Fra Sydkorea til Aalborg: 5000 brandmænd skal afholde OL i byen

Skrevet af: Michael Qureshi
Per Vedsted, Thomas Kastrup-Larsen og Diana Sørensen underskriver kontrakten
Per Vedsted, Thomas Kastrup-Larsen og Diana Sørensen underskriver kontrakten

I perioden 22. – 29. august 2020 forventer Aalborg Events og World Firefighters Games WA Inc, at omkring 5.000 brandmænd og 1.500 ledsagere fra hele verden vil tage til Aalborg for at dyste i 41 discipliner.

Der vil både være helt regulære, familiære idrætsgrene som eksempelvis fodbold, tennis samt badminton og publikumsvenlige discipliner, der tager udgangspunkt i brandmændenes profession som fx Toughest Firefighter Alive og Bucket Brigade.

Toughest Firefighter Alive rummer 4 discipliner: løb med brandslange, forhindringsbane, håndtering af stiger på tårn og trappeløb. En stor del af disse konkurrencer vil blive afviklet på byens pladser.

I 2018 afholdes legene i Sydkorea

Legene har været afviklet siden 1990, hvor første udgave af legene blev afviklet i Auckland, New Zealand. Sidst World Firefighters Games blev afholdt i Europa var i 2008, hvor Liverpool var værtsby. I 2018 afholdes legene i Sydkorea.

“Jeg tror ikke, vi kunne have fundet en mere imødekommende værtsby end Aalborg,” siger John Hartley, direktør for værtsorganisationen World Firefighters Games WA Inc.

“Da vi besøgte byen, blev vi overbeviste, om at Aalborg er klædt på til at levere det setup, World Firefighters Games kræver. Vi er sikre på, at deltagerne, deres familier og venner fra hele verden sammen med borgerne i Aalborg vil blive forbløffede over det, Aalborg Kommune vil præsentere for dem,” forklarer han i en pressemeddelelse fra Aalborg Kommune.

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen glæder sig over valget af Aalborg som værtsby.

“Det er helt fantastisk, at vi får lov til at vise, hvad Aalborg kan som værtsby i forbindelse med denne store internationale event, hvor der kommer deltagere fra hele verden. World Firefighters Games vil sætte ekstra kolorit på Aalborg, mens legene står på og give vores hoteller og restauranter øget omsætning. Så der er god grund til glæde over, at dette værtskab er kommet i hus,” forklarer borgmester Thomas Kastrup-Larsen begejstret.

Stor jubel hos danske brandmænd

Deltagerne skal bo på Aalborgs hoteller og spise på byens restauranter, mens legene står på. I et eller andet omfang vil indkvartering også finde sted uden for kommunegrænsen, da Aalborgs hoteller ikke kan huse alle deltagerne.

Hos brandmændene i Nordjylland er der også stor jubel over eventen:

“Nordjyllands Beredskab er meget stolte, over at værtsskabet for World Firefighters Games 2020 kommer til Aalborg og Nordjylland. Det er en stor ære at få besøg af brandmandskolleger fra hele verden og vise dem Aalborg, men også at vise hvad vi kan i Nordjylland og Danmark,” fortæller Diana Sørensen direktør i Nordjyllands Beredskab.

Hun supplerer;

“Et af de elementer, som vi fra Nordjyllands Beredskab håber på at kunne vise deltagerne, er det gode tværfaglige samarbejde mellem aktørerne på beredskabsområdet, som Politiet, Forsvaret, Det præhospitale område, Beredskabsstyrelsen og Falck.

Vi er i Danmark kendte for at udnytte hinandens ressourcer på tværs og samarbejde om opgaverne. Det håber vi at kunne give vores kolleger et godt indtryk af. Samtidig håber vi på at kunne stille deltagere til nogle af de forskellige konkurrencer, og går allerede i træning for at kunne sætte Nordjyllands Beredskab på verdenskortet i disse konkurrencer.”

Deltagerne er professionelle, deltids- såvel som frivillige brandmænd. Arrangørerne håber, at mange af deltagerne vil tage deres familie med og bruge begivenheden som en anledning til at stifte nærmere bekendtskab med Nordjylland.

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.