Gastromand besøger Applaus: 10 retter som du ikke har fået det før i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Anders Damm Christensen, gastromand.dk

Der gik ikke mange dage, fra Applaus første gang havde slået dørene op, til jeg første gang sad på de ikke alt for komfortable stole i det rå restaurantlokale, der kæmpede noget med akustikken.

Trods de omstændigheder var jeg stadig fan, og Applaus er måske den restaurant, jeg har spist flest gange på i Aalborg det seneste års tid.

Stolene er stadig de samme, men de har fået en tiltrængt pude til at forkæle dine baller. Akustikken er der ligeledes gjort noget ved, idet der er blevet installeret akustiklofter i det rå rum, og hvis jeg ikke taget meget fejl, er bestikket også blevet opgraderet – thumbs up herfra!

Hvad der ikke er ændret på, er det koncept, der er lige så stringent og gennemført, som det er simpelt.

10 serveringer for 395 kr. plus fem glas drikkevarer (hvorfor Applaus skriver drikkevarer fremfor vine, vender vi tilbage til) for yderligere 375 kr. – foruden et stærkt begrænset a la carte og vinkort.

Gastromands Aarhusianer har sat Teslaen på autopilot og joiner Redaktøren og undertegnede.

Vi hopper naturligvis ombord i de 10 retter og med hele to chauffører, er der vist ingen grund til at gå udenom menuen med de alkoholiske drikkevarer.

Gin & Tonic burde være obligatorisk på en ”vinmenu”

Kort efter bliver der stillet en mere end gennemsnitlig G&T på Mikkeller gin og Ørbæks tonic, som jeg aldrig tidligere har smagt, toppet med appelsin og enebær. Så er vi ligesom i gang, ik?!

G&T’en fik hurtigt selskab af små lune kuvertbrød, hotwings, grøntsager i tempura og en luftig marvskum. Hvor bønner i dej måske er lige på grænsen til letkøbt og manglede et lidt syre i marvskummen, er de hotwings fedtede, søde og stærke – præcis som de skal være.

Herefter kom der Cava i glasset, og hvis G&T er en suveræn starter, er et glas bobler en mindst lige så suveræn efterfølger – specielt når de er tørre som her.

På tallerkenen var der forårsbudbringere i form af kartofler – både konfiterede og fritterede og stenbiderrogn.

Hvis man har fulgt lidt med på Gastromands instagramprofil, ved man også, at jeg er kæmpe fan af nordens lyserøde guld, så der er billige point til køkkenet og så glemmer vi hurtigt, at retten godt kunne have haft lidt mere salt.

3 højdepunkter: Grillet brød, kalvetunge og kejserhatte

Så var det allerede tid til aftenens bedste ret og det, lidt overraskende, med et stykke grillet brød som stjernen på tallerkenen! Det lyder som en joke, men akkompagneret af artiskokcreme, sprødt hønseskind og en skum på høost.

Mads fortæller, at retten stammer fra hans tid på Søllerød Kro.

Vi er bare glade for at han har taget den med, den lange vej, til Nordjylland.

Aarhusianeren ævler et eller andet om at de altså kan deres shit på Søllerød – mest af alt tror jeg, han vil blære sig med lige at have spist der, fordi jeg aldrig har besøgt kroen i Nordsjælland.

Retten ryger så hurtigt ned, at jeg slet ikke når at smage den sammen med den tilhørende Chianti, men begge dele fungerer heldigvis fremragende hver for sig, og Chiantien ryger næsten lige så hurtigt ned i store slurke!

Applaus er naturligvis også på instagram og umiddelbart før besøget, havde jeg fået et glimt af en kalvetunge i Applaus’ story, så det var et glædeligt gensyn, da den entrerede i form af hvad der vel bedst kan beskrives som en grillet durum på speed.

Der var rigeligt af det sprængte kød, som (selvfølgelig fristes man til at sige, hvis man kender sine danske klassikere) fik modspil af peberrod – endnu et af aftenens højdepunkter!

Jeg er pjattet med kejserhatte – den seje svamp med det blærede navn!

Igen viste chefkok Mads Hyllested’s originalitet sig – jeg har i hvert fald aldrig fået serveret en flækket kejserhat som en art bruchetta med svampefyld på toppen – det var ikke kun kreativt – det spillede også max!

Chocolate overload!

