Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Midt på Nytorv: Nu åbner madhus i fem etager

Af Stine Kjølby Christensen

Man kan vist ikke drømme om en mere central placering.

Og som aalborgenser bliver det også svært at ønske sig mere, når man først én gang har besøgt det nye Freddy Green.

Det er efterhånden mange måneder siden, at MigogAalborg kunne afsløre, at Frederik Løwe, tidligere indehaver af WeFeat, havde overtaget en fem etagers ejendom midt på Nytorv – og her skulle magi opstå.

Desværre har praktiske foranstaltninger udskudt åbningen af Aalborgs helt nye madkoncept igen og igen … Men nu er man endelig klar med en åbningsdato.

“Vi har længe ventet på nogle forskellige godkendelser, som nu endelig kom i fredags. Herfra var det op til os selv, hvornår vi ville åbne – og det var selvfølgelig hurtigst muligt,” fortæller Frederik Løwe, da han viser os rundt i det nye hus.

Midt på Nytorv: Nu åbner madhus i fem etager

Åbner på tirsdag

Det bliver derfor allerede på tirsdag den 3. oktober at dørene til det nye madhus åbner, og man endelig kan få et kig ind i de lokaler, der gennem de sidste par måneder har gennemgået en renovering af de helt dyre.

Det nye madsted breder sig på intet mindre end fem etager, der er opbygget i forskellige miljøer, og dermed tilpasser sig de fleste typer af gæster.

Alt fra lange spiseborde, til bistrooplevelse for to, store og bløde loungeområder til en kaffe eller en drink, høje borde med barstole og masser af strømstik, højstole til børnene og lænestole til de magelige.

Ja, endda en afsindig lang og specialdesignet sofa fra Italien, der er inspireret af intet ringere end et hotdog-brød.

Mens du hygger i den, har du udsigt udover midtbyens travleste knudepunkt.

Midt på Nytorv: Nu åbner madhus i fem etager
Midt på Nytorv: Nu åbner madhus i fem etager

Du har med andre ord alle muligheder for at finde lige præcis din plads i huset. Og endda i timevis, hvis du har brug for det.

Sidder du for eksempel og studerer hos Freddy Green, behøver du heller ikke at trave op og ned ad trapperne, når depoterne skal fyldes.

På bordene står nemlig en QR-kode, der hjælper dig med at bestille fra baren … helt uden at skifte etage.

Midt på Nytorv: Nu åbner madhus i fem etager

Et sted for alle

Freddy Green kalder sig selv en bevægelse imod det tilstrækkelige.

“En ekstraordinær oplevelse der indbyder alle til at mødes for at spise og drikke, arbejde, socialisere, slappe af, hygge sig, fejre, og inspirere.”

Og det bærer lokalerne i den grad også præg af. Faktisk vil vi påstå, at der aldrig før har været et lignende sted i Aalborg.

Midt på Nytorv: Nu åbner madhus i fem etager

På stueetagen træder du ind og ser som det første et åbent køkken, hvor Freddy Greens bowlere står og laver tæt på alting fra bunden.

Menuen byder på alt fra overdådige salater og lyserøde wraps til forskellige morgenmadsretter samt kaffe, juice og drinks.

Økologi og bæredygtighed er ligeledes en vigtig del af Freddy Greens visioner, og du kan altså forvente retter, der er både gode for din krop, dit humør, din samvittighed … og dit Instagram-feed.

Midt på Nytorv: Nu åbner madhus i fem etager

Hele dagen lang

Stedet indbyder til, at man kan besøge det hele dagen – lige fra den tidlige morgen, hvor der serveres kaffe og surdejsbrød ud af en lille luge ud mod Nytorv – til sen aften, når dagens sidste måltid skal indtages.

Freddy Green lukker nemlig først kl. 21.

Også her er det relevant at nævne, at Freddy Green også ser sig som det oplagte sted for børnefamilier.

De yngste er der også ting på menuen til, og faktisk har madstedet endda en indendørs barnevognsparkering, hvilket jo gør det oplagt til forældregrupper.

Midt på Nytorv: Nu åbner madhus i fem etager

Uanset hvem du er, så finder du en plads i det nye Freddy Green.

Om du foretrækker en blød stol, en italiensk veloursofa eller en caféstol, er der et sæde klar til dig – og vi kan slet ikke vente med at besøge stedet fra på tirsdag.

Du kan læse mere om Freddy Green på deres hjemmeside.

Del artikel

Andre læser også