Gastromand besøger Applaus: 10 retter som du ikke har fået det før i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Applaus
Applaus

Af Anders Damm Christensen, gastromand.dk

Der gik ikke mange dage, fra Applaus første gang havde slået dørene op, til jeg første gang sad på de ikke alt for komfortable stole i det rå restaurantlokale, der kæmpede noget med akustikken.

Trods de omstændigheder var jeg stadig fan, og Applaus er måske den restaurant, jeg har spist flest gange på i Aalborg det seneste års tid.

Stolene er stadig de samme, men de har fået en tiltrængt pude til at forkæle dine baller. Akustikken er der ligeledes gjort noget ved, idet der er blevet installeret akustiklofter i det rå rum, og hvis jeg ikke taget meget fejl, er bestikket også blevet opgraderet – thumbs up herfra!

Hvad der ikke er ændret på, er det koncept, der er lige så stringent og gennemført, som det er simpelt.

10 serveringer for 395 kr. plus fem glas drikkevarer (hvorfor Applaus skriver drikkevarer fremfor vine, vender vi tilbage til) for yderligere 375 kr. – foruden et stærkt begrænset a la carte og vinkort.

Gastromands Aarhusianer har sat Teslaen på autopilot og joiner Redaktøren og undertegnede.

Vi hopper naturligvis ombord i de 10 retter og med hele to chauffører, er der vist ingen grund til at gå udenom menuen med de alkoholiske drikkevarer.

Gin & Tonic burde være obligatorisk på en ”vinmenu”

Kort efter bliver der stillet en mere end gennemsnitlig G&T på Mikkeller gin og Ørbæks tonic, som jeg aldrig tidligere har smagt, toppet med appelsin og enebær. Så er vi ligesom i gang, ik?!

G&T’en fik hurtigt selskab af små lune kuvertbrød, hotwings, grøntsager i tempura og en luftig marvskum. Hvor bønner i dej måske er lige på grænsen til letkøbt og manglede et lidt syre i marvskummen, er de hotwings fedtede, søde og stærke – præcis som de skal være.

Herefter kom der Cava i glasset, og hvis G&T er en suveræn starter, er et glas bobler en mindst lige så suveræn efterfølger – specielt når de er tørre som her.

På tallerkenen var der forårsbudbringere i form af kartofler – både konfiterede og fritterede og stenbiderrogn.

Hvis man har fulgt lidt med på Gastromands instagramprofil, ved man også, at jeg er kæmpe fan af nordens lyserøde guld, så der er billige point til køkkenet og så glemmer vi hurtigt, at retten godt kunne have haft lidt mere salt.

3 højdepunkter: Grillet brød, kalvetunge og kejserhatte

Så var det allerede tid til aftenens bedste ret og det, lidt overraskende, med et stykke grillet brød som stjernen på tallerkenen! Det lyder som en joke, men akkompagneret af artiskokcreme, sprødt hønseskind og en skum på høost.

Mads fortæller, at retten stammer fra hans tid på Søllerød Kro.

Vi er bare glade for at han har taget den med, den lange vej, til Nordjylland.

Aarhusianeren ævler et eller andet om at de altså kan deres shit på Søllerød – mest af alt tror jeg, han vil blære sig med lige at have spist der, fordi jeg aldrig har besøgt kroen i Nordsjælland.

Retten ryger så hurtigt ned, at jeg slet ikke når at smage den sammen med den tilhørende Chianti, men begge dele fungerer heldigvis fremragende hver for sig, og Chiantien ryger næsten lige så hurtigt ned i store slurke!

Applaus er naturligvis også på instagram og umiddelbart før besøget, havde jeg fået et glimt af en kalvetunge i Applaus’ story, så det var et glædeligt gensyn, da den entrerede i form af hvad der vel bedst kan beskrives som en grillet durum på speed.

Der var rigeligt af det sprængte kød, som (selvfølgelig fristes man til at sige, hvis man kender sine danske klassikere) fik modspil af peberrod – endnu et af aftenens højdepunkter!

