Fra Nordic Trail til MTB Børneløb: Her er de fedeste sports-events i Rebild

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I og omkring Aalborg findes der en masse skønne områder, der er oplagte at bruge, hvis man vil lidt tættere på naturen.

Et af de mest populære udflugtsmål er området omkring Rebild Bakker og Rold Skov, som byder på Danmarks største sammenhængende skov på hele 80 kvadratkilometer.

Det er samtidig et af de steder i landet med flest højdemeter pr. kilometer, som gør det til et yndet rejse mål for sportsturister fra hele landet.

Hvert år er der omkring 30 udendørs sportsevents, og hvad enten man elsker at gå, svømme, løbe, cykle, spille golf eller noget helt andet, har området masser at byde på.

De næste måneder byder på en masse fede begivenheder fra forskellige arrangører, som hver især har det tilfælles, at naturen danner grobund for en masse aktive oplevelser.

I samarbejde med RebildPorten har vi fundet de fedeste sports-events i området:

Foto: Mathies Brinkmann

Onsdag den 21. august 2019: Triatlandløbet i Rold Skov

Senere på måneden, kan vi se frem til et helt unikt løb i noget af Danmarks smukkeste natur.

Hvad enten du vælger løberuten på 5 kilometer eller gåruten på 4 kilometer, venter der en spektakulær oplevelse, hvor du både kommer til at opleve smuk natur og ikke mindst masser af hyggeligt samvær med familie, venner eller kollegaer.

“Det er i år tredje gang firmaløbet afholdes – flere og flere virksomheder får øjnene op for, at et firmaløb også kan byde på hyggeligt samvær i smukke omgivelser, hvor alle sendes afsted sammen og spiser lækker hjemmegrillet mad sammen – med tid til networking og meningsfulde oplevelser.

Vi har max plads til 300 firmahold i skoven, og sidste år var vi tæt på at melde alt udsolgt. Så vil man være med, skal man tilmelde sig nu,”  siger Anne Voss, koordinator for Triatlandløbet.

Hvis du vælger løberuten, skal du sammensætte et hold med tre udvalgte, og jeres tider bliver så regnet sammen.

Løbet er dermed helt oplagt som et lidt anderledes firmaløb, hvor du kan løbe i nogle helt unikke omgivelser, og samtidig sikre dig håneretten ved kaffeautomaten på kontoret det næste års tid.

Det hurtigste hold kan se frem til fine præmier, så det handler om at vælge de tre løbemakkere med omhu – løbet er dog lige så meget et socialt løb, så du kan også blot deltage for sjov.

I modsætning til en traditionel stafet sendes alle deltagere i dette holdløb af sted samtidig, så holdet kommer i mål på cirka samme tid.

I målområdet, den smukke park foran Skørping Privathospital, venter der lækker mad og drikke, som I kan nyde sammen – med tid til networking og afslappet hygge.

Hvad: Triatlandløbet i Rold Skov
Hvor: Skørping – med start og mål i den smukke park foran Skørping Privathospital
Hvornår: Onsdag den 21. august kl. 18.00 – 21.
Tilmelding: Åben indtil 9. august, 150 kr. pr deltager (v/4 pers. pr. hold)
Arrangører: Rebildløbet v/ If Frem Skørping

Du finder info om tilmelding her.

Lørdag den 24. august: Rold Skov Crosstriathlon

Danmarks hyggeligste (og måske billigste) crosstriathlon er for ottende år i træk klar til at udfordre og underholde deltagerne i Rold Skov.

Det helt unikke ved dette løb er, at man kun åbner for 150 pladser, da man ønsker at bevare den hyggelige og intime stemning, som har gjort det til en stor succes år efter år.

Løbet foregår i området omkring Store Økssø, som er en smuk skovsø i Rold Skov med omgivelser, der virkelig indbyder til aktiviteter.

Rold Skov Crosstriathlon har to ruter – Begynderen og Den Barske, så der burde være noget for enhver smag.

Begynderen er for dig der skal prøve Crosstriathlon første gang, eller for dig, der måske vil gennemføre med dine børn (fra 10 år). Begynderen består af 200 meter svømning, cirka 5,5 kilometer mountainbikeløb og 2,6 kilometer løb rundt om St. Økssø, som følger den klassiske rute rundt om søen.

Den Barske er for dig, der er i god form og er klar på en udfordring. Du kan se frem til 600 meter svømning, cirka 20 kilometer mountainbikeløb og cirka 7 kilometer løb på en rute med både grus, græs, singletrack og stigninger undervejs.

