Fra systue til højteknologi: Lene Bjerre Design har fundet formlen til at vokse

Skrevet af: Pernille Kjeldgaard Kristensen

Mange interiør-interesserede kender nok Lene Bjerre Design og deres nordiske stil.

Hele eventyret startede med deres ikoniske lampeskærme, der oprindeligt blev lavet med rester af luksus-tapet.

Her sad kvinder på rad og række på systuen i Nibe, hvor Lene Bjerre Design stadig har deres hovedkvarter. Lampeskærme af tapet lavede Lene Bjerre selv. Efter tapeterne gik Lene Bjerre over til tekstil lampeskærme, duge, gardiner mv. og det er grundlaget for virksomheden Lene Bjerre Design, vi kender i dag.

Lene Bjerre er selv er stoppet i firmaet for ti år siden, men nye kreative kræfter var heldigvis klar til at tage over.

Ny viden giver bedre produkter

Da nuværende direktør Bjarne Poulsen og den kreative direktør Suzanne Sand for ti år siden overtog roret fra Lene Bjerre, gik de straks i gang med at modernisere Lene Bjerre Design indefra:

“Vi er gået fra at være en papir-orienteret virksomhed, der ordnede alt på papir, til at være datadrevet og have et stærkt teknologisk fundament. Så nu kan vi kan trække data ud, der gør, at vi går fra at tro noget er populært til faktisk at vide noget om, hvilke produkter vores kunder kan lide.

Førhen kunne vi have en fornemmelse af, at lysestager solgte godt i England, men nu kan data fortælle os præcist hvad vores kunder efterspørger. Så kan vi bedre indfri kundernes behov, fordi vi ved, hvad kunderne ønsker i de forskellige lande” fortæller den kreative direktør, Suzanne Sand.

Lene Bjerre Design leverer dansk design til det meste af Norden og Europa, men der kan også findes Lene Bjerre produkter i butikkerne i eksempelvis Vietnam og Mexico. Det hele håndteres fra hovedkvarteret i Nibe lige uden for Aalborg.

Et kig i krystalkuglen

For at være helt med på beatet omkring hvad der hitter hos kunderne, bliver der taget forskellige kræfter i brug hos Lene Bjerre Design:

“Vi er til foredrag og seminarer et par gange om året, og rejser rundt i verden, hvor vi finder inspiration. Vi er eksempelvis ofte i London, da vi tit kan nå at fange en tendens, som vi så tilpasser til vores stil og design.

Alt hvad der foregår på Pinterest og Instagram giver også en rigtig god fornemmelse af, hvad der sker. Trends starter jo ofte som en lille tendens, så det gælder jo om at fange de små signaler og så tilpasse dem til vores design” fortæller Suzanne Sand.

Men igen spiller teknologi og data en stor rolle hos Lene Bjerre Design, når de skal udvikle nye designs og produkter, forklarer marketingchef Thomas Røhr Kristiansen:

“Vores designere ser f.eks. på de søgninger, som folk brugte på Google for at komme ind på vores hjemmeside og hvilke produkter, de bliver fanget af. Den viden kombinerer vi så med trend- og fremtidsforskning for at finde frem til vores designs” fortæller marketingchef Thomas Røhr Kristiansen.Fremtiden er her

Fremtidsforskning kan lyde abstrakt, og særligt når det har med boligindretning og interiør at gøre. Men Suzanne Sand forklarer, at det giver dem en god indsigt i, hvordan verden og forskellige samfund fungerer, så de kan lave det perfekte design:

“Vi benytter trendforskerne på forskellige områder. Det er både inden for materialer, da der jo hele tiden bliver udviklet nye materialer, men det er også for at se på, hvad der sker ude i samfundet i forhold til kunderne.

Vi har eksempelvis fundet ud af, at hvis der er en usikkerhed i samfundet, så mener fremtidsforskerne, at hjemmet så bliver endnu mere vigtigt, fordi man bygger rede og putter sig i hjemmet. Så i stedet for at gå ud og spise, inviterer man gode venner hjem på middag. Det hjælper os med at forstå vores kunder bedre” forklarer Suzanne Sand.

