Går det lidt sløvt i butikken?

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Tips til tiltag, der kan skaffe dig mere opmærksomhed og nye kunder

Uanset om du har en virksomhed, der leverer services til kunder, eller om du driver butik, kan der være perioder, hvor klokken over døren ikke ligefrem ringler hvert tiende minut. Det kan være på formiddage i hverdagene eller i weekender, hvor større arrangementer i Aalborg render med hele byens opmærksomhed.

Som erhvervsdrivende med en lille eller mellemstor virksomhed er der meget at se til i den daglige drift, og ofte må planlægningen af den fremtidige promovering desværre blive nedprioriteret til fordel for mere presserende gøremål. Men det er en skam, for virksomhedens evne til hele tiden at række ud til potentielle nye kunder, er jo netop en sikring for fremtidens gode drift.

Vi samler derfor her en håndfuld forslag til, hvordan du enkelt kan række ud og skabe nyt forfriskende fokus på dine services og produkter – og det behøver hverken koste en bondegård eller være et alt for tidskrævende projekt.

 

Sæt kryds i kalenderen til byens større events

Aalborg er en levende by, som hellere end gerne ligger “hjem” til et væld af festlige og spændende events, og både aalborgensere og folk langvejs fra deltager med liv i sjæl i alt fra halvmaraton til Porsche træf, Grøn Koncert og Karnevallet.

Planlæg derfor hvilke begivenheder, din virksomhed vil kunne møde et godt udsnit af jeres målgrupper, og forberede i god tid de særlige tilbud, printmaterialer og andre tiltag, I får brug for for at lokke interesserede kunder til. Ved større festlige arrangementer eller højtider, såsom 1. maj eller Karnevallet, er kampen om opmærksomheden selvfølgelig altid stor.

Vær derfor sikker på at få jeres firmanavn og logo frem i de potentielle kunders bevidsthed ved at sørge for en lille gratis gave i form af for eksempel slik og lækre bolsjer med logo. Kombineret med en konkurrence eller “rabat-gavekort” virker de små kundegaver super effektivt til at skabe en positiv oplevelse med det samme: Kunderne får en helt konkret sød oplevelse straks, samtidig med at de kan glæde sig over at deltage i en konkurrence eller have fået særlig mulighed for at få usædvanlig god rabat på din service eller på et produkt.

 

Sidste minut og online-historier

I mange forretninger som fokuserer på services kan der være lidt sløvt om formiddagen på hverdagene. Frem for slet ikke at have nogle kunder kan det derfor være oplagt at give tidsbestemt rabat på visse services og at reklamere for billigere priser på sidste-minuts tidsbestillinger.

Et godt gammeldags skilt uden for butikken der reklamerer for rabatten, skal der selvfølgelig også til for at fange de spontane kunder! Men med de travle liv vi alle lever i dag, vil vi gerne planlægge vores tid så godt som mulig – og der spiller sociale medier og nyhedsbreve en stor rolle. Det er derfor centralt, at du må skrue lidt op for historierne på de sociale medier for at styrke kunderelationerne.

Læg derfor lidt tid i at planlægge en daglig eller ugentlig kampagne på din virksomheds forskellige sider, hvor du skaber opmærksomhed omkring de gode rabatter ved at knytte promoveringen an til en sjov eller på anden måde interessant historie, der kan vække nysgerrigheden og give kunderne lyst til at følge med.

Tag for eksempel udgangspunkt i interessante situationer i det daglige liv i butikken eller lav en lille maskot, som du også kan filme eller tage sjove billeder af. Det er en stærk og forfriskende måde at vise personligheden og varmen i din virksomhed på, og kunderne vil kunne forbinde det, I står for og kan levere, med noget solidt og autentisk.

Fra alle os til alle jer: Oplev stor Disney-koncert på Skråen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er typer, der ikke vil høre et ord om jul, før vi rammer d. 1. december.

Og så er der os andre, som slet ikke kan vente.

Denne artikel er dedikeret til de sidstnævnte: Vi kan nemlig afsløre, at der i den grad bliver noget at glæde sig til i år.

Luftens Helte, et 18-mands stort band, der spiller alle de fedeste sange live fra de største tegnefilm gennem tiderne, lægger nemlig vejen forbi Aalborg d. 7. december – og her bliver der virkelig skruet op for julemagien.

Hits fra de bedste tegnefilm

Luftens Helte garanterer en musikalsk oplevelse i særklasse, når de til lyden af barndommens nostalgi spiller op til fest med velkendte og elskede sange fra alle vores favorit-tegnefilm.

Det er vel i forvejen heller ikke rigtig jul, før du har siddet klistret til Disney’s Juleshow – men du kan jo ligeså godt få lagt en god bund inden.

Aftenen fyldes med sange fra klassiske tegnefilm som Junglebogen og Aristocats, 90’ernes storfavoritter som Løvernes Konge, Herkules og Tarzan samt de mest julede Disneysange og de nyeste hits fra film som Frost og Vaiana.

Luftens Helte lover 100 % garanti for fest, julestemning og magi, når de om kun 175 dage indtager scenen på Skråen.

… og vi kan slet ikke vente!

Hvad: Luftens Heltes Julekoncert
Hvornår: 7. december 2019
Hvor: 
Skråen, Aalborg

Billetterne koster 215 kr. og kan købes lige her.

Sankt Hans i næste weekend: Her er de bedste bålfester

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

På næste søndag skal der traditionen tro sendes hekse af sted til Bloksbjerg.

