Gaderne fyldes i Aalborg: Kæmpe weekend i vente

Skrevet af: Simone Vestergaard

Weekenden lægger hårdt ud med store events, heriblandt Aalborg Regatta, VM i fodbold og Aalborg Halvmarathon.

Der bliver liv og glade dage på Havnefronten når Aalborg Regatta løber af stablen torsdag-søndag. Et fuldstændig spækket program med fantastisk musik fra store navne som Benal, Stine Bramsen og Big Fat Snake.

Alle dage er der stort show fra Formel 2 Racerboats, der slipper hestekræfterne løs på Limfjorden hele weekenden.

Der er børneaktiviteter i forskellige udstrækninger. Blandt andet Hoppeland i Utzon Parken, Minecraft på Utzon hvor man kan designe sin eget LEGO.

På Slotspladsen kan børnene kigge nærmere på brandbiler, ambulancer og politibiler.

De flotte skibe, som hvert år er omdrejningspunktet for det store event, fylder Havnefronten og inviterer aalborgenserne ombord på blandt andet Jens Krogh, Skoleskibet Danmark og Absalon.

Lørdag aften sluttes af med DM i fyrværkeri kl. 23 fra Stigsborg Brygge.

Regatta i Aalborg
Foto: Aalborg Event

Se hele programmet for Aalborg Regatta her.

Musik på Aalborghus Slot

200 meter fra Aalborg Havnefront afvikles der for første gang et musik event på Aalborghus Slot. Det er gratis, og der er dobbelt op på alt i baren. Musikken foregår på græsplænen i gårdspladsen, så medbring et tæppe og lyt til skøn musik.

Fodbold på storskærm

VM i Rusland er i fuld gang, og på lørdag vises Danmarks første kamp mod Peru, på udendørs storskærm – både på Gl. Torv og Musikkens Plads. Aalborgenserne inviteres med på første række til årets folkefest med hygge for hele familien – og forhåbentlig en sejr til Danmark.

På Gl. Torv er der lounge områder med burgere, kolde drikkevarer og merchandise bod.

Musikkens Plads disker op med gratis cola, VM-merchandise og fodboldaktiviteter for store og små.

Storskærmen på Gl. Torv

Løbefest under vandet – over fjorden

Søndag morgen løber omkring 6000 mennesker blandt andet igennem Limfjordstunnelen, en smuttur over Limfjordsbroen fra Nørresundby og rundt på Aalborg Havnefront. Både 10 km og halvmarathon løbes på samme rute.

Turens løb langs havnefronten bliver i år, helt ekstraordinært, fyldt med en masse mennesker grundet Regatta. Som løber kan man godt forvente god stemning og opbakning, når de sidste kræfter skal brændes ud, inden målstregen rammes.

Er du sulten?

Morgenmad, frokost eller aftensmad? Få inspiration til hvor i kan spise i Aalborg i MigogAalborgs spiseguide. I spiseguiden finder du blandt andet nøje udvalgte restauranter, caféer, take-away steder der ligger i Aalborg. Tjek det ud lige her.

Du kan hente spiseguiden ned på din telefon, så du altid har den lige ved hånden. Og den er helt gratis for dig at bruge.

Åbn din browser (Safari) -> gå ind på https://migogaalborg.dk/spiseguide/ -> Tryk på det midterste ikon i menulinjen i bunden -> Føj til hjemmeskærm

OG voilá! Så har I altid et stort overblik lige ved hånden, når der skal besluttes hvor I skal spise. 

Musik til Aalborg Regatta

15/6 Angående Mig kl. 17.30
15/6 Stine Bramsen kl. 19
15/6 Folkeklubben kl. 21
16/6 Mørk kl. 17
16/6 Rigtige Mænd kl. 19
16/6 Big Fat Snake kl. 21
17/6 Sigurd Barrett kl. 13.30

Al musik foregår på scenen ved Honnørkajen.

Events

15/6 Aalborg Regatta (14.-17. juni)
15/6 OM:Lyd Regatta Special på Kulturfærgen kl. 18
15/6 Asian Culture Festival på Tolbod Plads kl. 10 (15.-17. juni)
15/6 F2 Powerboat World Championships fra kl. 15.15 (15.-17. juni)
15/6 Friday Night Skate på Havnefronten foran Elbjørn kl. 19
16/6 VM på storskærm på Gl. Torv fra kl. 13
16/6 VM på storskærm på Musikkens Plads, Musikkens Hus kl. 17
16/6 CLUB C x Belvedere Launch kl. 23
17/6 LeMans event hos VR Game kl. 12
17/6 Aalborg Halvmarathon kl. 9

Opsætninger

15/6 Livemusik i gårdhaven på Hotel Phønix kl. 14
15/6 Porno for Begyndere på Aalborg Teater kl. 19.30
15/6 Castle: Electric på Aalborghus Slot kl. 15
15/6 Vinsmagning med Calvente i Salling Super kl. 16
16/6 Jazz på havnen ved Streetfood kl. 14
16/6 DM i fyrværkeri på Stigsborg Brygge kl. 23
17/6 Søndagstur på Kunsten kl. 14
17/6 SUB Yoga i Vestre Fjordpark kl. 17

For børnefamilierne

15/6 Familietræning i Aalborg Martial Arts kl. 15.30
15/6 Aalborg Regatta fredag, lørdag og søndag. Se det fulde program her.
16/6 Mød Albert Dyrlund i Fårup Sommerland kl. 13

Husk også at hente MigogAalborgs app, Eventmap, som samler alle begivenheder i Aalborg.

