Garanti for gode loppefund: Danmarks største loppesupermarked åbner i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Nu har vi gode nyheder til dig, der har savnet den helt specielle lykkefølelse ved at gøre et godt kup – og ikke mindst dig, som mangler et sted at sælge ud af guldet fra gemmerne.

Lørdag den 23. maj kl. 10.00 åbner loppe-giganten Kirppu nemlig deres 16. butik på landsplan lige her i Aalborg.

Det sker på Stenbukken 10, hvor Biva og Jem & Fix tidligere har ligget.

Åbningen bliver naturligvis med øget sikkerhed i butikken, men traditionen tro vil lanceringen af en ny Kirppu-butik blive fejret med gratis øl og sodavand for loppesælgere, kunder – og folk, der bare vil ”ose”.

Oprindeligt skulle butikken være åbnet i april, men som følge af Corona-pandemien lukkede Kirppu alle 15 loppesupermarkeder ned over hele landet i marts måned og valgte at udskyde den planlagte åbning i Aalborg i sidste måned.

“Efter genåbning af de fleste af vores butikker for et par uger siden ser vi frem til endelig at åbne den nye butik i Aalborg. Det er en rigtig fin placering centralt i City Syd, hvor der dagligt er mange kunder.

Forhåndsinteressen har været fantastisk og med over 1.000 m2 har vi fået plads til over 300 stande – og masser af loppefund, siger direktør og stifter Morten Bøjland fra Kirppu Danmark.

Sådan fungerer konceptet

Kirppu betyder helt simpelt loppe på finsk og blev efter inspiration fra Finland etableret i Danmark i 2014, hvor det første ”loppesupermarked” åbnede i Hillerød.

Siden da er Kirpuu vokset til at være Danmarks største (og første) loppesupermarked, hvor der årligt bliver solgt for over 175 millioner kroner og handlet mere end tre millioner loppefund.

Konceptet er i butikken er helt ligetil:

Du kan “blot” vælge at være almindelig kunde og gøre gode kup og loppefund – hvor der kommer nye varer til hver dag.

Butikken er indrettet med både prøverum, en elektronikstand hvor den udvalgte lampe kan testes, og et hyggeligt loungeområde, hvor man kan drikke gratis te og kaffe.

Men har du en lille sælger gemt i maven, eller mangler du en undskyldning for at få ryddet lidt op i gemmerne, kan du tjene penge på dine brugte ting og sager.

Du kan sælge ALT – lige fra tøj, sko, tekstiler, sengelinned, møbler, bildæk, alt til boligindretningen – det er næsten kun fantasien der sætte grænser.

Du lejer blot en stand for en fast pris og betaler en procentsats af det, du sælger.

Særligt åbningstilbud på standleje

Den nye butik har plads til hele 300 stande, og selvom der allerede har været massiv interesse for at leje en stand, er det stadig muligt at få din helt egen stand og dermed tjene en god skilling på det guld, som du har i skabene.

“Vores stande er store, og har plads til masser af varer. Man bestemmer helt selv om man vil have hylder i, eller man eksempelvis kun vil have bøjler.

Vi stiller alt lige fra prismærker til bøjler og hylder til rådighed, så man skal egentlig kun have styr på, hvad man vil sælge og til hvilken pris,” forklarer Morten.

Allerede fra i dag, lørdag d. 16. maj, kan standlejere komme ud i den nye butik og sætte varerne op.

Og i anledningen af åbningen, kører man med et helt særligt tilbud.

“Der er åbningstilbud frem til den 23. juni 2020 på 100 kroner for en uges standleje.

Man lejer en stand for minimum to uger og maximum to år,” siger Morten Bøjland, som ud over en butikschef har ansat de første medarbejdere til den nye butik i Aalborg.

Hvert salg registreres ved hjælp af en stregkode, og kunden afregnes af Kirppu. Med appen ”Mit Kirppu” kan kunderne følge deres salg live og modtager et ”katjiing” i appen for hvert salg.

Sikker åbning i vente

Det er ikke kun til åbningsfesten, at sikkerheden bliver højt prioriteret.

Morten understreger, at ma følger alle sundhedsmyndighedernes retningslinjer for at kunne yde størst mulig sikkerhed mod smitte for kunder og medarbejdere.

Kirppus medarbejdere spritter løbende kurve, kundevogne og håndtag grundigt af, og i butikken er der fastsat et maksimalt antal kunder i butikken, ligesom der er monteret afstandsmærker på gulvet.

“Det store butiksareal giver os god plads til at lave en velfungerende og sikker butik med brede gange og plads til indkøbsvogne.

Ved indgangen er der opsat håndsprit, der skal benyttes, inden man træder ind i butikken, ligesom der er monteret plexiglas ved kasseområdet for at beskytte både medarbejdere og kunder, fortæller Morten Bøjland.

Du kan følge med på Kirppu Aalborgs Facebook her.

Genoplev magien: Se Harry Potter og De Vises Sten i biografen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det har været mere end op ad bakke, for biograferne i Danmark de seneste måneder, der både har været ramt af corona-restriktionerne i forhold til publikum og ikke mindst de mange storfilm, der lader vente på sig på grund af den særlige situation.

Det har blandt andet tvunget biografen i Kennedy til at holde lukket midlertidigt, men den genåbner heldigvis igen fra på torsdag. Det kan du læse mere om her.

