Gaderne fyldes i Aalborg: Kæmpe weekend i vente

Skrevet af: Simone Vestergaard

Weekenden lægger hårdt ud med store events, heriblandt Aalborg Regatta, VM i fodbold og Aalborg Halvmarathon.

Der bliver liv og glade dage på Havnefronten når Aalborg Regatta løber af stablen torsdag-søndag. Et fuldstændig spækket program med fantastisk musik fra store navne som Benal, Stine Bramsen og Big Fat Snake.

Alle dage er der stort show fra Formel 2 Racerboats, der slipper hestekræfterne løs på Limfjorden hele weekenden.

Der er børneaktiviteter i forskellige udstrækninger. Blandt andet Hoppeland i Utzon Parken, Minecraft på Utzon hvor man kan designe sin eget LEGO.

På Slotspladsen kan børnene kigge nærmere på brandbiler, ambulancer og politibiler.

De flotte skibe, som hvert år er omdrejningspunktet for det store event, fylder Havnefronten og inviterer aalborgenserne ombord på blandt andet Jens Krogh, Skoleskibet Danmark og Absalon.

Lørdag aften sluttes af med DM i fyrværkeri kl. 23 fra Stigsborg Brygge.

Regatta i Aalborg
Foto: Aalborg Event

Se hele programmet for Aalborg Regatta her.

Musik på Aalborghus Slot

200 meter fra Aalborg Havnefront afvikles der for første gang et musik event på Aalborghus Slot. Det er gratis, og der er dobbelt op på alt i baren. Musikken foregår på græsplænen i gårdspladsen, så medbring et tæppe og lyt til skøn musik.

Fodbold på storskærm

VM i Rusland er i fuld gang, og på lørdag vises Danmarks første kamp mod Peru, på udendørs storskærm – både på Gl. Torv og Musikkens Plads. Aalborgenserne inviteres med på første række til årets folkefest med hygge for hele familien – og forhåbentlig en sejr til Danmark.

På Gl. Torv er der lounge områder med burgere, kolde drikkevarer og merchandise bod.

Musikkens Plads disker op med gratis cola, VM-merchandise og fodboldaktiviteter for store og små.

Storskærmen på Gl. Torv

Løbefest under vandet – over fjorden

Søndag morgen løber omkring 6000 mennesker blandt andet igennem Limfjordstunnelen, en smuttur over Limfjordsbroen fra Nørresundby og rundt på Aalborg Havnefront. Både 10 km og halvmarathon løbes på samme rute.

Turens løb langs havnefronten bliver i år, helt ekstraordinært, fyldt med en masse mennesker grundet Regatta. Som løber kan man godt forvente god stemning og opbakning, når de sidste kræfter skal brændes ud, inden målstregen rammes.

Er du sulten?

Morgenmad, frokost eller aftensmad? Få inspiration til hvor i kan spise i Aalborg i MigogAalborgs spiseguide. I spiseguiden finder du blandt andet nøje udvalgte restauranter, caféer, take-away steder der ligger i Aalborg. Tjek det ud lige her.

Du kan hente spiseguiden ned på din telefon, så du altid har den lige ved hånden. Og den er helt gratis for dig at bruge.

Åbn din browser (Safari) -> gå ind på https://migogaalborg.dk/spiseguide/ -> Tryk på det midterste ikon i menulinjen i bunden -> Føj til hjemmeskærm

OG voilá! Så har I altid et stort overblik lige ved hånden, når der skal besluttes hvor I skal spise. 

Musik til Aalborg Regatta

15/6 Angående Mig kl. 17.30
15/6 Stine Bramsen kl. 19
15/6 Folkeklubben kl. 21
16/6 Mørk kl. 17
16/6 Rigtige Mænd kl. 19
16/6 Big Fat Snake kl. 21
17/6 Sigurd Barrett kl. 13.30

Al musik foregår på scenen ved Honnørkajen.

Events

15/6 Aalborg Regatta (14.-17. juni)
15/6 OM:Lyd Regatta Special på Kulturfærgen kl. 18
15/6 Asian Culture Festival på Tolbod Plads kl. 10 (15.-17. juni)
15/6 F2 Powerboat World Championships fra kl. 15.15 (15.-17. juni)
15/6 Friday Night Skate på Havnefronten foran Elbjørn kl. 19
16/6 VM på storskærm på Gl. Torv fra kl. 13
16/6 VM på storskærm på Musikkens Plads, Musikkens Hus kl. 17
16/6 CLUB C x Belvedere Launch kl. 23
17/6 LeMans event hos VR Game kl. 12
17/6 Aalborg Halvmarathon kl. 9

