Fra Tivoli til Aalborg: BuyNature får dig til at shoppe med god samvittighed

Skrevet af: Michael Qureshi

Annonce

Af Stine Kjølby Christensen

I tre år har Amin Barrada drevet virksomheden ”BuyNature”, der sælger økologiske og bæredygtige livsstilsprodukter til børn og voksne.

BuyNature forhandler alt fra hudplejeprodukter og tekstilvarer til accessories som ure og solbriller. Her kan du handle med god ro i maven, hvis du har et ønske om at holde samvittigheden ren i forhold til miljøet.

Amins vision med BuyNature var at gøre økologien folkelig og letforståelig for alle. Han havde et ønske om at gøre op med den almene danskers forståelse af hvad økologi er – og hvad det koster.

“Det behøver ikke at være dyrt, at tænke på miljøet. Du kan finde en naturlig og bæredygtig kilde til alt, hvad du forbruger – det gælder bare om at vælge det rigtige.” siger Amin til migogaalborg.dk..

Indtil for ganske nyligt havde BuyNature adresse i hjertet af Tivoli i København.

Butikken i Tivoli var en drøm

At have en butik i selveste Tivoli var en helt unik mulighed for ”BuyNature” – og for Amin.

”Da jeg fik tilbudt en plads inde i Tivolo, så kunne mit indre barn ikke sige nej. At være i Tivoli var en god oplevelse, vi havde en god hyldeplads, og vi fik ramt en god mængde mennesker.” fortæller Amin.

I dag er BuyNature flyttet ud af Tivoli og til Nordjylland. De holder nu til knap 10 kilometer for Aalborg, hvorfra produkterne bliver sendt ud til kunder og butikker.

En meget stor kontrast til det pulserende liv i København, men det er ikke noget der ærgrer Amin overhovedet.

Aalborg er én lang sommerhusferie

Amin sagde farvel til København med oprejst pande – kærligheden kaldte nemlig i Aalborg.

”Jeg flyttede herop for at være sammen med min kæreste. Og det har været skønt på alle tænkelige måder.” siger Amin og fortæller om sin oplevelse med at være blevet aalborgenser:

”Det er ligesom at være på en sommerhusferie hele tiden. Folk taler faktisk sammen, når man er nede at handle. Jeg har været vant til, at hvis man taler til fremmede i København, så var der noget helt galt.

Med flytningen til Aalborg kom der også nye planer for BuyNature, som i fremtiden vil satse på engros.

I forhold til mine produkter, så oplever jeg også en stor interesse i byen, og jeg har kun oplevet at folk er venlige og giver sig tid til at høre om dem! Det er fantastisk!”

 

Landskendt initiativtager

Og når vi nu snakker om shopping: De fleste kender efterhånden til årets store forbrugsfest i november ”Black Friday”.

”Et overforbrugshelvede” ifølge Amin, som med sine egne værdier jo netop er fortaler, for at man ikke skal købe mere, end man skal bruge – for at spare på jordens ressourcer.

”Jeg vågnede op til Black Fridag for to år siden, og fik lyst til at gøre noget vanvittigt. Så jeg satte priserne op med 20% med det formål at donere overskuddet til velgørenhed.” fortæller Amin, som fik massiv omtale på sit grønne initiativ.

I forbindelse med Black Friday valgte Amin at sætte priserne op hos BuyNature, hvilket fik massiv omtale i medierne.

I så høj grad, at han i samarbejde med Go Green Copenhagen året efter fik endnu flere virksomheder med ind i kampen mod det overforbrug, som Black Friday opmuntrer til.

Forbrugeren bestemmer fremtiden

Og opmærksomhed fra forbrugerens side er det også det absolut vigtigste, når det handler om miljøet. En opmærksomhed som skal drive virksomheder som BuyNature i fremtiden.

