Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Galt eller genialt?: Vi har testet Aalborgs nye brunsviger-fastelavnsbolle

Af Stine Kjølby Christensen

Der er stadig næsten en hel måned til fastelavn, men allerede nu har vi mæsket os igennem størstedelen af alle de fastelavnsboller, som Aalborg har at byde på.

I dag tilføjede vi en ekstra til kostpyramiden: Nemlig Othellobageriets helt nye vidunder af en fastelavnsbolle … med brunsviger!

Det lyder jo mildest talt … genialt? Men er det mere galt end genialt? Det har vi sat os for at finde ud af.

Galt eller genialt?: Vi har testet Aalborgs nye brunsviger-fastelavnsbolle

Med så mange fastelavnsbolle-muligheder i byen, er der selvfølgelig ingen grund til ikke at udse sig en favorit. Men efter at have smagt på den gode side af 20 forskellige varianter, må vi også bare trække det nemme “Smag og behag”-kort.

Måske er du til gammeldags, måske er du til fløde, måske er du til, at bagerierne er kreative udover alle grænser og prøver forskellige ting af.

Allerede nu kan du f.eks. prøve fastelavnsboller romkugle, saltkaramel, guldstøv … eller lemon indhyllet i blød croissant-dej.

Du kan finde en udførlig liste over årets fastelavnsboller lige her.

Det ene syndige lag efter det andet

Men hvad sker der egentlig, når man kombinerer én af verdens bedste kager med … Ja, én af verdens bedste kager?

Othellobageriets fastelavnsbolle med brunsviger er bygget op i tre lag:

Bunden er lavet af wienerbrød på den helt klassiske facon, lige som en fastelavnsbolle skal være.

I midten er der en sød blanding af flødecreme og flødeskum, der altså toppes med et stykke snasket brunsviger – selvfølgelig drysset med Click Mix.

Galt eller genialt?: Vi har testet Aalborgs nye brunsviger-fastelavnsbolle

Til at starte med kan vi konkludere, at flødecremen er blandt de bedste, vi har smagt indtil nu. Tilpas sød, tilpas blød, tilpas smag af vanilje og tilpas mængde.

Wienerbrødsbunden er – som forventet – fuldstændig klassisk og hverken for fedtet eller tør.

Den perfekte kombination – eller ej?

Og nu til det spændende: Fungerer det med en brunsviger på toppen?

Det korte svar er ganske enkelt: Ja! Og faktisk havde vi ingen forudindtaget holdning til kagesymfonien, før det første stykke røg ned i svælget.

Netop fordi, at hverken creme/flødeskums-blandingen eller wienerbrødet var overdrevet sødt, gik det helt perfekt i spænd sammen med den snaskede top af sukker og kærlighed.

Galt eller genialt?: Vi har testet Aalborgs nye brunsviger-fastelavnsbolle

Smagene gik virkelig godt i spænd, og trods det voldsomme overfald af vores smagsløg, spiste vi alligevel op – ja, faktisk var vi tæt på at slikke tallerkenen.

Til vores anmeldelse skal måske igen tilføjes, at vi er seriøse fans af både brunsviger og fastelavnsbolle, hvilket jo er et rigtig godt udgangspunkt for at kunne lide netop denne fastelavns-fætter.

Med undertegnedes fødselsdag i slutningen af februar, er denne kage jo også et helt oplagt bud på årets fødselsdagskage.

Måske lige med et lys (eller 30) på toppen, men derudover er vi jo faktisk i mål.

Du finder brunsviger-fastelavnsbollen og Othellobageriet i Christiansgade 35 til 25 kr.