Overraskende innovation i Nibe

Den nytiltrådte marketingchef Thomas Røhr Kristiansen har tidligere udviklet og arbejdet med innovationsstrategier på Googles Europæiske hovedkvarter i Dublin. At innovation og fremtidsforskning også kan findes hos Lene Bjerre Design i Nibe, overraskede ham:

“Mange tænker måske, at Lene Bjerre Design er en 40 år gammel virksomhed, der kun laver duge. Men Lene Bjerre Design er så meget mere end det. Det er en højteknologisk virksomhed der arbejder med innovation og fremtidsforskning på meget højt plan” fortæller Thomas Røhr Kristiansen.

Nordjysk lys og hygge

Selvom Lene Bjerre Design flittigt benytter sig af trendforskere og seminarer med de nyeste trends, så har Lene Bjerre Design også deres DNA, der er inspireret af Nordjylland, som de ikke vil undvære:

“En del af den historie vi fortæller, er det skandinaviske design og at få brugt begrebet ”hygge” i vores produkter og designs. Det nordiske lys og stemningen fra Limfjorden er helt centralt i vores DNA. Vores design opstår nemlig i en optimal sammensætning af inspiration fra det nordiske lys, Limfjorden og dansk design samt international fremtidsforskning” fortæller marketingchef Thomas Røhr Kristiansen.

Hvad hitter i 2018?

Lene Bjerre Design vil heldigvis gerne løfte sløret for, hvad deres fremtidsforskere mener, er de store tendenser inden for interiør:

“Det personlige islæt er moderne. Folk er meget modige for tiden, for nu er der farver i folks hjem. Det er mere løssluppent og sjovt nu, end det har været førhen, hvor vi så meget af det minimalistiske og hvide. Folk bliver mere modige, især fordi vi også kan se, hvad bloggere og influensers gør, og hvordan de udfordrer sig selv. Og det smitter af, så folk viser mere personlighed” fortæller den kreative direktør, Suzanne Sand.

Hvad fremtiden bringer

Fremtiden indeholder endnu mere teknologi, spændende trends og nye tiltag for Lene Bjerre Design.

Vi vil naturligvis fortsætte med at benytte teknologi og data sammenholdt med innovation, i alt fra vores design til vores salg og marketing. Lige nu er vi f.eks. ved at udvikle et Virtual Reality showroom, så kunder fra hele verden let kan se og interagerer med vores nyeste designs i et flot showroom i København.”

”Vores arbejde med fremtidsforskning, innovation og teknologi betyder også ar vi konstant er på udkig efter de dygtigste mennesker til vores team i Nibe. F.eks. ansætter vi lige om lidt 3 skarpe unge mennesker fra AAU og UCN til at indgå i vores salg- og marketingteam” afslutter Thomas Røhr Kristiansen.

Du kan følge Lene Bjerre Design på Facebook her

Et år med Aalborg Street Food: Så mange nye ting er på vej

Skrevet af: Pernille Kjeldgaard Kristensen

Den seneste uge har solen skinnet fra en skyfri himmel og har endnu en gang lokket aalborgensere ud i parkerne, på de mange caféer – eller en tur på havnen efter en bid mad.

Aalborg Street Food – The Lighthouse, der af de fleste bare kaldes Aalborg Street Food, er nemlig endnu en gang klar til en dejlig sommersæson.

Solen giver ekstra-glade besøgende

Hos Aalborg Street food nyder de selvfølgelig også solens stråler, for det betyder endnu flere besøgende, fortæller Isabel Enevoldsen, der er medejer af Aalborg Street Food:

“Lige så snart vejret er godt, og vi slår portene op, så myldrer det ind med mennesker. Alle er bare i godt humør og glade, og der er bare rigtig rigtig god stemning. Her er plads til alle, og det er heldigvis alle slags folk, der kommer,” fortæller Isabel Enevoldsen og fortsætter:

“En weekend kom der en kæmpe bus fyldt med pensionister, som syntes, det var rigtig hyggeligt. Så alle kan hygge sig her, for vi har også et legeområde for børnene, som også bliver flittig brugt.”

 

Forkælelse for sanserne

I år har Aalborg Street Food endnu flere tiltag på programmet, men der er også gengangere fra sidste år, så vi kan godt glæde os til både gin-smagning, loppemarkeder og live-musik:
“Vi har en masse på programmet. Der kommer DJ og spiller hen over sommeren, og der kommer livemusik den første fredag i måneden og jazz hver anden lørdag” fortæller Isabel Enevoldsen.

