ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fællesskab og træning: GAME Streetmekka er et frirum for byens børn og unge

Af Nathalia Hentze Nielsen

Nogle gange kan det føles som om, at de to års corona-nedlukning var en feberdrøm.

Vi glemmer hurtigt, hvor hårdt det egentligt var med usikkerheden om sygdom og senfølger, og hvor frustrerende det var at være så ekstremt begrænsede i vores dagligdag.

På trods af at vi nu er ovre de mange restriktioner og igen lever i et åbent samfund, betyder det ikke at to år med næsten konstante bekymringer har været omkostningsfrit – især ikke for de unge.

Det mærker man hos gadeidræts- og kulturhuset GAME Streetmekka Aalborg, der er ét af de steder i byen, der har fungeret som et frirum og fællesskab for børn og unge siden starten i 2018.

“Den mentale sundhed og trivsel har været på et kritisk niveau under corona, og nogle unge har stadig svært ved at komme ud nu.

Vi skal ikke klage, fordi vi er godt med igen, men rigtig mange foreninger har haft det hårdt med medlemsfrafald.

Det betyder rigtig meget for unges helbred at deltage i sunde fællesskaber, så vi gør alt, hvad vi kan for at fange folk hurtigt,” fortæller Anja Lyngsø, der er leder af GAME Streetmekka i Aalborg.

Fællesskab og træning: GAME Streetmekka er et frirum for byens børn og unge
GAME Streetmekka Aalborg er en NGO og kører derfor meget på frivillighed.

Uforpligtende træning og fællesskab

Selvom GAME Streetmekka måske primært er kendt for deres tilknytning til gadeidræt, er de meget mere end det.

De tilbyder også kunst og fællesskabsorienterede aktiviteter. Fællesskabet er generelt det bærende element ved alt, hvad de gør.

Et godt eksempel er deres faste ugentlige (og gratis) fællesspisninger kaldet “Madmekka”, som de arrangerer i fællesskab med organisationen DFUNK. Her samler de unge på tværs af sprog og kulturer omkring maden.

Én gang om måneden holder de også Friday Jam, som er en dag fyldt med workshops, konkurrencer og turneringer, der er gratis for deres medlemmer.

Til hverdag er det dog det uforpligtende i at komme i GAME, der er stedets største force og tiltrækningskraft for de unge.

“Med den nye skolereform er alt så planlagt for børn og unge, og det skal det ikke være hos os. Her kommer de på deres egne præmisser.

Man møder bare op til træningerne uden, at man behøver at tilmelde sig, og man kan prøve en masse forskelligt,” siger Anja Lyngsø.

Det er bestemt ingen overdrivelse, fordi GAME tilbyder træning i street soccer, street basket, parkour, street dance, yoga, bouldering, musik og meget, meget mere.

Friday Jams hos GAME Streetmekka i 2022 og 2023:

Fællesskab og træning: GAME Streetmekka er et frirum for byens børn og unge
De unge kan gå til mange forskellige aktiviteter – bl.a. dans, street soccer, bouldering og meget mere.

Gode og sunde rollemodeller

Til en pris på kun 50 kroner for et årligt medlemskab, kan alle være med hos GAME Streetmekka, og det er også et sted, der rummer alle aldre, kulturer og baggrunde.

“Vi gør meget ud af, at uanset hvad man kommer med i bagagen, kan man stille det uden for døren.

Alle kan være med her, og man behøver ikke have det rigtige tøj eller sneakers. Det understreger vores prisniveau også, fordi der skal også være plads til de børn og unge, der ikke har så mange ressourcer,” siger Anja Lyngsø.

Med sin status som NGO er GAME Streetmekka meget afhængige af frivillige kræfter, der har tid og lyst til at skabe et fællesskab for de mange medlemmer.

Det er de frivillige, der står for træningerne, arrangementerne, og som Anja Lyngsø understreger, er det dem, der spreder hygge og god stemning.

“De frivillige er kulturbærerne, der gør det fedt at være her. De er gode og sunde rollemodeller,” forklarer hun.

Har man interesse i at blive frivillig for GAME Streetmekka, afholder de en frivillig info-aften onsdag den 26. oktober, hvor man kan høre mere.

Læs mere om GAME Streetmekka Aalborg her.

Fællesskab og træning: GAME Streetmekka er et frirum for byens børn og unge
Idræts- og kulturhuset er åbent for alle aldersgrupper.

Del artikel