Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fristende retter på menukortet: Restaurant Kronborg holder aftenåbent hele pinsen

Af Emil Kjær Jørgensen

Pinsen står for døren, og hvad skal man så lige give sig til?

Vi har et ret godt bud.

Bare minutters færgeoverfart fra Aalborg ligger ø-perlen Egholm smukt placeret midt i Limfjorden og indbyder til alt fra familieudflugter, vandreture eller en dejlig ø-rundtur på jernhesten.

Her finder man også populære Restaurant Kronborg, der for første gang i sæsonen holder aftenåbent både fredag, lørdag og søndag i pinsen (21.-23. maj). Derudover kan du også nyde en lækker frokost både lørdag, søndag og mandag.

“Vi har efterhånden en hel del gæster, der har en fast pinse-tradition om at besøge os, så man skal snart få reserveret bord, hvis man ikke vil ankomme forgæves,” anbefaler ejer, Kasper Kristensen.

Fristende retter på menukortet: Restaurant Kronborg holder aftenåbent hele pinsen

Lækre retter på aftenkortet

Og der er er al mulig grund til at tage den korte sejltur over fjorden.

Aftenkortet bugner nemlig med Kasper og co.’s fortolkninger af skønne middagsklassikere – naturligvis lavet helt fra bunden og med fokus på lokale råvarer, fra såvel Egholm som resten af Nordjylland.

Du kan blandt andet bestille den ultrapopulære Kæmpe Tartelet, som kan bryste sig af at være Nordjyllands største.

Fristende retter på menukortet: Restaurant Kronborg holder aftenåbent hele pinsen

Den er fyldt med hjemmelavet stuvning på møre hønseoverlår fra Rokkedahl, fed sauce og masser af hvide asparges.

Derudover har køkkenet tryllet med deres version af Bøf Sauté Stroganoff. Det helt særlige er kødet, som er noget af det fineste på markedet.

“Det er lavet på dansk gastrokalv fra Nordjylland, og det bliver ikke bedre,” fortæller Kasper.

Kalvemørbraden får selskab af svampe og bacon, der er vendt i en demi-glace tilsmagt med paprika og så lige en omgang Arla Unika 50 % fløde.

Retten serveres med stegte persillekartofler, og så er der både hjemmesyltede agurker og råsyltede tyttebær med til retten.

Kan du ikke helt bestemme dig for en enkelt ret, kan vi anbefale bestselleren Smagen af Nordjylland, der er en platte med hele seks lækkerier fra Nordjylland.

“Vi har udvalgt alt det bedste fra regionen, hvor man virkelig får smagt, hvor mange gode råvarer, vi har at byde på”, siger Kasper.

På platten kan du sætte tænderne i tørsaltet, bøgerøget og lufttørret okseindelår af kød fra jysk kvæg på Egholms græsenge. Dernæst er det forarbejdet på Rævhede Naturprodukter i Nordjylland efter gammeldags håndværksmæssige produktionsprincipper.

Fristende retter på menukortet: Restaurant Kronborg holder aftenåbent hele pinsen

Derudover byder platten på kyllingesalat, der består af stegt kylling fra Rokkedahl. Den er vendt med cremet dressing, svampe, asparges og masser af krydderurter

På platten finder du også koldvandsrejer fra Læsø, som har fået godt selskab af en aioli på citron, mayo og med økologiske kartofler.

Du kan også glæde dig til en slider med okserilette, syltet spidskål og tomatrelish og en stegt krydret oksepølse med æblesennep.

Til slut finder du en hjemmerøget peberhavari på platten, som akkompagneres af hjemmelavet hybenmarmelade.

Aftenkortet byder på mange flere fantastiske retter, og du kan blive fristet lige her.

Fristende retter på menukortet: Restaurant Kronborg holder aftenåbent hele pinsen

Også åbent til frokost i pinsen

Udover aftenåbent fredag-søndag i pinsen, er der også mulighed for at komme til frokost både lørdag, søndag og mandag i pinsen.

“Det bliver jo ikke mere dansk end pinsefrokost, og vi glæder os til at byde masser af sultne frokostgæster velkommen,” siger Kasper.

På frokostkortet kan du også sætte tænderne i Smagen af Nordjylland og kæmpetarteletten, men derudover byder kortet på klassikere som stjerneskud, dampede muslinger, smørstegt rødspætte, Kronborg platte og meget mere. Du finder frokostkortet her.

Husk også, at Restaurant Kronborg naturligvis også frister med Kæmpe tartelet med fri isbar hver tirsdag og torsdag aften samt stegt flæsk ad libitum med fri isbar hver onsdag. Det kan du læse mere om her.

Hvad: Restaurant Kronborg holder åbent i pinsen
Hvornår: Aftenåbent fredag, lørdag og søndag fra kl. 17.30 / Frokoståbent lørdag, søndag og mandag fra kl. 11.30.
Hvor: Restaurant Kronborg, Egholm.

Du bestiller bord lige her.