Gastromand anmelder Karma Sushi: En rejse ind i Sushi-himlen

Skrevet af: Mads Schytte (Gastromand)

Det er lørdag aften, og der står hygge og god stemning på menuen.

Mulighederne er mange, og valgene er svære. Aalborgs spisesteder boomer som aldrig før.

Karma Sushi er seneste restaurant, vi har besøgt, og egentlig er det på høje tid.

Restauranten som er udsprunget i Frederikshavn er ved at indtage alle de største byer i landet, og Aalborg er en af deres allervigtigste baser. Faktisk bor den ene af stifterne her i byen, og hovedkontoret ligger i Nørresundby.

Populært som Take Away

Sushi er bestemt ikke noget nyt i Aalborg, og har egentlig hittet længe, men for mit vedkommende har det primært været take-away-delen, jeg har nydt godt af.

Faktisk har jeg fået sushi take-away adskillige gange, og med mange gode sushi-steder og restauranter i Aalborg, så er Karma Sushi blandt de allerbedste.

Min medspiser og jeg ankommer til en helt fyldt restaurant, og jeg bemærker, at der også er lang kø til deres take-away.

Vi bliver vist til bords, hvor jeg kanter mig ned i stolen, da restauranten er godt fyldt på denne lørdag aften, og pladsen lidt trang – herefter begynder jeg at kigge på menuen, som er intet mindre end 68 sider lang.

Jeg taber faktisk ret hurtigt overblikket, hvilket en observant tjener bemærker og kommer og tilbyder hjælp.

Vil smage mest muligt

Jeg forklarer, at vi egentlig gerne vil godt omkring, og da min medspiser absolut ikke er vant til sushi, så vil det være godt, at vi smager det hele – om muligt.

Vores tjener foreslår indledningsvis en lille cocktail til at starte på. Det siger man pr. definition aldrig nej til!

Herefter foreslår hun deres ”Signatur Menu”, som har masser af lækkerier som kongekrabbe, kaviar og masser af sushi, den er vi også klar på!

Menuen koster 995 kr. og det er for to personer. Måske er det bare mig, men en forenkling af menuen ville altså være godt, og så synes jeg, drikkevarer skulle indgå også, blot et forbedringsforslag – men dog en detalje.

Kaviar til manden – avocado til pigen

Kort efter kommer vores cocktail, som er en japansk brændevin lavet på blommer – jeg fangede ikke helt, om tjeneren sagde, at de rent faktisk selv laver den – hvis det er korrekt så hatten af – det er sgu godt gået, for den smager virkelig godt!

Imens kommer vores første ret, som er misosuppe, som jeg nok vil sige er en consommé af jomfruhummer – hvor det formentlig er skallerne, der er kogt, flamberet og reduceret.

Skal det oversættes, så er det en kraftig suppe – så er alle vist med!

Dertil får vi en lille forårsrulle med jomfruhummeren. Der er god dybde i smagen, og rullen er sprød, varm og frisk, og så hænger retterne sammen, hvilket jeg holder meget af.

Fremragende kaviar

Vi skåler og afventer spændt næste ret. Kort efter kommer der kaviar med avocado og sprød senbei – og nej I må sgu ikke spørge, hvad det er – men det smager godt og er sprødt!

Jeg spørger ind til, hvor kaviaren kommer fra, og tjenerne skal lige vejledes af køkkenet. Imens smager vi på retterne – og ja, det smager godt – jeg kunne ikke helt forstå det med kaviar og avocado, men sammen passer det faktisk meget godt.

Spiser du med en kvinde, vil hun sikkert gå efter avocadoen, og du kan så hapse kaviaren selv – så helt dumt er det faktisk ikke!

Tjeneren kommer tilbage og fortæller, at det er opdrættet stør fra Italien – tjek!

De seks stykker laks er intet mindre end fantastiske – fede og cremede – men på den helt rigtige og delikate måde.

Vi er færdige med vores drinks, og tjeneren foreslår hvidvin og forklarer lidt om druerne – jeg stopper hende ved en oversøisk Sauvignon Blanc, som jeg gerne vil smage.

Da tjeneren beder mig smage for, bliver jeg lidt nervøs, da den meget søde duft møder min næse, men heldigvis er der masser af syre og mineralitet i smagen, som passer til den fede fisk.

Aftenens bedste ret

Min medspiser er ikke skræmt af sushi og er faktisk ret imponeret over den rene og friske smag – hvilket også er årsagen til, at jeg netop elsker den slags mad – videre så er der bare noget fascinerende over det japanske stringente køkken.

Næste ret er søkogt kongekrabbe med shisoemulsion, citrussoja og igen den her senbei. Jeg tror måske aldrig, jeg har smagt kongekrabbe før, i hvert fald husker jeg det slet ikke som denne, det er noget af det bedste jeg nogensinde har spist.

Lidt som hummer der er kogt perfekt og bare så delikat og lækkert. Min medspiser er dybt imponeret – navnlig af den tilhørende dip!

Scoretips til fyrene

Efter mødet med kongekrabben er der en lille kunstpause, hvor vi faktisk bestiller lidt edamame-bønner med sesam og salt, som vi snacker, imens vi nyder aftenen.

Restauranten er godt fyldt med alt fra 10-mandsborde til noget, som kunne ligne første date.

Jeg tænker ved mig selv, at sushi nok ikke er dumt at invitere en kvinde på, hvis man gerne vil imponere lidt. Dybest set kan det næsten ikke gå galt.

Den Grande Finale!

Vores sidste servering er deres ”Douglas Menu”, som består af en ordentlig omgang sushi hvor, du får laks, tun, sødreje, ingefærgravad laks, jomfruhummer, gunkan med laksetartar, stegt sild, flamberet laks, tun tataki, raibow, canadian, karma crunch, sizzling tuna og naturligvis godt med soja, wasabi og ingefær! Forpustet?

Det bliver du, og jeg vil godt garantere, at lige meget hvor hård du tror, du er, så spiser du og din medspiser ikke op!

Jeg fik smagt næsten alle slags, men der var alligevel 6-7 stykker tilbage. Smagen er naturligvis forskellig, og jeg vil ikke gå i dybden med detaljerne om dem alle, for så ville du nok bliver en smule træt, for hver af dem har sit unikke præg, og mange af dem er pyntet med lakseæg, crunch, mayo, karse og andet lækkert.

Jeg vil hellere fokusere på det faktum, at selv om du måske tror, sushi ikke er dig, så vil jeg opfordre dig til at prøve Karma, det var nemlig dem, som oprindeligt fik mig omvendt.

Karma Sushi laver sushi, som de oprindelige pionerer inden for sushi ville have hyldet. Det er fantastisk, at en restaurant af den her kaliber har succes i Aalborg.

For det fortjener den hands down virkelig. Jeg har spist på flere af landets toprestauranter på sushi, og det her er en af de bedste.

Læste du vores anmeldelse af Napa – lige her

Læste du vores anmeldelse af Dronninglund Slot Restaurant – lige her

Læste du vores anmeldelse af Restaurant D’Wine – lige her

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.