Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Naturen kalder: Aalborg Kommune udvalgt til ambitiøst projekt

Af Stine Kjølby Christensen

Et nyt kapitel i Aalborgs forhold til naturen er begyndt, idet byen sammen med Kolding, Høje Taastrup, Roskilde og Holbæk er udpeget som fyrtårnskommuner i Friluftsrådets og DIF’s nye, ambitiøse projekt.

Projektet går i sin enkelthed ud på, at der over de næste to år skal opføres såkaldte “Friluftspavilloner” i førnævnte kommuner.

Dette udspringer af, at danske børn og unge bruger mindre tid i naturen end tidligere generationer, hvilket især gør sig gældende for bybørn, der ofte er afskåret fra større naturområder.

Initiativet, støttet af Nordea-fonden med 8,4 millioner kroner, sigter mod at ændre denne tendens ved at bringe naturen tættere på børnenes dagligdag.

Mere naturliv i Aalborg

Friluftsrådets direktør, Winni Grosbøll, udtaler:

”Vi ved, at naturen har en stor positiv indvirkning på børn og unges trivsel og bevægelsesglæde.

De fysiske rammer har stor betydning for vores ophold i det grønne og det blå. Derfor glæder vi os over at have modtaget så mange ambitiøse bud fra kommuner, der på hver deres måde vil gøre flere børn aktive med respekt for naturen.”

Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden, supplerer:

”De fem kommuner, der nu er udpeget til fyrtårnskommuner, har udarbejdet nogle ambitiøse og ret forskellige planer for de kommende friluftspavilloner – det er vi rigtig glade for hos Nordea-fonden.

Ambitionen er, at flere børn kan komme ud i naturen og få nogle stærke fælles oplevelser. Vi glæder os til at se, hvordan de forskellige typer af pavilloner udfoldes, sammen med målgruppen af børn, der skal bruge dem, når de står klar i 2026.”

Aalborg Kommune planlægger at opføre en grøn Friluftspavillon ved Kongshøj Skov i den sydlige del af Aalborg.

Pavillonen bliver byens port til skoven og et livligt mødested for skoler, institutioner, idrætsforeninger og boligområder, der ønsker at introducere børn og unge til friluftsliv og spændende outdooraktiviteter.

Om Friluftspavilloner:

  • Projektet strækker sig over fire år og inkluderer Friluftspavilloner i fem byer.
  • Pavillonerne vil være centralt placerede og tilgængelige for både beboere og institutioner.
  • Nordea-fonden støtter projektet med en samlet sum af 8,4 millioner kroner i projektperioden.
  • Formålet er at samle viden om, hvordan faciliteter og mødesteder kan motivere børn og unge i alderen 6-15 år til at bruge naturen i byerne.
  • Projektet lægger særlig vægt på bæredygtigt byggeri samt inddragelse og medbestemmelse blandt børn og unge i processen.

Del artikel

Andre læser også