Jeg er pjattet med kejserhatte – den seje svamp med det blærede navn!

Igen viste chefkok Mads Hyllested’s originalitet sig – jeg har i hvert fald aldrig fået serveret en flækket kejserhat som en art bruchetta med svampefyld på toppen – det var ikke kun kreativt – det spillede også max!

Chocolate overload!

Det var efterhånden blevet dessert-tid, og den skulle vise sig at stå i chokoladens tegn, og skal vi ikke bare blive enige om en gang for alle at på trods af de mange hæderlige alternativer, er der intet der slår en vellavet omgang chokolade i forskellige afskygninger som punktum på en god middag?

Og så snakker vi ikke om vinen

På Applaus serverer Mads Hyllested fransk/nordisk fattigmandsgourmet i streetfood-klæder, der på en gang udfordrer og samtidig virker trygt og velkendt.

Durummen (det velkendte) med sprængt kalvetunge (det udfordrende) er et godt eksempel på det.

Applaus er med i vores nye fordelsklub ClubAalborg. I marts måned får du en cocktail på vores regning, når du har spist derinde. 

Tilmeld dig med intropris 10 kr. og uden binding her

 

Hyggeligt for hele familien: Sig godnat til dyrene i Aalborg Zoo

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Hvis man vil prøve noget nyt i Aalborg Zoo, så bør man overveje at tage til helt særlige Late Night åbning fredag d. 6. september.

Her får man en helt særlig rolig stemning i hele Zoo, når mørket begynder at sænke sig, og der bliver roligt i omgivelserne. Aalborg Zoo holder åbent helt frem til kl. 20.00 denne dag, så man kan være med til at sige godnat til dyrene.

Man kan nyde sin aftensmad i Zoo, hvor bålpladsen er åben og deres forskellige grill er tændt op. Efter aftensmaden kan man så gå en tur i parken, hvor dyrene stille og roligt gør sig natklar.

Zoo har årligt også deres totalt udsolgte sov med dyrene på savannen, men det er lidt anderledes her, hvor man trods alt skal være ude senest klokken 20.00.

Læs også: August slutter vildt: Så meget sker der i Aalborg

Tigerungerne vokser hurtigt

Man kan måske også være heldige at få et glimt af de hastigt voksende tigerunger.

Faktisk går det over alt forventning med de to unger, der i april kom til verden – som en stor overraskelse for Zoo.

Fødslen var en stor glæde, da tigerne tilhører den stærkt truede Sumatra-art, som der kun findes omkring 400 individer tilbage af i naturen. Det er især skovfældning og krybskytteri, som truer tigrene.

“Det går forrygende fantastisk!” siger dyrepasser Frank i en video, som Aalborg Zoo har delt på YouTube.

Måske læste du den skønne historie om dengang dyrepasser Frank reddede tigerungerne ned fra højderne.

Bethari også vist sig at være en både omsorgsfuld og rolig mor.

Hun passer tålmodigt ungerne, men er også tryg nok til at lade dem være alene af og til.

Dyrepasserne har derfor haft mulighed for at undersøge og veje ungerne løbende.

Hvis man vil være med til at putte dyrene, så skal man bare købe almindelig entré-billet til Zoo på dagen.

Læs også: Rekordhandel: Vild penthouse-lejlighed er den dyreste nogensinde i Aalborg

Tæt på Aalborg: Nu kan du købe et hus med egen landingsbane

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom vi i Aalborg har en velfungerende lufthavn med gratis parkering og gode forhold for passagererne, kan man indimellem godt drømme om en privat landingsbane, hvor du er fri for både kø og lange security-checks, og hvor din egen seng kun er få meter væk.

Den drøm kan nu gå i opfyldelse her i Nordjylland på adressen Ellehammersvej 150 i Vadum.

Mæglerhuset har nemlig fået Vadum Flyveplads til salg, hvor du i købet både får et fint stuehus på 195 m2 og tilhørende 5 ha jord for 1.695.000 kr.

På grunden finder du den famøse landingsbane, der må siges at være en helt unik detalje ved stedet.

