Gastromand anmelder: Textur lever op til hypen

Skrevet af: Mads Schytte (Gastromand)

Adskillige af Aalborgs madelskere var ellevilde, da nyheden om, at Dennis Juhl ville åbne sin egen restaurant i hjertet af Aalborg i de gamle lokaler, hvor Kunst & Spaghetti tidligere havde ligget i adskillige år.

Dennis har tjent sin værnepligt på det anerkendte Ruths Hotel i Skagen, som kan bryste sig af at have et af de bedste køkkener i Nordjylland.

Men ét er, at man har stået i lære og drevet en restaurant, hvor tidligere store kokke har banet vejen for én –  noget helt andet er at stå på egne ben og drive et nyt sted frem – navnlig i Aalborg, hvor kritikken kan være hård, og folkets kærlighed svær at opnå.

Vanskeligt at drive restaurant

Hver eneste gang vi på Gastromand og MigogAalborg hører om nye tiltag i vores hjemby, jubler vi – men vi holder også vejret.

For mange er startet, og mange har måttet sande, at det at drive en restaurant er vanskeligt, udfordrende og tidkrævende.

Gennem de seneste år er konkurrencen også øget væsentligt, og nye stjerner som Michael “Miv” Pedersen fra Tabu og Mads Frølich Hyllested fra Applaus tordner frem og leverer mad, som nemt kunne hamle op med restauranter i København.

Så hvordan starter en ung og ambitiøs kok op i Nordens Paris? Svaret kommer her.

Først skal du have en skefuld erfaring, så tilsætter du en smule nøje afstemt viden, herefter en knivspids held, og til sidst smager du til med masser af ambition! Her har du den perfekte opskrift på succes, og det er netop, hvad Dennis Juhl og hans makker Frederik Østeraa har gjort.

Danmarks billigste gourmetrestaurant

Tidligere havde Euroman kåret Applaus til at have denne titel, men indtil Dennis og teamet forhåbentlig sætter priserne op, så løber de altså med æren! Lad os kigge på sagerne.

Jeg har taget en gammel veninde med under armen som min medspiser denne gang. Hun er benhård, møg uretfærdig og kritisk som bare fanden – lige indtil hun får lidt vin indenfor vesten, så begynder hun at tø op.

Det er fredag aften, og jeg har hyret barnepige til at passe the offspring. Vi er tidligt på restauranten og bliver budt pænt indenfor. Jeg fatter ikke, at dette er Kunst & Spaghettis gamle lokaler, for der er virkelig sket noget – minimalistisk stil men med træmøbler, som skaber varme.

3 retter inklusiv vinmenu koster 333 kr., 4 retter inklusiv vin bliver på 444 kr., 5 retter inklusiv vin til 555 kr. Og så kan du få Texturen, hvor den får noget mere gas til 1111 kr. Med 7 retter, snacks, bobler og petit fours – lidt af et spring – for der mangler vel lige 666 – årh okay – nu er jeg med – bad luck of alt det der – godt ord igen!

Den danske tun er vendt hjem igen!

Vi napper fem retter, hvor den står på Bonito – Skagenfisk – “Høns og Asparges”, Gris og “Umodnet Korn”. På vanlig vis skriver jeg normalt om alle retterne og gerne temmelig detaljeret, men lige præcis denne gang vil jeg faktisk undlade det og i stedet opfordre dig til at besøge Textur.

Lad os derfor kigge kort på retterne, så noget af spændingen forbliver. Bonito er en tunart, som for mange år siden herskede i de danske farvande, men pludselig var den væk! Nu efter 20 år er den vendt tilbage, og naturligvis skulle den finde vej til Textur – perfekt eksekveret med en kold sauce af kærnemælk fra Aabybro Mejeri!

“Der skal være plads til uenighed!”

Næste ret var “Skagenfisk”, og for pokker jeg har glemt det – det kunne være skinstegt kulmule – tilgiv mig Dennis – vinen forførte mig! Speaking of which!

Château de la Mulonière på Chenin Blanc – en sprød og delikat sag – som jeg desværre ikke kunne finde på kortet.

Til den næste ret havde min medspiser en lille note – hun mente, at de fermenterede asparges til den skindstegte kylling, som mest af alt fik mig til at tænke på de sommeraftener, hvor min far lavede grydestegt kylling med skilt sovs, ikke passede ind i retten.

Her må jeg lige trække overdommerkortet og sige, jo det gjorde de altså – der skulle nemlig være noget syre til fedmen. Men der skal være plads til uenighed.

