Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En iskold fornøjelse: Full Beauty tilbyder behandling i Aalborgs første cryo-sauna

Af Nathalia Hentze Nielsen

Zlatan har en. Ronaldo har en. Det danske fodboldlandshold har en. Og nu bliver Aalborg også en del af den eksklusive klub.

Det er ikke trofæer, vi taler om, men derimod en Space Cabin cryo-sauna, som behandlerklinikken Full Beauty har bragt til byen som de allerførste.

Er du ikke bekendt med cryo-teknologien og dens gavnlige effekter, kan det bedst sammenlignes med vinterbadning.

Samme effekt som vinterbadning

Cryo, der på græsk betyder kold, fungerer ifølge eksperter ligesom det kolde gys i havvand og giver større velvære, forsinker aldringsprocessen, restituerer kroppen hurtigere og giver et ekstra skud energi.

Men hvor du skal bruge tre til fire dyp i havet om ugen, opnår du samme sundhedsmæssige effekt på blot tre minutter om ugen i Space Cabin saunaen.

“Cryo-teknologien har egentligt været flittigt brugt i mere end 20 år rundt om i verden med gode, evidensbaserede resultater, men indtoget i Danmark har været lidt langsommere,” fortæller Søren Christiansen, der ejer klinikken sammen med sin kone, Lone Christiansen og tilføjer:

“Derfor er vi også særligt stolte over, at vi er de første i Aalborg, der introducerer behandlingen.”

Klinikken er beliggende på Vandmanden 32 i 9200 Aalborg SV og har netop udvidet til nabolokalerne, så der er endnu mere plads til de mange typer af behandlinger, der inkluderer alt fra permanent hårfjerning til fedtfrysning og, ja, cryo-sauna.

En iskold fornøjelse: Full Beauty tilbyder behandling i Aalborgs første cryo-sauna

Samme effekt på kun tre minutter

Helt konkret fungerer det sådan, at kroppen eksponeres for lufttemperaturer fra -100° til -170°.

Under behandlingen, der varer mellem 1-3 minutter, opholder man sig stående i cryo-saunaen, hvorved hudens overflade bliver nedkølet af kulden.

“Man startede med at bruge behandlingen til restituering af sportsfolk, men nu kan helt almindelige mennesker også bruge det.

Har man gigt, ledskader, sportsskader, ondt i ryggen og andre sygdomme, giver det god smertelindring. Ja, faktisk kan det bruges mod næsten alle skavanker,” forklarer Søren Christiansen.

Full Beauty i Aalborg såvel som alle klinikker i Full Beauty kæden er registreret i Styrelsen for Patientsikkerhed, og de videreuddanner sig løbende for at sikre et højt fagligt niveau, så deres kunder får sikre og effektive behandlinger.

Det samme gælder cryo-saunaen, hvor du før behandlingen har en kort konsultation med en af deres certificerede behandlere.

Denne person befinder sig desuden i lokalet under behandlingen, så du kan føle dig helt tryg.

En iskold fornøjelse: Full Beauty tilbyder behandling i Aalborgs første cryo-sauna
Behandlingen foregår i en cryosauna, hvor der frigives nitrogen for at skabe de lave lufttemperaturer. Under behandlingen opholder man sig stående i cryosaunaen, hvorved hudens overflade bliver nedkølet af kulden.

Humøret får et ekstra løft

Vi skulle selvfølgelig afprøve behandlingen på egen krop, før vi delte nyheden med vores læsere, og troppede op på klinikken i Skalborg fulde af forventninger – og en smule nervøse over, hvor koldt det ville føles.

Under Søren Christiansens kyndige vejledning fik vi klædt om og trådte ind i cryo-saunaen. Vi blev instrueret til at holde ansigt, skuldre og hænder over saunaens kant således, at de ikke ville blive eksponeret for kulden.

Herefter spredte nitrogenen sig omkring os som en kold lille sky, der gradvist blev køligere og køligere til temperaturen nåede -145 grader.

Selvom det blev rææætig koldt, skete det så gradvist, at vores kroppe nåede at vænne sig til gyset, og det var dermed en meget mere behagelig oplevelse end et is- eller vinterbad.

De tre minutter var lynhurtigt overstået, og bagefter var det som om at humøret og energiniveauet havde løftet sig en ekstra tand.

Da vi sagde farvel til Søren og forlod klinikken, føltes efterårskulden nærmest mild mod huden, og den varmende effekt holdt resten af dagen.

En iskold fornøjelse: Full Beauty tilbyder behandling i Aalborgs første cryo-sauna
En af Full Beauty’s certificerede behandlere vil være tilstede under hele behandlingen, så du kan føle dig tryg.

Eksklusiv rabat med MigogAalborg

Full Beauty slår sig på at være de billigste i landet med en pris på kun 400 kr. for en behandling.

I samarbejde med MigogAalborg tager prisen nu endnu et dyk, når Full Beauty tilbyder en eksklusiv pris på 300 kr til alle MigogAalborgs læsere.

Du kan benytte dig af rabatten ved at skrive “MigogAalborg” i kommentarfeltet, når du booker behandlingen. Tilbuddet gælder de næste 14 dage.

Læs mere om cryo-sauna og Full Beauty’s andre behandlinger her. 

Del artikel

Andre læser også