Gastromand anmelder: Vin i særklasse – men Napa kan meget mere

Skrevet af: Michael Qureshi

Skrevet Mads Schytte, gastromand.dk

I hjertet af Aalborg finder du Vesterå, som er ved at være fyldt med gode spisesteder.

Her finder du den eksklusive Restaurant Tabu, MEAT, Café Vesterå og nu også Napa som åbnede i september.

Napa har promoveret sig på cocktails, god amerikansk vin og lækker mad både til frokost og aften. Så det skulle selvfølgelig testes.

Kursen blev derfor sat mod Vesterå.

Vi bliver budt pænt indenfor og mødt af en oplagt vært. På bordet står en tom flaske vin, hvor vores reservation står skrevet med hvid whiteboard maker – meget kreativt.

Menukortet kan være en kende svært at overskue. Der er traditionelt stjerneskud, karrysuppe med kylling og porre, forskellige salater, to forskellige burgere, en oste tallerken, tapas, pasta med tigerrejer, pariserbøf og steak.

Restauranten er godt fyldt

Det ligner meget traditionelle retter fra et frokostkort, der er lavet om til et aftenkort, og der havde jeg måske forventet lidt mere i forhold til den kvalitet, Napa eksempelvis lægger på vinkortet.

Restauranten er dog godt fyldt, og flere gæster kommer til og bestiller netop ostetallerkenen og tapas, så helt skidt er det selvfølgelig ikke.

Inden vores mad vælger vi et par cocktails, som vi starter ud på.

Kort efter kommer deres bartender og serverer en hjemmelavet cocktail kaldet “Storm Cloud” bestående af creme de cacao blanc, vodka og som toppes med skum af line, lavendelsirup og æggehvide.

Den smager glimrende.

Er ikke for sød men god og syrlig, hvilket er god til at starte på – eller som her; den anden cocktail inden maden.

Forretten er faktisk for stor

Så er det tid til første ret, som er jordskokkesuppe med torsk og sprød bacon.

Det er noget af en mandeportion, og er faktisk for stor (det kan godt lade sig gøre), også selv om vi er i Aalborg, hvor store portioner er velanset.

Suppen er ganske udmærket, men torsken har desværre fået alt for meget, og bliver hård i stedet for delikat. Det er synd, for det er en god efterårsret.

Heldigvis får vi en enestående Bourgogne – “Meursault Les Meix Chavaux” fra 2014 som er helt fantastisk – fuldfed og olieret at få i munden – duft af smør, citrus og ristet brød – den fejer benene væk under mig!

Den koster også 649,- på kortet, men hånden på hjertet – for denne kvalitet og fra Bourgogne er den alle pengene værd.

Vores gode tjener har godt styr på vin, område, drue og fanger endda lynhurtigt, at vi også interesser os for vin og deler lystigt af sin viden.

Cocktail blev svitset med gasbrænder

Efter vinen får vi endnu en spændende cocktail serveret, som bartenderen kalder Meditarania”.

Den består at pink gin, grenadine, grapesaft, havsalt og toppes med svitset salvie som bartenderen svitser let med en gasbrænder ved bordet.

Det er ikke dumt, og faktisk bliver jeg lidt imponeret over kreativiteten her.

Nu kommer jeg en del i København, hvor det at være bartender er et håndværk og noget mere udbredt – så der oplever jeg oftere, at bartendere har deres egne signaturcocktails, og virkelig har lagt noget liv og sjæl i dem.

Der er vi ikke i Aalborg endnu, hvilket er helt okay – det skal nok komme. Pointen er, at denne bartender faktisk har fat i noget af det rigtige og med øvelse og omhu, så skal Napa nok blive en af de mere velansete cocktailbars i Aalborg.

Skørt billigt for en god vin

Til hovedretten kommer en af mine absolut favorit vine “Hitching Post’s” “Highliner”, som nok er bedst kendt fra filmen “Sideways”.

Den er på 100% Pinor Noir, og er helt fantastisk.