Vores hovedret var “gris” og hermed rosastegt svinemørbrad, som heldigvis var sprængt – ellers er det faktisk noget af det mest uinteressante kød, der findes.

Hvis vi skal finde noget kritik, så var det nok aftenens “svageste” ret, men her snakker vi kun detaljer og virkelig på det niveau, hvor den dygtige elev har sikret sig en topkarakter, og censor lige vil se, om vi kan nå et endnu højere niveau.

Jeg kan ikke komme med kritik om anretning eller tilberedning, men retten havde ikke helt den samme dybde og smagsoplevelse som de andre.

Crazy In love!

Det var der til gengæld ved desserten! Hvis jeg var sort, kvinde og verdenskendt sanger, ville jeg synge “You got me so crazy in love!” Det var nemlig total mundorgasme! Det var “is af umodnes korn med syltede solbær og sprød malt” – Hvordan det umodnede korn kommer i spil, aner jeg ikke – men det tilførte et nyt og for mig helt ukendt lag til isen – smukt!

Nu vil jeg ikke skrive hvis – jeg vælger i stedet at skrive når jeg kommer igen, så bliver det for at fyre den af med “Texturen” og give den hele armen! Jeg har svært ved at finde noget kritik, men du skal vide, at de fem retter med fem vine er ret nøje afstemte, så du går ikke plørefuld derfra – det er forhåbentlig heller ikke din hensigt – men blot så du forstår, at du ikke kan få både i pose og sæk.

Hvis du har trang til en lille brandert har de glimrende cocktails og gode whiskys i baren – så forslår jeg, du starter og slutter med sådan en! Dennis Juhl og Frederik Østeraa har lige gjort Aalborg til en endnu mere attraktiv by at spise ude i!

Få en autograf eller et billede: Du kan møde Tour de France-ryttere i Friis

Skrevet af: Michael Qureshi
Søren Kragh Andersen kørte i den hvide ungdomstrøje under Tour de France
Søren Kragh Andersen kørte i den hvide ungdomstrøje under Tour de France

Fredag den 24. august er der stort cykelløb i Aalborgs midtby.

Der forventes rigtig mange tilskuere overalt i gaderne for at følge de mange profiler som blandt andet tæller Tour de France ryttere.

Spilnu.dk Grand Prix har formået at skaffe flere profiler til feltet end eksempelvis PostNord Danmark Rundt formåede.

Faktisk er det sådan, at du kan komme helt tæt på tre Tour de France-ryttere før løbet, hvor du kan få et billede eller en autograf. For de unge er det i hvert fald ret sejt at møde flere af dem, man har set i fjernsynet i løbet af sommeren.

Tre af de helt store navne indenfor dansk cykelsport, Michael Valgren, Søren Kragh Andersen og Jesper Hansen kommer tæt på deres fans, når de i dagens anledning skriver autografer i Friis Shoppingcenter.

For niende gang afholdes det i hjertet af Aalborg

Danmarks største gadeløb for professionelle cykelryttere bliver for niende gang afholdt i hjertet af Aalborg.

Cykelløbet afholdes fredag d. 24. august, og i den forbindelse skruer Friis Shoppingcenter op for Tour de France stemningen og byder fans indenfor.

Cykelentusiaster, store som små, får muligheden for at møde tre prominente profiler fra årets Tour de France løb, når Michael Valgren, Søren Kragh Andersen og Jesper Hansen kigger forbi Friis Shoppingcenter inden dagens løb.

De står klar til at møde deres fans og skrive autografer kl. 17.30 på plan 1 mellem Tiger of Sweden og H&M.

Børnene kan stadig nå tilmelding til det fede børnecykelløb

Inden de professionelle ryttere bevæger sig ud på ruten igennem Aalborgs gader, får cykelglade børn fornøjelsen af at trampe i pedalerne på samme rundstrækning. Børnecykelløbet afholdes fra kl. 16, hvor børn i alderen 5-11 år tager turen først, og kl. 16.30 får børn i alderen 12-16 år også chancen for at cykle banen rundt.

Efter børnecykelløbet vil der være medaljeoverrækkelse til alle de modige børn kl. 17 i Friis Shoppingcenter.

Cykelløbet Spilnu.dk Grand Prix starter kl. 18.45 på Nytorv ved Gammeltorv.

Du kan stadig tilmelde dit barn til det fede børnecykelløb, hvor de kører i de afspærrede gader før de professionelle. Læs mere her

Sjældent de er til salg: Nu kan du få dit eget byhus i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Der er efterhånden masser af boliger til salg i Aalborg, så det er om at finde dem, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

Har du også forelsket dig i de små byhuse på de små gader med brosten inde i Aalborg, så er det nu, du skal slå til.

