Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Garn i lange baner: Ny garnbutik slår dørene op i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen

Nørregade er kendt for at være en af Aalborgs hyggeligste gader, og det er i høj grad pga. de mange små specialbutikker, der tilbyder alt fra brugskunst til tøj og vin.

På Nørregade 3 har lokalerne stået tomme i et stykke tid, men den 8. april slog Garn 22 dørene op og bød velkommen til byens strikke- og hækleentusiaster.

Bag butikken er Annette Poulsen, som valgte at træde ud af vante rammer efter 30 år som sygeplejerske og gøre sin store hobby til en levevej. At drømmen om egen butik lige skulle udmønte sig på Nørregade var faktisk et tilfælde.

“Jeg træner en del i Nordkraft, og en dag kom jeg forbi og så at lokalet stod ledigt. Jeg tænkte med det samme, at det her, det er simpelthen bare mig. Så det var egentligt tilfældighedernes spil, der gjorde at det blev her,” fortæller hun.

Garn i lange baner: Ny garnbutik slår dørene op i Aalborg
Indehaver Annette Poulsen

Mange forskellige typer garn

Nu har Garn 22 været åben i snart to uger, og den nye butiksejer fortæller, at responsen har været fantastisk.

“Jeg har fået stor opbakning. Der har været mange inde og kigge, og de tilkendegiver, at de er glade for, at der kommet en butik med garn. Det synes jeg er dejligt,” siger Annette.

At gå fra sygeplejerske til butiksejer er noget af et spring for en, der aldrig har drevet butik før, men garn og strik kender hun alt til, og der er derfor også gode råd og vejledning at finde såvel som mange, mange typer garn.

Garn i lange baner: Ny garnbutik slår dørene op i Aalborg

Garn i lange baner: Ny garnbutik slår dørene op i Aalborg

Hun fremhæver eksempelvis silke mohair, som findes i flere forskellige nuancer, det tyske mærke Lang Yarns, Gepard Garn og det gængse Hjertegarn, der er kendt af de fleste garvede strikkere.

“Jeg prøver at spænde lidt bredt uden, at det bliver helt vildt dyrt og vælger også nogle produkter, der ikke findes andre steder i byen. Nu ser jeg lidt hen af vejen, hvad kunderne siger, og hvad de efterspørger,” forklarer hun.

Garn i lange baner: Ny garnbutik slår dørene op i Aalborg

Planer for fremtiden

Lige nu kan du shoppe løs i garn i butikken, men planen er, at butikken også skal kunne tilbyde undervisning og arrangementer på et tidspunkt.

Om det helt præcist bliver før eller efter sommerferien, ved Annette endnu ikke, og derfor skal man holde øje med butikkens hjemmeside eller Facebook-side.

Det at undervise andre, falder den tidligere sygeplejerske ganske naturligt.

“Jeg er vant til at undervise sygeplejeelever, og da jeg var sygeplejerske, hjalp jeg også mine kollegaer, når de havde problemer med deres strik. På den måde er det her med undervisning ikke så nyt igen. Det nye er at have en butik og skulle drive den,” fortæller Annette.

Hvad: Ny garnbutik
Hvor: Nørregade 3
Hvornår: Åben nu (åbningstiderne er Man-Fredag: 10-17, Lørdag: 10-14, Søn- og helligdage: Lukket)