Gastromand anmelder: Textur lever op til hypen

Skrevet af: Mads Schytte (Gastromand)

Adskillige af Aalborgs madelskere var ellevilde, da nyheden om, at Dennis Juhl ville åbne sin egen restaurant i hjertet af Aalborg i de gamle lokaler, hvor Kunst & Spaghetti tidligere havde ligget i adskillige år.

Dennis har tjent sin værnepligt på det anerkendte Ruths Hotel i Skagen, som kan bryste sig af at have et af de bedste køkkener i Nordjylland.

Men ét er, at man har stået i lære og drevet en restaurant, hvor tidligere store kokke har banet vejen for én –  noget helt andet er at stå på egne ben og drive et nyt sted frem – navnlig i Aalborg, hvor kritikken kan være hård, og folkets kærlighed svær at opnå.

Vanskeligt at drive restaurant

Hver eneste gang vi på Gastromand og MigogAalborg hører om nye tiltag i vores hjemby, jubler vi – men vi holder også vejret.

For mange er startet, og mange har måttet sande, at det at drive en restaurant er vanskeligt, udfordrende og tidkrævende.

Gennem de seneste år er konkurrencen også øget væsentligt, og nye stjerner som Michael “Miv” Pedersen fra Tabu og Mads Frølich Hyllested fra Applaus tordner frem og leverer mad, som nemt kunne hamle op med restauranter i København.

Så hvordan starter en ung og ambitiøs kok op i Nordens Paris? Svaret kommer her.

Først skal du have en skefuld erfaring, så tilsætter du en smule nøje afstemt viden, herefter en knivspids held, og til sidst smager du til med masser af ambition! Her har du den perfekte opskrift på succes, og det er netop, hvad Dennis Juhl og hans makker Frederik Østeraa har gjort.

Danmarks billigste gourmetrestaurant

Tidligere havde Euroman kåret Applaus til at have denne titel, men indtil Dennis og teamet forhåbentlig sætter priserne op, så løber de altså med æren! Lad os kigge på sagerne.

Jeg har taget en gammel veninde med under armen som min medspiser denne gang. Hun er benhård, møg uretfærdig og kritisk som bare fanden – lige indtil hun får lidt vin indenfor vesten, så begynder hun at tø op.

Det er fredag aften, og jeg har hyret barnepige til at passe the offspring. Vi er tidligt på restauranten og bliver budt pænt indenfor. Jeg fatter ikke, at dette er Kunst & Spaghettis gamle lokaler, for der er virkelig sket noget – minimalistisk stil men med træmøbler, som skaber varme.

3 retter inklusiv vinmenu koster 333 kr., 4 retter inklusiv vin bliver på 444 kr., 5 retter inklusiv vin til 555 kr. Og så kan du få Texturen, hvor den får noget mere gas til 1111 kr. Med 7 retter, snacks, bobler og petit fours – lidt af et spring – for der mangler vel lige 666 – årh okay – nu er jeg med – bad luck of alt det der – godt ord igen!

Den danske tun er vendt hjem igen!

Vi napper fem retter, hvor den står på Bonito – Skagenfisk – “Høns og Asparges”, Gris og “Umodnet Korn”. På vanlig vis skriver jeg normalt om alle retterne og gerne temmelig detaljeret, men lige præcis denne gang vil jeg faktisk undlade det og i stedet opfordre dig til at besøge Textur.

Lad os derfor kigge kort på retterne, så noget af spændingen forbliver. Bonito er en tunart, som for mange år siden herskede i de danske farvande, men pludselig var den væk! Nu efter 20 år er den vendt tilbage, og naturligvis skulle den finde vej til Textur – perfekt eksekveret med en kold sauce af kærnemælk fra Aabybro Mejeri!

“Der skal være plads til uenighed!”

Næste ret var “Skagenfisk”, og for pokker jeg har glemt det – det kunne være skinstegt kulmule – tilgiv mig Dennis – vinen forførte mig! Speaking of which!

Château de la Mulonière på Chenin Blanc – en sprød og delikat sag – som jeg desværre ikke kunne finde på kortet.

Til den næste ret havde min medspiser en lille note – hun mente, at de fermenterede asparges til den skindstegte kylling, som mest af alt fik mig til at tænke på de sommeraftener, hvor min far lavede grydestegt kylling med skilt sovs, ikke passede ind i retten.

