Fra Tivoli til Aalborg: BuyNature får dig til at shoppe med god samvittighed

Skrevet af: Michael Qureshi

Annonce

Af Stine Kjølby Christensen

I tre år har Amin Barrada drevet virksomheden ”BuyNature”, der sælger økologiske og bæredygtige livsstilsprodukter til børn og voksne.

BuyNature forhandler alt fra hudplejeprodukter og tekstilvarer til accessories som ure og solbriller. Her kan du handle med god ro i maven, hvis du har et ønske om at holde samvittigheden ren i forhold til miljøet.

Amins vision med BuyNature var at gøre økologien folkelig og letforståelig for alle. Han havde et ønske om at gøre op med den almene danskers forståelse af hvad økologi er – og hvad det koster.

“Det behøver ikke at være dyrt, at tænke på miljøet. Du kan finde en naturlig og bæredygtig kilde til alt, hvad du forbruger – det gælder bare om at vælge det rigtige.” siger Amin til migogaalborg.dk..

Indtil for ganske nyligt havde BuyNature adresse i hjertet af Tivoli i København.

Butikken i Tivoli var en drøm

At have en butik i selveste Tivoli var en helt unik mulighed for ”BuyNature” – og for Amin.

”Da jeg fik tilbudt en plads inde i Tivolo, så kunne mit indre barn ikke sige nej. At være i Tivoli var en god oplevelse, vi havde en god hyldeplads, og vi fik ramt en god mængde mennesker.” fortæller Amin.

I dag er BuyNature flyttet ud af Tivoli og til Nordjylland. De holder nu til knap 10 kilometer for Aalborg, hvorfra produkterne bliver sendt ud til kunder og butikker.

En meget stor kontrast til det pulserende liv i København, men det er ikke noget der ærgrer Amin overhovedet.

Aalborg er én lang sommerhusferie

Amin sagde farvel til København med oprejst pande – kærligheden kaldte nemlig i Aalborg.

”Jeg flyttede herop for at være sammen med min kæreste. Og det har været skønt på alle tænkelige måder.” siger Amin og fortæller om sin oplevelse med at være blevet aalborgenser:

”Det er ligesom at være på en sommerhusferie hele tiden. Folk taler faktisk sammen, når man er nede at handle. Jeg har været vant til, at hvis man taler til fremmede i København, så var der noget helt galt.

Med flytningen til Aalborg kom der også nye planer for BuyNature, som i fremtiden vil satse på engros.

I forhold til mine produkter, så oplever jeg også en stor interesse i byen, og jeg har kun oplevet at folk er venlige og giver sig tid til at høre om dem! Det er fantastisk!”

 

Landskendt initiativtager

Og når vi nu snakker om shopping: De fleste kender efterhånden til årets store forbrugsfest i november ”Black Friday”.

”Et overforbrugshelvede” ifølge Amin, som med sine egne værdier jo netop er fortaler, for at man ikke skal købe mere, end man skal bruge – for at spare på jordens ressourcer.

”Jeg vågnede op til Black Fridag for to år siden, og fik lyst til at gøre noget vanvittigt. Så jeg satte priserne op med 20% med det formål at donere overskuddet til velgørenhed.” fortæller Amin, som fik massiv omtale på sit grønne initiativ.

I forbindelse med Black Friday valgte Amin at sætte priserne op hos BuyNature, hvilket fik massiv omtale i medierne.

I så høj grad, at han i samarbejde med Go Green Copenhagen året efter fik endnu flere virksomheder med ind i kampen mod det overforbrug, som Black Friday opmuntrer til.

Forbrugeren bestemmer fremtiden

Og opmærksomhed fra forbrugerens side er det også det absolut vigtigste, når det handler om miljøet. En opmærksomhed som skal drive virksomheder som BuyNature i fremtiden.

Læs også: Aalborg er blevet et forbillede på verdensplan: Grønne agenter er et stærkt initiativ

”Miljøets fremtid afhænger 100% af forbrugeren. For at vi kan give nogle gode priser på vores økologiske og bæredygtige produkter, så kræver det en større produktion. Så det er op til forbrugerne at vælge eller fravælge det.” forklarer Amin, men er optimistisk:

BuyNature har et stort udvalg af bæredygtigt legetøj og økologiske produkter til de yngste.

