Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fremgang på boligmarkedet: Lokal mægler oplever fuld fart på lejlighedssalget

Af Aske Bisgaard Pedersen
Foto: Thorkild Kristensen
Foto: Thorkild Kristensen

Boligsiden.dk har netop offentliggjort tallene for lejlighedsmarkedet i 2022 for hele landet, og de viser et generelt fald i salget af ejerlejligheder samt kraftige prisfald.

Helt så slemt står det dog ikke til i Aalborg, hvor der stadig er masser af grund til optimisme grundet fortsat handelsaktivitet uden de samme udsving som i andre større byer.

Fortsat grund til optimisme i Aalborg

Den økonomiske uro, rentestigninger, inflation og bankernes tilbageholdenhed med at låne penge til ejendomshandel bliver nævnt som årsager til, at salgspriser falder og lejlighedssalget er gået i stå.

Ifølge Boligsiden er lejlighedspriserne faldet med 8,4 procent fra maj til november 2022, og prisnedslaget på lejligheder er steget med 145 procent på ni måneder. 

Det ses også på antallet af lejligheder til salg, der er steget støt hver måned sidste år fra 5.423 lejligheder i januar til 8.506 i december.

Dog er situationen på boligmarkedet ikke helt den samme i Aalborg, hvor ejendomsmægler Martin Lindhøj fra Thorkild Kristensen stadig er fuld af optimisme på vegne af både sælgere og købere.

”Priserne holder samme niveau i Aalborg med en kvadratmeterpris på lejligheder i maj 2022 på 22.330 kr., som kun er faldet ganske lidt til 22.004 kr. i november i samme år.

Vi ser altså slet ikke de store prisafslag, som er tilfældet i andre større byer som Aarhus, Odense og København,” fortæller Martin Lindhøj.

Imidlertid viser statistikken på Boligsiden.dk, at der er kommet flere lejligheder på hylderne, da der var 381 lejligheder til salg i Aalborg i januar 2022 og 506 lejligheder til salg i december 2022.

Det bekymrer dog ikke Martin Lindhøj, der mener, at det har en helt naturlig forklaring:

”Det skyldes nok til dels forbrugerens generelle tilbageholdenhed samt mediernes mange skriverier om et usikkert boligmarked. Jeg oplever skam også, at nogle købere lige ser markedet an, som situationen er lige nu.

Derudover sælger vi altså også langt flere lejligheder i foråret, hvor jeg stadig forventer at se et fald i antallet af til salg-skilte,” fortæller Martin Lindhøj.

Fremgang på boligmarkedet: Lokal mægler oplever fuld fart på lejlighedssalget
Foto: Thorkild Kristensen

Samme liggetider, få afslag og gode valgmuligheder

Desuden kan ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen ikke umiddelbart nikke genkendende til, at liggetiden skulle være steget på lejlighedssalg, da den som eksempel var 94 dage i januar 2022, nede på 80 dage i maj og i november var på 89 dage.  

”Vi sælger fortsat lejligheder med helt forventelige liggetider og gennemsnitligt afslag på kun -4%, og vi har vel at mærke solgt langt de fleste lejligheder langs Aalborg Havnefront.

Det er efterhånden blevet til mere end 300 ejerlejligheder, og vi har suverænt den største erfaring som mægler med at sælge i havneområdet. Vi oplever også stadig stor interesse for at købe lejligheder i Vestbyen, Hasseris, Aalborg Centrum og Øgadekvarteret,” siger Martin Lindhøj.

Slutteligt ønsker Martin Lindhøj at mane til ro, da en investering i lejlighed i Aalborg i langt de fleste tilfælde er en god og fornuftig investering – ligesom markedet faktisk er gunstigt i forhold til at have et bredt udvalg i stort set alle størrelser og priser.

”Jeg kan ikke forestille mig, at efterspørgsel i Aalborg falder i de kommende år, hvor der stadig forventes en stor befolkningstilvækst og en by i fuld udvikling, som bare bliver mere og mere attraktivt at bosætte sig i.

Lige nu har købere en unik chance for at vælge imellem mange lejligheder, hvilket ellers har været en mangelvare i en længere årrække,” slutter Martin Lindhøj.

Overvejer du at sælge din lejlighed, så kontakt Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen på 96316000 eller 96155000 for en gratis vurdering.

Del artikel

Andre læser også