Det var efterhånden blevet dessert-tid, og den skulle vise sig at stå i chokoladens tegn, og skal vi ikke bare blive enige om en gang for alle at på trods af de mange hæderlige alternativer, er der intet der slår en vellavet omgang chokolade i forskellige afskygninger som punktum på en god middag?

Og så snakker vi ikke om vinen

På Applaus serverer Mads Hyllested fransk/nordisk fattigmandsgourmet i streetfood-klæder, der på en gang udfordrer og samtidig virker trygt og velkendt.

Durummen (det velkendte) med sprængt kalvetunge (det udfordrende) er et godt eksempel på det.

Applaus er med i vores nye fordelsklub ClubAalborg. I marts måned får du en cocktail på vores regning, når du har spist derinde. 

Tilmeld dig med intropris 10 kr. og uden binding her

 

Perle i Vestbyen: Renoveret lejlighed til en god pris

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dmbolig.dk, Schleppegrellsgade 78 2. tv., 9000 Aalborg
dmbolig.dk, Schleppegrellsgade 78 2. tv., 9000 Aalborg

Vestbyen er et dejligt sted i Aalborg, som rummer mange grønne og rolige områder.

Din Mægler har netop fået denne perle til salg på Schleppegrellsgade 78 2. tv., som ligger i kort afstand til Aalborg lystbådehavn, Streetfood og kort cykelafstand til Aalborg Centrum.

Lejligheden har altan og blev renoveret i 2016. Fra lejligheden er der kig over til grønne arealer ved Vestre Bådehavn.

dmbolig.dk, Schleppegrellsgade 78 2. tv., 9000 Aalborg
dmbolig.dk, Schleppegrellsgade 78 2. tv., 9000 Aalborg
dmbolig.dk, Schleppegrellsgade 78 2. tv., 9000 Aalborg

Boligen er en 3 værelses lejlighed og er 71 kvadratmeter. Lejligheden koster 1.698.000 kr.

Lejligheden er blevet renoveret i samme gennemførte stil. I stuen har man en fed New Yorker væg, og der er masser af plads til spisebord og sofaarrangement.

Køkkenet fremstår lyst moderne stil med alle hårde hvidevarer inkl. Endvidere er badeværelset af nyere dato.

Se boligen her.

Der er åbent hus i morgen søndag d.  24 februar kl. 14.00.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

SACKit Prisen: Hvem er Årets Iværksætter?

Skrevet af: Michael Qureshi
Kristoffer Glerup
Kristoffer Glerup

Kender du en af Aalborgs fremadstormende iværksættere?

En der har formået at tage en fantastisk ide på skrivebordet og så eksekvere det i virkeligheden.

For det er i virkeligheden der, hvor de fleste iværksættere støder på de største udfordringer.

Mange går rundt med den helt rigtige idé, men det at få ført det ud i livet og rent faktisk skabe noget omsætning. Det er det allersværeste.

I 2017 registrerede man hele 2760 nye virksomheder i Nordjylland, hvilket var en vækst på 18 procent i forhold til året før.

Der vil så være en del, der igen drejer nøglen om, fordi markedet er for svært. Men der er også dem, som formår at skabe succes og ikke mindst nye arbejdspladser.

SACKit hylder de modige iværksættere

Det er dem, som Aalborg-virksomheden SACKit ønsker at hylde til AALBORG AWARDS lørdag den 24. marts.

SACKit med Kristoffer Glerup i spidsen har selv lige overstået de tidlige år i en etableringsfase. SACKit har formået at vækste helt vildt og fordoblede sidste år deres omsætning. Det kan du læse om her

“Med SACKit prisen hylder vi Aalborgs modige iværksættere. Det kræver stort mod at realisere sine iværksætterdrømme, og det mod vil vi belønne.

De lokale iværksættere udgør et uundværligt bidrag til erhvervslivet i Nordjylland, og de nominerede gør en forskel med deres nytænkende idéer.

Som selvstændig ved jeg hvor stor glæde, det giver at se virksomheden få succes efter det hårde opstartsarbejde som iværksætter. Vi glæder os til at give et ekstra skulderklap til nogle af Aalborgs dygtigste iværksættere, som er kendetegnet ved talent, drive og nytænkning,” siger Kristoffer Glerup. 

SACKit sætter rekord i 2017

Du kan selv nominere

Det er også her, du som læser kommer ind i billedet. Kender du en i omgangskredsen, som gør det superflot som iværksætter+ Så kan du nominere personen til SACKit Prisen.

