Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gælder flere steder i Aalborg: Kom gratis på museum hvis du er under 27 år

Af Jonas Søhus Vogt Sørensen

Er du under 27, så kan du komme gratis på museum i hele uge 37.

I næste uge fra d. 7. til 13. september er der nemlig gratis entré på 70 forskellige museer over hele landet – og i Aalborg gælder det blandt andet Aalborg Historiske Museum og Lindholm Høje Museet.

Har du endnu ikke fået set den populære og anmelderroste udstilling Oprør i Nordjylland på Aalborg Historiske Museum, eller har du lyst til at besøge Nordeuropas største gravplads fra vikingetiden, som ligger ved Lindholm Høje i Nørresundby, så har du nu chancen for at opleve det ganske gratis.

Kulturuge K7 følger op på en sommer, hvor en række museer har tilbudt halv pris på entréen med stor succes.

Modsat sommertilbuddet med halv pris, så henvender K7 sig særligt til den yngre målgruppe.

Alle under 27 år opfordres derfor til at tage sine venner under armen og få en solid kulturinsprøjtning efter flere måneder med lukkede museer over hele landet, og med festivalen K7 får de unge nu mulighed for at opleve museernes mange tilbud ganske gratis.

For især blandt unge gør prisen en forskel, og den afholder ofte unge fra at indløse billet. Den barriere bliver med K7 nu fjernet.

Gælder flere steder i Aalborg: Kom gratis på museum hvis du er under 27 år
Foto. Nordjyllands Historiske Museum
På Lindholm Høje kan man se næsten 700 stensætninger, som hver især markerer en grav fra perioden yngre jernalder til og med vikingetiden.

Vind årskort til vennerne

Men det er slet ikke alt.

Du opfordres nemlig til at dele dine museumsoplevelser på det sociale medie Instagram under hashtagget #7dageskultur, og er du den person i Danmark, som besøger flest steder i uge 37, så kan du vinde syv årskort til dig og dine venner.

Så er I sikret kulturoplevelser det næste års tid. Se mere på goldendays.dk

Det er den københavnske festival Golden Days, der står bag den nye kulturuge K7, og håbet er, at flere unge vil bruge museerne.

Udover museerne i Aalborg, er også andre af Nordjyllands Historiske Museums afdelinger med i den landsdækkende kulturuge K7. Du kan derfor også – ganske gratis og hvis du er under 27 år – besøge Cirkusmuseet i Rold, Vikingerne på Fyrkat ved Hobro, Lystfartøjsmuseet på Hobro havn, Hobro MuseumHadsund Egnssamling og Møllehistorisk Samling samt Mariager Museum.

I alt er 70 museer og oplevelsescentre over hele Danmark med – se den samlede liste her

Del artikel

Andre læser også