Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gastromand anmelder Karma Sushi: En rejse ind i Sushi-himlen

Af Mads Schytte (Gastromand)

Det er lørdag aften, og der står hygge og god stemning på menuen.

Mulighederne er mange, og valgene er svære. Aalborgs spisesteder boomer som aldrig før.

Karma Sushi er seneste restaurant, vi har besøgt, og egentlig er det på høje tid.

Restauranten som er udsprunget i Frederikshavn er ved at indtage alle de største byer i landet, og Aalborg er en af deres allervigtigste baser. Faktisk bor den ene af stifterne her i byen, og hovedkontoret ligger i Nørresundby.

Gastromand anmelder Karma Sushi: En rejse ind i Sushi-himlen

Populært som Take Away

Sushi er bestemt ikke noget nyt i Aalborg, og har egentlig hittet længe, men for mit vedkommende har det primært været take-away-delen, jeg har nydt godt af.

Faktisk har jeg fået sushi take-away adskillige gange, og med mange gode sushi-steder og restauranter i Aalborg, så er Karma Sushi blandt de allerbedste.

Min medspiser og jeg ankommer til en helt fyldt restaurant, og jeg bemærker, at der også er lang kø til deres take-away.

Vi bliver vist til bords, hvor jeg kanter mig ned i stolen, da restauranten er godt fyldt på denne lørdag aften, og pladsen lidt trang – herefter begynder jeg at kigge på menuen, som er intet mindre end 68 sider lang.

Jeg taber faktisk ret hurtigt overblikket, hvilket en observant tjener bemærker og kommer og tilbyder hjælp.

Gastromand anmelder Karma Sushi: En rejse ind i Sushi-himlen

Vil smage mest muligt

Jeg forklarer, at vi egentlig gerne vil godt omkring, og da min medspiser absolut ikke er vant til sushi, så vil det være godt, at vi smager det hele – om muligt.

Vores tjener foreslår indledningsvis en lille cocktail til at starte på. Det siger man pr. definition aldrig nej til!

Herefter foreslår hun deres ”Signatur Menu”, som har masser af lækkerier som kongekrabbe, kaviar og masser af sushi, den er vi også klar på!

Menuen koster 995 kr. og det er for to personer. Måske er det bare mig, men en forenkling af menuen ville altså være godt, og så synes jeg, drikkevarer skulle indgå også, blot et forbedringsforslag – men dog en detalje.

Kaviar til manden – avocado til pigen

Kort efter kommer vores cocktail, som er en japansk brændevin lavet på blommer – jeg fangede ikke helt, om tjeneren sagde, at de rent faktisk selv laver den – hvis det er korrekt så hatten af – det er sgu godt gået, for den smager virkelig godt!

Gastromand anmelder Karma Sushi: En rejse ind i Sushi-himlen

Imens kommer vores første ret, som er misosuppe, som jeg nok vil sige er en consommé af jomfruhummer – hvor det formentlig er skallerne, der er kogt, flamberet og reduceret.

Skal det oversættes, så er det en kraftig suppe – så er alle vist med!

Dertil får vi en lille forårsrulle med jomfruhummeren. Der er god dybde i smagen, og rullen er sprød, varm og frisk, og så hænger retterne sammen, hvilket jeg holder meget af.

Gastromand anmelder Karma Sushi: En rejse ind i Sushi-himlen

Fremragende kaviar

Vi skåler og afventer spændt næste ret. Kort efter kommer der kaviar med avocado og sprød senbei – og nej I må sgu ikke spørge, hvad det er – men det smager godt og er sprødt!

Jeg spørger ind til, hvor kaviaren kommer fra, og tjenerne skal lige vejledes af køkkenet. Imens smager vi på retterne – og ja, det smager godt – jeg kunne ikke helt forstå det med kaviar og avocado, men sammen passer det faktisk meget godt.

Gastromand anmelder Karma Sushi: En rejse ind i Sushi-himlen

Spiser du med en kvinde, vil hun sikkert gå efter avocadoen, og du kan så hapse kaviaren selv – så helt dumt er det faktisk ikke!