Endnu bedre er, at vinen koster 425 kr. på deres kort og lillebroren “Hometown” – også på Pinot Noir – koster 349 kr. Det er helt skørt og alt for billigt – men hatten af for det!

Helt generelt er det noget af det billigste vin, jeg har set på en restaurant – hvilket betyder, at du kan drikke store vine med en meget diskret avance. Uden at vide det 100% er mit bud max 150 kr. pr. flaske, hvilket må siges at være yderst rimeligt.

Hovedretten er en kæmpe kalvesteak med brombær og hindbær (sidste er ikke i sæson – leave ’em out), dertil kål og masser af kartofler og en god sauce på kalvefond.

Under hovedretten forslår vores tjener, at vi smager en Syrah for at mærke forskellen i druerne – god ide og fedt, at hun er opmærksom på den slags.

Desserten var mest kreativ

Vi smager en producent, som er ny for mig – “Black Sheep Finds” og en “Hocus Pocus”. Den er voldsom og på trods af, at vi drikker oversøisk Pinot Noir som har masser af fylde, så er denne en bulderbasse af karakter – dyb, mørk og en intensitet som for mig er for overvældende – men med garanti en rigtig crow pleaser!

Vi smager også deres Pinot Noir fra samme producent, som jeg er ret vild med – men intet overgår Highliner.

Vi slutter med en champagne sorbet, som overhældes med – ja champagne. Så den er lidt som en voksen champagne-brus, hvilket er en fin afslutning, og egentlig den af retterne, som var mest kreativ.

Størrelsen var fin og det friske element i den var også tilpas efter en stor forret og en endnu større hovedret.

Mange gode ting i støbeskeen

Napa har afgjort nogle gode ting i støbeskeen såsom deres ambitioner med cocktails, en god bartender, et billigt og inspirerende vinkort og ikke mindst en kyndig og tilsyneladende uddannet vintjener.

Maden skal der arbejdes lidt mere med på selve eksekveringen. Der er flere gode elementer, men der er ingen tvivl om, at Napa kan meget mere, end hvor de er lige nu.

Vores tre retter kostede 420 kr, som i forhold til konkurrenter faktisk er meget efterhånden.

Vi er bestemt ikke på 3 retter for 99 kr. Men konkurrencen er skærpet i Aalborg, og mange leverer virkelig value for money.

Jeg ville lave et mere overskueligt menukort med retter inspireret af Napa-området med flere tapas-lignende småretter på kortet.

Så var der noget i de enkelte retter, som der kunne arbejdes mere med, uden at det dog var kriminelt.

Men Napa bør investere i at sikre et højere niveau på madfronten, som de har gjort det på vine, cocktails og ikke mindst indretning.

Men jeg besøger helt sikkert Napa igen til en flaske oversøisk Pinot og en omgang snacks inden turen går videre ud i Aalborgs natteliv – på gensyn.

Så er datoen afsløret: Denne dag ankommer Julemanden til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Visitaalborg
Foto: Visitaalborg

Vi har stort set lige afsluttet den lækre sommer, og nu kommer de mørke dage med kulde, regn og blæst.

Men der er lige en enkelt ting, som rigtig mange glæder sig til, hver eneste gang året drejer ind i den kolde efterårstid. Julemandens ankomst til Aalborg på Honnørkajen.

Det er efterhånden blevet en tradition for tusinder af aalborgensere at dukke op, når Aalborgs faste glade julemanden lægger til kaj på Havnefronten. Derfor er der rigtig mange, som har ventet på den officielle dato på Julemandens ankomst.

Kommer sejlende i sit store røde skib

Den har Aalborg City nu afsløret på Facebook, og der er rigtig mange, som allerede har markeret sig interesseret eller deltager på Facebook-begivenhed.

Det bliver således lørdag den 17. november kl. 10.45, at Julemanden kommer sejlende i sit store røde skib og indtager Aalborg. Herefter plejer han at være rundt omkring i Aalborg frem mod juleaften.

Således var han både på julemarkedet på Gl. Torv og i Friis Shoppingcenter sidste år.

