Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Galt eller genialt?: Nu kan du få en Tarteletburger i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at vi her i Aalborg er særdeles glade for den gode, gamle danske klassiker: Tarteletter.

Hos Kronborg på Egholm har man blandt andet udviklet livretten ved at servere den i nok Nordjyllands største udgave – mens man på Café Guldhornene fra tid til anden lavet en decideret tartelet-festival … og aalborgenserne er vilde med det.

Nu har Wildebeest Gastropub også kastet sig ind i tartelet-gamet, og det bliver naturligvis i en form, de i forvejen mestrer: Nemlig som en burger.

Det lød jo lige tilpas sindssygt til, at vi slet ikke kunne lade være med at kigge forbi restauranten i Reberbansgade, der officielt får tarteletburgeren på menuen fra onsdag i næste uge, den 22. juni.

Galt eller genialt?: Nu kan du få en Tarteletburger i Aalborg

I køkkenet havde kokken Jacob allerede fremtryllet det nye vidunder, og vi var meget spændte på at se, hvordan sådan et “monster” skulle tage sig ud. Ikke engang Google kunne nemlig hjælpe os med et billede af sådan et bæst.

Galt eller genialt?

Wildebeests nye burger er opbygget således, at bunden er fra den klassiske burgerbolle (bagt af Othellobageriet i Christiansgade), mens toppen bages i Wildebeests eget køkken som den klassiske, sprøde tarteletdej.

Så langt så godt.

I midten finder du fyld af confiteret kylling med syltede agurker, frisk salat, asparges, mayo og estragoncreme … Både alt og intet, du har brug for i både en burger og en tartelet. Eller hvad?

Galt eller genialt?: Nu kan du få en Tarteletburger i Aalborg

Vi bliver nok ikke overraskede, hvis nogen kommer til at vende øjne efter den opremsning og tænke (højt), hvorfor alting absolut skal være så mærkeligt?!

Svaret på det spørgsmål kommer helt af sig selv, når du først har sat tænderne i det nye monster … som vi fra nu af ynder at omtale som et vidunder. Den smagte nemlig virkelig godt.

Især sovsen var fuldstændig eminent, og faktisk viste den sig også at være helt ideel at dyppe vores tilhørende fritter i.

Man skal ikke fucke med en klassiker, men vi tør godt love, at #tarteletlovers ikke bliver skuffede, når de sætter tænderne i den nye variant.

Den smager virkelig som en klassisk tartelet (… med et twist af burger), og de syltede agurker og den sprøde salat leverer et godt modspil til den fede sovs.

Skynd dig – den er (måske) snart væk igen!

Tartelet-burgeren er en limited edition, som – indtil videre – kun er på kortet et par uger. Til den tid er man til gengæld nok klar til at præsentere en ny limited edition-burger.

“Men hvem ved? Hvis det bliver en best seller, kan det godt være, at den får en plads på det permanente kort – måske endda som en slider,” siger Heimir Gudbergsson, medejer af Wildebeest Gastropub.

Wildebeest Gastropub holder både til i Østerbro 12 og i Reberbansgade 16, og det er netop i Reberbansgade, at den nye (geniale) burger vil være på kortet fra onsdag d. 22 juni.

Prisen bliver 139 kr.

Del artikel