Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Designermøbler og retrofund: Søren sælger gammelt guld midt i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen

I en lille baggård i Aalborgs midtby ligger en gammel bygning.

Udefra ser det ikke ud af meget, og lige nu er der også håndværkere, der borer og banker på ydermuren … Men kigger man indenfor, er det en helt anden snak.

Her bugner det nemlig med skatte og “gammelt guld” – som også netop er navnet på den virksomhed, der hører til på adressen.

Designermøbler og retrofund: Søren sælger gammelt guld midt i Aalborg

Gammelt Guld har eksisteret i fem år, men har først for nylig fået sit eget fysiske sted i Absalonsgade 26.

Det er 27-årige Søren Ørnbøl, der står bag og her møder man i sandhed en ung fyr, der brænder for det ældgamle købmandsskab.

Ved siden af sit fuldtidsarbejde sælger Søren møbler, interiør og forskellige designervarer, som han selv har fundet og udvalgt til biksen.

Designermøbler og retrofund: Søren sælger gammelt guld midt i Aalborg Designermøbler og retrofund: Søren sælger gammelt guld midt i Aalborg

“Min interesse startede egentlig helt tilbage fra barnsben, hvor mine forældre tog mig med på loppemarkeder, og jeg selv begyndte at sælge legetøj foran huset.

“Dengang handlede det bare om at få penge, og jeg blev sikkert snydt rigtig mange gange,” siger Søren med et grin.

“I dag brænder jeg virkelig for det. Der er næsten ikke noget bedre for mig end at komme ud og røre ved møblerne og ikke mindst mærke begejstringen, når man finder noget, man ikke regnede med – eller som man ved, at folk bare vil skrige efter.”

Et trænet øje giver spændende fund

Søren skaffer blandt andet sine ting gennem Facebook, DBA eller dødsboer, der skal tømmes. Her er det meget forskelligt, hvor meget “guld” der gemmer sig – men indimellem kan man altså være rigtig heldig.

På en god dag kan der f.eks. gemme sig nogle gamle Wegner-stole, der med en kærlig hånd og ompolstring kan blive et køb for livet for den rigtige køber.

Mange års erfaring og et trænet øje er det, der hjælper Søren med at komme hjem med spændende fund. Det kan være et møbel fra en bestemt designer, unikke lamper eller måske nogle fede retro-produkter.

Designermøbler og retrofund: Søren sælger gammelt guld midt i Aalborg

“Lige nu er der stor efterspørgsel på især egetræ, runde spiseborde og gamle tæpper. Ofte ved jeg godt, når jeg finder noget bestemt at det ryger hurtigt efterfølgende,” siger han.

Søren sælger primært sine varer gennem sine salgskanaler på de sociale medier, men har altså også et showroom i Absalonsgade, hvor man kan kigge forbi hver søndag fra 10-15 eller efter aftale.

En bæredygtig forretning

Vi skal nok ikke mange år tilbage i tiden, før “køb-nyt-og-smid-ud-kulturen” levede i bedste velgående, og IKEA-møbler var dét, man købte – og nok godt vidste ikke skulle følge én for evigt.

Denne tendens mener Søren dog, at folk langsomt er ved at bevæge sig væk fra og bliver meget mere bevidste om, hvad de køber, og ikke mindst, hvor de køber det.

“Det bliver mere og mere moderne at passe på jorden, hvilket man jo f.eks. kan gøre ved at købe genbrug.

Der er også tit noget nostalgi forbundet med de gamle møbler, som man måske kan genkende fra sine bedsteforældre – og møbler, som man senere vil kunne give videre til sine egne børn,” forklarer Søren.

Designermøbler og retrofund: Søren sælger gammelt guld midt i Aalborg

Drevet af købmandsskabet

Men selvom Søren hver dag er omgivet af de lækre indkøb, han selv har gjort, så er der ikke meget, der sniger sig med ham hjem:

“Jeg beholder ikke noget selv, hvilket nok skyldes, at jeg er drevet af selve købmandsskabet og det at sælge det videre til folk, der bliver glade for det,” siger han.

Designermøbler og retrofund: Søren sælger gammelt guld midt i Aalborg

I Sørens lille biks er priserne naturligvis også altid til forhandling, så alle kan forlade “Gammelt Guld” med følelsen af at have gjort et godt kup.

“Jeg ser ingen grund til at sætte noget helt vildt dyrt, hvis det så skal stå her i flere år. Jo flere gode handler, jeg kan lave – jo mere kan jeg købe til de næste. Så det er helt klart det optimale for mig,” siger han.

Du kan se alle Sørens fund lige her.