Fredagsfest, pride og en smag af Marokko: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen
Foto: www.aalborgpride.dk
Foto: www.aalborgpride.dk

Weekenden er over os, vejrguderne har lovet over 20 grader og både fredag, lørdag og søndag byder på mange spændende aktiviteter og events.

I dag kan vi blandt andet se frem til, at fredagsfesterne starter i Karolinelund, hvor man kan høre musik for en flad 50’er. Det starter fra kl. 20.00 med opvarming fra SILI og senere med legenden Poul Krebs. Læs mere om det her.

En tur i det Marokkanske køkken

Det er sommerferie, og mange har allerede bestil charterrejsen sydpå.

Er du en af dem der ikke skal afsted i år, eller kan du godt lige klare en enkelt kulturel oplevelse mere? Så er der i weekenden mulighed for en lille smuttur til det marokkanske.

Aalborg Street Food lægger rammerne for en weekend i det Marokkanske køkken, når der lørdag og søndag er Marokkansk kultur weekend. Dørene åbner kl. 11.30 begge dage.

Selvom Marokko er beliggende på det afrikanske kontinent er der i weekenden rig mulighed for at smage på nationalretter, heriblandt den karakteristiske nationalret kuskus eller en marokkansk myntete.

Udover de orientalske specialiteter afholdes der også en Marokkansk bazar, hvor der vil være mulighed for at shoppe på marokkansk maner.

Går du og drømmer om et farverigt marokkanske porcelæn, et marokkansk tæppe eller måske en marokkansk inspireret taske, så er det på Aalborg Street Food i weekenden.

Der vil være gratis entré og så vil der også være mulighed for at opleve både marokkansk musik og foredrag om Marokko.

Læs mere her.

Der sker også masser af andre spændende ting på Street Food denne weekend. Du kan blandt andet komme til store FIFA – og Fortniteturneringer og smage på lækker rom. Læs mere om det her.

Regnbuer og festlig parade med Aalborg Pride

Lørdag d. 13. juli byder det nordjysk LGBT+ miljø op til dans når Aalborg Pride løber af stablen.

Dagen byder på Pride parade fra Kildeparken gennem det centrale Aalborg, og paraden ender i Karolinelund til et brag af en kærlighedsfest.

Samlingen til paraden starter som sagt i Kildeparken kl 11.00 og afgang fra Kildeparken finder sted kl. 12.00.

Hvis man ikke selv deltager i paraden er der mulighed for at se de glade Pride-gængere på deres rute. Ruten er tilgængelig på Aalborg Prides hjemmeside.

Endestationen Karolinelund byder velkommen til en hyggelig og begivenhedsrig dag med musik og underholdning, og flere foreninger vil deltage i festlighederne.

Derudover er der også i forbindelse med Aalborg Pride stablet en række afterparties på benene, deriblandt på Wilderbeest, Fløs Café og Bar samt på 1000Fryd.

Læs mere om paraden her

En rejse gennem Aalborg lokal historie

Er man interesseret i den lokale historie i Aalborg, byder Aalborg Historiske Museum lørdag d. 13. juli indenfor til en guidet tur i den aalborgensiske lokalhistorie. Den guidede tur foregår i tidsrummet kl. 11.00-12.00.

Der vil være mulighed for at opleve Sønderholmsdamen, som kan dateres helt tilbage til jernalderen.

Der vil ligeledes være mulighed for at høre om de omfattende udgravninger af et gavlhus fra middelalderen som har vist sig at være en interessant del af byens tidlige by-historie.

Derudover inkluderer turen rundt på museet også en visit i renæssancestuen, en tur på fabriksgulvet og en tur til 1940’erne hvor Danmark og Aalborg var besat af de tyske tropper under anden verdenskrig.

Læs mere om turen rundt i Aalborgs historie her.

En kropslig rejse med udendørs Yoga

Søndagen er ment til velvære og afslapning inden den kommende uges stress og jag bliver skudt i gang og vi alle bliver ramt af den forfærdelige og berygtede mandags-blues.

Søndag d. 14. juli byder PS Studio på gratis udendørs yoga i det solrige søndagsvejr.

Kom helt ned i gear og start søndagen med en times yoga fra kl. 10.00 – 11.00 under åben himmel.

For lige at toppe skalaen af velværebarometeret afsluttes yoga-timen med et glas friskpresset juice.

Læs mere om yoga under åben himmel her.

Events

12/7 Gamer Night på Street Food fra kl. 15.50

12/7 Fredagsfest: Poul Krebs + SILI kl. 20.00

12/7 og 13/7: Sommerfest på SMÆK med lækker mad, rosé og DJ’s

13/7 Harbour: Candy House og lounge Musik kl. 15.00 – 22.00 

13/7 Romsmagning på Aalborg Street Food kl. 16.00 

13/7 SubVibe Bass Music i Østre Anlæg kl. 13.00 – 21.00

13/7 Sommerkoncert i Budolfi kirke kl. 12.15 – 14.15

13/7 Spikeball Roundnet Pick Up Games kl. 12.00 – 19.00

14/7 Gå-tur med Tour de Vejgaard kl. 10.30 – 12.30

14/7 Guidet sejltur på Frederik VII’s Kanal kl. 10.45 – 17.00

14/7 DM i Montéryttere kl. 12.00 – 15.00

Verdens stærkeste chilisauce: Spis 10 ml og få maden til halv pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom det nok ikke bliver et problem at holde varmen i næste uge med temperaturer op mod 30 grader, så har vi fundet en sjov udfordring til dig, der virkelig kan lide at få varmen – i både mund, krop og sind.

