Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Frossen eller fattig? Undgå at varmeregningen giver sved på panden

Af Annoncør

Hører du også blandt dem, der skruede ned for radiatorerne, da du fik sved på panden af at se varmeregningen? Så sidder du nok nu med tykke sokker og en ekstra trøje og leder efter en billigere løsning til at opvarme din bolig – for ligegyldigt hvor meget du fortæller dig selv, at sommeren er lige om hjørnet, så er der bare ingen vej uden om behovet for varme i huset.

For så sjovt er det bare ikke at sidde i stuen iført vinterfrakke og hue, mens man lægger kabale i stearinlysets skær til de søde toner fra naboens hund, der hyler om kap med genboens unger. Det var ikke det søde liv, du drømte om, da huset blev købt. Du skulle nyde tilværelsen og realisere dig selv, ikke vælge mellem at være frossen eller fattig.

Hvorfor vælge en varmepumpe?

Overvejer du, ligesom mange andre, at skifte det gamle fyr ud med en varmepumpe? Der er 4 gode grunde til, at mange vælger at skifte til en varmepumpe: Den ene er, at, varmepumpen passer sig selv, når først den er tilsluttet, den anden er, at det er en miljøvenlig løsning, og den tredje er, at det er den hurtigste måde at opvarme huset og sidst, men ikke mindst er det er den billigste løsning.

Næsten ingen vedligeholdelse

Bortset fra den lovpligtige årlige varmepumpe service er der faktisk ingen vedligehold ved varmepumpen. Du skal ikke fylde olie eller træpiller på fyret – varmepumpen passer bare sig selv.

Økonomisk

For mange boligejere er varmeregningen en af de helt store udgiftsposter. En varmepumpe er i de fleste tilfælde den billigste løsning. Du kan halvere din varmeregning ved at skifte det gamle fyr ud med en varmepumpe. Skifter du fra et gammelt oliefyr, kan du spare helt op til 70% på varmeregningen.

Miljøvenligt

Varmepumpen udleder ikke noget CO2 i processen, da den bare koncentrerer varmen fra luften udendørs. Den bruger naturligvis strøm, men det er ikke noget, der vejer tungt på elregningen. Det betyder, at varmepumper er helt CO2-neutrale, såfremt din strøm kommer fra en vedvarende energikilde.

Hurtigt

Fra du tænder en luft-til-luft varmepumpe, til der er varmt i huset, går der minutter – ikke timer. En luft-til-luft varmepumpe er også hurtig at installere, og det kræver ingen ændringer i dit eksisterende varmeanlæg.

Varmepumpernes vidunderlige verden

Man kan inddele varmepumper i 3 typer: luft-til-luft, luft-til-vand og væske-til-vand (der måske er bedre kendt som jordvarme). Luft-til-vand og jordvarme giver dig varmt vand i radiatorerne, badet og vandhanerne ved at udnytte energien i henholdsvis luften og jorden til at opvarme vandet.

Luft-til-luft er bedst som supplement til din nuværende opvarmning eller til at opvarme et lille sommerhus, kolonihavehus eller lignende. Varmepumpen bruger varmen i luften udenfor og blæser varm luft rundt i rummet.

Energi er lig med varme

Varmepumpen bruger den varme, der er i luften. “Men hvad så, når der ikke er varmt udenfor?” – der er varme (energi) nok i luften til, at varmepumpen kan opvarme dit hus, uanset hvor koldt det bliver udenfor (efter danske standarder, forstås. Varmepumpen virker ned til ca. -25°C, så, hvis du ikke bor i Sibirien, burde det ikke blive et problem).

Måske har du opdaget, at dit køleskab eller din fryser bliver varm; for at køle indholdet ned, trækker den al varmen ud af luften, og den varme skal altså ende et sted. Varmepumpen fungerer på samme måde; den tager “overskudsvarmen” udendørs og sender ind til dig – modsat det gammeldags fyr, der bruger forbrænding til at skabe energi/varme.

Varmepumpe-eksperter med landsdækkende service

Hos NovaSolar kan du finde et stort udvalg af både luft-til-luft og luft-til-vand varmepumper i højeste kvalitet. De har års erfaring med montering og service af varmepumper, og de står altid klar til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige løsning til dit hjem. Du får gratis levering på alt og professionel håndtering af din nye energi-investering.

NovaSolar har allerede over 50.000 tilfredse kunder i Danmark, så kontakt din varmepumpespecialist i dag, og få et tilbud, inden du får kolde fødder – i stedet for at sidde og ærgre dig over, at varmeregningen bliver sendt på mail, så du ikke engang kan sætte ild til den og varme fingrene over flammerne.