Fra Tivoli til Aalborg: BuyNature får dig til at shoppe med god samvittighed

Skrevet af: Michael Qureshi

Annonce

Af Stine Kjølby Christensen

I tre år har Amin Barrada drevet virksomheden ”BuyNature”, der sælger økologiske og bæredygtige livsstilsprodukter til børn og voksne.

BuyNature forhandler alt fra hudplejeprodukter og tekstilvarer til accessories som ure og solbriller. Her kan du handle med god ro i maven, hvis du har et ønske om at holde samvittigheden ren i forhold til miljøet.

Amins vision med BuyNature var at gøre økologien folkelig og letforståelig for alle. Han havde et ønske om at gøre op med den almene danskers forståelse af hvad økologi er – og hvad det koster.

“Det behøver ikke at være dyrt, at tænke på miljøet. Du kan finde en naturlig og bæredygtig kilde til alt, hvad du forbruger – det gælder bare om at vælge det rigtige.” siger Amin til migogaalborg.dk..

Indtil for ganske nyligt havde BuyNature adresse i hjertet af Tivoli i København.

Butikken i Tivoli var en drøm

At have en butik i selveste Tivoli var en helt unik mulighed for ”BuyNature” – og for Amin.

”Da jeg fik tilbudt en plads inde i Tivolo, så kunne mit indre barn ikke sige nej. At være i Tivoli var en god oplevelse, vi havde en god hyldeplads, og vi fik ramt en god mængde mennesker.” fortæller Amin.

I dag er BuyNature flyttet ud af Tivoli og til Nordjylland. De holder nu til knap 10 kilometer for Aalborg, hvorfra produkterne bliver sendt ud til kunder og butikker.

En meget stor kontrast til det pulserende liv i København, men det er ikke noget der ærgrer Amin overhovedet.

Aalborg er én lang sommerhusferie

Amin sagde farvel til København med oprejst pande – kærligheden kaldte nemlig i Aalborg.

”Jeg flyttede herop for at være sammen med min kæreste. Og det har været skønt på alle tænkelige måder.” siger Amin og fortæller om sin oplevelse med at være blevet aalborgenser:

”Det er ligesom at være på en sommerhusferie hele tiden. Folk taler faktisk sammen, når man er nede at handle. Jeg har været vant til, at hvis man taler til fremmede i København, så var der noget helt galt.

Med flytningen til Aalborg kom der også nye planer for BuyNature, som i fremtiden vil satse på engros.

I forhold til mine produkter, så oplever jeg også en stor interesse i byen, og jeg har kun oplevet at folk er venlige og giver sig tid til at høre om dem! Det er fantastisk!”

 

Landskendt initiativtager

Og når vi nu snakker om shopping: De fleste kender efterhånden til årets store forbrugsfest i november ”Black Friday”.

”Et overforbrugshelvede” ifølge Amin, som med sine egne værdier jo netop er fortaler, for at man ikke skal købe mere, end man skal bruge – for at spare på jordens ressourcer.

”Jeg vågnede op til Black Fridag for to år siden, og fik lyst til at gøre noget vanvittigt. Så jeg satte priserne op med 20% med det formål at donere overskuddet til velgørenhed.” fortæller Amin, som fik massiv omtale på sit grønne initiativ.

I forbindelse med Black Friday valgte Amin at sætte priserne op hos BuyNature, hvilket fik massiv omtale i medierne.

I så høj grad, at han i samarbejde med Go Green Copenhagen året efter fik endnu flere virksomheder med ind i kampen mod det overforbrug, som Black Friday opmuntrer til.

Forbrugeren bestemmer fremtiden

Og opmærksomhed fra forbrugerens side er det også det absolut vigtigste, når det handler om miljøet. En opmærksomhed som skal drive virksomheder som BuyNature i fremtiden.

Læs også: Aalborg er blevet et forbillede på verdensplan: Grønne agenter er et stærkt initiativ

”Miljøets fremtid afhænger 100% af forbrugeren. For at vi kan give nogle gode priser på vores økologiske og bæredygtige produkter, så kræver det en større produktion. Så det er op til forbrugerne at vælge eller fravælge det.” forklarer Amin, men er optimistisk:

BuyNature har et stort udvalg af bæredygtigt legetøj og økologiske produkter til de yngste.

”Vi oplever heldigvis stor interesse for produkterne og har en mission om at blive Skandinaviens største grønne hus inden for livsstilsprodukter – og vi er allerede godt på vej.” afslutter Amin, som glæder sig til fremtiden i Aalborg.