Til AALBORG AWARDS hylder MigogAalborg byen på alle måder. Ud over enkelte specialpriser kårer vi i kategorier som Årets Restaurant, Årets Café, Årets Eventsted, Årets Arbejdsplads m.fl (stem i bunden af artiklen).

Vind et gavekort på 500 kr

Hvis du mener, at du kender Aalborgs sejeste iværksætter (skulle person bo lidt uden for kommunen går det nok også), så skriv navnet med en begrundelse i kommentarfeltet på Facebook-opslaget på MigogAalborgs Facebook-side

Vi trækker lod om et gavekort på 500 kr. til SACKit blandt alle dem, der nominerer en kandidat.

Vi lukker for indstillinger på tirsdag den 27. februar.

Derefter får de fem finalister i kategorien besked om, at de er i spil til SACKit Prisen.

Krav til at blive nomineret som Årets Iværksætter

– Man skal have et aktivt CVR-nummer
– Man skal være mere end et halvt år som virksomhed
– Man må maksimalt være fire år gammel som virksomhed
– Man skal bo i Aalborg Kommune eller lige i udkanten

Vil du med til en af årets fedeste fester i Aalborg? Så book din billet til 319 kr. her – du får rød løber, prisuddeling, show, kæmpe afterparty og to drinks med i prisen

Stem i alle kategorierne til AALBORG AWARDS HERUNDER

powered by Typeform

Udsigt til fjorden: Lækker lejlighed i Øgaden til salg

Skrevet af: Katrine Rasmussen
dmbolig.dk, Estlandsgade 13 2. th 9000 Aalborg
dmbolig.dk, Estlandsgade 13 2. th 9000 Aalborg

En fast parkeringsplads i kælderen, en stor altan med udsigt til Limfjorden, og flotte lyse rum er bare noget af det lejligheden i Estlandsgade byder på.

Lejligheden er netop sat til salg af Din Mægler, og er beliggende på Estlandsgade 13, 2. th. i Aalborg.

dmbolig.dk, Estlandsgade 13 2 th 9000 Aalborg
dmbolig.dk, Estlandsgade 13 2. th 9000 Aalborg

Denne 89 kvadratmeter store lejlighed med beliggenhed i Øgaden tæt på centrum, vand og kulturelle oplevelser er fordelt ud på 3 værelser og en stor altan.

Fra indgangen, er der elevator op til lejligheden der ligger på 2. sal.

Her bliver man mødt af lyse store rum, og udsigt til Østre Anlæg på den ene side, og fra altanen har man udsigt til Limfjorden.

Her er udbudsprisen

Køkkenet med åben forbindelse til stue er lavet således, at der er plads til spise afdeling i enden af rummet hvor der er opført glas parti, så rummet syner endnu større end det er, og man kan nyde sin morgenkaffe med udsigt ud over bygningens hyggelige gård fra alle sider.

På badeværelset er de sandfarvede klinker, sat i kontrast til det rå udtryk der er i bordet omkring vasken. Dette giver et lækkert og anderledes udtryk i rummet.

Lejligheden er udbudt til 2.375.000 kr. 

Er du interesseret i at se mere af lejligheden kan du læse mere om det her!

Der bliver afholdt åbent hus  Din Mælger åbent hus på søndag kl. 14:35 til kl. 14:55.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Stjernebartendere fra London: Fusion går internationalt for en aften

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi er vilde med arrangementer, der får Aalborg til at minde om en ægte international storby.

På Restaurant Fusion er omgivelserne og maden i forvejen på højt niveau, og fredag den 23. marts kan de præsentere en fuldstændig unik aften på den populære restaurant ved Havnefronten.

Kvaliteten er i højsædet, når FUSION byder op til en super gastronomisk 5 retters dinner med natklubstemming og cocktails fredag den 23. marts kl. 18.30.

Det er en såkaldt Spiritmaker Dinner hvor cocktails serveres af stjernebartenderen Alexander Jeffreys, der er hentet til Aalborg for en aften fra London.

Har opbygget high end brand i London

Alexander Jeffrey akkompagneres af sin kollega Siobhan Feeley. De har tilsammen 14 år i branchen, men arbejder nu full time på Sacred Distillery Bar i London.

