Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Forbrugeroptimisme og fald i boligbyggeri: Sætter gang i projektsalget hos Aalborg-mægler

Af Annoncør
Havnebryggen Stigsborg
Havnebryggen Stigsborg

Ejendomsmægler Thorkild Kristensen oplever stor interesse for at investere i projektsalg efter en periode med brat opbremsning i byggeaktivitet. Desuden er købernes tilbageholdenhed blevet afløst af fornyet optimisme og købelyst.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik i maj er der sket et markant fald i tilladt, påbegyndt og fuldført byggeri i første kvartal af 2023, som nu er på det laveste niveau siden 2015.

Faldet er særligt stort på etfamiliehuse som parcelhuse, række-, kæde- og dobbelthuse på hele -29 % i forhold til 4. kvartal af 2022.

”Vi mærker også, at der er færre nyopførte beboelser på markedet, og det er selvfølgelig med til at skabe mere balance mellem udbud og efterspørgsel.

Lige nu er vi stort set den eneste mægler i Nordjylland, der har projektsalg, og det går godt med at sælge ejerboliger på både Havnebryggen Stigsborg i Nørresundby og Døsebækparken i Godthåb”, fortæller medindehaver og ejendomsmægler Martin Lindhøj fra Thorkild Kristensen.

Forbrugeroptimisme og fald i boligbyggeri: Sætter gang i projektsalget hos Aalborg-mægler
Den tidligere industribygning er omdannet til tolv luksusboliger i Døsebækparken i Godthåb

Køberne virker også til at have genfundet købelysten på netop projektsalg, hvor der til gengæld er registreret et generelt fald på -11 % i salget af villaer og rækkehuse i Aalborg fra marts til april 2023 ifølge Boligsiden.dk, som dog er lavere end landsgennemsnittet på -16 %.

Det er der flere gode grunde til ifølge mægleren:

”Projektsalg gør det til en langt mere overskuelig proces for købere, end hvis de skal købe en ældre bolig, eller de selv står for et nybyggeri. De ønsker at bo i en gennemført og nyopført bolig med sikkerhed, garantier og medbestemmelse i forhold til indretning, materialevalg med videre.

Tilmed er energirammen optimeret i de nye boliger, og det er virkelig blevet et vigtigt parameter for mange købere, der har mærket de voldsomme stigninger på energiomkostningerne”, siger Martin Lindhøj.

Forbrugeroptimisme og fald i boligbyggeri: Sætter gang i projektsalget hos Aalborg-mægler
Medindehaver af Thorkild Kristensen Martin Lindhøj oplever stor efterspørgsel efter nyopførte boliger opført som projektsalg

Villighed til at låne penge ud til projektsalg

Tilmed er mæglerens oplevelse også, at bankerne er mere villige til at give køberne en større beløbsramme til projektsalg, og det gør det attraktivt for eksempelvis førstegangskøbere med et behov for en større finansiering:

”Det er noget nemmere at lægge et budget på et projektsalg, fordi der ikke kommer uforudsete udgifter til vedligeholdelse og opdateringer af boligen i mange år fremover.

Derfor oplever jeg også, at kunderne simpelthen bliver ratet bedre i banken, når der er tale om et projektsalg end ved køb af en ældre bolig. De får derfor mulighed for at låne flere penge til investering i projektsalg og ofte med bedre lånevilkår”, forklarer Martin Lindhøj.

Alene i maj kan Thorkild Kristensen rapportere om projektsalg af tre boliger på Havnebryggen Stigsborg og et projektsalg i Døsebækparken i Godthåb, hvor der nu er solgt fire ud af tolv luksusboliger, der er opført i den gamle industribygning, der tidligere husede Andersens Stålvarefabrik.

Læs meget mere her.

Del artikel

Andre læser også