Læs også: Aalborg er blevet et forbillede på verdensplan: Grønne agenter er et stærkt initiativ

”Miljøets fremtid afhænger 100% af forbrugeren. For at vi kan give nogle gode priser på vores økologiske og bæredygtige produkter, så kræver det en større produktion. Så det er op til forbrugerne at vælge eller fravælge det.” forklarer Amin, men er optimistisk:

BuyNature har et stort udvalg af bæredygtigt legetøj og økologiske produkter til de yngste.

”Vi oplever heldigvis stor interesse for produkterne og har en mission om at blive Skandinaviens største grønne hus inden for livsstilsprodukter – og vi er allerede godt på vej.” afslutter Amin, som glæder sig til fremtiden i Aalborg.

BuyNature vil gerne fejre flytningen til det nordjyske og inviterer i den forbindelse til åbningsreception i deres nye lokaler fredag d. 19. maj kl. 14.00-20.00, hvor du kan shoppe til halv pris og deltage i et bambuscykel-ræs!

Amin lover desuden lækre økologiske snacks og drikkevarer til alle!

Du kan læse mere om eventet her:

Migogaalborg’s Instagram udlodder vi ét af BuyNature’s mest populære produkter: Et computertastatur med tilhørende mus i 100% naturligt, bæredygtigt og FSC-certificeret bambustræ (Værdi: 1200 kr.). Du kan deltage lige her! 

Snart går det løs: Zulu Sommerbio starter sæsonen i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

Det er efterhånden blevet en af de faste traditioner, som man glæder sig til i de danske storbyer.

Hvert år tager tv-kanalen TV2 Zulu på sommer-turné, hvor de viser gode film under åben himmel. I år er ingen undtagelse, og faktisk er det sådan, at Zulu Sommerbio åbner sæsonen lige her i Aalborg.

Det sker tirsdag den 31. juli i Skovdalen. Her vises den sjove og spændende film Logan Lucky. Det er skaberne af blandt andet Oceans Eleven og Magic Mike, der står bag filmen, som handler om nogle venner, der har udtænkt den perfekte plan til et kup.

Stjernespækket forestilling

Filmen er totalt stjernespækket med navne som Channing Tatum, Adam Driver, Katie Holmes, Hilary Swank og ikke mindst selveste 007 Aka Daniel Craig.

Tirsdag den 31. juli klokken 21.30 vises Logan Lucky i Skovdalen, og det er ganske gratis. Her kan man tage en masse tæpper med og hygge sig med slik, popcorn og hvad man ellers har med på en bio-tur under åben himmel.

Scorer høj score på en af verdens største filmsider

På filmsiden Rotten Tomatoes, der er en af verdens største på film, scorer Logan Lucky 93%, hvilket er en ret høj score fra både brugere og anmeldere. Det kan du se her

Umiddelbart tegner prognoserne også på, at højtrykket fortsætter med at ligge over Danmark, så vejret bliver med høj sandsynlighed rigtig lækkert.

Du kan se traileren til Logan Lucky lige herunder

Aalborg er som nævnt første destination på Zulu Sommerbios sommerturné. Lidt ærgerligt er det dog, at alle øvrige byer får to dage med to film. Der er ingen forklaring på, hvorfor det er tilfældet, at Aalborg kun får den ene film.

Her er programmet for hele Zulu Sommerbio;

Horsens
2-3 august
The Big Sick
Dan Dream

Sønderborg
4-5 august
Lady Bird
Logan Lucky

Herning
7-8 august
IT
Logan Lucky

Silkeborg
9-10 august
Dan Dream
Ready Player One

Aarhus
12-13 august
Vinterbrødre
IT

København
16-17 august
Lady Bird
Black Panther

Du kan følge Facebook-begivenheden for Zulu Sommerbio i Aalborg her

Danmark Rundt starter i Aalborg: Mange veje afspærres på dagen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Danmarks største cykelløb PostNord Danmark Rundt køres fra 1. august til 5. august, og her i Aalborg har vi æren af at lægge asfalt til 1. etape, som både starter og slutter lige her i Nordjyllands hovedstad.

Det kommer naturligvis også til at påvirke trafikken, så den 1. august skal du være særligt opmærksom, hvis du har tænkt dig at benytte bilen i Aalborg.

