Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborg-bydel vil på landkortet: Nyt gadeløb skal sætte fokus på Øgaden

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Der er lagt op til en dag i fællesskabets navn, når ”Øgadens Familieløb” 10. september skydes i gang.

Løbet, som afvikles for første gang, er arrangeret af Øgadens Samarbejdsgruppe, der består af repræsentanter fra foreninger, boligorganisationer, institutioner og forretningsdrivende.

“- “Øgadens Samarbejdsgruppe er opstået ud fra et lokalt ønske om at arbejde med fællesskab, naboskab og mangfoldighed på tværs af bydelens mange interessenter, siger Anne Kristine Ramlov fra Center for Tværfaglig Forebyggelse hos Aalborg Kommune, der er tovholder for Samarbejdsgruppen.

Aalborg-bydel vil på landkortet: Nyt gadeløb skal sætte fokus på Øgaden

“Der findes rigtig mange gode initiativer i bydelen, og vores ønske er, at den dejlige bydel som Øgaden er, via dette samarbejde, bliver et endnu bedre sted at bo end det er i forvejen og i endnu højere grad vil komme på landkortet som en attraktiv bydel i Aalborg.”

Løb i Østre Anlæg

Senest har der været afholdt en bydelsfest for netop at fremme formålene, og håbet er, at det nye initiativ bliver en festdag for hele familien. Udover en løberute vil der være aktiviteter for børn og desuden salg af sandwich og drikkevarer.

“Østre Anlæg kommer til at danne ramme om en sjov og anderledes dag, hvor bydelens borgere kan møde hinanden på tværs.

Desuden er håbet, at Aalborgs øvrige borgere vil møde op og tage del i dagen og opleve fællesskabet,” siger Anne Kristine Ramlov.

Det vigtigste er netop, at det bliver et arrangement i fællesskabets tegn. Derfor er det et løb, hvor alle – uanset alder og kondition – kan deltage.

Ruten går omkring søen i Østre Anlæg og er en kilometer lang.

Aalborg-bydel vil på landkortet: Nyt gadeløb skal sætte fokus på Øgaden

Alle er inviteret

Aalborg Kommunes borgmester, Lasse Frimand Jensen (S) skyder løbet i gang, og man afgør selv, om man ønsker at løbe en enkelt tur omkring søen eller nupper eksempelvis ti kilometer.

“Det er et løb, som henvender sig til alle – unge, ældre og familier – og netop for, at det skal være en aktivitet alle kan tage del i, har vi tilrettelagt en kortere tur til dem, der måske ikke kan klare en længere gåtur eller hvis man har barnevogn eller følges med mindre børn,” siger Anne Kristine Ramlov.

Det koster 50 kroner at deltage i løbet, og i den pris indgår startnummer, medalje og forplejning under løbet.

Øvrige aktiviteter i parken er gratis at deltage i. Overskuddet fra arrangementet tilfalder foreningslivet i og omkring Øgadekvarteret til glæde for områdets børn og unge.

“Vores mål er 300 løbere, men håbet er, at endnu flere gæster møder op i parken for at hygge og heppe på deltagerne,” udtaler Ole Skovrider, som er direktør for Erik Sørensen Byg og en del af samarbejdsgruppen.

“Den lokale løbeklub AMOK, DUI-Leg og Virke, Erik Sørensen Byg A/S og Kaffebaren har lagt et stort arbejde i at skabe rammen om et bydelsløb der, hvis det bliver en succes, kan blive en tilbagevendende begivenhed i Øgadekvarteret.”

Fristen til at melde sig til løbet er 1. september, og det er muligt at tilmelde sig her.

Del artikel

Andre læser også