Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Drinks og dyst i Lego-byggeri: Kom til cool fredagsbar i Utzon Center

Af Clara Edgar Jakobsen
Foto: Rasmus Hjortshøj
Foto: Rasmus Hjortshøj

Er der noget meget bedre end at skyde weekenden i gang med en god fredagsbar?

Kølig vin, gode venner, berigende samtale og en løs stemning af frihed i luften. Næppe.

Og denne fredag d. 5. november har du muligheden for at komme til en helt særlig en af slagsen, når Utzon Center for første gang åbner døren til Bar Utzon, hvor der er gratis entré for alle.

Fra klokken 14.30 – 19.00 byder de på liflige drikkevarer, sjove lege og en arena, hvor snakken om arkitektur kan få frit løb.

“Vi tager nogle af de gode noter, man kender fra den fredagsbar, som mange kender, men krydrer den selvfølgelig med det, vi står for. Nemlig arkitektur, design og byplanlægning, som er et helt centralt omdrejningspunkt,” siger event- og projektkoordinator Sine Jensen.

Derfor byder Bar Utzon blandt andet på en sjov holdaktivitet, hvor kreativiteten skal sættes fri, når der skal dystes i Lego-byggeri.

Vinderholdet bliver selvfølgelig belønnet med præmier i baren.

Fora for ligesindede

Baren åbner klokken 14.30 og dørene lukker igen klokken 19 – lige i tide til, at man kan slentre ud i byen og finde en god bid mad.

Konkurrencen bliver sat i gang omkring klokken 15.30, så man skal ikke vente for længe, hvis man vil have mulighed for at kalde sig Bar Utzon-mester i Lego.

Men uanset om man vil prøve kræfter med disciplinen eller ikke, så håber Sine, at de mange interesserede aalborgensere vil finde vej forbi fredagsbaren.

For som hun siger, så er det en mulighed for at møde ligesindede og dele sin interesse i nogle spændende omgivelser.

“Man behøver ikke at vide en hel masse om arkitektur, design eller byplanlægning, men vi lægger op til, at det her er stedet, hvor man kan få en dialog om nogle emner, som man måske ikke kan så mange andre steder, siger hun.

Så er det selvfølgelig et plus, at man kan gøre det over et godt glas eller en kølig øl,” supplerer Sine.

Rumtosserne arrangerer herlighederne

Når Bar Utzon afholdes på fredag er det første – men forhåbentlig ikke sidste – gang.

Eventet er arrangeret af Utzon Centers frivillige, som kalder sig Rumtosserne, og ambitionen er, at baren vil blive et tilbagevendende fænomen.

“Det kommer jo meget an på opbakningen, men hvis det går godt, så vil vi gerne afholde Bar Utzon en gang i kvartalet, måske oftere,” siger Sine.

Rumtosserne som står bag planlægningen har blandt andet også stået bag en talk med Rikke Frost, vinder af “Danmark næste klassiker”, som fandt sted tidligere på måneden og har en masse spændende events i støbeskeen.

Og har man en interesse for arkitektur og design og kunne tænke sig at være med til at definere, hvad Utzon Center skal byde på i fremtiden, så er der stadig massere åbne pladser på holdet af frivillige.

“Vi vil rigtig gerne invitere alle interesserede borgere til at være med. Man behøver ikke at have en kæmpe viden, bare man har lysten,” siger Sine.

Hvad: Fredagsbaren Bar Utzon
Hvor: Studio i Utzon Center
Hvornår: Fredag d. 5 november, kl. 14.30 – 19.00
Pris: Gratis entré til fredagsbaren

Du kan finde mere info her.

Del artikel

Andre læser også