Hvad: Rold Skov Crosstriathlon
Hvor: Møldrupvej 36, 9520 Skørping
Hvornår: Lørdag den 24. august kl. 10.00
Tilmelding: Åben indtil 21. august, Begynderen: 145kr, Den Barske: 195 kr.
Arrangører: Rold Skov MTB, vorespuls.dk og DGI Nordjylland

Du finder info om tilmelding her.

Søndag den 15. september: Nordic Trail

Rebild Bakker er en kæmpe naturpark, som både byder på singletracks, grusveje, bakker, trapper og andre sjove udfordringer.

Derfor er omgivelserne helt perfekte til TRAIL-løb, og Nordic Trail er løbet, hvor alle kan være med – lige fra nybegyndere, let-øvede og øvede, som gerne vil have stimuleret både muskler, lunger og sanser i nogle fantastiske rammer.

Det gælder om at tilmelde sig Nordic Trail i Rebild Bakker, inden det er for sent.

Vi har nemlig max 400 pladser og faktisk kun 139 pladser tilbage.

Vi lover dig en fed trail-oplevelse med tidstagning, gratis buffs og selvfølgelig en super fed medalje til alle,” lover Mark Laursen, eventarrangør og stifter af Runners DK.

Løberuten byder på nogle gode bakker og hele 250 højdemeter pr. runde og en god portion singletrack, og derfor anbefales det også, at man løber i trailsko.

Nordic Trail handler lige så meget om hygge, fællesskab og stemning, og der er derfor også medaljer til alle deltagere.

Du kan vælge mellem distancerne 7 km (250 højdemeter), 14 km (508 højdemeter)  eller 21 km. (762 højdemeter)

Hvad: Nordic Trail 2019
Hvor: Røverlejren i Rebild Bakker
Hvornår: Søndag den 15. september kl. 10.00
Tilmelding: 7 km: 189 kr., 14 km: 229 kr., 21km: 269 kr.
Arrangører: Runners DK

Du finder info om tilmelding her.

Lørdag den 21. september: DGI MTB Børneløb i Rold Skov

Rold Skov er det hele ideelle område til  både smukke og udfordrende mountainbike-ture, og alder behøver bestemt ikke være en begrænsning for at få frisk luft, motion og en på opleveren.

Derfor skal de yngste ryttere selvfølgelig også have deres eget MTB Løb.

Det bliver et løb med fed stemning, og børnene kan se frem til både tidtagning og målportal, som man kender det fra de voksnes løb.

Efter løbet er der medalje til alle deltagere – og en mindre præmie til nummer et, to og tre i hver klasse. Derudover er der kage og saft til børnene og kaffe til de voksne.

Løbet er for alle børn fra 5 – 16 år, og det er både for begyndere, let-øvede, øvede og du behøver ikke at være tilknyttet en klub. Der køres i 6 forskellige aldersklasser, som alle har en pige – og en drengeklasse:

5-6 år – kører i 25 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca. 1,5-2 km)

7-8 år – kører i 25 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca. 1,5-2 km)

9-10 år – kører i 35 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca.  2-2,5km)

11-12 år – kører i 35 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca.  2-2,5km)

13-14 år – kører i 45 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca.  2,5-3 km)

15- 16 år – kører i 45 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca.  2,5-3 km)

Løbet køres på en kortere rundstrækning, så man kommer forbi målområdet flere gange. Dermed er det også muligt at få hjælp fra de voksne, hvis cyklen driller.

Hvad: DGI MTB Børneløb i Rold Skov
Hvor: Himmerlandsvej 59, 9520 Skørping, Nordjylland
Hvornår: Lørdag den 21. september kl. 10.00
Tilmelding: Pris; 50,- kr + evt. tilkøb – eftertilmelding på dagen: 85 kr.
Arrangører: Rold Skov MTB og DGI Nordjylland

Du finder info om tilmelding her.

Området omkring Rold Skov byder på masser af spændende sports-events i løbet af året, og lørdag den 31. august kigger eliten forbi.

Rold Skov OK er nemlig værter for et vaskeægte danmarksmesterskab, når de Danske Mesterskaber i Mellemdistance Orientering foregår i de smukke rammer.

Alle løbere som er medlem af en orienteringklub under DOF eller IOF kan starte, og du finder mere info om tilmelding her.

Vil du have det fulde overblik over kommende sportsevents i Rebild, kan du blive klogere lige her.

