Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Frækt, forførende og fabelagtigt: Oplev sommerteater på Kunsten

Af Stine Kjølby Christensen

Aalborg Teater er gået på velfortjent sommerferie, men det betyder bestemt ikke, at teateroplevelserne er det.

Den 25. juli til 29. juli slår to af byens største kulturinstitutioner sig nemlig sammen med det odenseanske sommerteater, Teatret Slotsgården, om en forestilling i helt unikke rammer.

Teatret Slotsgården har siden 2012 haft stor succes med sine overraskende og populære fortolkninger af Molières komedier på Odense Slot.

Frækt, forførende og fabelagtigt: Oplev sommerteater på Kunsten

I år står den på Molière-klassikeren Scapins Rævestreger, og i tre af stykkets spilledage rykker teateret teltpælene op og indtager Nordjyllands hovedstad.

Her kan aalborgenserne eftersigende se frem til at opleve et frækt, forførende, fabelagtigt, fandenivoldsk og ikke mindst morsomt og overraskende sommerteater under åben himmel og i velkendte, grønne rammer.

Fra Napoli til hønsegård

Stykkets genopstandelse sker i et skævt format på Kunstens smukke amfiscene.

Kunsten er i forvejen vært for mange ungdommelige, kulturelle sammenkomster i den grønne baghave, f.eks. i form af deres ugentlige Summer Lounge, så at denne også kan bruges i andre sammenhænge, er helt i ånden.

Frækt, forførende og fabelagtigt: Oplev sommerteater på Kunsten

Scapins Rævestreger har rødder helt tilbage i 1671, men i følge leder af Teatret Slotsgården, Jacob Moth-Poulsen, har den også relevans i dag.

“Hvis man spillede det, som dengang, hvor det blev skrevet, og bare genskabte noget, så har det ingen relevans. Så er det en slags museumsteater. Men når man læser Molière, er der en eviggyldig tematik.

Og med nyuddannede skuespillere med fingerne på pulsen, så skaber vi noget nyt,” siger Jacob Moth-Poulsen, og fortsætter:

“Vi spiller ikke i historiske kostumer eller bruger parykker, og vi har flyttet handlingen fra Napoli til en hønsegård med dragkostumer og hønsekostumer. Men fordi hans stykker er mesterværker, så er det genkendeligt også i dag.”

Derfor er publikum, ifølge Jacob Moth-Poulsen, garanteret en helt unik, crazy og moderne teateroplevelse.

En stor gave til Nordjylland

Foruden at være leder af Teatret Slotsgården i Odense, så har Jacob også i tre år været en fast del af ensemblet på Aalborg Teater. Det er derfor en stor glæde for ham, at hans fynske hjertebarn nu også kan gæste teaterscenen i Aalborg.

”Det er lidt tilfældigt, at vi også spiller Scapins Røvestreger i Aalborg. Jeg har siden 2015 været en fast del af ensemblet på Aalborg Teater, og jeg har derigennem lært byen at kende, og opdaget amfiscenen ved Kunsten.

Den er en perle, og det er et helt unikt sted, der er oplagt til det format, som Teatret Slotsgården har.”

Frækt, forførende og fabelagtigt: Oplev sommerteater på Kunsten
Aalborg Teater. “Karlsson på taget”
JacobMoth-Poulsen, Jens Kepny Kristensen,
Marie Knudsen Fogh, Allan Helge Jensen
Steffen Berenthz Eriksen, Bolette Nørregaard Bang
Dato: 18.01.18
Foto: © Lars Horn / Baghuset.

Baggrunden for samarbejdet er desværre ikke udelukkende bygget på Jacobs relationer til de to byer.

”Vi er i en tid, hvor kulturen er presset af enorme besparelser, og derfor er samarbejder på tværs i kulturens verden oplagte,” siger Jacob og fortsætter:

“Vi vil gerne vise, at man kan spille sommerteater ungt og crazy og se fremad med det og ikke kun tilbage. At vi tre – Kunsten, Aalborg Teater og Teatret Slotsgården – står sammen, gør det muligt for os at præsentere den slags teater for aalborgenserne.

Og det er en stor gave at kunne tilbyde Nordjylland det.”

Du læse mere og købe billetter til stykket her.

Del artikel

Andre læser også