BuyNature vil gerne fejre flytningen til det nordjyske og inviterer i den forbindelse til åbningsreception i deres nye lokaler fredag d. 19. maj kl. 14.00-20.00, hvor du kan shoppe til halv pris og deltage i et bambuscykel-ræs!

Amin lover desuden lækre økologiske snacks og drikkevarer til alle!

Du kan læse mere om eventet her:

Migogaalborg’s Instagram udlodder vi ét af BuyNature’s mest populære produkter: Et computertastatur med tilhørende mus i 100% naturligt, bæredygtigt og FSC-certificeret bambustræ (Værdi: 1200 kr.). Du kan deltage lige her! 

Har flere lækre mærker: CC Woman har skabt et skønt kvindeunivers

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Dametøjsafdelingen CC Woman har i nu fem år delt lokaler med herretøjsforretningen, CC Christensen i Algade 13.

I første omgang blev der kun forhandlet brandet Esprit i afdelingen, og det er også stadig det brand, der vægtes højest i butikken.

Faktisk er CC Woman den eneste forhandler af Esprit i Aalborg.

For at skabe en bedre sammenhæng mellem kvinde- og herreafdelingen, blev der senere indført flere brands i afdelingen – herunder Tommy Hilfiger og Levete Room.

Inden CC Christensen overtog lokalerne i Algade, tilhørte de Vagn Larsen, som udelukkende solgte herretøj.

Mange forbinder derfor stadig lokalerne med herretøj og ved ikke, at der gemmer sig et lille, feminint univers i underetagen.

Nøje udvalgte brands og overskuelig shopping

I afdelingen har leder, Diana, Janne og Anne et godt indblik i, hvem deres kunder er, og hvad de søger.

Derfor har de valgt at skære helt ind til benet i forhold til de brands, de forhandler.

”Vores primære kunde er den lidt mere voksne pige, som tit mangler noget i kategorien mellem ung pige og dame.

Der kan vi mærke, at vi rammer et godt segment. Jeg tror der er mange kvinder derude, som søger det, vi har, men ikke har fundet os hernede endnu,” fortæller pigerne.

I mange forretninger kan man ofte bliver forvirret, hvis der er en masse forskellige brands i en forretning, og især hvis de hænger blandet.

Det er bestemt ikke tilfældet i CC Woman, hvor der fire nøje udvalgte brands.

De er placeret i hver deres område i afdelingen. Det gør shopping-oplevelsen overskuelig og ligetil.

 Disse brands er: Esprit, Tommy Hilfiger, Levete Room og Ichi.

”Vi har løbende sorteret lidt ud i nogle mærker, fordi vi ikke synes det passede ind, og ligeledes taget noget andre ind.

Jeg tænker, at vi er ved at være i mål med det udtryk, vi gerne vil give folk, og den stil, vi oplever, vores kunder efterspørger” fortæller Anne og tilføjer:

”Vi har gode mærker, som supplerer hinanden rigtig fint, hvor den samme ting ikke går igen, og hvor vi dækker forskellige prisklasser.

Her har vi Esprit og Ichi i den lidt billigere ende, hvor Tommy Hilfiger er det dyreste mærke vi har. Vores nye brand, Levete Room, placerer sig fint derimellem.”

Levete Room er nyt og unikt

Det økologiske og naturlige brand, Levete Room, er det nyeste brand i butikken. Faktisk er selve brandet helt nyt, og blev lanceret for under et år siden. Tøjet fra Levete Room skiller sig ud i butikken, med dets unikke boheme-inspirerede stil.

CC Woman var den allerførste fysiske butik i Aalborg til at få buddet om at forhandle det eksklusive brand.

I butikken kan man blandt andet finde en strikketrøje, hvor garnet er produceres af en lille italiensk familie og en nederdel, der er produceret af genbrugsflasker.

Det er en indikation på, at man med god samvittighed overfor miljøet kan bruge sine penge på Levete Room.

”Det fortæller lidt om, hvor unikke de enkelte styles er, og det må siges at være nogle specielle stykker tøj, som man ikke finder mange steder.

Ofte kan man ved andre brands godt finde de samme metervarer, men det er altså ikke tilfældet ved Levete Room – her er kvaliteterne og deres styles helt unikke,” fortæller Diana.

Instagram og Facebook kan du følge CC Womans dejlige kvinder og være de første til at se nye varer, opdage gode tilbud og deltage i konkurrencer.

CC Woman fejrer Black Friday på fredag med 25% på alle varer undtaget Tommy Hilfiger!

Som sendt fra himlen: Nu kan du få bragt Burger King ud i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Burger King PR
Foto: Burger King PR

Det er ikke valgmuligheder, der mangler, når vi her i byen har lyst til burger.