Midsommeren fejres med nogle hyggelige arrangementer rundt omkring i Aalborg, hvor der gøres noget ud af at skabe nogle gode rammer for bålfesten.

Vi har samlet de bedste her:

Musikkens Hus

Hvis du ikke før har fejret midsommeren i hjertet af Aalborg, så må det være på tide.

Traditionen med sankthansbål foran den arkitektoniske perle på Havnefronten, er blevet et kæmpe trækplaster de sidste par år – og i år bliver ingen undtagelse.

Aftenen starter i koncertsalen, hvor Ida Corr sætter tonen i samspil med to nordjyske pigekor. Herefter går turen ud på pladsen foran, hvor et endnu ikke offentliggjort navn vil spille, mens snobrødene bages med udsigt til bål på fjorden.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Musikkens Hus her

Fra kl. 19.

Aalborg Zoo

Hvis man vil være sikker på en god og stemningfuld aften for både store og små, så er arrangementet i Aalborg Zoo en sikker vinder.

Igen i år tændes der bål på savannen, hvor Julie Bertelsen står for årets båltale.

Der vil være reduceret billetpris i aftenens anledning, hvor voksne fra kl. 16 kan komme ind for 90 kr., mens børn koster 60. Du kan altså sagtens kombinere bålfesten med et par underholdende runder i haven.

Du kan for eksempel nå at hilse på de helt nye tigerunger. 

Foto: Aalborg Zoo

Du kan læse mere om Sankt Hans i Aalborg Zoo her

Fra kl. 17.30.

Lindholm Høje

Vil du være omgivet af ældgammel historie, imens du nyder en stolt tradition fra fordums tid, så skal turen gå til Lindholm Høje.

Her kan du nyde en smuk sommeraften i selskab med kammerkoret Coro Misto.

Båltalen holdes i år af rådmand Hans Henrik Henriksen, fra By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune.

Arrangementet er gratis, men hvis du vil opgradere oplevelsen, kan du fra kl. 18 besøge Café Lindholm, der byder på en særlig tre-retters Sankt Hans menu. Læs mere om dét her.

Husk også, at hvis du i stedet er sulten efter lidt historiefortælling, så kan du dykke ned i både vikingetid og oldtid indenfor på Lindholm Høje Museet, hvor der er fri entré fra kl. 17.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Lindholm Høje her

Fra kl. 20.30.

Mølleparken

Endnu en genganger på sankthansbålet, er når Lions Club indbyder til en hyggelig Sankt Hans aften i hele Aalborgs Møllepark, hvor du på plænen ved skulpturen Noahs Ark, kan nyde en aften med picnic, underholdning og (selvfølgelig) – et bål.

A Minor Blues Band står endnu engang for swingende blues.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Mølleparken her.

Fra kl. 18. 

Sankt Hans fest i Østre Anlæg

I Østre Anlæg har man valgt at fejre midsommeren med et hyggelig børneloppemarked, der starter fra kl. 16. Der vil desuden være mulighed for ansigtsmaling, hoppepude og snobrød.

Kl. 18 holder Skt. Markus Kirke Åbent Tårn, hvor alle er velkomne til at nyde udsigten.

Herefter tændes bålet, hvor rådmand Mai-Britt Iversen holder årets båltale.

Der vil kunne købes sodavand, øl, vin, kaffe, the, kage, pølser, slush ice og popcorn.

Fra kl. 20.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Østre Anlæg her.

Sankt Hans fest ved Margrethekirken

I tæt samarbejde med Blårævene og FDF er det en glæde at byde hjertelig velkommen til en hyggelig Sankt Hans fest med snobrød, pandekager og popcorn i skovbrynet bag Margrethekirken.

Årets båltaler er Flemming Møller Mortensen, og der vil være masser af børneaktiviteter, bålfest og fællessang.

Hele aftenen kan der købes pølser, øl og sodavand.

Fra kl. 20. 

Du kan læse mere om Sankt Hans ved Margrethekirken her.

Få sommerlæsningen i hus: Hovedbiblioteket holder kæmpe bogsalg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For mange er sommeren den tid på året, hvor man tager sig tid til fordybelse i en god, gammeldags bog.

Hvis man er meget flittig med læsningen, så kan det selvfølgelig blive en bekostelig affære – medmindre du selvfølgelig lægger vejen forbi Aalborg Hovedbibliotek, der d. 25. juni endnu engang afholder bogsalg på adressen i Rendsburggade.

Denne tirsdag sælger biblioteket ud af sine kasserede materialer, der blandt andet består af romaner, krimier og børnelitteratur.

Du kan også være heldig at finde musik – både LP’er (klassisk musik), CD’er og bokssæt.

Normalt er der kø langt ud i Nørregade, så kom i god tid.

Noget for enhver bogorm

For at holde bibliotekernes samlinger aktuelle og indbydende, bliver uaktuelle og slidte bøger og tidsskrifter løbende kasseret.

Det kan også være materialer, som bibliotekerne har for mange af i forhold til efterspørgslen.

Der vil altså være gode muligheder for at sikre sig en masse skatte, uanset hvad du måtte mangle hjemme i bogreolen – eller i strandtasken.

Hvad: Bogsalg på Hovedbiblioteket
Hvor: Rendsburggade 2, 9000 Aalborg
Hvornår: 25. juni, 10-17

Bemærk, at der kun kan betales med kontanter eller MobilePay.