Her må jeg lige trække overdommerkortet og sige, jo det gjorde de altså – der skulle nemlig være noget syre til fedmen. Men der skal være plads til uenighed.

Vores hovedret var “gris” og hermed rosastegt svinemørbrad, som heldigvis var sprængt – ellers er det faktisk noget af det mest uinteressante kød, der findes.

Hvis vi skal finde noget kritik, så var det nok aftenens “svageste” ret, men her snakker vi kun detaljer og virkelig på det niveau, hvor den dygtige elev har sikret sig en topkarakter, og censor lige vil se, om vi kan nå et endnu højere niveau.

Jeg kan ikke komme med kritik om anretning eller tilberedning, men retten havde ikke helt den samme dybde og smagsoplevelse som de andre.

Crazy In love!

Det var der til gengæld ved desserten! Hvis jeg var sort, kvinde og verdenskendt sanger, ville jeg synge “You got me so crazy in love!” Det var nemlig total mundorgasme! Det var “is af umodnes korn med syltede solbær og sprød malt” – Hvordan det umodnede korn kommer i spil, aner jeg ikke – men det tilførte et nyt og for mig helt ukendt lag til isen – smukt!

Nu vil jeg ikke skrive hvis – jeg vælger i stedet at skrive når jeg kommer igen, så bliver det for at fyre den af med “Texturen” og give den hele armen! Jeg har svært ved at finde noget kritik, men du skal vide, at de fem retter med fem vine er ret nøje afstemte, så du går ikke plørefuld derfra – det er forhåbentlig heller ikke din hensigt – men blot så du forstår, at du ikke kan få både i pose og sæk.

Hvis du har trang til en lille brandert har de glimrende cocktails og gode whiskys i baren – så forslår jeg, du starter og slutter med sådan en! Dennis Juhl og Frederik Østeraa har lige gjort Aalborg til en endnu mere attraktiv by at spise ude i!

Grand Opening på torsdag: Se de første billeder fra Aalborgs nye Bronuts

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De er runde, de er bløde – og så er de blandt de virkelig søde.

Vi taler selvfølgelig om donuts; kagens kokain, der i den grad har gjort sit indtog i Danmark … og Aalborg.

Først åbnede Donut Shoppen på Boulevarden, der siden har haft travlt med at mætte de sukker-hungrende aalborgensere. På torsdag er der endnu en donut-fætter klar i byen.

Eller skulle vi sige donut-bror… Der er nemlig tale om selveste Bronuts, der med åbningen i Aalborg kan prale af fire butikker på landsplan.

Ejeren af den hastigt voksende donutkæde Bronuts er foruden Ninos Oraha også den tidligere realitydeltager Türker Alici, der især er kendt for sin medvirken i både Paradise Hotel og Robinson.

Berømmelsen, der fulgte med, har han blandt andet brugt på at bygge et donut-imperium op fra bunden, og det skarpe koncept har i den grad vist sig som et stærkt trækplaster i Aarhus og ikke mindst i København, hvor der dagligt er flere hundrede meter lang kø af folk, der drømmer om at få fingrene i de karakteristiske gule æsker.

… og selvfølgelig dele dem på deres Instagram-profil, hvor hele 74.000 følger med.

“Planen var egentlig at vente med Aalborg, men vi oplevede oftere og oftere, at folk herfra kørte hele vejen til byen for at besøge os. Efterspørgslen var stor, så det er på tide,” fortæller Türker, da vi i dag besøgte den nye donutshop.

View this post on Instagram

Okay okay… Hvad er vi mest til? – 1) Daim med karamel? 2) Oreo med vanille? – Begge varianter findes i alle butikker 🍩❤️ – – ÅBNINGSTIDER – Å𝐁𝐘𝐇Ø𝐉: Mandag-Torsdag: 12-22 Fredag-Søndag: 10-22 𝐒𝐢𝐥𝐤𝐞𝐛𝐨𝐫𝐠𝐯𝐞𝐣 𝟐𝟒𝟕 – 𝐁𝐔𝐒𝐆𝐀𝐃𝐄𝐍: Søndag-Torsdag: 10-19 Fredag-Lørdag: 10-21 𝐅𝐫𝐞𝐝𝐞𝐫𝐢𝐤𝐬𝐠𝐚𝐝𝐞 𝟐𝟓 – 𝐊Ø𝐁𝐄𝐍𝐇𝐀𝐕𝐍: Søndag-Torsdag:10-21 Fredag-Lørdag: 10-23 𝐕𝐞𝐬𝐭𝐞𝐫𝐛𝐫𝐨𝐠𝐚𝐝𝐞 𝟑𝟕 – Udbrining via @waiteer 🚴🏽‍♂️ *𝙂æ𝙡𝙙𝙚𝙧 𝙠𝙪𝙣 𝙞 Å𝙧𝙝𝙪𝙨 𝙗𝙪𝙩𝙞𝙠𝙠𝙚𝙧𝙣𝙚* – 𝐏𝐫𝐢𝐬𝐞𝐫 1 for 25kr 6 for 139kr 12 for 259kr – #foodporn #foodlover #foodblogger #foodstagram #bronutsdk #teambronuts #donut #donuts #donuts🍩 #donutlover #lovedonut #donutshop #food #foodlover #oreodonut #toffifeedonut #snickersdonut #daimdonut #donutcoffee #kinderdonut #buenodonut #maxidonut #marsdonut #twixdonut