Aalborg Kommune har på deres Facebook meldt følgende ud:

Fra kl 9.15 – 12.00 vil disse veje blive spærret

Østerågade/Boulevarden fra Nytorv til Danmarksgade

Fra 16.00-18.00 vil disse veje blive spærret

Kong Chr. Alle / Dannebrogsgade mellem Hasserisvej & Kastetvej

Kastetvej mellem Dannebrogsgade & Vestre Fjordvej

Skydebanevej mellem Vestre Fjordvej & Mølholmsvej

Mølholmsvej mellem Skydebanevej & Svalegårdsvej

Svalegårdsvej mellem Mølholmsvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Svalegårdsvej & Naurvej

Naurvej mellem Hasserisvej & Søndre Skovvej

Søndre Skovvej mellem Naurvej & Skovbakkevej

Skovbakkevej mellem Søndre Skovvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Skovbakkevej & Kong Chr. Alle

Derudover oplyser Aalborg Kommune, at Skydebanevej vil blive spærret fra Garnisonsmuseum til Marina fra kl. 07-21, dog vil der blive åbnet til kunder til Egholm Færgen.

Der vil i tidsrummet være spærret for al krydsende trafik. Men der vil være åbent for gående.

Fed sportsdag i vente

Det hele starter på Gl. Torv i centrum af byen, hvor 120 professionelle cykelryttere er klar til første etape, som strækker sig over 216,6 km. Du kan læse mere om 1. etape her.

Inden opløbet foran Aalborg Racing Arena (Væddeløbsbanen) skal rytterne omkring blandet andet Vrå, Løkken, Pandrup, Brovst, Løgstør, Vindblæs, Veggerby, Nibe, Øster Hornum, Guldbæk og Svenstrup.

Du kan få et detaljeret overblik over hvilke tidspunkter PostDanmark Rundt kommer forbi dit område her.

Løbsdirektør Jesper Worre beskriver ruten på Postdanmarkrundt.dk således:

“Fra starten på Gammeltorv i Aalborg kører vi til Brønderslev, Vrå og ud til kysten og det klassiske sommerferieland, gennem Løkken og videre ned gennem Pandrup. Herefter skal rytterne passere Brovst, inden etapen tager rytterne over Aggersundbroen og ind gennem Løgstør.”

“I Vendsyssel er terrænet rimelig fladt, men fra Løgstør skifter etapen karakter. Herfra skal rytterne køre i et mere kuperet terræn, med mindre og mindre veje frem mod Nibe, hvor dagens største udfordringer og højdemeter er koncentreret på etapekortet. Inden den store finale skal rytterne køre ad små veje ind til Skalborg i udkanten af Aalborg.

“Etapen skal afgøres på en afsluttende rundstrækning med opløb på Skydebanevej ved Aalborg Væddeløbsbane. Her var der senest opløb i 2007 med italienske Francesco Chicchi som vinder. Selve rundstrækningen er ny, og er 7,4 kilometer lang. Den skal gennemkøres tre gange, og rummer en god stigning i Hasseris op ad Skovbakkevej.”

Hele arrangementet starter med underholdning og præsentation af rytterne ved Budolfi Kirke på Gammeltorv fra kl. 09.45. Forventet opløb foran Aalborg Væddeløbsbane kl. 17.20. Etapen vil også kunne følges live på dr.dk/tv og DR1.

PostNord Danmark Rundt køres i 2018 for 28. gang. Fem gange tidligere har Aalborg været startby i løbet. Seks gange tidligere har Aalborg været målby.

Den fulde rute er som følger:

1. august : 1. etape: Aalborg-Aalborg 216,6 km
2. august : 2. etape: Viborg – Vejle 180,5 km
3. august : 3. etape: Næstved – Vordingborg 174,5 km
4. august : 4. etape: Nykøbing Falster enkeltstart 19,1 km
5. august : 5. etape: Faxe – Frederiksberg 194,2 km

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her