Opsætninger

15/6 Livemusik i gårdhaven på Hotel Phønix kl. 14
15/6 Porno for Begyndere på Aalborg Teater kl. 19.30
15/6 Castle: Electric på Aalborghus Slot kl. 15
15/6 Vinsmagning med Calvente i Salling Super kl. 16
16/6 Jazz på havnen ved Streetfood kl. 14
16/6 DM i fyrværkeri på Stigsborg Brygge kl. 23
17/6 Søndagstur på Kunsten kl. 14
17/6 SUB Yoga i Vestre Fjordpark kl. 17

For børnefamilierne

15/6 Familietræning i Aalborg Martial Arts kl. 15.30
15/6 Aalborg Regatta fredag, lørdag og søndag. Se det fulde program her.
16/6 Mød Albert Dyrlund i Fårup Sommerland kl. 13

Husk også at hente MigogAalborgs app, Eventmap, som samler alle begivenheder i Aalborg.

Download af app’en er gratis og ganske simpel:

Åbn din browser (Safari/Chrome) -> gå ind på eventmap.dk -> Følg guiden på skærmen – 10 sekunder senere har du EventMap på din telefon

Har du set dem? Amerikanske Navy Seals træner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto: Navy Seals
Pressefoto: Navy Seals

Den seneste uge har du muligvis set kamphelikoptere flyve lavt og andre militære fartøjer i Aalborg og i det øvrige Nordjylland.

Måske endda hørt skud eller set skarpt bevæbnede soldater.

Op mod 2000 elitesoldater fra hele verden træner i øjeblikket specialoperationer i store dele af Nord- og Midtjylland. Øvelsen kalder de for Night Hawk løber af stablen.

Det helt specielle er, at verdens bedste soldater, Navy Seals fra USA, også deltager i øvelsen.

Også Danmarks bedste soldater Frømandskorpset og Jægerkorpset træner for fuld udblæsning med i denne vigtige øvelse.

Der er deltagelse af soldater fra Danmark, USA, Tyskland, Finland, Holland, Polen, Schweiz, Østrig, Belgien og Litauen.

Løber frem til på fredag

Det hele begyndte 10. september, og det løber frem til på fredag den 28. september.

Flyvestation Aalborg og Flådestation Frederikshavn danner ramme om den store specialoperationsøvelse, hvor Jægerkorpset og Frømandskorpset træner specialoperationer sammen med Flyvevåbnet, Søværnet og Hæren og militære enheder fra ni andre NATO-lande.

“Øvelsen er med til at sikre, at vi konstant bevarer og udvikler vores kompetencer indenfor specialoperationer, og den styrker vores evne til at samarbejde med relevante partnere, siger generalmajor Peter Boysen, chef for Specialoperationskommandoen.

Foto: Frømandskorpset

Øvelsen vil foregå på alle tider af døgnet

For at det er så realistisk som mulig, så foregår øvelsen på alle tider af døgnet og hovedsageligt på civile og militære områder i Nord- og Midtjylland.

“Det er vigtigt, at soldaterne får mulighed for at træne et helt set-up, både med planlægning og gennemførelse af missioner, så de vedligeholder deres kompetencer og dermed er klar, når de bliver sendt på skarpe missioner.

Lækker mad til hverdagen: KaffeFairs nye koncept kan alle være med på

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Du kender det måske?

Opvasken har hobet sig op i samme luftlag som den filtrede knold på toppen af hovedet, som efterhånden er fast inventar, når man omsider er halvvejs gennem ugen.

Den gastronomiske kreativitet er i samme sølle forfatning. Nu er der en redning i KaffeFairs nye hverdagskoncept: Folkekøkken.

Fra mandag til fredag i tidsrummet kl. 17.00- 20.00 kan aalborgensere invitere deres nabo, ven, partner eller kollega forbi KaffeFair på Strandvejen og spise sig mætte og glade for den nette sum af 85 kr. per mand.

Derudover kan der tilkøbes både forret og dessert – hvilket vil sige, at man på en ganske almindelig hverdagsaften kan forkæle sig selv med en treretters menu for under 200 kr. Dertil kan der opgraderes med en flaske vin for kun 200 kr. eller 40 kr. pr. glas.

Hos MigogAalborg besluttede vi os for at teste konceptet, og besøgete derfor KaffeFair på Strandvejen på en ikke særlig glamourøs, onsdag.

Og på netop sådan en dag er det oplagt at slå vejen forbi KaffeFairs nyeste afdeling.

Stemningen er uformel og hyggelig. Prisen er mere end fair, og man er garanteret ikke at gå sulten i seng.

Gennemført lækkerhed

Denne onsdag stod Folkekøkken-menuen på spansk hakkebøf med bagte grøntsager og krydrede kartofler som hovedret, men vi sprang selvfølgelig også på både forret og dessert – hvilket viste sig, at være et klogt træk.

Forretten var denne dag blomkåls-pannacotta, sprød kalkunchorizo samt grillet ølandsbrød med en lækker cremet grønkålspesto. Frisk og smagfuld og godt afstemt imellem det salte og søde.

