhus.

Inspireret af Vesterhavet

Bålet tændes officielt kl. 21 på stranden, og derfor kan du både kl. 17.30 og 19.30 hoppe ombord i en to-retters Sankt Hans-menu, der er sammensat ud fra sæsonens allerbedste råvarer.

Menuen er som følger:

Forret:
Saltet fisk med hybenrose, asparges og svampesauce

Hovedret:
Svinenakke, løgskaller og persillesifon

Prisen er 345 kr. pr. person og er inklusive et glas velkomstbobler.

Efterspørgslen på Sankt Hans i Blokhus er stor, og derfor skal du være opmærksom på, at man kun kan reservere sit bord enten kl. 17.30 eller 19.30 og 1,5 time frem.

Du reserverer ved at skrive til info@strandhotellet-blokhus eller ringe på 70 26 00 15.

Som sagt bliver der også et væld af andre aktiviteter i byen denne aften: blandt andet snobrødsbagning på stranden, musikalske indslag og mulighed for at opleve den Internationale Faldskærmskonkurrence.

Det kan du læse mere om lige her.

Film under åben himmel: ZULU Sommerbio starter sæsonen i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

Hvert år tager tv-kanalen TV2 Zulu på sommer-turné, hvor de viser gode film under åben himmel.

I år er ingen undtagelse, og traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg.

Og vi kan igen se frem til at se film i nogle af de smukkeste rammer, som byen har at byde på.

Det bliver nemlig i Skovdalen, at ZULU sommerbio viser A Star is Born tirsdag den 23. juli kl. 21.45.

Stjernespækket drama

A Star Is Born produceret og instrueret af Bradley Cooper, som også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.