Programmet er således lagt op;

Kl. 10:45 Aalborg gardens nisseorkester underholder
Kl. 11:00 Julemandens skib ligger til ved Honnørkajen
Kl. 11.45 Velkomsttale til julemanden ved borgmester Thomas Kastrup-Larsen
Kl. 12:00 Julemanden og borgmesteren kører i kane igennem byens gader – de stopper ved julemarkedet på Gammeltorv

Samme dag tændes det store Juletræ på Nytorv også. Her holder borgmester Thomas Kastrup Larsen traditionen tro også en tale til byen.

Du kan selv melde dig interesseret i Julemandens ankomst her

Er der andre børnefamilier i kvarteret: Her er det “hemmelige” trick

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Du har endelig fundet drømmehuset i den rette by, og i det rigtige område.

Men nu kommer det store spørgsmål, som kan være væsentligt for at få dine børn til at blive aktiveret i fritiden.

Bor der andre børnefamilier i nærheden?

Vi kan alle huske gadelegene spark til bøtten, antonios, og jeg erklærer krig. Det var fantastisk at kunne lege i fritiden med de andre børn på villavejen.

De nostalgiske minder man selv har om barndommens leg, ønsker man som forældre at give videre til sine børn. Derfor er det ofte væsentligt, om der bor børn i området, men hvordan kan man undersøge det på forhånd?

Trampolin tricket

Vi kender alle Google Maps og Google Earth, men for kort tid siden valgte Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet at frigive 1,3 millioner skråfotos af danske ejendomskomplekser som en del af forvaltningsgrundlaget til de nye ejendomsvurderinger.

Ved at benytte de ovenstående luftfotos systemer, hvor Energi, Forsynings og Klimaministeriet har de nyeste fotos over Danmark, så kan du slå din kommende bopæl op og se hvor mange trampoliner, som der står i dine kommende naboers have.

Med trampolinerne i haverne, så er der stor sandsynlighed for børn i området.

Prøv det her, og find ud af om der er børnefamilier i det kommende kvarter hvor du flytter ind.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Alle kan stille op: Hvem er Aalborgs bedste karaoke-sanger?

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste gør det. Enten i badet, foran spejlet med hårbørsten eller når der kommer lidt alkohol i blodet…

… Her er der selvfølgelig tale om at skråle med på de største sange og leve sig ind i livet som popstjerne.

Karaoke er en evig kilde til sjov og spas, og her i weekenden kan du både få den ultimative håneret og vinde fede præmier, når Aalborgs bedste karaoke-sanger skal findes.

Aalborgs første mesterskab i karaoke

Café Frederiksberg inviterer nemlig til Aalborg Mesterskab i karaoke på fredag 29. september fra klokken 21.

“Drømmer du om at få luftet din sangstemme, give den fuld gas ved mikrofonen og fyre den max af til publikum, så tilmeld dig som karaokesanger når Café Frederiksberg afholder Aalborgs første Aalborg Mesterskab i Karaoke fredag d. 28. september.

‘Hvis du tør – så kom med mig, vi skal slingre ned af Vestergade, aldrig sige aldrig, se Venedig og dø, inden vi styrter ned på en øde ø, hvor vi skråler Born ind the USA og Livin’ on a Prayer, inden vi ender i Folsom Prison og savner Someone Like You,” skriver Café Frederiksberg på Facebook.

Gratis entré og masser af præmier

Hvis du ønsker at deltage, vælger du selv din helt egen sang. Nummeret skal blot være tilgængeligt på YouTube. Det er gratis at deltage og tilmelding kan ske til nfo@onlinenord.dk.

“Vinderen af ”Aalborg Mesterskab i Karaoke 2018” bliver fundet ved publikums afstemning og et dommerpanel.

Det bliver den vildeste hitaften, og uanset om du vil synge eller heppe, så gå ikke glip af denne festlige begivenhed,” skriver Café Frederiksberg på Facebook.

Udover æren, kan vinderen se frem til en pokal, en studieindspilning og en gæsteoptræden med en af Nordjyllands bedste sangere, Claus Hassing forsanger i Bryan Adams Tribute.

Du kan finde mere info om begivenheden her.