Den helt særlige corona-situation gør (heldigvis), at biograferne har plads til en masse gensyn med mange af de film, som har tryllebundet gæsterne gennem årene.

Og i næste weeekend er der særdeles gode nyheder til alle jer, der elsker filmene om Harry Potter.

Harry Potter-magi for 100 kr.

Nu kan nemlig tage med tilbage til Hogwarts, når Nordisk Film Biografer i både Kennedy og City Syd viser Harry Potter og De Vises Sten, som er første film i serien om den sympatiske troldmand.

Der bliver altså mulighed for at få et gensyn med Harry, Ron, Hermione, Hagrid og alle de andre, når de blænder op for J.K. Rowlings magiske trolddomsunivers.

Billetter koster 100 kr. pr. stk., og filmen vises med danske undertekster. Filmen vises i Kennedy lørdag den 15/8 klokken 15.30, mens du kan se den i City Syd søndag 16/8 kl. 14.00.

Du finder billetinfo lige her.

Mere magi weekenden efter

Kan du bare ikke få nok af Harry Potter, er der heldigvis flere gode nyheder.

For allerede weekenden efter blænder biograferne op for anden film i rækken, Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, hvor Harry, Ron og Hermonie gør klar til deres andet år på Hogwarts, hvor der venter endnu mere spænding og flere udfordringer.

Det kan du finde billetinfo om her.

Mad og koncerter på toppen af Aalborg: Kom til sprødt event på ROOFTOP i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvert år er der normalt Blå Festival rundt omkring i Aalborg med de fedeste Live Jazz-koncerter.

Grundet Covid-19 er selve festivalen i sin helhed aflyst, men der bliver heldigvis et par events som sikrer, at der stadig sker noget i Aalborgs midtby.

I næste uge afholdes der fire sprøde jazz-koncerter på Salling ROOFTOP med udsigt over Aalborg. DMI lover sol og lune temperaturer, så der bliver helt sikkert rift om pladserne.

Salling ROOFTOP frister med to stykker af caféens populære smørrebrød og en øl/et glas vin/sodavand samt koncert ved et bord til 175 kr. per person.

“Er du vild med jazz og blues? Så kom på Salling Rooftop, hvor du kan glæde dig til en række spændende artister på toppen af Aalborg,” skriver Salling i et pressebrief.

Kører fra onsdag til fredag

Det hele løber stablen fra onsdag d. 12. august i næste uge og kører torsdag samt fredag hvor der bydes på hele to fede koncerter med masser af god musik og livlig stemning.

Fredag d. 14. august er der som nævnt to koncerter både i løbet af eftermiddagen, som er perfekt til en slags fredagsbar, der skyder weekenden i gang.

Der er også koncert igen om aftenen. Begge koncerter er med populære HP Lange, som er et stort navn inden for jazz og blues.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues.

Sangene får altid en historie med på vejen og repertoireret er en blanding af egne sange og sange, samlet op blandt andet i USA’s sydstater. Sangene og fortolkningerne er hans egne men dybt forankrede i traditionen.

Programmet ser således ud;

Tim Lothar og Holger Daub
Onsdag den 12. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

Lundbye og Gudnason
Torsdag den 13. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

HP Lange Duo
Fredag den 14. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

HP Lange Duo
Fredag den 14. august kl. 18.30-20:30
Se mere og book plads her

12.000 besøgende sidste år: NORTH Kunstmesse 2020 er aflyst

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den store, nordjyske kunstmesse, NORTH, der har etableret sig som en stærk tradition første weekend i september, bliver alligevel ikke afholdt i år.

NORTH har vokset sig større år for år, og i 2019 solgte man kunst for over 12 mio. kr. og havde over 12.000 besøgende over hele weekenden.

“Jeg har fulgt med i smittetallene, og da det allerede nu går den forkerte vej, og forsamlingsforbuddet samtidig ikke hæves, som det ellers tidligere var annonceret fra regeringen, vælger vi at tage konsekvensen i tide.

NORTH tiltrækker hvert år tusindvis af kunstinteresserede, gallerister og kunstnere fra ind- og udland over de tre dage, messen varer.

Med udviklingen i smittetrykket mener jeg ikke, det i år er hverken sundhedsmæssigt eller økonomisk forsvarligt at gennemføre,” siger arrangør og galleriejer Kent Wolfsen, i en pressemeddelelse.

NORTH Kunstmesse 2020 skulle have været den femte af slagsen.

Messen tiltrækker hvert år over 50 gallerister fra hele landet, der fylder P-kælderen ved Musikkens Hus med kunst.

Derudover er der madboder og mulighed for at møde landskendte kunstnere.

“NORTH har hvert år haft fremgang i antallet af gæster. I 2019 var der cirka 12.000 mennesker forbi, og jeg mener, NORTH har været med til at fremme den brede interesse for kunst.

Jeg havde personligt glædet mig rigtig meget, og det ved jeg, at mange andre også havde. Det er en tung beslutning, men set i forhold til, at mennesker på grund af denne forbandede virus for alvor er ramt på deres helbred eller levebrød, så er det eneste rigtige at aflyse,” siger galleriejeren.

NORTH Kunstmesse 2021 afholdes indtil videre som planlagt.