Foto: Mæglerhuset

Landingsbanen er godkendt og har en længde på godt 600 meter.

Åbent hus i weekenden

Mæglerhuset holder Åbent Hus på søndag den 25. august fra kl. 16.00-16.30, og her kan du få stillet nysgerrigheden om både hus og landingsbane.

Den nuværende ejer Kaj, er tidligere pilot og har sågar selv været med til at bygge fly. Han har været særdeles glad for landingsbanen, men nu skal der nye luftlag til.

Foto: Mæglerhuset
Foto: Mæglerhuset

”Ejendommen ligger i Aalborg kontrolzone. Derfor skal der rapporteres til Aalborg Lufthavn før start og landing,” fortæller den nuværende ejer.

Du finder mere info om ejendommen her.

Vælg alle dine favoritter: Helmuth lancerer Hverdagsbrunch

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Byens brunch-scene shiner som aldrig før, og der findes snart ikke én café eller restaurant, der ikke har det legendariske måltid på menukortet.

At skille sig ud på den front kan derfor være en udfordring, men alligevel har mange forsøgt at bringe noget helt nyt på bordet.

Heriblandt Helmuth Bar & Kitchen, der i weekenden serverer en overdådig brunch-buffet med alt, hvad den rumlende mave kan begære.

Nu har Helmuth dog også valgt at jonglere med sine brunch-kundskaber i hverdagene med konceptet Helmuths Hverdagsbrunch.

Fra tirsdag til fredag, kl. 10.00-14.00, kan du kigge forbi Helmuth og sammensætte, hvad der for dig er den helt perfekt brunchtallerken.

Med en liste på bordet, en blyant i hånden og mere end 20 valgmuligheder er du nu klar til kamp.

Skarp pris med drikkevarer ad libitum

Eneste spørgsmål er: Hvad har du lyst til?

Brunchpølser og sprødstegt bacon? Røræg? Ost og marmelade? Årstidens frugt? En smørbagt croissant?

Det kan være svært at fravælge – men det behøver du faktisk heller ikke.

Helmuth anbefaler, at du vælger 4-5 retter, men det er naturligvis muligt at gå all in og bestille lige så meget, som din brunchsult beder dig om.

Prisen for 4 retter er 178 kr., 198 kr. for 5 retter, og herefter 20 kr. pr. ekstra ret. Der er altid én lille brødkurv inkluderet i prisen.

Et sådant gilde kræver selvfølgelig også noget at skylle ned med. Men her er der heller ikke noget at frygte – drikkevarer ad libitum er nemlig inkluderet i prisen.

Her kan du vælge alt fra ingefærshots, juice, hjemmelavet saft og kaffe i alle afskygninger.

Noget for enhver smag

Her på MigogAalborg satte vi selvfølgelig krydser ad libitum på den mangfoldige liste, og efter at smagt alle retterne, kan vi kun konkludere, at det her koncept bliver et sikkert hit på brunchhimlen i Aalborg.

Der er – bogstaveligt talt – noget for enhver smag, og uanset om du er til de sunde valg, de syndige eller en blanding, er der masser af valgmuligheder på menukortet.

Vi har svært ved at udpege deciderede favoritter, men vi vil dog lige fremhæve retter som hjemmelavet limeguf(!) til den friske frugt, hashbrowns med aioli, den chokoladeovertrukkede romkugle og selvfølgelig Helmuth’s berygtede hjemmelavede nutella, som går perfekt sammen med den smørbagte croissant.

Konceptet er også den oplagte mulighed, hvis du og venindegruppen aldrig kan blive enige om, hvem der har opfundet den dybe brunchtallerken.

Her burde alle kunne få stillet sine lyster, og er du veganer, vegetar, glutenallergiker eller laktoseintolerant, så er det med små, grafiske markeringer, også nemt at navigere rundt i madlabyrinten.

En stor anbefaling herfra.

Hvad: Helmuths Hverdagsbrunch
Hvornår: Tirsdag-fredag, 10-14
Hvor: Boulevarden 28, 9000 Aalborg

Læs mere her.