 

Lidt lækkert til de voksne

Der kommer altså til at være noget godt for ørerne, men lidt godt til ganen er bestemt ikke nedprioriteret af den grund:

“Der kommer rom-smagninger og gin-smagninger, og vi har happy hour torsdag, fredag og lørdag fra 20-22. Vores ugentlige fødevaremarked, der finder sted hver torsdag, fortsætter selvfølgelig også. Udover alt det lækre mad og drikke, så kommer der også Veras market, der er et københavnsk loppemarked, der er super populært derovre” fortæller Isabel Enevoldsen.

Populært på under et år

Aalborg street food startede i juni 2017, og kan snart fejre et års fødselsdag. Men stedet er allerede kendt af mange aalborgensere, der kommer forbi til en hyggelig stund til et lækkert måltid eller en kold forfriskning:

“Der er hele tiden noget, vi kan gøre, så der vil hele tiden være udvikling, da vi aldrig er helt færdige. Aalborg Street Food skal altid være et sted, hvor folk mødes og hygger sig, og der sker en masse events og sjove ting.

Det er et anderledes sted med nyt mad, men vi er også mere end bare mad, for vi vil gerne inddrage byen. Aalborg Street Food er eksempelvis også et sted hvor man som forening kan lave arrangementer hos os. Vi vil gerne samle byen omkring streetfood, for vi vil gerne være et aktiv for byen” fortæller Isabel Enevoldsen.

Modemekka uden for Aalborg: Her er otte butikker du bør kende

Skrevet af: Pernille Kjeldgaard Kristensen
Foto: Eline Tychsen
Foto: Eline Tychsen

Aalborg bugner med lækre tøjbutikker og spændende livsstilsforretninger, men til tider kan det måske være tiltrængt at besøge nye modebutikker for at få et skud ny inspiration til garderoben.

Derfor har vi samlet otte skønne modebutikker, som du måske ikke kendte i forvejen, men som du bestemt vil komme til at holde af.

De kræver alle en lille køretur, så det er oplagt at tage veninderne eller manden under armen og gøre en tur ud af det.

By Schøn (cirka 6 km fra Aalborg)

Hos Lone Schøn Oldhøj, der ejer By Schøn på Nibevej, finder du både modetøj og accessories til kvinder samt lækre skønhedsprodukter, interiør og delikatesse-specialiteter.

Her er alt, hvad du behøver for at give både stilen, kroppen og hjemmet et frisk forårspust. By Schøn kan prale med at have det største online-udvalg af det danske brand Neo Noir, og de sælger selvfølgelig også en masse andre brands som Gestuz, Sofie Schnoor og Selected Female.

Hvor: Nibevej 16, Aalborg 9000, på www.byschon.dk eller på Instagram.

Smuk smuk💗kjole fra Ichi til kun 400,- #onlineshop #byschoen

Et opslag delt af By Schøn (@byschoen) den

Butik Sirup (cirka 10 km fra Aalborg)

I Gistrup finder vi skattekammeret Butik Sirup. Butikken har eksisteret i 10 år, og her finder du tøj, sko og accessories til kvinder. Over 20.000 følgere har Henriette Svalgaard og Butik Sirup på Instagram, og det er nemt at se, hvorfor så mange følger med.

Her fremviser Henriette Svalegaard nemlig på en personlig og æstetisk måde de nyeste trends og tendenser indenfor modeverdenen, og det er selvfølgelig alt sammen noget man kan købe i butikken.

Hvor: Hadsundvej 346, Gistrup 9260, på www.sirup.dk eller på

Stilkompagniet (cirka 30 km fra Aalborg)

Stilkompagniet befinder sig i Skørping, og her findes der både budgetvenlige priser og high-end brands som Ganni og Heartmade Julie Fagerholt.

Der bliver holdt kundeaftener og modeshows et par gange om året, for det er vigtigt at kunderne ser, at en kjole både kan bruges til konfirmation, men også til hverdag med sneaks, fortæller butiksindehaver Anette Frydensberg:

“Vi gør en dyd ud af at kende vores kunder. Vi mener ikke, at man skal købe en festgarderobe og en hverdagsgarderobe, men at man skal kunne dresse sit tøj op og ned. Den værste situation er jo, at man har tøj hængende, som man aldrig får brugt.”

Hvor: Jyllandsgade 14, 9520 Skørping, på www.stilkompagniet.dk og på Instagram.

