Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Galt eller genialt: Har du prøvet Vaffelhusets CokeFloat?

Af Stine Kjølby Christensen

Coca Cola blandet op med softice. Skulle det nu være et koncept?

Ja – det er det faktisk. Og tilmed et ret gammelt ét af slagsen.

Den traditionelle historie går på, at den amerikanske issælger Robert Mccay Green fik et stort problem, da han løb tør for isterninger på en særligt varm dag tilbage i 1874.

Løsningen? Han puttede da bare vanilleis i, og så var den nye drink altså opfundet.

Populært i hele verden

Siden har den populære drink vundet indpas i mange dele af verdenen, og det er især CokeFloat, som er blandingen af klassisk coca cola og vanilleis, som er blevet særligt populær.

Den særlige drik har dog ikke vundet særligt indpas i danskernes bevidsthed, men det vil Katerina Komselis fra Café Salt og Vaffelhuset gøre noget ved.

Galt eller genialt: Har du prøvet Vaffelhusets CokeFloat?

Hun har den nemlig på menukortet, og hun synes, nordjyderne skylder sig selv at prøve den.

Redaktionen blev inviteret forbi til en smagsprøve – og vi indrømmer gerne, at det var med en anelse skepsis, at vi satte os til rette i Vaffelhuset for at lægge smagsløg til dette for os ukendte mix af cola og softice.

Vi er dog altid klar på at smage både syndige og søde fristelser – og faktisk blev vi positivt overraskede over den, på papiret, noget mærkelige blanding.

Galt eller genialt: Har du prøvet Vaffelhusets CokeFloat?

En brusende form for milkshake

En helt klassisk, kold Coca Cola skal man på ingen måde kimse af. Men det var som om at den cremede softice alligevel kunne tilføre noget til oplevelsen, som kun gjorde den endnu mere komplet.

Drikken blev cremet, sødere og nærmede sig noget i retningen af en brusende form for milkshake. Slet ikke dårligt.

Men rammerne for en “float” er fleksible og stopper selvfølgelig ikke her. Katerina serverer eksempelvis også ChokoFloat, som vi af flere omgange har rost til skyerne.

Da vi første gang smagte ChokoFloat troede vi (fejlagtigt) at “float” henviste til, at drikkens ingredienser bogstaveligt talt flød udover glasset – men vi blev klogere.

Også her var softicen nemlig helt essentiel og kombinationen med varm kakao, cookie og vaffelstænger er ganske enkelt helt eminent.

Galt eller genialt: Har du prøvet Vaffelhusets CokeFloat?

Som om det ikke skulle være mere end rigeligt, så har Katerina altså også nogle ret fantastiske milkshakes på menuen. De bruser ganske vist ikke, men de er alligevel en smagsprøve værd – og her indgår softicen selvfølgelig også.

Softice er altid en god idé

Vi kan altså konkludere, at alt hvor softice er inkluderet … er totalt GO.

Uanset hvor lækkert eller vammelt det end kan lyde, så er det faktisk oplevelsen værd i sig selv.

Selvom CokeFloat nok ikke ligefrem bliver en del af de ti nye kostråd, skal man altså give sig selv lov til også at prøve lidt lækkert engang i mellem.

Og når du alligevel er forbi Vaffelhuset, så husk nu lige også at få smagt på de legendariske vafler – med eller uden softice!

Galt eller genialt: Har du prøvet Vaffelhusets CokeFloat?

Del artikel