Tjeneren kommer tilbage og fortæller, at det er opdrættet stør fra Italien – tjek!

De seks stykker laks er intet mindre end fantastiske – fede og cremede – men på den helt rigtige og delikate måde.

Vi er færdige med vores drinks, og tjeneren foreslår hvidvin og forklarer lidt om druerne – jeg stopper hende ved en oversøisk Sauvignon Blanc, som jeg gerne vil smage.

Gastromand anmelder Karma Sushi: En rejse ind i Sushi-himlen

Gastromand anmelder Karma Sushi: En rejse ind i Sushi-himlen

Da tjeneren beder mig smage for, bliver jeg lidt nervøs, da den meget søde duft møder min næse, men heldigvis er der masser af syre og mineralitet i smagen, som passer til den fede fisk.

Aftenens bedste ret

Min medspiser er ikke skræmt af sushi og er faktisk ret imponeret over den rene og friske smag – hvilket også er årsagen til, at jeg netop elsker den slags mad – videre så er der bare noget fascinerende over det japanske stringente køkken.

Næste ret er søkogt kongekrabbe med shisoemulsion, citrussoja og igen den her senbei. Jeg tror måske aldrig, jeg har smagt kongekrabbe før, i hvert fald husker jeg det slet ikke som denne, det er noget af det bedste jeg nogensinde har spist.

Gastromand anmelder Karma Sushi: En rejse ind i Sushi-himlen

Lidt som hummer der er kogt perfekt og bare så delikat og lækkert. Min medspiser er dybt imponeret – navnlig af den tilhørende dip!

Scoretips til fyrene

Efter mødet med kongekrabben er der en lille kunstpause, hvor vi faktisk bestiller lidt edamame-bønner med sesam og salt, som vi snacker, imens vi nyder aftenen.

Restauranten er godt fyldt med alt fra 10-mandsborde til noget, som kunne ligne første date.

Gastromand anmelder Karma Sushi: En rejse ind i Sushi-himlen

Jeg tænker ved mig selv, at sushi nok ikke er dumt at invitere en kvinde på, hvis man gerne vil imponere lidt. Dybest set kan det næsten ikke gå galt.

Den Grande Finale!

Vores sidste servering er deres ”Douglas Menu”, som består af en ordentlig omgang sushi hvor, du får laks, tun, sødreje, ingefærgravad laks, jomfruhummer, gunkan med laksetartar, stegt sild, flamberet laks, tun tataki, raibow, canadian, karma crunch, sizzling tuna og naturligvis godt med soja, wasabi og ingefær! Forpustet?

Gastromand anmelder Karma Sushi: En rejse ind i Sushi-himlen

Gastromand anmelder Karma Sushi: En rejse ind i Sushi-himlen

Gastromand anmelder Karma Sushi: En rejse ind i Sushi-himlen

Det bliver du, og jeg vil godt garantere, at lige meget hvor hård du tror, du er, så spiser du og din medspiser ikke op!

Jeg fik smagt næsten alle slags, men der var alligevel 6-7 stykker tilbage. Smagen er naturligvis forskellig, og jeg vil ikke gå i dybden med detaljerne om dem alle, for så ville du nok bliver en smule træt, for hver af dem har sit unikke præg, og mange af dem er pyntet med lakseæg, crunch, mayo, karse og andet lækkert.

Gastromand anmelder Karma Sushi: En rejse ind i Sushi-himlen

Jeg vil hellere fokusere på det faktum, at selv om du måske tror, sushi ikke er dig, så vil jeg opfordre dig til at prøve Karma, det var nemlig dem, som oprindeligt fik mig omvendt.

Karma Sushi laver sushi, som de oprindelige pionerer inden for sushi ville have hyldet. Det er fantastisk, at en restaurant af den her kaliber har succes i Aalborg.

For det fortjener den hands down virkelig. Jeg har spist på flere af landets toprestauranter på sushi, og det her er en af de bedste.

Læste du vores anmeldelse af Napa – lige her

Læste du vores anmeldelse af Dronninglund Slot Restaurant – lige her

Læste du vores anmeldelse af Restaurant D’Wine – lige her

Del artikel

Andre læser også