Cozy Cottage (cirka 28 km fra Aalborg)

Vi bliver i Skørping, hvor butikken Cozy Cottage også kan findes. Her er der fokus på den personlige stil og hvad der passer til kunden, frem for hvad moden dikterer.

Tøjet du finder i Cozy Cottage kan overleve de skiftende trends, da der er fokus på de klassiske styles og den fremtidsrettede avantgarde stil. Derfor finder du mærker som elegante Trine Kryger Simonsen, danske NÖR og græske Ioanna Kourbela her. Cozy Cottages udvalg kan siges at være unikt, og her er fokus på kvinder, der kender deres smag, da der er leg med materialer, silhuetter og stil.

Hvor: Gerdingvej 12, Fræer, 9520 Skørping, på http://www.cosycottage.dk/ og på Instagram.

Kalstrup (cirka 36 km fra Aalborg)

Denne butik befinder sig godt nok 36 kilometer fra Aalborg centrum, men det kan sagtens betale sig at drøne de sidste kilometer. I Blokhus finder vi nemlig modehuset Kalstrup, der er et 2000 kvm. stort modehus, der indeholder alt, hvad en modebevidst familie mangler.

Her er der mulighed for at få opfyldt sine modedrømme, da de forhandler mærker som Lacoste, Stine Goya og Lala Berlin. Hos Kalstrup finder du også tøjet til børnene, de nyeste trends til boligen og lækre beauty-produkter.

Hvor: Torvet 3, 9492 Blokhus, på www.bykalstrup.dk og på Instagram.

Butik Provoke (cirka 43 km fra Aalborg)

Endnu en gang kommer vi lidt over de 30 km for at finde en perle, men de ekstra kilometer er turen værd.

Vi skal til Hadsund for at finde perlen Butik Provoke. Her forhandles der mærker som Lollys Laundry og Bruuns Bazaar, og butiksindehaver Anne Silke Hjorth beskriver selv butikkens stil således:

“Vi prøver tit at skille os lidt ud når vi køber varer. Vi har altid været kendte for at style anderledes og være lidt mere rå, fordi vi sammensætter outfittene vildt og vovet” fortæller butiksindehaver Anne Silke Hjorth.

Hvor: Storegade 35, 9560 Hadsund, www.provokeshop.dk og på Instagram.

Me and Eliza (cirka 20 km fra Aalborg)

I hjertet af Støvring ligger Me and Eliza, der er et modeunivers, hvor service og en hyggelig atmosfære er i centrum. Butikken bugner med de nyeste varer og butiksindehaver Mette Buus Jensen fortæller, at de har lækre sager i vente til kunderne:

“Forårskollektionerne byder på sprudlende farver, legende mønstre, flæser, søde pasteller og selvfølgelig strik, som jo er den evige klassiker” fortæller Mette Buus Jensen.

Dette forår åbner Me and Eliza i nye lokaler, blot få meter fra deres nuværende butik, da de nye lokaler findes lige på den anden side af vejen, på adressen Jernbanegade 8, 9530 Støvring.

Hvor: Jernbanegade 11, 9530 Støvring, på www.meandeliza.dk og på Instagram.

Butik Blossom (cirka 22 km fra Aalborg)

I Nibe finder vi livsstil-og tøjbutikken Butik Blossom. Her kan man finde alt det nødvendige til et lækkert outfit, men også lidt smukt til hjemmet, da der også forhandles interiør og brugskunst.

Butikken er fyldt med kendte brands, så et outfit fra Butik Blossom kunne sagtens indeholde tøj fra Baum und Pferdgarden, smykker fra Carré og en taske over skulderen fra Núnno.

Her er altså rig mulighed for at opdatere garderoben, og det hele klares i en smuk hjørnebygning fra 1887, der danner rammerne for Butik Blossom.

Hvor: Genboløsgade 2, 9240 Nibe, på www.blossom.dk eller på Instagram.

Event Aalborg står bag: Her er byens bedste Comedy Club

Skrevet af: Pernille Kjeldgaard Kristensen

I tre år har Event Aalborg eksisteret og udbudt forskellige løsninger til den gode fest og underholdning til private arrangementer.

For et år siden slog Event Aalborg så dørene op for deres Comedy club i lokalerne på Maren Turis gade.

Siden da har aalborggenserne hver torsdag nydt stand-up for en flad 20’er i døren. Det er ikke første gang, at der er stand-up i Aalborg, men Event Aalborg har forsøgt at hæve niveauet over det helt klassiske open mic og satset på et miks af nye komikere og de lidt mere garvede gutter inden for faget.