”Vi oplever heldigvis stor interesse for produkterne og har en mission om at blive Skandinaviens største grønne hus inden for livsstilsprodukter – og vi er allerede godt på vej.” afslutter Amin, som glæder sig til fremtiden i Aalborg.

BuyNature vil gerne fejre flytningen til det nordjyske og inviterer i den forbindelse til åbningsreception i deres nye lokaler fredag d. 19. maj kl. 14.00-20.00, hvor du kan shoppe til halv pris og deltage i et bambuscykel-ræs!

Amin lover desuden lækre økologiske snacks og drikkevarer til alle!

Du kan læse mere om eventet her:

Migogaalborg’s Instagram udlodder vi ét af BuyNature’s mest populære produkter: Et computertastatur med tilhørende mus i 100% naturligt, bæredygtigt og FSC-certificeret bambustræ (Værdi: 1200 kr.). Du kan deltage lige her! 

Her er der højt til loftet: Tre fede lejeboliger i Aalborg lige nu

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Ågade, 9000 Aalborg
Ågade, 9000 Aalborg

Det er ikke kun på ejerboliger, hvor det vrimler med lækre lejligheder i Aalborg-området.

På forskellige boligsider er det nu også muligt, at vælge og vrage fra den ene lækre lejelejlighed til den anden.

Hvis man ønsker at bo med lidt højere til loftet i en ældre ejendom med lidt sjæl og charme, så har redaktionen på MigogAalborg Bolig tre bud på lejligheder, som matcher i den kategori.

Tre skønne lejeboliger med charme

Ågade, 9000 Aalborg

I Ågade finder du en lækker og lys lejlighed, som blev totalrenoveret i 2015. Lejligheden har 3,15 meter til loftet, som også prydes med smuk stuk i kanterne.  Lejligheden er 91 kvadratmeter, har et soveværelse, en nyetableret altan og udlejes til 9.000 kr. om måneden. Der er husdyr tilladt i lejligheden.

Se meget mere her.

Bispensgade, 9000 Aalborg

Her får du 149 kvadratmeter, du kan boltre dig på i en Penthouse lejlighed i Aalborgs midtby. Lejligheden har et godt køkkenalrum og stue i et, hvor der loft til kip og to soveværelser. Fra stuen er der udgang til en lækker altan. Lejligheden kan lejes for 9.500 kr. om måneden. Det er tilladt at holde husdyr i lejligheden.

Se boligen her.

Prinsensgade, 9000 Aalborg

Tæt på Banegården kan du bo i en smuk herskabslejlighed med dejligt højt til loftet. Lejligheden har et godt soveværelse med walk in og en god stue. Lejligheden rummer i alt 77 kvadratmeter. Man har adgang til egen vaskemaskine og tørretumbler i vaskekælderen og brugsret til en fælles altan.

Se den smukke herskabslejlighed her.

Var drømmeboligen ikke her – Prøv Bolig Swipe

Går du og leder efter en ny bolig lige nu, om det er en eje eller lejebolig så kan Boligswipe være svaret til at hjælpe med at finde dit næste hjem.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

I morgen åbner de: Så lækkert er det nye Magasin i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Shoppeglade aalborgensere har ventet på dagen i rigtig lang tid.

Stormagasinet Magasin er endelig tilbage i Aalborg, og i morgen torsdag d. 20 september kl. 10 starter den helt store åbningsfest.

Der ventes lange køer blandt folk, der skal ind og shoppe løs, og så er der også en masse, der skal have stillet nysgerrigheden. For hvordan ser der mon ud i spritnye Magasin?

Fin tagterasse

MigogAalborg fik lov til at komme ind bag de tildækkede vinduer og facader. Sikkerheden var helt i top onsdag eftermiddag for at sikre sig, at ingen uvedkommende kommer ind før dørene officielt er åbne.

Noget som er lidt overraskende er, at Magasin også har en lille fin tagterasse, som de kalder Terrassen. Her kan man nyde en lækker kop kaffe, glas vin, cocktail og andet.

Stilen i selve stormagasinet er virkelig lækker.

Magasin er kendt for sin moderne, enkle og skandinaviske stil og udtryk, og forretningen i Aalborg er designet netop ud fra disse principper.

