Fra Sydkorea til Aalborg: 5000 brandmænd skal afholde OL i byen

Skrevet af: Michael Qureshi
Per Vedsted, Thomas Kastrup-Larsen og Diana Sørensen underskriver kontrakten
Per Vedsted, Thomas Kastrup-Larsen og Diana Sørensen underskriver kontrakten

I perioden 22. – 29. august 2020 forventer Aalborg Events og World Firefighters Games WA Inc, at omkring 5.000 brandmænd og 1.500 ledsagere fra hele verden vil tage til Aalborg for at dyste i 41 discipliner.

Der vil både være helt regulære, familiære idrætsgrene som eksempelvis fodbold, tennis samt badminton og publikumsvenlige discipliner, der tager udgangspunkt i brandmændenes profession som fx Toughest Firefighter Alive og Bucket Brigade.

Toughest Firefighter Alive rummer 4 discipliner: løb med brandslange, forhindringsbane, håndtering af stiger på tårn og trappeløb. En stor del af disse konkurrencer vil blive afviklet på byens pladser.

I 2018 afholdes legene i Sydkorea

Legene har været afviklet siden 1990, hvor første udgave af legene blev afviklet i Auckland, New Zealand. Sidst World Firefighters Games blev afholdt i Europa var i 2008, hvor Liverpool var værtsby. I 2018 afholdes legene i Sydkorea.

“Jeg tror ikke, vi kunne have fundet en mere imødekommende værtsby end Aalborg,” siger John Hartley, direktør for værtsorganisationen World Firefighters Games WA Inc.

“Da vi besøgte byen, blev vi overbeviste, om at Aalborg er klædt på til at levere det setup, World Firefighters Games kræver. Vi er sikre på, at deltagerne, deres familier og venner fra hele verden sammen med borgerne i Aalborg vil blive forbløffede over det, Aalborg Kommune vil præsentere for dem,” forklarer han i en pressemeddelelse fra Aalborg Kommune.

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen glæder sig over valget af Aalborg som værtsby.

“Det er helt fantastisk, at vi får lov til at vise, hvad Aalborg kan som værtsby i forbindelse med denne store internationale event, hvor der kommer deltagere fra hele verden. World Firefighters Games vil sætte ekstra kolorit på Aalborg, mens legene står på og give vores hoteller og restauranter øget omsætning. Så der er god grund til glæde over, at dette værtskab er kommet i hus,” forklarer borgmester Thomas Kastrup-Larsen begejstret.

Stor jubel hos danske brandmænd

Deltagerne skal bo på Aalborgs hoteller og spise på byens restauranter, mens legene står på. I et eller andet omfang vil indkvartering også finde sted uden for kommunegrænsen, da Aalborgs hoteller ikke kan huse alle deltagerne.

Hos brandmændene i Nordjylland er der også stor jubel over eventen:

“Nordjyllands Beredskab er meget stolte, over at værtsskabet for World Firefighters Games 2020 kommer til Aalborg og Nordjylland. Det er en stor ære at få besøg af brandmandskolleger fra hele verden og vise dem Aalborg, men også at vise hvad vi kan i Nordjylland og Danmark,” fortæller Diana Sørensen direktør i Nordjyllands Beredskab.

Hun supplerer;

“Et af de elementer, som vi fra Nordjyllands Beredskab håber på at kunne vise deltagerne, er det gode tværfaglige samarbejde mellem aktørerne på beredskabsområdet, som Politiet, Forsvaret, Det præhospitale område, Beredskabsstyrelsen og Falck.

Vi er i Danmark kendte for at udnytte hinandens ressourcer på tværs og samarbejde om opgaverne. Det håber vi at kunne give vores kolleger et godt indtryk af. Samtidig håber vi på at kunne stille deltagere til nogle af de forskellige konkurrencer, og går allerede i træning for at kunne sætte Nordjyllands Beredskab på verdenskortet i disse konkurrencer.”

Deltagerne er professionelle, deltids- såvel som frivillige brandmænd. Arrangørerne håber, at mange af deltagerne vil tage deres familie med og bruge begivenheden som en anledning til at stifte nærmere bekendtskab med Nordjylland.