Aalborg er ramt af en decideret burger-epidemi, og nu melder en af byens helt store spillere sig ind med et ekstraordinært tiltag.

Burger King er nemlig gået sammen med Just Eat om at levere burgere til de sultne aalborgensere.

“Vores kunder har længe haft et brændende ønske om at få vores burgere leveret til døren, så det føles rigtig godt at kunne give danskerne en tidlig julegave.

Med Just Eat-samarbejdet mener vi, at vi har fundet en samarbejdspartner, der kan sikre, at de burgersultne danskere får levering af højeste kvalitet,” siger Sofie Navardsen, markedschef hos Burger King Danmark, i en pressemeddelelse.

Plej tømmermændende uden at forlade hjemmet

Konkurrenten McDonald’s leverer indtil videre kun i København, men Burger King har altså valgt at flere af Danmarks største byer skal have muligheden for at få leveret en Whopper ved døren.

Det gælder fra i morgen onsdag den 21. november i både Århus, Odense og altså her i Aalborg.

Just Eat er meget glade for det nye unikke samarbejde:

“Vi er enormt glade for at byde Burger King velkommen i Just Eat-familien. Burger King er mange danskeres go-to sted, når de vil spise en god burger, og vi er glade for nu at kunne bringe en af danskernes favoritter hjem i stuerne.

Nu går vi ind i en festlig højtid, og mon ikke der er nogle, der især vil glæde sig over at kunne klikke deres favorit burger hjem dagen efter en julefrokost eller 1. januar«,” siger Carsten Boldt, administrerende direktør i Just Eat.

Burger King kan bestilles direkte hjem til dig fra i morgen. Du kan bestille direkte hos Just Eat eller på Burger Kings hjemmeside.

International hæder: Nordjysk øl modtager fornem pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: https://www.flickr.com/photos/cyclonebill/
Foto: https://www.flickr.com/photos/cyclonebill/

I folkemunde går den blandt andet under navnet “Øllets Gentleman”. Her er der selvfølgelig tale om hele Nordjyllands Limfjordsporter.

Selvom den ikke er for de sarte sjæle med smage af både både røg og tjære, har den opnået kultstatus blandt danske ølentusiaster.

Den er faktisk så populær, at der eksisterer et Limfjordsporter Laug, der selv beskriver sig som “Danmarks mest velsmagende laug, der er sat i verden for at fremme og bevare Limfjords-porteren.”

Limfjordsporter bliver mere og mere populær som årene går, og den undergærede øl med den cremede lysebrune skumtop har nu også høstet international hæder.

Bedste deltagende øl

I øl-landet over dem alle, Belgien, blev to øl fra Thisted Bryghus nemlig hædret ved Brussels Beer Challenge.

Det er en international smagekonkurrence, hvor de deltagende øl bedømmes af inviterede øl-dommere fra hele verden, blandt dem den danske øl-ekspert Carsten Bertelsen.

“Vi fik en sølvmedalje for Limfjordsporter i kategorien Baltic Porter, og Bronze for Jack & Beer i kategorien fadlagret øl under 10% ABV, og det er vi utroligt stolte af,” siger Brygmester Antoni Aagaard Madsen fra Thisted Bryghus i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at der ikke blev uddelt guldmedalje i kategorien Baltic Porter, så den kendte nordvestjyske porter var bedste deltagende øl i denne kategori.

“Da vi hidtil ikke har solgt meget øl i udlandet, har vi ikke tidligere fået sendt øl til de internationale bedømmelser, men resultatet fra Bruxelles giver bestemt mod på at få vores øl bedømt internationalt igen,” fortæller Antoni Aagaard Madsen.

I konkurrencen deltog der øl fra ikke mindre end 29 lande fra fem kontinenter.

Et ikon i ølverdenen

Limfjordporterens smag beskrives af Thisted Bryghus som kompleks og er desuden domineret af lakrids, røg, ristet byg og maltsødme, og flot afstemt med en markant bitterhed fra humlen.

Thisted Bryghus købte ved lukningen af Urban Bryggeriet, Aalborg i 1986 rettighederne til navnet og den karakteristiske blå/orange etiket.

I 1989 kom Limfjordsporteren så på markedet fra Thisted Bryghus, men tidligere brygmester Peter Klemensen fortsatte med at udvikle på opskriften indtil 1997, hvor han ikke mente, at den kunne forbedres yderligere.

Sidenhen er denne øl blevet et ikon i ølverdenen, og det er et af de relativt få produkter fra Thisted Bryghus, der findes udenfor landets grænser – senest USA, hvor den fås på fad i adskillige velassorterede ølbarer.