“Det hele skal være i tråd med Magasins unikke DNA, men samtidig virke moderne og følge både aktuelle trends og sæson,” fortæller Ben Pashley, som er Creative Manager for Magasins kreative afdeling.

Kæmpe åbningsfest

Torsdagen byder på en kæmpe åbningsfest lige fra Magasin åbner dørene kl. 10 sammen med borgmester Thomas Kastrup-Larsen og inviterer aalborgenserne indenfor til en kop kaffe i den nye forretning.

Dagen indledes med et musikalsk og underholdende show. Bl.a. kigger Den Kongelige Ballet forbi og giver en smuk opvisning, der trækker linjer til Magasins historiske rødder.

I det hele taget bliver den spektakulære åbning en begivenhed, man ikke vil gå glip af.

Hele dagen igennem vil der være oplevelser, overraskelser, treats, gavekort, goodiebags mm. til de, der besøger forretningen i åbningstiden 10-20.

Et godt tip er at huske at hente Magasins app ”Goodie Card”, hvis man vil have det meste ud af åbningsdagen, for her vil der være særlige kundetilbud at finde.

Hylder Aalborg med særligt event

Har man ikke mulighed for at deltage i den officielle åbningsfest kl. 10, er der alligevel god grund til at kigge forbi om eftermiddagen.

Magasin er nemlig vært ved et åbent event kl. 16.30-18 på Terrassen. Det sker i forbindelse med lanceringen af et særligt Aalborg-magasin, som Euroman og Eurowoman står bag i samarbejde med en række lokale partnere.

Her er alle velkomne til at komme forbi og få et glas og lidt godt.

Ved eventen vil Magasin som kulminationen på en street style-konkurrence, der afvikles i denne uge, kåre Aalborgs bedst klædte mand og kvinde, som hver belønnes med et gavekort på 10.000 kr. Tjek vores reportage fra Jagten ud her

KÆMPE Konfekture-afdeling

Når Magasin i Aalborg åbner, så bliver det med kædens tredjestørste konfekture-afdeling kun overgået af den på Kgs. Nytorv i København efterfulgt af Lyngby.

Der kommer en afdeling med 125 kvadratmeter chokolade, lakrids, flødeboller og alt andet lækkert, som uden tvivl bliver en attraktion i sig selv.

Det bliver naturligvis udelukkende topkvalitet af råvarer og de største brands inden for konfekture.

 

Du kan læse mere om de 5 ting, vi glæder os til, når Magasin endelig slår dørene op lige her

Aalborg-forskere vil revolutionere branche: Grøntsager skal vaccineres

Skrevet af: Michael Qureshi

Rester fundet af sprøjtegifte i grøntsager er mangedoblet gennem de seneste syv år.

Det er et alvorligt problem for fødevarebranchen, og der arbejdes hele tiden på at finde løsningen på at reducere nødvendigheden for sprøjtegifte.

Måske opfindes den løsning lige her i Aalborg, og kan potentielt revolutionere en global branche.

Vacciner til korn og grøntsager

DR Nordjylland skriver onsdag, at et forskningsprojekt på Aalborg Universitet går ud på, at man vil udvikle vacciner til korn og grøntsager.

“På samme måde som mange smitsomme sygdomme først blev et alvorligt problem hos mennesker, da vi begyndte at flytte sammen i byer, så repræsenterer en kartoffelmark et land af mælk og honning for kartoffelskimmel med så mange ens planter på samme sted.

Derfor er det helt centralt at kunne kontrollere vigtige plantesygdomme i produktionen af fødevarer,” siger professor Kåre Lehmann Nielsen fra Institut for Kemi og Biovidenskab ved Aalborg Universitet.

Formålet er at reducere mængden af sprøjtegift og på den måde sikre fødevaresikkerheden på verdensplan.

Fond støtter forskning med over en million kroner

Projektet bliver finansieret af Villum Fonden, der har bevilget 1,2 millioner kroner til forskningen over de næste to år.

I 2016 viste en rapport fra Fødevarestyrelsen, at der var fundet rester af sprøjtegift i 27% af de testede grøntsager.

I en af danskernes favoritter, agurken, blev der fundet spor efter sprøjtegift i 68 procent af tilfældene. I mange tilfælde opdagede myndighederne mere end én sprøjtegift per agurk.