Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fra udfordret kvarter til trækplaster: Rejsegilde på det nye Tornhøjcenter

Af Nathalia Hentze Nielsen

Vi har før skrevet om den enorme udvikling Aalborg Øst er ved at gennemgå, og den sammenhængskraft det nye Tornhøjcenter kommer til at blive i bydelen.

Byggeriet på centret startede tilbage i oktober 2018 og nu, syv måneder senere, kan bygherre Robert Madsen fra CityByg afsløre, at byggeriet er “godt og vel halvvejs.”

Tornhøjcenter kommer til at bestå af 158 lejligheder i varierende højder fra fire til seks etager, og i stueplan vil der kunne findes en Netto, en lægeklinik og 1.000 kvadratmeter erhverv, som skal udlejes.

De 158 lejligheder kommer hovedsageligt til at være fordelt på 2- og 3-værelseslejligheder samt fire 4-værelseslejligheder fra 65 til 85 kvadratmeter med egen altan eller terrasse.

Yderligere arbejder de også på at opføre flere ladestande, så beboerne kan oplade deres el-biler.

MigogAalborg deltog i rejsegildet på Tornhøjsvej 2, hvor projektets involverede fejrede milestenen med taler af Robert Madsen og borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Her kunne Robert Madsen afsløre, at de første 30 lejligheder allerede står indflytningsklar i december 2019.

Med til historien hører også, at Robert Madsens far, Finn Madsen, faktisk var personen, der byggede det gamle Tornhøjcenter for 32 år siden.

Nu er stafetten så givet videre til sønnen, der skal puste nyt liv i kvarteret.

Fra udfordret kvarter til trækplaster: Rejsegilde på det nye Tornhøjcenter
De kommende beboere i Tornhøjcenter kan se frem til en god udsigt.

Fra udfordret kvarter til trækplaster

Det er ikke nogen hemmelighed, at Aalborg Øst tidligere har oplevet hårde tider med bl.a. høj kriminalitet og sociale problemer, før der i 2012 for alvor blev sat ind overfor problemerne.

Thomas Kastrup-Larsen reflekterede også over bydelens store udvikling i sin tale:

“Vi var i en situation, hvor rigtig mange mennesker flyttede fra området.

Sammen med beboerne herude og andre investorer gik vi sammen for at diskutere, hvordan vi kunne lave et nyt Aalborg Øst.”

Borgmesteren påpegede, at de involverede – der bl.a. tæller CityByg, arkitekt C. F. Møller og ingeniørfirmaerne Brix & Kamp samt Svend Poulsen – for alvor havde taget opgaven på sig med “at forny Tornhøjcenter og få skabt en helt anden profil.”

Planen med området er at tiltrække nye butikker, som vil have en større appel for de lokale, og dermed gøre området attraktivt igen.

“Vi oplever på nuværende tidspunkt en enestående byvækst i Aalborg.

Sidste år blev vi 1.800 flere indbyggere, og de sidste 10 år er vi blevet cirka 21.000 flere indbyggere i Aalborg kommune.

Den vækst tror jeg kommer til at fortsætte i fremtiden, og der er behov for nye boliger,” fortalte Thomas Kastrup-Larsen afslutningsvis og påpegede, at det netop er det østlige Aalborg, der er meget efterspørgsel på blandt de mange tilflyttere.

Det færdige Tornhøjcenter forventes at være endeligt færdigt i 2020.

Fra udfordret kvarter til trækplaster: Rejsegilde på det nye Tornhøjcenter
Borgmester Thomas Kastrup-Larsen i samtale med centrets originale bygherre, Finn Madsen, samt investorer.