Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gå med en Alpaca: Her du får Nordjyllands hyggeligste Walk n’ Talk

Af Michael Qureshi

Der er mange ting under Corona-epidemien, som har vundet frem.

Der er online møder, virtuelle events og så især Walk n’ Talk.

I en tid hvor det er allerbedst at mødes med andre udendørs, så er det blevet utrolig populært at mødes til en hyggelig gåtur, hvor man måske før tog snakken med kaffe og kage over sofabordet.

Der er mange naturskønne steder, man kan gå her i Aalborg-området, men intet slår den Walk n’ Talk, som vi forleden begav os ud på.

Gå med en Alpaca: Her du får Nordjyllands hyggeligste Walk n' Talk
Lucas og hans gåmakker Peron

Får en Alpaca i snor i hånden

Vi tog børn og voksne afsted til Alpacas of Fredly beliggende i Dronninglund cirka 20 minutters kørsel nord fra Aalborg for at prøve en helt anderledes Walk n’ Talk.

Det er virkelig en fuldstændig unik oplevelse, som Lise Drastrup har skabt. På hendes gård i Dronninglund har hun lige nu 39 af de sødeste Alpaca’er.

En Alpaca er i familie med kameler og lama’er, men de er rent ud sagt langt mere nuttede. Den er oprindeligt avlet som et uldproducerende dyr, og dens uld er både allergivenligt og noget af det bedste, du kan få.

På en Walk n’ Talk med Alpacas of Fredly er konceptet ganske enkelt. Man mødes ved Sømosen i kort køreafstand fra Aalborg C.

Her får man først en introduktion til de søde dyr. Derefter får man selv en Alpaca og en snor i hånden, og så er det ellers afsted.

Og det er noget for alle aldre. Om man er kærestepar, familie med små børn, familie med stor børn eller man tager bedsteforældrene med.

Læs også: Få pizzaer fra populære Pizzahytten til 55 kr. – se det særlige tilbud her

Gå med en Alpaca: Her du får Nordjyllands hyggeligste Walk n' Talk

Gåtur i roligt tempo – de elsker at snacke

Selve turen rundt om søen er kun 2 km, men turen tager i gennemsnit halvanden time. Når du først har fået en nysgerrig og snack-sulten Alpaca i hånden vil du vide, hvorfor tempoet er så lavt.

De elsker at snacke på gran, græs og hvad de ellers støder på i løbet af turen. Men det er også her, at man finder tid til at snakke om hvad som helst med dem, man er på tur med eller med Lise som er utrolig imødekommende og god til at svare på spørgsmål.

Vi opdagede selv, at man følte sig i en lille bobbel helt afskåret fra den digitale online verden, og telefonerne blev udelukkende brugt til at tage billeder og videoer med.

For Alpaca’er er så “Instagram-værdige” som nærmest noget dyr overhovedet bliver.

Det er i hvert fald i kategorien “hunde-hvalpe”, og straks man uploader det på sociale medier, så kommer spørgsmålene i hobetal – “hvor kan man prøve det henne”.

For det er en ekstraordinær oplevelse i disse Corona-tider, hvor vi skriger på sociale aktiviteter andet end en gåtur rundt i nabolaget.

Har hjulpet børn med autisme

Lise har lige nu 39 alpaca’er på farmen.

Hun både sælger dem videre og bruger deres fine uld.

For Lise Drastrup har eventyret med alpaca’erne givet hendes familieliv et helt andet perspektiv efter nogle hårde år, hvor hun er mor til fire børn, der alle har autisme.

“At få alpaca’er er det bedste, der er sket for vores familie. De er så rolige og forudsigelige.

Det er meget behagelige og nemme dyr, og de har givet hele vores familie en helt anden ro,” fortæller Lise Drastrup til MigogAalborg.

Hun fortsætter;

“Jeg ser det også tydeligt, når jeg er på vores daglige walk n’ talk.

Uanset om man er et kærestepar eller hele familien der kommer for at gå tur med en alpaca, så kommer der sådan helt dejlig ro over det hele.

Det er virkelig afstressende i en måske hektisk hverdag, og jeg elsker den respons, folk kommer med omkring turen og mødet med dyrene,” forklarer hun.

Gå med en Alpaca: Her du får Nordjyllands hyggeligste Walk n' Talk

Selfie-kongen Peron

Selvom oplevelsen kun varer et par timer, så får man et helt særligt bånd til den alpaca man nu får tildelt. Lise kan selvfølgelig fornavnene på alle hendes dyr, og det er primært hannerne som er med på tur.

Hunnerne, som er drægtige, er hormonelle og kan være mere besværlige, fortæller Lise, da hun introducerer Peron, Thomas, Marco Polo, Pluto og de andre.

Især selfie-kongen Peron med den smukke brune pels er virkelig et hit.

“Det er som om, at han ved, når han skal stille op til et selfie. Så følger hovedet med telefonen. Det er virkelig sjovt,” fortæller Lise.

Gå med en Alpaca: Her du får Nordjyllands hyggeligste Walk n' Talk

Alpaca er et Instagram-hit

Det er ikke mange uger siden, at hun var i Go’ Morgen Danmark med en del af sine alpaca’er. Det viser også bare, at det sådan helt nationalt er en usædvanlig attraktion.

På store profiler som Anders Hemmingsen med over 1 mio. følgere på Instagram er alpaca’en også et dyr, som tit bliver fremhævet. De ser simpelthen så søde ud, og er netop så rolige.

“Drømmen er en dag at kunne lave en masse aktiviteter og events med vores dyr, som alle aldre kan være en del af,” lyder det fra Lise Drastrup, før hun siger farvel og drager afsted med de søde alpacaer.

Lise laver Walk n’ Talk hver dag, og følger alle Corona forholdsregler samt efterlever de gældende restriktioner.

Du kan læse mere om det her

Del artikel

Andre læser også