Fra tv-stjerne til teaterscenen: Gustav Giese er flyttet til Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Han har allerede en lovende film- og tv-karriere foran sig og er i dag én af branchens absolut største upcoming talenter.

Der er selvfølgelig tale om Gustav Dyekjær Giese, der har spillet med i film og tv-serier som Nordvest, Heartless, 9. april og senest seersuccesen Perfekte Steder på TV2 Zulu.

Gustav Giese er, hvad han selv vil kalde for “ærke-københavner” – alligevel har han valgt at takke ja til at blive en del af Aalborg Teaters ensemble.

Det næste år kan Gustav Giese derfor opleves på den nordjyske teaterscene.

Vi har mødt Gustav til en snak om skuespillet, sit nye job, og ikke mindst om en inkarneret københavner mon overhovedet kan finde sig til rette i Nordens Paris.

Du er lige flyttet til byen. Hvad var dit forhold til Aalborg inden – og hvordan har den første tid været?

“Jeg havde faktisk ikke noget forhold til byen overhovedet.

Jeg er ærke-københavner og har hverken familie eller anden relation til Nordjylland, så jeg kom hertil uden rigtigt at vide noget.

Selvfølgelig havde jeg nogle fordomme med mig: For eksempel, at Gaden er det eneste sted at gå i byen, og er du fra København, så kunne du få en røvfuld … men den har jeg i hvert fald ikke fået endnu, så jeg er kun blevet positivt overrasket.

Min positive fordom var nok, at jeg forbandt aalborgenserne og nordjyderne med en vis integritet, og at de hviler meget i sig selv. Aalborg virker til at være sit eget selvstændige centrum i regionen, som ikke skal konkurrere med nogen.

Den fordom synes jeg til gengæld, har været sand og alle de mennesker, jeg møder, har været enormt søde og imødekommende.”

Du blev færdiguddannet fra Statens Scenekunstskole i sommer. Hvordan endte du lige på Aalborg Teater?

“Teaterets direktør underviste på min skole og tilbød mig at komme herop. Jeg havde aldrig været her før, så da jeg var heroppe i foråret, til forprøver, var jeg lidt nervøs for at komme op til et gammelt, støvet teater.

Om dagen gik jeg en tur i byen, hvor solen skinnede og gaderne summede af liv. Så det var jo en god start.

Om aftenen så jeg Et Dukkehjem på teateret og salen var jo fuldstændig proppet, så jeg endte med at tage herfra med et helt andet og meget bedre indtryk end det, jeg var kommet med.

Man kan virkelig mærke, at både Aalborg og Aalborg Teater er et levende sted i stor udvikling – og det er fedt at være en del af.”

Du har jo mest arbejdet med film og tv indtil nu. Hvordan bliver det at skulle på en teaterscene?

“Det er jo første gang, at jeg skal spille professionelt teater på denne her måde, og det glæder jeg mig rigtig meget til.

Det er svært at svare på, hvordan film og teater adskiller sig, men for mig kan det sammenlignes med, at det at gå fra film til teater; det er lidt ligesom at gå fra foreningsfodbold til pludselig at spille professionelt foran rigtig mange mennesker.

Teateret er mere en olympisk disciplin, som er sværere at tilegne sig.

I en film kan en god klipning skabe spænding i fortællingen, men i teateret er det 100 % ens job som skuespiller at klippe sig til publikums opmærksomhed. Man er ligesom på en helt anden måde.

Derfor kan man have godt af at øve teknikken i teateret og herefter tage med tilbage til filmen.

Jeg vender også tilbage til filmen en dag, det er jeg helt sikker på.”

Fanny og Alexander bliver jo din debut som uddannet skuespiller – og tilmed på Stor Scene i en hovedrolle. Har det en særlig betydning for dig?

“Det har den betydning, at jeg føler mig enormt heldig og priviligeret.

Jeg har gået på skole med en masse, som arbejder hårdt, men alligevel ender i en usikker karriere. Nogle i Hollywood, nogle som arbejdsløse. Det har jeg opgivet at gennemskue, så jeg fokuserer i stedet på at knokle med dét, jeg laver.