Baren hører til hos Sacred Spirits Company i det nordlige London, og som blev startet af tidligere headhunter i Londons børsdistrikt Ian Hart og hans hustru Hilary i 2009.

De startede med at producere en gin for venner og bekendte, men har nu opbygget et high end brand med bl.a. gin, vodka, vermouth, Rosehip Cup (en urtet bitter a la Campari)

Sacred Spirits Company har navn efter en af hovedingredienserne i Sacred Gin Boswellia Sacra (også kaldet Frankincense).

Inspireret af en ginopskrift fra 1700-tallet, og som indeholder tolv botanicals, der udover førnævnte Frankincense blandt andet også inkluderer korianderfrø, kardemomme, kanel, lakridsrod muskatnød, kvan og selvfølgelig enebær.

Den er frisk, kraftig, men velbalanceret. Enebærret dominerer hele vejen, men er ledsaget af bla. korianderfrø og kanel, markant  og frisk citrus fra især citronskal. Sacred Gin er endestående gin til både Gin & Tonics og cocktails.

Aalborg-DJ står for afterparty

Om endnu mere erfaren i sit fag er Aalborg- ” drengen ” DJ Grey aka Morten Brask, som har været DJ, konferencier og event maker siden slutningen af 70’erne på førende steder som Tordenskiold, Rendezvous, Peter Wessell, Ambassadeur og senere Ulla T og med egne klubber i Frederikshavn, Skive, Randers og København.

Med en skøn blanding af nye og gamle hits åbner DJ Grey for musikken kl. 23.00.

Her er der fri entré.

​Praktiske oplysninger

  • Gourmetmiddag:
    * Dato: Fredag den 23. marts 2018​​
    * Tidspunkt: Kl. 18.30
    * Pris: kr. 795,- pr. person
    * Indhold: 5 retters menu inkl. velkomstcocktail og matchende cocktails til retterne.
    ​   Menuen vil blive offentliggjort indenfor kort tid

​After party/ cocktailaften med DJ Morten Brask:
​* Dato: Fredag den 23. marts 2018
​* Tidspunkt: Kl. 23.00
​* Entré: Fri
​* DJ: “DJ GREY” aka Morten Brask

Du kan læse mere og booke bord her

Populær bøfsandwich: Café Lindholm fortsætter søndagsmenu

Skrevet af: Michael Qureshi

Den populære madblogger Madfar fra Aalborg er samtidig også indehaver af Café Lindholm i Nørresundby.

De åbnede sidste år, og har for alvor taget cafédelen ved siden af Lindholm Høje Museet til et helt nyt niveau.

De seneste par uger har Café Lindholm kørt med bøfsandwich lavet på Madfars, alias Thomas Farsinsen, facon. Det har været en kæmpe succes.

God respons på bøfsandwich

Det er hver søndag de seneste uger, at der har været bøfsandwich på menuen, og den kører de foreløbig videre med.

“Der har virkelig været god respons på den, og det er vi glade for. Den kører videre her på søndag, og i næste uge præsenterer vi endnu en nyhed på frokosten. Vores drengerøvsbræt er også blevet en lille attraktion herude.

Det er en anretning efter kokkens valg med fisk/skaldyr, udvalg af pålæg og danske oste samt hjemmesyltede sager serveret med Madfars bondebrød. Den trækker også mange herned,” fortæller en glad Thomas Farsinsen til MigogAalborg.

Lindholm
Drengerøvsbræt på Café Lindholm

Serveres bøfsandwich med hele molevitten til 109 kr.

Nu på søndag serveres der igen bøfsandwich med hele molevitten, masser af brun sovs og stegte kartofler til 109 kr.

Derudover opfordrer Madfar nysgerrige til at følge med på Cafe Lindholms Facebook-side for at holde sig opdateret på, hvad de finder på til menuen i weekenderne.

Aalborg blev desværre forbigået på Top 3, da Danmarks Bedste Bøfsandwich blev for kort tid siden.

Vestre Baadelaug har i flere år ellers været en fast bestanddel af toppen, og de fik også topkarakterer igen af Danmarks Bedste Bøfsandwich. Men det var ikke nok til Top 3. Du kan læse om, hvem der laver landets bedste Bøfsandwich her

Har du set, hvem der er finalister i flere kategorier til Aalborg Awards 24. marts?

Tjek dem ud her – og du kan også selv stemme på de bedste