Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gælder fra i dag: Nu er det ulovligt at besidde en peberspray

Af Stine Kjølby Christensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Den 1. februar 2021 træder en ændring af våbenlovgivningens bestemmelser om peberspray i kraft. Ændringen betyder, at du skal have politiets tilladelse til at købe og have en peberspray.

I perioden 1. februar – 31. marts 2021 kan du aflevere din peberspray til politiet, hvis du ikke ønsker at ansøge om tilladelse til fortsat at have en peberspray.

Som udgangspunkt kan der kun gives tilladelse til peberspray til personer, som har et særligt behov for beskyttelse. I politiets behandling af ansøgningen vurderer de derfor, om du er i konkret risiko for et voldeligt overfald – fx på grund af stalking eller en samlivs- eller æresrelateret konflikt.

Politiet vurderer også, om peberspray er egnet til at beskytte dig, og om du er i stand til at anvende pebersprayen.

Ved ansøgning om tilladelse til peberspray foretager de desuden et persontjek af dig for at vurdere, om det ud fra politiets oplysninger om dig er forsvarligt, at du får adgang til peberspray.

Du kan ikke få tilladelse til peberspray, hvis våbenafdelingen vurderer, at der er risiko for, at du vil misbruge pebersprayen.

Aflevering af peberspray kan ske anonymt, medmindre du ønsker en kvittering for din aflevering. Alle landets politikredse tager imod pebersprays.

Læs mere her

Del artikel

Andre læser også