Café Mumbai i Nordkraft serverer autentiske indiske retter, som jo ofte er noget mere krydrede, end de klassiske danske retter. På menukortet er der således også markeret den enkelte ret er: *Medium, **Stærk eller ***Hot.

Og selvom muligheden “hot” sikkert er spicy nok til de fleste af os, kan du krydre tilværelsen og de indiske serveringer lidt ekstra, når du nyder maden.

Den ultimative manddomsprøve

Café Mumbai kalder det selv den ultimative manddomsprøve, og udfordringen lyder da også som noget af en mundfuld:

Hvis du spiser deres hjemmelavede chili-sauce som tilbehør til din mad, så du halv pris på maden.

Det lyder da egentlig ret ligetil?

… Det er dog værd at bemærke, at chili-saucen har fået navnet Kill Switch af én grund: Den er lavet på verdens stærkeste chili!

For at få halv pris på maden, skal du spise alle 10 ml., som du eksempelvis kan få udleveret til din Chicken Tikka Masala eller Lamb Korma.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mumbai Café (@mumbaiaalborg) den

Tør du tage udfordringen op?

Du finder Café Mumbai på Kjellerups Torv 1 i Nordkraft. De har åbent alle dage fra kl. 17.00 – 21.00

Hvad: Halv pris på maden – hvis du spiser 10 ml. chilisauce lavet på verdens stærkeste chili
Hvor: Café Mumbai
Hvornår: Alle dage

Du finde mere info om Café Mumbai her.

Afholdes for 22. år i træk: Den Blå Festival er klar med fed nyhed

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den Blå Festival.
Foto: BrknRib Photo and Artwork.
Den Blå Festival. Foto: BrknRib Photo and Artwork.

Nibe Festival er knap nok overstået, før vi kan glæde os til den næste hyggelige festival i Nordjylland.

Den Blå Festival er den årlige jazz- og bluesfestival i Aalborg, der i fire dage forvandler hele midtbyen til et slaraffenland af musik, hygge, kolde drikkevarer og god stemning.

Det helt unikke ved festivalen er, at den er helt gratis at deltage i, og i år finder den sted fra torsdag den 15. august til søndag den 18. august.

Den Blå Festival 2019 har som altid de to store hovedscener på Toldbod Plads på havnefronten og på Gammeltorv ved Råshuset.

Derudover er der koncerter på mange af byen cafeer, værtshuse og spillesteder. Der er blandt andet koncerter på Café Ulla Terkelsen, El Mariachi, Aalborgs Slotskro, Hasseris Kirke, John Bull Pub, Egholm og som noget helt nyt i år: på Salling Rooftop.

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Jazz og blues på toppen af Aalborg

Den helt store nyhed i år er, at du kan nyde lækker jazz og blue i højderne.

Der er nemlig hele tre koncerter på Salling Rooftop,  hvor du kan glæde dig til at lytte til en række spændende artister på toppen af Aalborg.

Onsdag den 14. august fra klokken 15.00-17.30 gælder det Jesper Theis Duo. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt, men han er ikke bange for lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævdvundne klassikere. Med sig har han Søren Lindholt på kontrabas.

Torsdag den 15. august klokken 15.00-17.30 er så Big Creek Slim Duo, der vil underholde på Salling Rooftop.  Big Creek Slim har en mørk og raspende stemme og spiller råt og udtryksfuldt på sin gamle guitar.

Han spiller klassisk Chicago- og Delta-blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Han har på få år udgivet fem album, som alle har fået flotte anmeldelser og vundet et hav af priser.

Fredag den 16. august klokken 15.00-17.30 slutter koncerterne i de høje luftlag med Tim Lothar og HP Lange. Det er to af de travleste og mest velanskrevne bluesmusikere i Danmark, der mødes denne dag.

Tim Lothar har turneret 20 lande, har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind‐ og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Han er lige nu en af DK’s skarpeste og mest respekterede bluesmusikere.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues. Du finder mere info om koncerterne her.

Hvad: Den Blå Festival
Hvor: I hele Aalborg
Hvornår: 15. – 18. august

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Film under åben himmel: Sådan bliver vejret til Zulu Sommerbio på tirsdag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

På tirsdag starter TV2 Zulu deres årlige Zulu Sommerbio, hvor de tager rundt i det danske land for at vise gode film under åben himmel.

Traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg kl. 21.45, når A Star is Born vises i Skovdalen.

Men film under åben himmel, betyder også, at vejret har ret meget at sige; skal man tage afsted eller ej?

Hvordan bliver vejret?

Vejrprognoser kan ofte være uforudsigelige, men med kun to døgn til arrangementet, er der ret stor sandsynlighed for, at der kan stoles på vejrudsigten.

Og det bliver nærmest perfekt vejr til årets Zulu Sommerbio i Skovdalen. DMI lover tørvejr hele dagen, og temperaturen topper klokken 17.00 med 24 grader.

Når filmen starter omkring 21.45 kan vi se frem til mellem 18-22 grader, en let vind og ikke mindst: tørvejr.

Der er derfor al mulig god grund til at tage forbi Skovdalen på tirsdag, men tag da gerne et tæppe med – om ikke andet for hyggens skyld!

Stjernespækket drama

Filmen der vises er storfilmen A Star Is Born, som er produceret og instrueret af Bradley Cooper, der også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.