A post shared by Bronuts Donuts Denmark Aps (@bronutsdk) on

Åbner i Vestbyen på torsdag

Lokationen bliver i Dannebrogsgade, hvor Art By Me tidligere har haft til huse. Og ifølge Türker og Ninos er Vestbyen det helt perfekte sted at introducere Aalborg for Bronuts.

“Det er meget velovervejet, at vi åbner her. Selvom vores erfaring siger os, at uanset hvor vi ligger, så kommer folk.

Vi er en destinationsforretning, så vi har prioriteret at ligge ud til en trafikeret vej med gode parkeringsmuligheder, hvor folk kører til og fra arbejde.

Sådan er vores butik i København også opbygget, og det fungerer rigtig godt,” siger Türker.

Bronuts åbner på torsdag 16. juli – på Türkers 28 års fødselsdag. Dermed kan aalborgenserne på alle måder forvente en kæmpe festdag.

“Vi ville egentlig gerne have lavet en åbningsreception, men alt vores tid er gået med at gøre butikken klar, så vi åbner egentlig bare dørene – men jeg er slet ikke i tvivl om, at det nok skal blive en fest i sig,” siger Ninos.

Nye donutsvarianter hver uge

Keramikcafé-stemningen (ja, det er et ord) er ikke længere at spore i lokalerne, der i stedet stråler af gult og pink inventar.

Ved indgangen bliver man mødt af et grafisk vægmaleri, hvor Bronuts-banden er repræsenteret i Aalborgs genkendelige gader.

Et par skridt længere inde i den nye butik, møder du donut-montréen, der hver dag frister med hele 24 forskellige slags.

Bronuts kører – som i de andre af deres butikker – en månedsmenu, der suppleres af tre nye varianter hver uge.

Selvom udvalget jævnligt skifter, så er snask-faktoren altid tilstede – uanset om du er til sur, sød eller noget midt i mellem.

Måske netop derfor har Bronuts formået på rekordtid at blive en kæmpe succes. Her imødekommes nemlig enhver donutsmag – eller næsten enhver i hvert fald.

Med succes følger selvfølgelig også udfordringer. Det måtte Bronuts sande, da Politikens anmelder forleden gav dem kun 2 stjerner og efterlod dem med meget få rosende ord.

Det skal dog mere til at slå Bronuts ud, der siden har postet en video, hvor de svarer igen på kritikken.

De lange køer taler vel for sig selv: Folket er vilde med Bronuts.

Uanset hvad, så må vores bedste anbefaling være, at du helt selv beslutter, om Bronuts’ donuts er noget for dig – og det gør du vel bedst ved at aflægge butikken et besøg, når Türker og Ninos slår dørene op på torsdag.

Adressen er Dannebrogsgade 9, og de foreløbige åbningstider lyder på 10-21.

Hvad: Grand Opening af Bronuts
Hvor: Dannebrogsgade 9, 9000 Aalborg
Hvornår: Torsdag d. 16. juli, kl. 10

Vi Elsker Sommer Tour indtager Blokhus i næste uge, hvor du kan glæde dig til at opleve kunstnere som Burhan G, Sanne Salomonsen, Rasmus Bjerg med John Mogensen show, Mick Øgendahl samt stor underholdning til de mindste med Hr. Skæg og MGP stjerner.

Med vores eksklusive MigogAalborg-rabat kan du komme meget billigt afsted. Læs mere her.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

Aalborg-restaurant fejrer World Cucumber Day: Byt din agurk til en Gin & Tonic

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Let’s face it … det er agurketid på Aalborgs største bymedie.