Folk har også ofte set og brugt mig i meget hårde og maskuline roller, men mine næste to roller på teateret er meget skrøbelige og følsomme. Det giver mig mulighed for at arbejde i nogle andre retninger, end jeg er vant til, og det er enormt dejligt at få lov til.

Så jeg er faktisk bare glad på rigtig mange niveauer.”

Er der en forestilling, du glæder dig særligt til at spille i den kommende sæson?

“Jeg glæder mig til at skulle lave dem alle.

Vi starter ud med nogle meget seriøse stykker som Fanny og Alexander og Den unge Werthers lidelser, men jeg er også sindssygt glad for at skulle spille med i Hans og Grete.

Jeg har aldrig lavet børneteater, og det er jo en grum og voldsom fortælling, der bliver spændende at få op på scenen …

Jeg håber, at jeg skal spille heks …”

Hvorfor skal folk tage ind og se Fanny og Alexander?

“Vores instruktør, Egill Pálsson, har virkelig gjort et fantastisk stykke arbejde med at forvandle en lidt tung fortælling til noget, som kan forstås af alle.

Teatersproget er gjort sjovt, og der er indsat så mange spændende sceneskift, der ligesom tvinger os skuespillere til hele tiden at være for at sørge for, at historien bliver drevet i mål.

Folk skal generelt bare komme, fordi at Aalborg Teater er et virkelig godt og kompetent teater, som man skal være meget stolt af.”

Du kan opleve Gustav Giese i Fanny og Alexander frem til d. 5. oktober.

Billetter kan købes her.

Perfekt til lang weekend: Få en burgermenu med sodavand til en 50’er

Skrevet af: Line Lindhardt Jensen

I løbet af denne uge har vi kørt Bogø Burger Week.

Her har du for en flad 50’er kunnet forkæle dig selv med en valgfri burger, valgfri dip og pomfritter.

I anledning af Fars dag – og dermed en halv fridag i morgen – weekend og sikkert også det skønne solskinsvejr de sidste par dage, er Mario fra Bogø i godt humør, og han har derfor helt særligt valgt at smide en valgfri dåse sodavand oveni hatten (vælg mellem Pepsi, Pepsi Max, Faxe Kondi og Guaraná Antarctica).

Det vil altså sige, at du fra i dag og til og med søndag kan købe en komplet burgermenu indeholdende en valgfri burger, en valgfri dip, en valgfri dåsesodavand og pomfritter til 50 kr. (plus billetgebyr på 10 kr.)

For de 50 kr. (+ gebyr) kan du vælge frit fra burgermenukortet.

Kortet rummer ni forskellige burgere, og der burde været noget for enhver smag.

Du kan vælge mellem: Crispy Chicken, Hamburger, BBQ Burger, Guacamole, Cheeseburger, Double A, American Bacon, Mexican Chicken, Mexican Beef.

Du sparer penge på dette tilbud, uanset hvilken burger, du vælger.

Burgere lavet af Himmerlandskød

Kødet er lavet af Himmerlandskød, som er blandt de mest anerkendte nordjyske producenter af kød.

Dette er udelukkende dansk kød, hvor dyrene er født og opvokset hos danske landmænd i Himmerland.

Bogø Burger Week løber fra d.1 juni – d.7 juni, og kun i den periode kan du indløse din købte menu.

Burgermenuerne kan ikke købes direkte hos Bogø til denne pris.

Du skal købe og betale via linket herunder. Bemærk også at der er et begrænset antal Bogøs burgere m. fritter, sodavand og mayo til salg hver dag. Så I skal skynde jer og bestille til de dage, hvor I kunne tænke jer Bogøs burgermenu.

MigogAalborg står for billetsystemet, logistikken og markedsføringen i Bogø Burger Week – derfor er der påsat et billetgebyr.