Vildt og vådt: Her er programmet for årets Waater Festival

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

På trods af, at regnen sidste år silede ned over Aalborgs første vandfestival, blev de våde dage et kæmpe hit for både store og små.

Nu er nedtællingen til anden udgave af Waater Festival i gang, og i næste weekend kan du igen springe ombord (og overbord?) på et hav af forskellige vandaktiviteter, der finder sted i og omkring Østre Havn.

Aktiviteterne inkluderer alt fra Waater Blob, Air Track, Waater Slide, Waater Vandtrampolin, Dykkertank, SUB Boards, Mega SUB Boards, Sit On top kajakker, GoBoats, RIB både, Aalborg Cable Park og FunCenterets kajakpolobane.

Igen i år kan erfarne og uerfarne vandhunde altså prøve kræfter med almindelige og ualmindelige vandaktiviteter i både sikre og trygge rammer.

Der er lagt op til både våde og tørre oplevelser for alle – og så er det hele ganske gratis.

Følg med på Waater’s Facebook-side her.

En aktiv weekend for hele familien

Waater er i år en del af Idrætsmødet, der strækker sig helt fra Vestre Fjordpark til Østre Havn, hvor Waater Festival finder sted.

Handelsbanken er hovedsponsor for eventet, mens Nichlas Tougaard, Partner og kreativ Direktør i reklamebureauet Det nye sort, står i spidsen for de van(d)vittige dage i byen.

“Vores vision er, sammen med Idrætsmødet, at skabe et mindset for familier og unge om, at næste weekend skal være en aktiv én af slagsen.

Der bliver så mange fede aktiviteter både i land og på vand – og da det hele er fuldstændig gratis, er det jo oplagt at få prøvet tingene af,” siger Nichlas Tougaard.

I år ser vejret en anelse mere tørt ud – så i år kan gæsterne altså helt selv vælge, hvor våde de vil blive.

Byen møder stranden

Det er ikke kun i vandet, at der er skruet op på oplevelsesparameteret.

I år skal der også gøres en masse ekstra ud af havnemiljøet, hvor paller, solsejl, parasoler og sandkasser til børn skal være med til at skabe rammerne for et fedt urban beach miljø.

Over overfladen vil der ose af ægte festivalstemning og kunne købes måde mad, is og kølige drikke.

“Vi vil gerne udnytte lokationen endnu bedre og lade byen møde stranden.

Meny vil sørge for forskellige foodstands, og vi opstiller også barer – så der vil altså også være mulighed for at få både vådt og tørt i løbet af dagen,” siger Nichlas.

Ét af weekendens helt store trækplastre bliver uden tvivl den store Blob Battle, hvor lokale virksomheder skal dyste mod hinanden på den store, oppustelige luftpude.

Deltagerne bedømmes ud fra henholdsvis flotteste udklædning, bedste moves, højden på springet og den vildeste landing/ styrt i vandet.

Dette kan du opleve lørdag kl. 12.00-12.45.

Der bliver altså mange gode grunde til at kigge forbi i Østre Havn i næste weekend – uanset om du er interesseret i at blive (meget) våd, eller bare vil nyde det hele fra kajkanten.

Nu er det endelige program for de våde dage omsider offentliggjort:

Lørdag (31/08/2019)

Kl. 10.00: Åbning af Waater Festival 2019

Kl. 10.00-18.00: Alle aktiviteter åbner

Gratis aktiviteter for alle

Kl. 10.25: Faldskærmsudspring

3 faldskærmsudspringere lander i havnen

Kl. 12.00-17.00: Aalborg Cable Park

Prøv waveboard gratis

Kl. 11.00-12.00: Kajakpolo kamp

FunCenter åbner deres kajakpolobane

Kl. 12.00-12.45: Waater Blob Battle

Vores store virksomheds battle på Waater Blobben

Kl. 12.45-13.00: Præmieoverrækkelse

Præmie for bedste spring, fald og udklædning

Kl. 13.00-14.00: Kajakpolo kamp

FunCenter åbner deres kajakpolobane

Kl. 13.30-15.30: RIB boat

Oplev fuld fart over vandet i RIB bådene

Kl. 15.00-15.30: Prof. udspringsshow

Internationalle & profesionelle Cliff Divers springer på Waater Blob

Kl. 16.00-17.00: Kajakpolo kamp

FunCenter åbner deres kajakpolobane

Kl. 17.00-17.30: Prof. udspringsshow

Internationalle & profesionelle Cliff Divers springer ud fra en kran i 20 meters højde

