Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fremtidens foretrukne Cykellås

Af Jakob

Generelt stjæles mellem 1-2 procent af alle cykler hvert år, og cykeltyveri må siges at være et stigende samfundsproblem, som går ud over cykelejere, forsikringsvirksomheder og cykelproducenter.  

Annoncørbetalt indhold leveret af Pentalock

Som følge af et stigende antal stjålne cykler, har danske PentaLock besluttet at gøre op med nutidens cykellås ved at udvikle et låsesystem, som bliver en integreret del af cyklen. 

Løsningen hedder PentaLock

For at skabe tryghed og sikkerhed blandt cykelejerne, tilbyder PentaLock en hel ny form for cykellås med alarm og fjernbetjening, som de sælger til cykel producenterne. Det betyder, at låsen integreres under produktionen af cyklen og betragtes derfor ikke som et eftermarkeds produkt: ”Vi ville lave en smart cykellås, som cyklister faktisk kan lide at bruge, og samtidig eliminere risikoen for cykeltyveri,” siger Emil Norup, administrerende direktør og medstifter af PentaLock. 

Ønsket med PentaLock har været at gentænke cykellåsen ved at skabe en lås, som ikke kan fjernes fra cyklen. Konceptuelt er det samme tankegang, der er bag bilers elektroniske startspærre, der blev et krav sidst i 1990’erne, samt kill switches til smartphones, som blev udbredt for cirka syv år siden. Både inden for biltyverier og tyveri af smartphones oplevede man efterfølgende et fald på over 50%. 

En cykellås med brugervenlige funktioner 

Gennem deres innovative løsning, skaber PentaLock en ny form for sikkerhed. Cykellåsen er et trådløst aktiveret låseenhed med integreret alarm, som kan integreres i enhver type cykel. Fordi at låsen monteres i cyklen under fremstillingsprocessen, bliver det umuligt for cykeltyve at fjerne låsen igen, uden at ødelægge hele cyklen. 

PentaLocks system låses og åbnes ved hjælp af en trådløs nøgle. Nøglebrikken bruger Bluetooth til at registrere, når cykel ejeren ikke er i nærheden af cyklen og sikrer samtidig, at cyklen låses. 

Hvis cyklen er låst, er det umuligt at træde i pedalerne, for den, der ikke har en nøgle. I installationsprocessen tilføjes desuden et back-up batteri, der holder i op til seks måneder, hvis hoved batteriet fjernes på en el-cykel. På den måde er cykelejeren altid sikret på sin rejse.

Pentalock revolutionerer cykelindustrien

Ikke nok med, at PentaLocks revolutionerende system kan tilpasses til at kunne integreres i enhver type cykel, så vejer låsen kun lige omkring 405 gram, hvor et almindeligt bundbeslag på en cykel vejer 295 gram. Hertil skal det nævnes, at en almindelig ringlås vejer op mod 658 gram, hvilket må siges, at være betydeligt mere end én låseenhed fra PentaLock. 

På nuværende tidspunkt arbejder PentaLock med at integrere systemet hos et antal nuværende og fremtidige line-ups af nytænkende cykel brands. De første mærker lanceres i begyndelsen af næste år og flere partnerskaber inden for det europæiske og amerikanske marked er planlagt for 2022 og 2023.

Del artikel

Andre læser også