Download af app’en er gratis og ganske simpel:

Åbn din browser (Safari/Chrome) -> gå ind på eventmap.dk -> Følg guiden på skærmen – 10 sekunder senere har du EventMap på din telefon

Kom med bag facaden: Foredrag med Rolf, Ritter og Valgren

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

For mange er Tour de France lyden af sommer. De larmende helikoptere, de historiske fortællinger fortalt af Jørgen Leth og ikke mindst kommenteringen af Dennis Ritter og Rolf Sørensen.

Tour de France er nemlig ikke bare verdens største cykelløb og sommerens sportslige højdepunkt for millioner af seere over hele verden. Det er også et stykke kultur, som har en helt særlig aura over sig.

Det kan du komme meget tættere på, når Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Tour de France stjernen Michael Valgren holder et helt eksklusivt foredrag ved Bayern Autogroup i forbindelse med det stort anlagte gadeløb Spilnu.dk Grand Prix d. 24 august.

Udover foredraget vil Dennis Ritter og Rolf Sørensen også kommentere gadeløbet i Aalborg fra kl 18, hvor Michael Valgren er en af storfavoritterne til sejren.

Læs også: Unikt børnecykelløb: Kør på samme rute som de professionelle

Kom med bag facaden

Rolf Sørensen og Dennis Ritter har tilsammen været en del af Tour de France 25 gange, så de har oplevet dramaerne, mens de skete.

Til foredraget kan man se frem til at høre hele historien om aftenen, hvor Michael Rasmussen blev taget ud, om møderne med Lance Armstrong samt højdepunkterne fra årets Tour de France.

Det er naturligvis med stor stolthed af Spilnu.dk Grand Prix kan præsentere så store personligheder.

”Dagen er i sikre hænder, når Rolf og Ritter kigger forbi. Der findes vel næppe bedre formidlere af sporten i Danmark, og når Michael Valgren også deltager, så kan vi kun være tilfredse,” fortæller Jonas W. Mikkelsen, arrangør af Spilnu.dk Grand Prix, til MigogAalborg.

Anekdoter fra en ægte cykelstjerne

Michael Valgren har i år markeret sig som en af cykelsportens allerstørste profiler med sin sejr i Amstel Gold Race. Den kan betegnes som en af de største sportspræstationer af en dansker i nyere tid.

Til foredraget vil Michael Valgren selvfølgelig fortælle om den historiske sejr, og ikke mindst sjove anekdoter fra livet på landevejen og dette års Tour de France.

Foredraget varer fra 15.30-17 og dørene åbner kl. 15.  Billetter til foredraget kan købes her.

Indtil 1. august kan du få Early Bird billetter til kun 150 kr. Herefter stiger prisen til 200 kr.

Billetten kan ombyttes til en øl/vand ved Meat’s salgsbod på Nytorv i forbindelse med Spilnu.dk Grand Prix.

Eksklusiv pris med ClubAalborg

Medlemmer af ClubAalborg kan få 100 kr. rabat på billetten til foredraget. Du finder fordelen i din Goodiepack.

Er du endnu ikke medlem af ClubAalborg kan du tilmelde dig lige her. Det koster 35 kr. pr. måned at være medlem og dermed får du adgang til fede fordele til byens bedste restauranter og events.

Plads til masser af sjov: Maritim legeplads indviet i Aalborg Vestby

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der var liv og glade dage, da Springeren i juni inviterede til indvielse af den helt ny maritime legeplads med navnet Aalborg Minimarina.

Legepladsen har kostet hele 1,5 mio. kroner, og den skal være med til at udbygge Springerens oplevelsessortiment og ikke mindst introducere flere aktivteter til de mindste besøgende.

Springeren blev grundlagt i 1992 under navnet Aalborg Søfarts- og Marinemuseum, men skiftede navn i 2012 til Springeren efter museets ubåd af samme navn. Oplevelsescenteret er placeret ved Limfjorden tæt på Skudehavnen og Friluftsbadet i Aalborg Vestby.

Se videoen, hvor Zjakalen prøver kræfter med den nye legeplads:

Det var Claus Hald Andreasen, som er Fondskoordinator for Spar Nord Fonden, der klippede snoren til den nye legeplads.

Samtidig poppede sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl sammen med administrerende direktør for Aalborg Havn Claus Holstein champagne, og Springerens direktør kan således glæde sig over, at oplevelsescenteret nu kan tilbyde endnu en oplevelse til sine gæster.

Mads Duedahl (t.v.) og Claus Hald

“På Springeren vil vi gerne involvere og overraske vores gæster, og derfor har vi de seneste år haft stor fokus på en højere grad af interaktion med de besøgende.