Kl. 18.00: Waater Festival lukker for i dag

Søndag (01/09/2019)

Kl. 10.00: Åbning af Waater Festival

Kl. 10.00-18.00: Alle aktiviteter åbner

Gratis aktiviteter for alle

Kl. 12.00-17.00: Aalborg Cable Park

Prøv waveboard gratis

Kl. 10.30-11.00: Prof. udspringsshow

Internationalle & profesionelle Cliff Divers springer på Waater Blob

Kl. 11.00-12.00: Kajakpolo kamp

FunCenter åbner deres kajakpolobane

Kl. 12.00-12.30: Vandkamp

Vi forsøger at lave Danmarks største vandkamp

Kl. 13.00-14.00: Kajakpolo kamp

FunCenter åbner deres kajakpolobane

Kl. 15.00-15.45: Waater Slide Battle

Åben tilmelding på dagen

Kl. 15.45-16.00: Præmieoverrækkelse

Præmie til bedste tid

Kl. 16.00-17.00: Kajakpolo kamp

FunCenter åbner deres kajakpolobane

Kl. 17.00-17.30: Prof. udspringsshow

Internationalle & profesionelle Cliff Divers springer ud fra en kran i 20 meters højde

Kl. 18.00: Waater Festival lukker for i år.

Følg med på Waater’s Facebook-side her.

Vi Elsker 90’erne tæt på udsolgt: Det skal du glæde dig til

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Morten Ryming
Foto: Morten Ryming

22 grader, sol, tørvejr og verdens største 90’er fest.

Det er svært at stable bedre betingelser op for en udendørs koncert, når Vi Elsker 90’erne karavanen åbner dørene på lørdag d. 31. august om formiddagen til 13 timers vild fest.

I skrivende stund er der totalt udsolgt på Drink & Dance billetter.

På festbilletterne går det også rigtig hurtigt nu, så de skal fanges på Ticketmaster, inden de røde lamper tændes og der meldes udsolgt.

Vejret har en ret væsentlig betydning, så vi fik lige en status fra DMI på udsigterne for lørdag.

“Som prognosen er lige nu, får Aalborg nogen sol og temperaturer op til 22 grader på lørdag.

Torsdag passerer en koldfront med regn og byger, og fredag kan vi se frem til lidt køligere luft med enkelte byger.

Lørdag kommer der sandsynligvis varmere luft indover Aalborg, og der er generelt udsigt til tørt vejr med stigende temperaturer,” siger Martin Lindberg, Vagtchef ved DMI til MigogAalborg.

Han understreger, at der altid er en vis usikkerhed på en 6 døgns prognose.

Bliver en vild dag

MigogAalborg er mediepartner på Vi Elsker 90’erne, og vi har spurgt arrangør og vært Riffi Haddaoui, hvad man skal glæde sig til på lørdag.

I går var 90’er karavanen i Odense, hvor tusinder havde en gigantisk fest i Kongens Have. Scooter, Cascada, Vengaboys, Alice DJ, Eiffel 65 og alle de andre leverede i den grad varen.

Se Cascada fra scenen herunder

“Vi har været i Rødovre, Næstved, Aabenraa, Stockholm, Göteborg og så i går i Odense, hvor der har været totalt udsolgt alle steder.

Det har været en fantastisk sommer, hvor der er blevet festet løs til. Nu er turen så kommet til Aalborg, og vi glæder os.

Det bliver vildt lige fra de første navne går på til det hele slutter.

Man kommer ikke til at stå stille i 13 timer, hvis man kommer tidligt,” siger partner i Vi Elsker 90’erne, Riffi Haddaoui.

Har lyttet til kritik

Sidste år blev Aalborg lidt ramt af nogle logistik-problemer på baren i Drink & Dance området, som skabte lidt længere køer end normalt.

“Vi har selvfølgelig evalueret og lyttet til vores dejlige gæster. Vi stiller op med 50 professionelle bartendere og dobbelt så mange barmeter som sidste gang.

I de andre byer er tingene kørt glat, og vi har gjort alt i vores magt for at sikre, at det hele kommer til at spille i Aalborg,” forklarer Riffi.

Du kan se spilleplanen for Vi Elsker 90’erne her

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvor: Mølleparken, Aalborg
Hvornår: Lørdag d. 31. august 2019

Køb billetter her.

