Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fyldte charterfly i Aalborg Lufthavn: Her er de mest populære rejsemål i juli

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg Lufthavn
Foto: Aalborg Lufthavn

Juli 2022 bød på masser af feriestemning i Aalborg Lufthavns terminal, hvor de rejsende i høj grad satte kursen mod sol og varme. Særligt den tyrkiske sydkyst har været populær i år, men også det græske og spanske ø-hav har været et hit.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

I Aalborg Lufthavn var der 127.269 passagerer i juli 2022 mod 130.039 i juli 2019, svarende til kun 2,1 procent fra niveauet inden COVID-19.

Med næsten samme passagerniveau som i juli 2019, har der derfor været godt med rejsende gennem terminalen i årets store sommerferiemåned – med alt fra miniferier i Danmark til de længere oversøiske rejser.

Masser af rejsende til København og Bornholm

Udbuddet til København har været stort i juli, og rigtig mange har rejst til København på ferie eller fløjet videre fra København.

Dertil har Bornholm som altid været en populær feriedestination med hele fire ugentlige afgange fra Aalborg. Dét har givet en vækst i indenrigstrafikken på hele 24,2 procent i forhold til juli 2019.

“De mange daglige afgange til København har ikke kun givet mulighed for korte ferieture til hovedstaden. Det har også givet rigtig gode muligheder for at rejse ud i resten af verden med de videre forbindelser fra CPH.

Vi ser flere og flere, der selv arrangerer deres rejse med fly og hotel, og hvor en mellemlanding ikke betyder noget for deres rejseoplevelse, siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen og fortsætter, vi kunne dog have set endnu flere rejsende fra Aalborg i juli, men travlhed og udfordringer i andre lufthavne samt flyselskaber har til dels bremset den store rejselyst, vi ellers oplever og er gearet til i Aalborg Lufthavn.”

Charterrejser og Napoli hitter

Samtlige charterafgange fra Aalborg Lufthavn i juli har været tæt på fyldte med ferieglade passagerer, men udbuddet er dog endnu ikke på niveau med 2019. Samtidig har udenrigstrafikken været præget af blandt udfordringerne i Schiphol, Amsterdam.

“Vi ser fyldte fly til både de græske, spanske og særligt de tyrkiske destinationer, men vi må erkende, at der stadig ikke er det udbud af charterafgange, der efterspørges fra Aalborg Lufthavn.

Jeg er sikker på, at havde der været flere afgange til Sydeuropæiske feriedestinationer, var disse fly også fyldte med både rejseglade nord- og midtjyder. Udenrigstrafikken har været påvirket af kapacitetsudfordringerne i Amsterdam, hvor de fire daglige og næsten fyldte KLM-afgange desværre er blevet reduceret en hel del.

Ser vi til gengæld på ruten til Napoli med Volotea, har der hele måneden igennem været sat større fly ind for at følge med efterspørgslen. Alle fly har været stort set fyldte, så der er ingen tvivl om, at vi har manglet en rute til Syditalien. Jeg tror, at vi kan forvente flere nye og spændende destinationer i fremtiden, slutter Niels Hemmingsen.

Fyldte charterfly i Aalborg Lufthavn: Her er de mest populære rejsemål i juli

Del artikel

Andre læser også