Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Galleri og butik under samme tag: Galleri Hvidehus i Rebild er en vaskeægte succeshistorie

Af Redaktionen

Skabt på en usædvanlig fusion af lækre produkter, sanselige smagsoplevelser og bæredygtig brugskunst indhyllet i velvære og rum for unikke personlige valg, har Galleri Hvidehus i Rebild, kun 30 minutters kørsel fra Aalborg, på kun et år skabt et univers, som folk rejser langvejsfra for at besøge.

Stearinlyset lige inden for døren skaber en ganske særlig stemning, men det er kun begyndelsen. For straks mødes man af en symfoni af lækre produkter og en følelse af velvære.

For et år siden slog Mette Handberg og Jens Almborg dørene op til Galleri Hvidehus på Cimbrervej 11 i Rebild, og her har de skabt noget ganske særligt.

Det første man møder er Mettes funktionelle køkkendesigns i form af eco-friendly køkkentekstiler som viskestykker lavet af bomuld og hør nuanceret med grøntsagsfarver.

Galleri og butik under samme tag: Galleri Hvidehus i Rebild er en vaskeægte succeshistorie

“Men også komposterbare karklude og små bakker i lækre mønstre og farver, der selvfølgelig kan matches op mod hinanden,” fortæller Mette Handberg, der byder indenfor i universet af funktionelt, smukt og tidløst design.

Blandt de nyeste varer i butikken finder man de helt unikke kokkeknive af mærket Stuff Design. De ligger godt i hånden, er funktionelle og matcher enhver udfordring på skærebrættet.

Galleri og butik under samme tag: Galleri Hvidehus i Rebild er en vaskeægte succeshistorie

Slowfashion og velvære

Men butikken byder på langt mere. Her finder man også kollektionen af tørklæder fra Ørskov. Et designprodukt som er blandt Mette Handbergs personlige favoritter.

“Lavet af New Zealandsk uld så de skaber velvære om halsen, foruden at de har en størrelse, så de også går som et sjal eller lille lunt tæppe om skulderen en kølig aften på terrassen, fremhæver hun og supplerer med hendes eget design af en smagfuld halsedisse i fire afstemte farver, der matcher alt. Italienskproduceret af det fineste cashmere og merinould.”

Selv kalder Mette Handberg det tidløst slowfashion, fordi det smukke design bare holder i samspil med fantastisk funktionalitet. 

Galleri og butik under samme tag: Galleri Hvidehus i Rebild er en vaskeægte succeshistorie

Nye smagsoplevelser

Er man til lækkerier og spændende krydderier, så har butikken et righoldigt udvalg af Vestjyske Delikatesser. Her kan smagssansen boltre sig i aioli, rubs, nibs og dressinger, der løfter ethvert måltid til nye højder, men det stopper slet ikke her.

“Vi har naturligvis Volsted Gin i spændende udgaver, og så er vi netop begyndt at forhandle Vinterbaderen og Hyggesprederen”, supplerer ægtefællen Jens Almborg, der fortsætter:

“Bag de specielle navne gemmer der sig velsmagende shots fra Hinberg and Vanilla, der i Vinterbaderen sammensætter whisky, appelsin, chokolade og chili, mens Hyggesprederen med lakrids og chokolade luner på en kold vinteraften,” fortæller Jens Almborg begejstret.

Og skal der være lidt til den søde tand, så frister Bagsværd Lakrids og de prisvindende romkugler fra Nørre Aaby sammen med en skøn kop Illy kaffe, man kan nyde, mens man fordyber sig i de lækre produkter i butikken og den helt specielle stemning af velvære, der omslutter én fra selvsamme øjeblik, man træder indenfor.

Galleri og butik under samme tag: Galleri Hvidehus i Rebild er en vaskeægte succeshistorie

Firenze, NYC og Paris

Både Mette Handberg og Jens Almborg har forudsætningerne i orden for at skabe et helt specielt touch i deres butik og galleri. For udover lækre produkter på hylderne så evner parret at få folk til at føle sig godt tilpas.

Mette Handberg er uddannet designer i Firenze og har arbejdet med fashion og udvikling af modetrends i New York og Paris.

“I 2004 begyndte jeg at arbejde freelance inden for beklædningsdesign, og såvel private som virksomheder strømmede til. Samtidig begyndte jeg at kombinere stregtegning med abstrakt kunst, fordi begge udtryksformer har et billedsprog, der taler godt sammen.

Det førte til udsmykningsopgaver for blandt andet NOA NOA, som brugte mine billeder som blikfang i deres butikker,” forklarer Mette Handberg, der selvfølgelig også præsenterer hendes produktion af smukke kunstplakater i butikken. 

Galleri og butik under samme tag: Galleri Hvidehus i Rebild er en vaskeægte succeshistorie

Ægtefællen Jens Almborg karakteriserer sig selv som en moderne og kvalitetsbevidst foodie. Han har drevet en kæde med design og livsstilsbutikker i Texas, men har også slået sine folder inden for hotel- og restaurationsbranchen.

“I Danmark var jeg med til at sætte berømte hoteller som Sankt Petri og Marriot i København i drift,” forklarer Jens Almborg.

Samlet set en baggrund der leverer et fantastisk afsæt for at vide, hvad kunderne værdsætter og efterspørger, når den perfekte gave skal findes, eller man blot vil forkæle sig selv med lækre ting og produkter.

Galleri og butik under samme tag: Galleri Hvidehus i Rebild er en vaskeægte succeshistorie

Her kan du besøge dem

Alt dette har parret taget med til Rebild. For nu handler det om at skabe stemninger og lækre øjeblikke, så kunderne kan reflektere over deres muligheder og blive inspireret.

Og det er lykkedes i Mette Handbergs og Jens Almborgs usædvanlige fusion af et galleri med værker i en let og iøjefaldende streg og en butik med lækre produkter, brugskunst og kunsthåndværk indhyllet i personlige oplevelser og velvære.

Du kan besøge dem online her, via Facebook, eller på Instagram.

Del artikel

Andre læser også