Sådan fungerer Bogø Burger Week

  • Klik ind på Køb her
  • Vælg i hvilken Bogø butik du ønsker at afhente din Bogø burger m. fritter, sodavand og valgfri dip
  • Vælg hvilken dag og hvilket afhentningstidspunkt du ønsker
  • Vælg hvor mange Bogø burgermenuer ønsker at købe
  • Husk at tilvælge billetgebyr på 10 kr. for at færdiggøre din booking
  • Tryk på Start tilmelding
  • Udfyld navn og adresse
  • Betal
  • Tag din bekræftelse med enten på mobilen eller print den ud fysisk og gå ned i din valgte butik for at bestille og afhente din valgte Bogø burgermenu

Østerågade
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Østerågade her.

Bogøgade
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Bogøgade her.

Shoppen
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Shoppen her.

Reberbansgade
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Reberbansgade her.

Sælger møbler som aldrig før: Mani Pine har stor succes med nye tiltag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Mani Pine
Foto: Mani Pine

Mange brancher har haft en særdeles svær tid under corona, og nyhedsbilledet har da også været fyldt med triste historier om virksomheder, der har oplevet en tom ordrebog og telefoner, som er stoppet med at ringe fra den ene dag til den anden.

Men der er heldigvis også positive erhvervshistorier i denne mærkelige tid, som vi lever i.

Den fremadstormende Aalborg-virksomhed Mani Pine laver custom made møbler til både private og erhverv, og de hamrer bogstaveligt talt derudad.

Foto: Mani Pine

“Erhvervssalget er helt naturligt gået lidt i stå i den her periode, men de private kunder har bestilt som aldrig før, og vi er helt vildt beærede over, at mange har valgt at kigge vores vej i corona-perioden, hvor de fleste måske har haft lidt ekstra tid til at blive klogere på, hvad deres hjem mangler af lækre møbler og løsninger,” fortæller Nicolai Adamsen til MigogAalborg.

Nicolai forklarer, at efterspørgslen efter bestsellere som håndlavede borde, stole og andre møbler til alt fra spisestue, køkken og soveværelse, har været på samme høje niveau som inden corona, mens efterspørgslen efter deres nyeste lancering, Vægbeklædning, er gået “helt amok”, som Nicolai formulerer det.

“Det er faktisk gået så godt, at vi har været nødt til at sætte vores leveringstid lidt op i en kort periode, men vi kommer snart ned på en uges leveringstid igen inden længe,” lover Nicolai.

Foto: Mani Pine
Foto: Mani Pine

Akustikpaneler med flere funktioner

Den store efterspørgsel efter lækker vægbeklædning til både private og erhverv, skyldes ikke mindst lanceringen af de helt unikke akustikpaneler, der er lavet i massivt egetræ og lydabsorberende filt.

Panelerne måler 240x48cm, men kan skæres til efter ønske, og behandlingen på træet kan – som med alt andet ved Mani Pine – tilpasses efter dit eget ønske.

Panelerne er først og fremmest helt sublime til at absorbere støj og dermed give et roligt og afstressende indemiljø.

Men derudover er de også designet i et materiale, der er let at sætte op overalt i hjemmet – som udsmykning af en lækker sengegavl til køkkenalrummet, hvor børnenes støj kan dæmpes betragteligt.

Foto: Mani Pine

Få det rå og industrielle look ind i hjemmet

Er du på udkig efter et mere industrielt og rå look i hjemmet eller på arbejdspladsen, har Mani Pine designet de specielle rustpaneler, som du både kan få som paneler eller som deciderede rustvægge, der kan tilpasses enhver væg.

Hvis du har fulgt med i fysik/kemi-timerne ved du, at rust opstår når jernholdige materialer kommer i forbindelse med vand og ilt. Og så tænker du måske: “Det lyder tungt og besværligt og træls at få op på min væg…”

Men frygt ej. Nicolai og Co laver nemlig den helt specielle metalliske belægning på en tynd mdf-plade, som både gør pladerne utroligt lette og nemme at sætte op.

Foto: Mani Pine

“Det giver det industrielle og rå udtryk helt uden besvær, og mange firmaer har allerede valgt det som udsmykning af eksempelvis receptionsdiske,” forklarer Nicolai.

