Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gastromand besøger CANblau: Er de stadig tapas-kongerne af Aalborg?

Af Gastromand

Af Mads Schytte, Gastromand.dk

Det er vel godt og vel 10 år, siden Aalborgs mest populære restaurant indenfor “tapas” Pingvin åbnede i Brandstrupsgade i Aalborg.

Grunden til at der står “tapas”, er, at det reelt var alt fra lun leverpostej med bacon til sushi som blev serveret, og da tapas er og bliver spansk, så var det noget af en fortolkning.

Ikke desto mindre var det rasende populært for de gode aalborgensere og ja, jeg var også en af dem som var med på vognen.

Årsagen var nok udvalget og mulighederne til at vælge præcis det man gerne ville have – hverken mere eller mindre.

Siden Pingvin er der løbet meget vand gennem Aalborgs gamle åer, og flere restauranter er åbnet – dog er der ikke mange af spansk karakter med én undtagelse.

Miv skabte et højt niveau

CANblau ligger for enden af Maren Turis Gade, og drives af den tidligere restaurantchef og medejer af Villa Vest i Lønstrup Michael “Miv” Pedersen.

Miv kørte CANblau helt frem til det bedst mulige niveau indenfor kort tid.

God service, varierende menu, som dog heller ikke holder sig helt indenfor de spanske rammer, men til rimelig pris, og så det at de tilbød Aalborgs bedste og billigste huset rødvin skabte hurtig en stor succes.

Gastromand besøger CANblau: Er de stadig tapas-kongerne af Aalborg?

Miv har stadig hjertet med i CANblau, men har nu rykket mange kræfter over på at skabe Tabu til en Michelin-restaurant.

Inden CANblau havde Miv afgjort et navn og et rygte bag sig fra Villa Vest, men måske var det en taktik, at vinde Aalborgs hjerte på CANblau, inden han rykkede videre med Tabu.

Derfor er det også min tanke, om CANblau måske var et springbræt til en ambition og drøm om en Michelin-stjerne.

Der er ingen tvivl om, at Miv har talentet og det drive der skal til, så et kig i krystalkuglen fortæller mig, at der indenfor en overskuelig årrække kommer den første stjerne i Aalborg og et god bud til at modtage er Michael Miv Pedersen.

Gastromand besøger CANblau: Er de stadig tapas-kongerne af Aalborg?

Spansk medspiser på CANblau

Forleden havde jeg fornøjelsen af, at spise på CANblau for fjerde gang, og denne gang med en spansk medspiser, som jo må siges at være den mest kritiske medspiser, man kan forestille sig.

Første indskydelse fra min spanske forbindelse er “Det er da vildt hyggeligt her!” – vedkommende bor på Vesterbro i København og er vant til noget mere variation og til tider højere standard, så allerede her starter det godt.

Læs også: Så er hemmeligheden afsløret: D’Wine åbner ægte spansk restaurant

Vi bliver modtaget med et glas Cava og får kort konceptet gennemgået. Det er simpelt – du krydser af på en lille dosmer seddel og vælger noget tilhørende drikkelse.

Jeg lader min medspiser bestille det mest autentiske, som består af forskellige slags skinke og pølse “Plato De Embutidos” – “Iberico Bellota Puro” – 36 måneders sortfodsskinke, “Boquerones” – ristet brød med tomat, hvidløg og citron og “Pimentos De Padron” som er grillede grønne pebre og “Bikini” som er toast med mozzerella og trøffel.

Dertil napper vi et glas tør sherry.

Lidt underligt nabobordet spiser med pinde

Kort efter kommer maden og smagen fornægter sig ikke – det er enkelt og velsmagende.

Min medspiser vurderer maden ret højt på skalaen over autencitet – dog med den bemærkning, at det er lidt underligt, at parret ved nabobordet spiser med pinde –  måske bliver det bare for snævert ved ren spansk i Aalborg?

Gastromand besøger CANblau: Er de stadig tapas-kongerne af Aalborg?

Vi får bestilt en flaske catalansk rødvin som har masser af dybde og intensitet. Den er en kende for varm til vores smag, men det klarer den gode tjener lynhurtigt!

Imens vi drikker de sidste bobler og sherry, får vi en lille pigvar med citropure, karfoffel og caviar som må være Mivs egen kreation – det minder mig om Villa Vest – masser af smag, enkelt præsenteret og lavet til perfektion.

Videre får vi et must, når man besøger CANblau – deres  CANblau burger med oksekød, morkelmayo og shiso samt en lille brioche burger med grillet albondigas. CANblau burgeren er vildt lækker, og selv om det måske ikke er spansk, så kan den varmt anbefales!

Få fede fordele og masser af tilbud fra Aalborgs bedste restauranter og butikker på vores nye ClubAalborg – intropris kun 10 kr. – læs mere her

Brioche burgeren gør ikke det store for mig – lidt for meget sennep. Men det klares med lidt ekstra rødvin.

Så mangler vi sådan set kun vores croquetas de jamòn, som serveres med chilimayo – det er friteret kartoffelmos, og det spiller også, selv om chilimayo måske ikke er spansk!

Gastromand besøger CANblau: Er de stadig tapas-kongerne af Aalborg?

Mivs DM-dessert på menuen

Vi er godt mætte, og vil egentlig springe over desserten, men mine øjne glider ned over kortet og ser “Mivs DM Dessert” som består af chokolade, forskellige varianter af æble, friskrevet kokos og citron og en fortolkning af den gode gamle 80’er dessert bananasplit ja, den bliver man altså nødt til at smage.

Nu tænker du nok – jamen hvad var alt det vrøvls om autencitet så for noget? Ja, det glemmer man måske lidt, når man smager desserterne for de sidder altså lige i skabet.

Gastromand besøger CANblau: Er de stadig tapas-kongerne af Aalborg?

Jeg har fået Mivs DM Dessert før, og den er lækker, men jeg er en sucker for bananasplit som mindede mig om barndom, og det er ægte kærlighed!

CANblau gør det godt og for 500-600 pr. person kommer du langt med både mad og drikke, så der er klart value for money.

Vi takker af for denne gang og smutter videre ud i Aalborgs natteliv – skål!

Gastromands seneste indlæg

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger Applaus: 10 retter som du ikke har fået det før i Aalborg[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger Chido: Aalborgs nye hippe mexicaner[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger We Feat: Du bliver mæt med god samvittighed[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger La Locanda: Jagten på Carlos succesopskrift[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger Maggie Mae: Til alle jer der elsker pandekager[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger El Mariachi: Et frækt nyt mexicansk sted i Aalborg[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand tester smørrebrød på Mortens Kro: Den glemte Take Away[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger Wildebeest: Det nye hotte sted på Østerbro[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger Holy Cow: Aalborgs nye burger-restaurant[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger Wildebeest: Det nye hotte sted på Østerbro[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Aalborgs nye hit: NAM er fingerfood i topklasse[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Vaca: Mexicansk mad der sparker r..l[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Peace Take away: De små detaljer gør en kæmpe forskel[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder det nye Tabu: Et nordjysk mesterværk[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøgte Den Bette Kro: En dag i Krofatters lystige tanker[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Rositas Bistro: Rygterne talte sandt – en lille perle i byen[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Brdr. Price: Det er som skabt til Aalborg[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder: Bravo Landmad – det her holder hele vejen[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder nyt hot sted i Aalborg: Caspars har potentiale[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder We Do Burgers: Det har Aalborg manglet[/numblock]

Del artikel

Andre læser også