Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gang i den, sang i den: Pyrus og Kandis indtager Aalborg

Af Nana Veilov Carlsen

Halli hallo, og lige et øjeblik!

Man kan vel nærmest sige, at du har vundet en dobbelt portion risengrød med ekstra smørklat … for på søndag d. 2. december kan hele Aalborg tage hul på en alletiders jul, når selveste Pyrus og Kandis lægger vejen forbi Aalborg Storcenter – og mon ikke der kommer både gang i den, sang i den, mere ramasjang og tjubang i den?

Første gang danskerne mødte de to elskelige nisser, var da første afsnit af julekalenderen Alletiders Jul i 1994 rullede over skærmen.

Lige siden har børn (og voksne) i alle aldre fulgt med, når de to nisser gennem december måned har løst julegåder og nissemysterier.

Julerier gennem 24 år

Til trods for at Alletiders Jul har hele 24 år på bagen, er de to folkekære nisser stadig et populært indslag. Alletiders Jul blev eksempelvis genudsendt på TV2 så sent som i 2016.

Siden Alletiders Jul er der udkommet yderligere tre julekalendere, Alletiders Nisse fra 1995, Alletiders Julemand fra 1997og Pyrus i Alletiders Eventyr fra 2000.

Derudover er der også udkommet en enkelt spillefilm, Pyrus på Pletten fra 2000.

Gå glad i bad, syng jubiduæh

De fleste kan synge med, når Jan Linnebjerg, i rollen som Pyrus, har sunget om nissehop a go go og julejitterbug, og når Christiane Bjørg Nielsen i rollen som Kandis har sunget det uundgåelige hit Gå glad i bad.

Der er skoler fuld af lærdom, der er bøger fuld af ord, der er regler, der fortæller, hvad man synes og ved og tror, men en ting er sikkert: Pyrus og Kandis har revet tid ud af den travle nissekalender og rejser hele vejen fra Danmarks Rigsarkiv til Nordjylland.

Og det gør de, fordi at det er julen, der kalder, det er julesne, der falder, det er fest og rabalder nok engang, når de to nisser fra 15.00 til 16.00 først giver den gas på Centertorvet i Aalborg Storcenter med deres nisseshow.

Efterfølgende er der Meet & Greet.

Arrangementet er gratis.

Læs mere her.

Del artikel

Andre læser også