Komikerne, der besøger scenen, er både fra Odense, Århus og København.

Fedt at optræde i Aalborg

En af de mere rutinerede i stand-up miljøet er komiker Daniel Lill, og han har altid været glad for sine shows i Event Aalborg Comedy Club.

“Det har altid været fedt at optræde i Aalborg, og det er en generel holdning hos andre komikere også. Det aalborgensiske publikum er rigtig godt, fordi de vil det rigtig meget.

Folk glæder til at komme ud, og folk er intelligente, så de forstår sig på jokes og er villige til at blive underholdt. Der er meget positiv energi i publikum. Aalborg er jo bare en fantastisk kulturby.”

Ikke kun studerende kommer til Comedy

Lige så vel som der er forskel på publikum i Danmark, så er der også en god variation i publikum i Aalborg, fortæller indehaver af Event Aalborg, Matias Drejer:

“Selvom entréen er billig, så er det bestemt ikke kun studerende, der besøger os. Man kan ikke sætte en målgruppe på, hvem der kommer forbi.

Vi kan sagtens få besøg af en kvindeklub fra Hadsund, der ringer og booker pladser, hvilket alle kan gøre, hvis man er en gruppe over ti personer. Det er simpelthen unge som gamle, der sidder blandt publikum”, fortæller Matias Drejer.

Komiker Daniel Lill er oprindelig fra Horsens, men han har selv boet i Aalborg, som han bestemt har pæne ord om.

Det er nemlig ikke kun aalborgenserne, der har givet Daniel Lill gode oplevelser:

“For mig er det fantastisk, at du kan være i byen og samtidig være ved vandet. Det er der ikke mange byer, der har. Det er ikke bare en eller anden å, men det er rigtigt ved vandet. Kulturlivet er også bare fantastisk, for der er altid noget at lave, hvis man opsøger det”, fortæller Daniel Lill.

Afholder både store og små arrangementer

Selvom mange kender til Event Aalborg gennem stand-up, så kan de også meget andet i lokalerne på Maren Turis Gade.

Event Aalborg arrangerer nemlig både store og mindre arrangementer, både ude af huset og i lokalerne i Aalborg.

Et af deres største arrangementer var for Syd Energi, Boxer samt Stofas samlede personalefest i Århus.

Her stod de for alt fra logistik, til hoteller, catering og musik. Det var et kæmpe stort arbejde, men Event Aalborg er vant til at lave både små og store løsninger til private og firmaer:

“Mange kender os nok fra Comedy Club, men man kan eksempelvis også leje vores hyggelige lokaler på Maren Turis gade. For det meste laver vi halve- eller hele løsninger til selskaber og firmafester.

Man kan både få servering, musik, catering og pynt. Man kan faktisk få det som man ønsker det, og vi kan selvfølgelig også klare det hele ud af huset, hvis man vil have det” fortæller Matias Drejer.

Perfekt lokale til fest og comedy

Komiker Daniel Lill kender bedst til Event Aalborg, når det kommer til stand-up, og her er det fantastiske rammer for en god og sjov aften:

“Lokalet egner sig godt til comedy, da det er hyggeligt og hjemligt, samtidig med at du kan stå et sted, hvor det er professionelt. Jeg tror, at der er noget i rummet der gør, at publikum føler sig trygge.

Når man er tryg, er man også villig til at åbne op for latter. Jeg vil vove at påstå, at det er et af de bedste rum at optræde i. Der er bare en comedy-stemning, som du ellers kun kan møde i New York eller London på steder, der bare har kørt i tusinde år” fortæller Daniel Lill.

Udover open mic om torsdagen har Event Aalborg også planlagt at holde flere arrangementer på hverdagsaftener, hvor de professionelle komikere kommer forbi.

Event Aalborg – Comedy club afholdes hver torsdag på Maren Turis gade 6, 9000 Aalborg. Du kan læse mere om det her

Fra Aalborg til paradis: Nordea-fonden hjælper med studieophold

Skrevet af: Pernille Kjeldgaard Kristensen
Vietnam er et smukt land, hvor Anne fra Aalborg er på studieophold
Vietnam er et smukt land, hvor Anne fra Aalborg er på studieophold

I december pakkede Anne Søby Vinter Poulsen studiebøger og rejseguide i bagagen og drog mod Vietnam.