Da sidste bid velstegt hakkebøf i hovedretten var sunket, var vi allerede kommet godt rundt fyldt godt op på alle fronter af sansespektret.

Men selvfølgelig måtte aftenen fuldendes med dessert, som denne dag stod på kokkens udvalgte kagetapas bestående af henholdsvis hindbærsnitte, cheesecake, islagkage og brownie.

Det gennemgående for retterne var først og fremmest, at de var velsmagende og ærlige: Man får, hvad man bestiller – og meget mere til.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at KaffeFairs køkken har flair for kokkekunsten og ved, hvad der skal til for at få en ganske almindelig hverdagsret til at blomstre, både smags- og udseendesmæssigt:

Det sprøde ølandsbrød knasede i ganen, hakkebøffen smeltede på tungen og garnituren var afstemt, mens kagetapas-tallerkenen sang en duet så sød, at den overgik enhver godnatsang.

Alt i alt en perfekt måde at fejre en ganske almindelig og uformel hverdagsaften på – uden at gå på kompromis med hverken smag eller det gode selskab – og uden at få et hul i pengepungen.

Ugens fristende Folkekøkken-menu bliver løbende præsenteret på KaffeFair’s Facebookside.

Du kan holde dig opdateret her.

Kvalitet og ærlig mad for 85 kr.

KaffeFair Strandvejen er den socialøkonomiske virksomheds seneste satsning. I marts måned kunne de slå dørene op til den nye restaurant og café.

Med denne beliggenhed kan KaffeFair være tilstede i den bydel, hvor mange aalborgensere har deres hverdag. Strandvejen er central, men alligevel tilpas tilbagetrukket fra centrums til tider hektiske stemning.

Det betyder, at der blandt andet har været rum til at dyrke nogle af de folkelige koncepter og værdier, som den socialøkonomiske virksomhed især er kendte for – og stolte af.

Især lørdagsbrunchen og de store månedlige langbordsspisninger, Aalborg Spiser Sammen, har været en bragende succes, og derfor udvider caféen nu med det nye hverdagstiltag, Folkekøkken.

Hverdagsretter med et twist

Som med alt andet hos KaffeFair er der i deres Folkekøkken tænkt over hver en detalje. Foruden at kreere genkendelige livretter med et kulinarisk twist, gør køkkenet også en dyd ud af at tænke forbruget af råvarer bæredygtigt.

“Vi bestræber os på at kunne servere økologisk, folkelig mad med lokale rødder – og vi bruger det, der er i sæson og tænker over, hvordan råvarerne kan indgå som ingredienser på tværs af menuplaner for at reducere den typiske risiko for madspild”, fortæller Jørgen Rasmussen, som er kok i KaffeFair.

Du kan holde øje med menuen hos KaffeFair Strandvejen lige her.

Fylder storcentre til bristepunktet: Gurli Gris kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvem havde troet, at en lille tegneserie-gris kunne fylde storcentre til bristepunktet landet over?

Men sådan er det bare med Gurli Gris. Hun er blevet et globalt fænomen, som er elsket på samtlige kontinenter i verden.

I Kina mente de endda, at det blev så meget med Gurli og hendes skøre familie, at en kinesisk videodelingstjeneste fjernede 30.000 klip med Gurli Gris.

Angiveligt fordi Gurli Gris blev så populær, at hun blev brugt i modkulturer til skade for ‘mainstream værdier.

Fænomenet er skabt i England, hvor hun bærer navnet “Peppa Pig”.

Du kan møde Gurli og Gustav i Aalborg

I Danmark elsker vi derimod den glade gris og hendes lillebror Gustav, og børnene svælger de sjove små tegnefilmen med den lille gris i sig både fra Ramasjang og Netflix.

Nu kan børnene i Aalborg og omegn også møde selveste Gurli Gris. Tegneserie-hittet er for tiden på en større landstour i storcentre, og hvor end de kommer, så fyldes de helt op.

Når efterårsferien starter så kommer Gurli Gris og lillebror Gustav til Aalborg Storcenter. Det sker søndag d. 14 oktober klokken 12.00.

Det bliver en halv times show med søde sang og masser af sjov. Derefter kan alle børn kramme og få et billede sammen med Gurli og Gustav.

Først show og så en selfie med Gurli

Aalborg Storcenter skriver på sin Facebook-side;

“Der vil først være show. Det starter kl. 12.00 og varer ca. 30 minutter. Efter showet får børnene mulighed for at komme helt tæt på deres idoler og hilse på både Gurli og Gustav Gris.

Meet & Greet starter ca. kl. 12.45 og varer til der ikke er flere børn der mangler at møde dem – alt efter hvor mange mennesker der kommer, vil der være pause i løbet af Meet & Greet, da Gurli og Gustav Gris har brug for luft