Derfor bør det ikke overraske nogen, at vi blev vildt begejstrede, da vi spottede en sommernyhed, der involverer både grøntsager og alkohol.

Skagen Fiskerestaurant på Budolfi Plads fejrer World Cucumber Day på fredag, og hvis du svinger forbi i tidsrummet 15.00 til 17.00 med en agurk – ja, du læste rigtigt, en AGURK – kan du bytte den til en Gin & Tonic.

Så er du ved at gå agurk over det manglende sommervejr, kan du i det mindste drikke dine sorger væk i restaurantens nystartede fredagsbar.

Nyt fredagskoncept

Tilbuddet gælder maks én gang, så hvis du øjnede en mulighed for at tømme det lokale supermarked for agurker, må vi desværre skuffe dig.

Til gengæld kan du gemme den i bukselommen, og hvis nogen spørger om du bare er glad for at se dem, kan du tørt konstatere, at det altså bare er en agurk.

Spøg til side.

Fredagsbaren kommer til at køre hver fredag og lørdag i juli og august med DJ, bobler og snacks.

Læs mere om Skagen Fiskerestaurants fredagstilbud og deres vinbar her.

Vi Elsker Sommer Tour indtager Blokhus i næste uge, hvor du kan glæde dig til at opleve kunstnere som Burhan G, Sanne Salomonsen, Rasmus Bjerg med John Mogensen show, Mick Øgendahl samt stor underholdning til de mindste med Hr. Skæg og MGP stjerner.

Med vores eksklusive MigogAalborg-rabat kan du komme meget billigt afsted. Læs mere her.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

Stadig ledige pladser: Tag en 2-årig STX på Aalborg City Gymnasium

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Nedlukningen af Danmark de seneste par måneder har betydet, at danskernes hverdag er blevet væsentligt ændret.

For nogle har det betydet, at de bruger mere tid derhjemme i stedet for på arbejdspladsen eller på skolen, mens det for andre har betydet, at de har måttet se sig om efter et nyt arbejde.

De store ændringer har sat nogle tanker i gang – også på positiv vis. Mange er nemlig begyndt at nytænke deres liv og ønsker at skifte livsbane.

Går du for tiden og overvejer nye karrieremuligheder, så kan en 2-årig STX på Aalborg City Gymnasium være det rette valg for dig.

Som det eneste sted i Region Nordjylland er det muligt at læse en STX på kun 2 år, der åbner dørene for både de korte, mellemlange og lange videregående uddannelser.

STX på kun 2 år

Hvis du tænker ”jamen, tager en studentereksamen ikke 3 år?”, har du delvist ret.

Den traditionelle studentereksamen tager nemlig 3 år, men hos Aalborg City Gymnasium kan man klare den på kun 2 år.

Årsagen er, at man på en 2-årig STX kun har boglige fag og heller ikke starter uddannelsen med et grundforløb.

Det betyder, at du starter direkte i en stamklasse og samtidig ikke bruger timer på f.eks. idræt, billedkunst eller musik, men i stedet fylder dit skema med de fag, som du skal bruge for at komme ind på drømmeuddannelsen.

Uddannelsen giver dermed de samme muligheder, som hvis du tog den på et almindeligt gymnasium – forskellen er at du bliver hurtigere færdig på Aalborg City Gymnasium.

Samtidig bliver du også en del af et dynamisk og fagligt ambitiøst studiemiljø, der sætter høje krav til din motivation og modenhed.

Skridtet videre mod drømmeuddannelsen

Den 2-årige STX er relevant for mange forskellige typer af mennesker.

Nogle har måske været ude at rejse, før de starter, mens andre har gået på efterskole eller været ude på arbejdsmarkedet.

Fælles for alle er ønsket om at færdiggøre ungdomsuddannelsen på kort tid og tage skridtet videre mod drømmeuddannelsen.

Heri ligger også Aalborg City Gymnasiums styrke: forskelligheden blandt eleverne er med til at sikre et spændende og rummeligt studiemiljø.

Gymnasiet er en privatejet institution, hvilket betyder, at der er flere frihedsgrader, som er til gavn for den enkelte elev.

Der er løbende optag frem til studiestart den 11. august og stadig plads på alle studieretninger.

Er du også blevet interesseret i at søge den 2-årige STX, kan du kontakte studievejledningen for at blive optaget her.