”Hele mit formål med at tage praktikken i udlandet var at få nogle udfordringer, som jeg ikke møder i det daglige derhjemme. Jeg ville ud af min faste trygge base hjemme i Danmark.

Jeg havde kun hørt positivt om landet, men jeg regnede stadig med, at jeg ville længes efter at komme hjem. Der kan jeg så afsløre, at jeg tog fejl.”

Sådan fortæller 24-årige pædagogstuderende på University College Nordjylland til MigogAalborg.

Anne Søby Vinter Poulsen fik et legat fra Nordea-fonden med til Vietnam

Fik legat på 5.000 kr. fra Nordea-fonden

I tasken havde hun også et legat med fra Nordea-fonden på 5.000 kr., der skal lette studielivet i et nyt land.

”Nogle af pengene fra legatet er gået til depositum. Derudover har jeg en drøm om at køre fra Hanoi til Ho Chi Minh på motorcykel i april måned, hvilket de resterende penge kommer til at gå til”, fortæller Anne Søby Vinter Poulsen.

Selv om hun nyder studielivet i Vietnam, så er der heldigvis også steder i Aalborg, som Anne Søby Vinter Poulsen glæder sig til at besøge, når hun vender retur.

“Jeg savner mine gåture rundt i Aalborg og havnefronten rigtig meget. Der kan Ho Chi Minh på ingen måde måle sig. Jeg kan slet ikke vente til at sætte mig ned til mit spot ved havnen, når jeg kommer hjem sidst i maj” fortæller Anne Søby Vinter Poulsen.

Flere end 14.000 studerende kommer afsted hvert år

Mere end 14.000 danske studerende gør hvert år ligesom Anne Søby Vinter Poulsen, og rejser på studieophold i udlandet som led i deres videregående uddannelse.

En anden som har fået fuldt udbytte af den mulighed er 26-årige Louise Høstrup Vestergaard, der til daglig læser til radiograf i Aalborg.

Rejsen er lige startet for Louise Høstrup Vestergaard, der er i praktik ved Nordisk Arktisk Universitet i Tromsø, Norge. Hun har 10.000 kr. med på lommen fra Nordea-fonden.

Louise er kommet til Norge med hjælp fra Nordea-fonden

Har altid haft en drøm om udlandsophold

For Louise Høstrup Vestergaard har det altid været en drøm at komme ud og studere i udlandet, så beslutningen var nem, da hun fik muligheden.

”Jeg har altid gerne ville et semester til udlandet, så jeg skyndte mig at slå til, da jeg fik muligheden. Jeg tror, det bliver rigtigt spændende at komme til Tromsø og blive udfordret på det kommunikative.

Nu hvor det hele foregår på et andet sprog, bliver det især udfordrende, men det vil helt sikker udvikle den måde, jeg yder omsorg for patienter på”, fortæller Louise Høstrup Vestergaard.

Det var ikke kun de faglige udfordringer, der lokkede Louise Høstrup Vestergaard til Norge. Der er nemlig også udsigt til store personlige udfordringer og oplevelser, når man læser i et nyt land:

”Valget faldt på Tromsø, fordi jeg gerne ville opleve noget nyt. Der er en natur, som er helt anderledes end den, vi er vant til hjemme i Danmark. Derudover er Tromsø en universitetsby med mange udenlandske studerende, så der er gode muligheder for at møde nye mennesker og måske gøre sig venskaber for livet.”

Savner Cafe Ulla T i Aalborg

Louise Høstrup Vestergaard nyder studielivet og naturen i Tromsø, men særligt ét område i Aalborg savner hun:

“Det jeg savner mest ved Aalborg, er Vestbyen, hvor jeg bor. Jeg savner Cafe Ulla Terkelsens hyggelige belysning, og duften af lækker mad der kommer derfra. Jeg savner at kunne høre fodboldfansene synge på stadion, og at kunne gå ned til vandet i løbet af fem minutter.

Når kommer tilbage er det jo sommer, så der vil jeg gå en tur på havnen med en is, eller tage et spil minigolf med min søster” fortæller Louise Høstrup Vestergaard.

Er du blevet interesseret i et studieophold i udlandet, kan du også selv søge om at få et legat fra Nordea-fonden med i bagagen:  

  • Som studerende har du mulighed for at søge forskellige legater, der kan dække nogle af omkostningerne ved et studieophold i udlandet.
  • Nordea-fonden uddeler årligt op til 10 mio. kr. i legater til professionsbachelorstuderende og kandidatstuderende, der tager på studieophold i udlandet.
  • Nordea-fondens næste ansøgningsrunde åbner den 15. Februar og sidste ansøgningsfrist er den 15. April 2018.

