Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gastromand anmelder: Vin i særklasse – men Napa kan meget mere

Af Michael Qureshi

Skrevet Mads Schytte, gastromand.dk

I hjertet af Aalborg finder du Vesterå, som er ved at være fyldt med gode spisesteder.

Her finder du den eksklusive Restaurant Tabu, MEAT, Café Vesterå og nu også Napa som åbnede i september.

Napa har promoveret sig på cocktails, god amerikansk vin og lækker mad både til frokost og aften. Så det skulle selvfølgelig testes.

Kursen blev derfor sat mod Vesterå.

Vi bliver budt pænt indenfor og mødt af en oplagt vært. På bordet står en tom flaske vin, hvor vores reservation står skrevet med hvid whiteboard maker – meget kreativt.

Menukortet kan være en kende svært at overskue. Der er traditionelt stjerneskud, karrysuppe med kylling og porre, forskellige salater, to forskellige burgere, en oste tallerken, tapas, pasta med tigerrejer, pariserbøf og steak.

Restauranten er godt fyldt

Det ligner meget traditionelle retter fra et frokostkort, der er lavet om til et aftenkort, og der havde jeg måske forventet lidt mere i forhold til den kvalitet, Napa eksempelvis lægger på vinkortet.

Restauranten er dog godt fyldt, og flere gæster kommer til og bestiller netop ostetallerkenen og tapas, så helt skidt er det selvfølgelig ikke.

Inden vores mad vælger vi et par cocktails, som vi starter ud på.

Kort efter kommer deres bartender og serverer en hjemmelavet cocktail kaldet “Storm Cloud” bestående af creme de cacao blanc, vodka og som toppes med skum af line, lavendelsirup og æggehvide.

Den smager glimrende.

Er ikke for sød men god og syrlig, hvilket er god til at starte på – eller som her; den anden cocktail inden maden.

Forretten er faktisk for stor

Så er det tid til første ret, som er jordskokkesuppe med torsk og sprød bacon.

Det er noget af en mandeportion, og er faktisk for stor (det kan godt lade sig gøre), også selv om vi er i Aalborg, hvor store portioner er velanset.

Suppen er ganske udmærket, men torsken har desværre fået alt for meget, og bliver hård i stedet for delikat. Det er synd, for det er en god efterårsret.

Heldigvis får vi en enestående Bourgogne – “Meursault Les Meix Chavaux” fra 2014 som er helt fantastisk – fuldfed og olieret at få i munden – duft af smør, citrus og ristet brød – den fejer benene væk under mig!

Den koster også 649,- på kortet, men hånden på hjertet – for denne kvalitet og fra Bourgogne er den alle pengene værd.

Vores gode tjener har godt styr på vin, område, drue og fanger endda lynhurtigt, at vi også interesser os for vin og deler lystigt af sin viden.

Cocktail blev svitset med gasbrænder

Efter vinen får vi endnu en spændende cocktail serveret, som bartenderen kalder Meditarania”.

Den består at pink gin, grenadine, grapesaft, havsalt og toppes med svitset salvie som bartenderen svitser let med en gasbrænder ved bordet.

Det er ikke dumt, og faktisk bliver jeg lidt imponeret over kreativiteten her.

Nu kommer jeg en del i København, hvor det at være bartender er et håndværk og noget mere udbredt – så der oplever jeg oftere, at bartendere har deres egne signaturcocktails, og virkelig har lagt noget liv og sjæl i dem.

Der er vi ikke i Aalborg endnu, hvilket er helt okay – det skal nok komme. Pointen er, at denne bartender faktisk har fat i noget af det rigtige og med øvelse og omhu, så skal Napa nok blive en af de mere velansete cocktailbars i Aalborg.

Skørt billigt for en god vin

Til hovedretten kommer en af mine absolut favorit vine “Hitching Post’s” “Highliner”, som nok er bedst kendt fra filmen “Sideways”.

Den er på 100% Pinor Noir, og er helt fantastisk.

Endnu bedre er, at vinen koster 425 kr. på deres kort og lillebroren “Hometown” – også på Pinot Noir – koster 349 kr. Det er helt skørt og alt for billigt – men hatten af for det!

Helt generelt er det noget af det billigste vin, jeg har set på en restaurant – hvilket betyder, at du kan drikke store vine med en meget diskret avance. Uden at vide det 100% er mit bud max 150 kr. pr. flaske, hvilket må siges at være yderst rimeligt.

Hovedretten er en kæmpe kalvesteak med brombær og hindbær (sidste er ikke i sæson – leave ’em out), dertil kål og masser af kartofler og en god sauce på kalvefond.

Under hovedretten forslår vores tjener, at vi smager en Syrah for at mærke forskellen i druerne – god ide og fedt, at hun er opmærksom på den slags.

Desserten var mest kreativ

Vi smager en producent, som er ny for mig – “Black Sheep Finds” og en “Hocus Pocus”. Den er voldsom og på trods af, at vi drikker oversøisk Pinot Noir som har masser af fylde, så er denne en bulderbasse af karakter – dyb, mørk og en intensitet som for mig er for overvældende – men med garanti en rigtig crow pleaser!

Vi smager også deres Pinot Noir fra samme producent, som jeg er ret vild med – men intet overgår Highliner.

Vi slutter med en champagne sorbet, som overhældes med – ja champagne. Så den er lidt som en voksen champagne-brus, hvilket er en fin afslutning, og egentlig den af retterne, som var mest kreativ.

Størrelsen var fin og det friske element i den var også tilpas efter en stor forret og en endnu større hovedret.

Mange gode ting i støbeskeen

Napa har afgjort nogle gode ting i støbeskeen såsom deres ambitioner med cocktails, en god bartender, et billigt og inspirerende vinkort og ikke mindst en kyndig og tilsyneladende uddannet vintjener.

Maden skal der arbejdes lidt mere med på selve eksekveringen. Der er flere gode elementer, men der er ingen tvivl om, at Napa kan meget mere, end hvor de er lige nu.

Vores tre retter kostede 420 kr, som i forhold til konkurrenter faktisk er meget efterhånden.

Vi er bestemt ikke på 3 retter for 99 kr. Men konkurrencen er skærpet i Aalborg, og mange leverer virkelig value for money.

Jeg ville lave et mere overskueligt menukort med retter inspireret af Napa-området med flere tapas-lignende småretter på kortet.

Så var der noget i de enkelte retter, som der kunne arbejdes mere med, uden at det dog var kriminelt.

Men Napa bør investere i at sikre et højere niveau på madfronten, som de har gjort det på vine, cocktails og ikke mindst indretning.

Men jeg besøger helt sikkert Napa igen til en flaske oversøisk Pinot og en omgang snacks inden turen går videre ud i Aalborgs natteliv – på gensyn.