Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Over 25 stande: Kæmpe blomster- og havemarked indtager Skulpturparken

Af Emil Kjær Jørgensen
Blomster- og havemarked I Skulpturparken 25. Maj fra kl. 11.00
Blomster- og havemarked I Skulpturparken 25. Maj fra kl. 11.00

Det skønne forårsvejr har ramt Nordjylland, og altanen, terrassen og haven er for alvor trådt ud af det (alt for lange) vinterhi.

Trænger dit udemiljø til en ordentlig overhaling? Eller mangler du bare inspiration til at få en både smuk og hyggelig have?

Så skal du lægge vejen forbi Skulpturparken i Blokhus i den kommende weekend.

Lørdag den 25. og søndag den 26. maj fra 11-16 inviterer de til Garden Festival, hvor du bl.a. kan se frem til et blomster- og havemarked med mere end 25 stande, hvor fra der sælges alt lige fra planter og blomster til havemøbler, pileflet og krukker.

Derudover byder festivalen på smagsprøver og masser af udstillinger, der kan give dig inspiration til lige præcis den have, du drømmer om.

“Vi byder velkommen til en imponerende havefest. Der kommer veletablerede brands – men også hobbykunstnere.

Gæsterne kan se frem til at shoppe løs blandt hyggetæpper, keramik med blomster, udendørs glaskunst, et væld af planter og blomster, stauder, haveredskaber, havemøbler og endda en masse lækre smagsprøver.

Over 25 stande: Kæmpe blomster- og havemarked indtager Skulpturparken

Festivalen understøttes af den helt nye og imponerende udstilling Havets Stemme, skabt af Johnny Haugaard og Blomstermandens venner,” udtaler Louise Kande, Driftschef i Skulpturparken Blokhus. 

Besøg fra en helt særlig havemand

For udover den store Garden Festival, så byder weekenden også på blomster- & naturudstillingen af Johnny Haugaard  & Blomstermandens venner: Havets Stemme

Over 25 stande: Kæmpe blomster- og havemarked indtager Skulpturparken

Udstillingen er skabt af den energiske og kreative blomstermand, kendt fra tv og hans mange udstillinger i Danmark, samt mere end 120 frivillige fra hele landet. Udstillingen udfolder sig i Cirkelhaven i parken og i den store indendørs koncertsal, der er bygget om til formålet

Tusindvis af blade, blomster, finurlige kunstværker samt lyd og lys er blot nogle af de ingredienser, der tilsammen skaber én af årets nyheder i Skulpturparken Blokhus. I Nordjylland. I Danmark.

“Jeg glæder mig til at fortsætte den kreative rejse. Det bliver en ny udstilling. En udstilling der går i hjertet, en udstilling som taler til sjælen. Vi hylder vores nye Konge – og vi ærer vores jord. En oplevelse for hele familien.

Udstillingen er skabt af de bedste og kreative frivillige og undertegnede,” fortæller Johnny Haugaard. 

Over 25 stande: Kæmpe blomster- og havemarked indtager Skulpturparken
De frivillige er i fuld gang i Blokhus

En udstilling, der SKAL opleves

Udstillingen, der både er indendørs og udendørs, åbner på lørdag den 25. maj 2024.

Entréen til udstillingen er indeholdt i billetten til Skulpturparken Blokhus, der bl.a. også rummer Blokhus Sandskulptur Festival, Danmarks eneste voksmuseum, glas- & spejleudstilling mv.

“Jeg er virkelig stolt over, at Johnny ønsker at skabe en udstilling i Skulpturparken. Efter jeg så hans udstilling i det Gamle Rådhus i Viborg, blev jeg blæst fuldstændig bagover. Det er så fascinerende.

Det er nærmest svært at sætte ord på, hvad hans kunst, og hvad de frivillige kan. Det skal opleves,” fortæller driftschef Louise Kande.

Multikunstneren, blomstermanden og dekoratøren Johnny Haugaard. Ham som ofte figurerer med rådgivende blomster-tips på Go’ morgen Danmark & Go’ aften Live, drev i syv år en blomsterforretning i Herning, men så skulle der ske noget nyt.

For Johnny kan ikke sidde stille i ret lang tid.

I julen 2018 satte han den lille by Snejbjerg på landkortet ved at forvandle en kæmpe lagerhal til et rent juleeventyr. Derefter er det gået slag i slag med Danmarks smukkeste juleudstillinger: 2019 i Messecenter Herning, 2020 på Nr. Vosborg og 2021 på Schackenborg Slot. 2022 – juleudstilling i Mariehaven i Ansager og med hovedudstilling i Hurup, Thy og i 2023 i Viborg – Årets Juleby.

Han står også bag ”Naturens Stemme” – en vandrende forårsudstilling, som han i år netop har afsluttet på Det Gamle Rådhus i Viborg med mere end 20.000 gæster på godt 30 dage –  og kommer nu altså til Blokhus.

Du kan læse meget mere om Garden Festival og Havets Stemme her.

Del artikel

Andre læser også