Rustpanelerne er allerede populære blandt flere firmaer, og blandt andre Boxit i Aalborg har fået det sat op i deres fine nye lokaler.

Åbent showroom i både København og Aalborg

De helt unikke custom made løsninger til væggen, kan du opleve med egne øjne i Mani Pine’s showroom – enten i Aalborg eller Valby.

“Der står kompetente folk klar til at vejlede lige præcis efter den løsning, man leder efter. Man skal blot slå på tråden inden eller sende os en besked via hjemmesiden.”

Du kan enten ringe på +45 77300077 eller sende en besked her.

I showroomet i Aalborg er der endda sket ting og sager i corona-nedlukningen.

“Vi har fået bygget et separat kontor i forlængelse af det ene showroom, og vi har planer om en fed åbningsfest med skarpe priser inden længe,” lover Nicolai.

Foto: Mani Pine

Klar med ny stor satsning i 2020

Men nyhederne stopper ikke der.

“Inden for de næste 2-3 måneder er vi klar med en kæmpe satsning i form af et helt nyt kernekoncept i Mani Pine,” fortæller Nicolai hemmelighedsfuldt.

“Det bliver kæmpe stort, og vi går også internationalt med det fra dag ét.”

Du finder mere info om Mani Pine lige her.

Iskold sommernyhed: Restaurant frister med hjemmelavet Nutella-is

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Stock-foto
Stock-foto

Da vi smagte Surdejsbagerens Nutella-snegl trak den lange spor ind i vores hjerter.

Men nu får den syndige snegl skarp konkurrence.

Restaurant Kronborg på Egholm er kendt for Nordjyllands største tartelet, stegt flæsk ad libitum, en af byens bedste frokostbuffeter og ikke mindst den overdådige Tà selv isbar med flødeis fra Vebbestrup med vafler, hjemmelavet guf, jordbærsauce, chokoladesauce og flødeboller.

I år får isbaren særdeles fristende selskab af en hjemmelavet Nutella-is lavet på økologisk Jersey-mælk fra Bøgebæk … og naturligvis RIGELIGE mængder af det flydende guld.

MigogAalborg har Bogø Burger Week i denne uge –  Få en burgermenu hos Bogø til 50 kr. (+billetgebyr) Book lige her

Stor begejstring blandt gæsterne

Isen har faktisk allerede været på menuen i en uges tid, og ejer og Nutellais-skaber, Kasper Kristensen, kan berette, at begejstringen for den nye dreng i klassen har været stor.

Restaurant Kronborg bruger økologisk Jersey-mælk fra Bøgebæk i alt fra tarteletfyldet til persillesaucen.

Det helt særlige ved mælken er, at den faktisk bliver mere gul, når køerne kommer på græs om sommeren. Det resulterer eksempelvis i en mere og mere gul persillesauce i løbet af sæsonen.

“Jeg tør godt love, at Nutella-isen ikke bliver gul. Vi bruger hele to glas Nutella pr. 5 liter is,” siger Kasper med et grin.

Nyd isen på restauranten – eller to-go

Du kan naturligvis nyde isen, hvis du eksempelvis besøger Restaurant Kronborg til en gang Onsdagsflæsk eller torsdags-kæmpetartelet, men Kasper fortæller, at man også er velkommen til at stikke hovedet forbi restauranten og bestille Nutella-isen to-go, naturligvis akkompagneret af is-varianter fra Vebbestrup, hjemmelavet guf og en sprød isvaffel.

Det kan dog blive nødvendigt at afvise is to-go i spidsbelastningstidspunkterne omkring frokost og aften, hvor restauranten kan være fyldt.

“Vi følger naturligivis myndighedernes anvisninger, og hvis restauranten er fyldt med det tilladte antal, er vi desværre nødt til at afvise folk i døren.”

Egholmfærgen sejler hver halve time fra Aalborgsiden, Egholm Færgevej, fra tidlig morgen til sen aften.

Det kan du finde mere info om her.