Det skal Aalborg Minimarina bidrage til. Her kan gæsterne sejle med små både i vores bassin, og børn kan lege sørøvere på legeskibet – de får altså en rigtig god maritim oplevelse,” lyder det fra Mads Sølver Pedersen, som er direktør for Springeren.

Masser af maritime oplevelser for børn og barnlige sjæle

Den nye legeplads består af et stort, flot legeskib med tilhørende sandkasse, der forventes at blive et hit blandt museets mindste gæster. Legepladsen er desuden lavet i forlængelse af et stort bassin, hvor besøgende kan sejle med fjernstyrede modelbåde, som de selv kan medbringe eller leje af museet.

Mads Sølver (t.v.) klar til at klippe snoren

“Der er rigtig mange børnefamilier, som besøger os her på centeret, så vi synes, at et legeskib var helt perfekt for os. Sidste år havde vi over 100 børnefødselsdage, og vi havde flere gange udsolgt af lokaler i løbet af efteråret,” fortæller Mads Sølver og afslutter:

“Så vi håber da, at endnu flere børnefamilier vil komme på besøg, når Aalborg Minimarina nu står færdigt.”

Spar Nord Fonden, A.P. Møller Fonden, Lauritzen Fonden og Aalborg Kommune har alle ydet støtte til projektet, som har kostet 1,5 millioner kroner.

Den nye legeplads er åbnet på adressen Vestre Fjordvej 81 i Aalborg Vestby.

Kæmpe opgradering: Aalborg Tekniske Gymnasium rykker til midtbyen

Skrevet af: Simone Vestergaard

Aalborg Tekniske Gymnasium, som er Danmarks største tekniske gymnasium, flytter ind i nye lokaler i FRIIS på Nyhavnsvej d. 15 august, der tidligere har huset blandt andet Aalborg Universitet.

Fede lokaler til de studerende

De studerende får store fede lokaler til brug af dagligdagens læring, uanset hvilken studieretning den studerende har valgt.

Det nye Aalborg Tekniske Gymnasium i FRIIS er fordelt ud på cirka 4600 kvadratmeter i 3. etager.

Lokalerne blevet bygget om, så der nu er 16 klasselokaler, 4 laboratorier, et træværksted, et tekstilværksted og et virtuelt laboratorium. Det inkluderer også flere store fællesområder, bibliotek og en lækker tagterrasse med boldbane.

Nogle af lokalerne er stadig under renovation, og Aalborg Tekniske Gymnasium er stadig igang med udpakningen.

Med den centrale placering har mange af lokalerne en fantastisk udsigt. De studerende får nemlig mulighed for at kigge på Limfjorden fra flere af lokalerne i det nye Aalborg Tekniske Gymnasium.

Byens mange faciliteter anvendes

Med godt 800 elever og 40 lærere kommer gymnasiet til at fylde godt i bylivet – og det er netop noget uddannelseslederen Carsten Jørgensen glæder sig meget til.

At vores gymnasium nu flytter ind til midtbyen betyder, at vi kommer til at bruge byens mange muligheder på en anden måde end før.” fortæller Carsten.

På nuværende tidspunkt benyttes Nordkraft, Østre Anlæg og Havnebadet allerede af beredskabslinjen til idrætsundervisning, og i fremtiden ligger det kun et stenkast fra gymnasiet.

Eleverne får forsmag på det virkelige liv

Aalborg Tekniske Gymnasium har også stor fokus på, at tilpasse de forskellige linjer til de videregående uddannelser, så eleverne er så parate som muligt.

Gymnasiet kommer til at tilbyde studieretninger inden for film og medie, beredskab og design.

”Grundessensen på vores gymnasium er, at vi gerne vil have et samspil med virkeligheden. Vores elever kommer til at arbejde med forskellige projekter rundt omkring i Aalborg, således at de får en fornuftig forståelse for, hvordan man gør tingene ude i den rigtige verden.

”Vores studieretninger skal klæde de studerende på til fremtiden. De forskellige linjer giver adgang til de fleste uddannelser, og det er vigtigt for mig, at de unge mennesker har så meget erfaring med i bagagen som muligt, når de skal ud i det virkelige liv,” fortæller Carsten.

Aalborg Tekniske Gymnasium differentierer sig fra andre gymnasier fordi de tager eleverne med hele vejen. Hvis de skal designe et produkt, så er det hele processen eleverne prøver, og ikke kun det at finde på ideen – den skal også produceres og videreudvikles.

Det giver eleverne mulighed for at bygge bro mellem teori og praksis.

”Det de lære på skolen skal være så håndgribeligt som muligt, således at de får en ordentlig forståelse for virkeligheden. Vi har derfor også fornyet fagene, og givet dem et ekstra skud energi, så de er mere spændende.

Vi håber, at en god kombination af effektive, motiverende timer og praksis giver eleverne den rette læring, så de ved hvad de vil i fremtiden, og er klar til at tage en videregående uddannelse.” afslutter Carsten.