DIT HJEM har nu fået et af disse små hyggelige huse til salg på Peder Barks Gade.

Bo småt og godt

Den hyggelige gade er en af Aalborgs mest unikke gader med stemningsfyldte og charmerende byhuse, som sjældent ses udbudt til salg.

Det stemningsfyldte byhus er 65 kvadratmeter, som er veldisponeret ud på to plan.

Her er en entré, stue, spisestue, køkken, badeværelse, og soveværelse.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Pragtfuld solgård

Hyggen fortsætter ude i den lille sydvest vendte solgård, hvor solen kan nydes på de varme sommerdage.

Her er der også plads til et fire personers havesæt, blomsterkrukker og en grill.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Det skønne lille byhus er blevet udbudt til 2.399.000 kroner, og du kan læse mere og se flere billeder her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Napa fylder et år i weekenden: Fejrer det med stort fødselsdagsevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe

Aalborgs mange caféer og restauranter har det seneste år været igennem en kæmpe opblomstring.

Det er ikke længere nok at kunne servere en klassisk burger, en varm kop kaffe eller en  pastasalat. Aalborgenserne stiller krav til deres caféoplevelse, og det kan både ses og mærkes i den måde, stederne – på trods af deres mange års erfaring – gradvist udvikler sig, og indordner sig markedet.

Men på trods af de mange valgmuligheder, når det kommer til spisesteder i byen, så er der stadig plads til nye børn i klassen.

Det beviser NAPA Lounge i Vesterå, der om ganske få dage kan fejre sin 1 års fødselsdag.

Oplev NAPA til Åbent Hus

Den fejrer de på lørdag fra kl. 13-17 med Åbent Hus for alle interesserede, som blandt andet kan se frem til at møde (og ikke mindst smage på) NAPA’s egne leverandører inden for både vin, øl og mad – imens man nyder tonerne fra det jazzband, der også gæster de lækre lokaler på dagen.

Derudover vil der blive serveret forskellige former for fødselsdagslækkerier i form af kanapéer, signaturcocktails, kaffe og kage – og mulighed for at se nærmere på de mødefaciliteter, som NAPA tilbyder på deres førstesal.

“Aalborg har taget rigtig godt imod os, og vi har fået ros til op over skyerne. Derfor vil vi gerne indbyde vores stamgæster såvel som dem, der stadig har til gode at se, hvad huset kan byde på, til en uformel fejring i vores lokaler.” fortæller Mette Jensen, som står bag NAPA.

Læs mere om dagen her.

Endnu skarpere koncept

Caféen i Vesterå åbnede med et brag sidste år og havde store visioner om at blive et hipt sted med kombineret café- og vinbar. Siden har målsætningerne ændret sig – men kun mod at blive endnu skarpere.

“Vores fokus skal stadig være på vores vin, og vi vil gerne kunne give folk en anderledes vinoplevelse, end de kan få andre steder i byen.

Napas indehaver Mette (tv) og restaurantchef Signe

Vi serverer næsten alle vores vine på glas, og fremover vil vi også fokusere på at implementere dem meget mere i vores madretter.” forklarer Mette, og løfter også sløret for, at der også snart vil ske en masse spændende på både mad- og eventfronten.

“De kommende måneder byder på en masse spændende tiltag for NAPA, og vi håber at kunne blive sådan et sted, hvor man gerne vil sidde og hygge sig i mange timer. Det skal være intimt, hyggeligt og med tid til at kræse for den enkelte gæst – uden at det bliver fisefornemt.

Med hensyn til maden, så vil vi gerne strække os mere mod det amerikanske med social dining og forskellige småretter, der kan gå ind og bakke vinene endnu mere op, end vores menukort gør nu.”

 

 

Mange spændende arrangementer i vente

Desuden kan aalborgenserne også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor NAPA på deres 1. sal disker op med den ene spændende smagning efter den anden.

“Vores smagninger bliver planlagt under forskellige temaer; og foruden muligheden for at købe de forskellige flasker med hjem til attraktive priser, så kan vi også tilbyde nogle helt særlige smagsoplevelser, der virkelig kan udvide horisonten.

Vi har allerede en amerikansk vinsmagning i kalenderen, måske en eksklusiv champagnesmagning i december, og generelt flere unikke arrangementer, som vi glæder os meget til at præsentere for Aalborg.” slutter Mette.

Har du i øvrigt set, at du får halv pris på en tapas-tallerken for to personer plus en flaske vin på Napa – hvis du er ClubAalborg medlem – læs mere om tilbuddet