Du kan læse mere eller ansøge direkte lige her

Sandwich til døren: Subway vil satse endnu mere på udbringning

Skrevet af: Pernille Kjeldgaard Kristensen

Om ganske få dage fylder Subway i Urbansgade ni år i Aalborg.

En imponerende bedrift i sig selv at bevare momentum og fastholde mange glade kunder i en by med så stor udvikling på madfronten som Aalborg.

Mange aalborgensere elsker at tage på Subway om søndagen efter en god bytur.

Melder tømmermændene sig næste dag, og sengen er svær at komme op af, så er der også en løsning på det, forklarer Rasmus, der er daglig leder af Subway på Vesterbro:

“Hvis man ikke har tid til at komme afsted efter mad, så har vi lavet en god løsning. Vi bringer ud, hvor man kan få en platte med forskellige sandwiches, der er skåret i mundrette portioner, så man kan smage lidt af det hele. Ved siden af får man både cookies og nachos, så man skal nok blive mæt”

Bringer ud i Aalborg

Subway i Aalborg tilbyder at komme forbi med en lækker platte med sandwiches, og det er både til private og firmaer.

En pakke med forskellige sandwiches, nachos og cookies passer til cirka fire personer, og én kuvert koster 55 kr.

Det er altså både børnefamilier, vennegrupper eller større arrangementer, der kan klare frokosten eller aftensmaden lidt nemmere. Subway leverer maden i Aalborg og omegn, og det er helt specielt, forklarer Rasmus:

“At lave catering er meget almindeligt på Subways andre steder i verden, men de bringer det ikke ud ligesom os. I Aalborg vil vi gerne tilbyde den ekstra service til vores kunder, at vi selvfølgelig også kommer forbi med maden.”

Flere og flere i Aalborg lader Subway stå for maden til eksempelvis en fødselsdag

41.766 Subways på verdensplan

Der findes tre Subways i Danmark, men det er faktisk den største fastfood-kæde på verdensplan. De har eksempelvis 120 Subways i Sverige, så man forstår godt, at turisterne valfarter til Subway, når de leder efter sandwiches i Aalborg. Rasmus har et bud på hvorfor:

“I andre lande er Subway jo go-to stedet, når der skal en sandwich i maven. Især fordi vi kan både det ene og det andet: Det sunde alternativ med groft brød og fedtfattige dressinger eller en rigtig søndagsbasker til tømmermændene.”

Fuldt fokus på sandwich

Selvom der enkelte gange har været optræk til ændringer i konceptet, har omdrejningspunktet altid været det samme: Sandwiches. Og det er Rasmus utrolig glad for:

“Vi har selvfølgelig diskuteret, om vi skulle gå all in på de sunde alternativer, men det er der masser af mulighed for at få i Aalborg. Ved nogle Subways har de også eksperimenteret med pizza på menuen. Men jeg mener, at vi skal gøre det, vi er bedst til, og det er jo sandwiches”.

Tips til de nye kunder

Det er ingen hemmelighed, at Aalborg er en sandwich-by, så det er ikke alle, der har stiftet bekendtskab med Subway. Hvis man er ny i Subway-regi, har Rasmus et par bud på, hvad man burde prøve:

“Man kan kaste sig ud i en Chicken Teriyaki. Mange elsker en god sandwich med kylling, og her giver teriyakien lige det ekstra smag. En undervurderet spiller er vores Italian B.M.T, der er en proteinbombe, da den er spækket med salami, pepperoni og skinke.

Jeg kan anbefale nogle nachos ved siden af, som man jo også kan putte i sandwichen. Det giver lige lidt ekstra knas.”

Du kan følge Subway Aalborg på Facebook lige her

Du kan besøge Subway på Urbansgade 22, Aalborg. Er du blevet sulten efter catering, så bringer de ud i hverdagene kl. 11.30-20:00. Lørdag og søndag bringer de ud kl. 17:00-20:00

Lige nu kan du få -20% på sandwich og salater på Subway alle ugens dage med ClubAalborg og ClubAalborg Studie

Få adgang til over 30 helt eksklusive tilbud i Aalborg lige her