Stiletter i Vildmarken og saunagus: Kom til Women’s Weekend i Blokhus

Skrevet af: Redaktionen

Fredag den 6. september begynder den populære kvinde-weekend atter i Blokhus, og i år kan vi se frem til alt fra Ladies Night, Stiletter i Vildmarken og mindfulness.

Der er fyret op for råhyggen, når weekenden starter med Ladies Night.

“Der var udsolgt på blot 10 dage og vi glæder os til at byde 60 gæster velkommen til ginsmagning, konkurrencer, goodiebags og livemusik med den altid hyggelige Jens Varmløse på Kunstcafeen Blokhus.

Vi arbejder i øjeblikket på at frigive 10 billetter mere, der er dog lige lidt ting der skal falde på plads, men hold øje med vores Facebook-side, fortæller Lotte Kande, der er med i arbejdsgruppen bag weekenden.

Stiletter i Vildmarken

I år præsenterer arbejdsgruppen en nyhed, hvor kvinderne kan tage med ”ud” i den hemmelige Vildmark.

Lørdag den 7. september er der ”Stiletter i Vildmarken” fra kl. 17.00.

“Det her bliver fantastisk! Glæd Jer til en naturtro og intim forkælelses-aften for kvinder i alle aldre,” fortæller Louise Kande.

Det hele starter med afgang til Vildmarken kl. 17.00, hvorefter kvinderne bydes velkommen med rislende bobler.

Dernæst byder aftenen på et spændende foredrag med Jon Lindberg – Vildmarks-Jon, der vandt “Alene i Vildmarken” som den første dansker.

Der bliver stilet-venlig tapas med forskellige lækkerier, tilpasset kvinder, udsøgt ginsmagning med et udvalg af vildmarks-gin, serveret og fortalt af Vildmarks-Jon.

Den populære tryllekunstner og komiker, Kim Andersen, går på naturscenen og leverer derefter et stærk show der går lige til “sø-kanten”.

“Der bliver intim og hyggelig stemning i læ af trækronerne, for de maksimalt 70 kvinder der møder op til dette nye og spændende arrangement, der netop er blevet en NYHED for Women’s Weekend 2019,” fortæller Louise Kande.

Prisen for Stileter i Vildmarken er 190 kr. person inklusiv mad. Du finder billetinfo lige her. Der er toiletforhold og mulighed for køb af drikkevarer på den hemmelige lokation i vildmarken.

Forkæl sanserne hele weekenden

Til Women’s Weekend 2019 er der sat ekstra ind på at give kvinderne lidt ekstra sanseforkælelse.

Hele weekenden kan man deltage i ”Vesterhavsdyp”, hvor man kan springe med søstrene i bølgen blå alle dage kl. 08.00.

Lørdag d. 7. september er der mulighed for selvforkælelse i første klitrække, når der bliver saunagus med havblik på Blokhus Strand, hvor man kan opleve tre forskellige gusoplevelser kombineret med et forfriskende dyp i Vesterhavet – her skal du huske at medbringe håndklæde hjemmefra.

Lørdag og søndag er der mulighed for at finde den indre ro med en omgang blid flow yoga i Kalstrup.

“Der bliver blide åndedrætsøvelser, yogastillinger, skønne og afslappende stræk og mindfulness-meditation,” forklarer yoga-instruktør Christinna der tilføjer, at man bare møder op.

Lørdag d. 7. september fra kl. 11.30 og søndag d. 8. september, mellem kl. 8.00-11.00, kan man prøve ”Sauna with a view” – der indleder til et forfriskende dyp i Vesterhavet efterfulgt af en dejlig og varm saunaoplevelse.

Du kan finde billetinfo til Saunagus med Havblik og Sauna With a view her.

Markedsstemning i Hune

Er du vild med lopper, mode, upcycling design og interiør, kan du komme og gøre en god handel søndag d. 8. september, kl. 10.00 – 14.00, når Hune omdannes til et stort kræmmermarked.

“Samme dag vil man fra kl. 11.00 – 16.00 kunne lade sig inspirere af alverdens kunstaktuelle udstillere, der holder et hyggeligt kunstmarked på Springvandstorvet i Blokhus,” opfordrer Jannie Ratke der også udgør én af de tre piger i arbejdsgruppen.

Det sjove og det skøre

Blokhus Strand Baadlaug holder Anderæs for kvinder lørdag d. 7. september, hvor man kan købe en lyserød plastikand og være med i den store ”kap-svømning”, når ænderne slippes fri i Blokhus Bæk og kæmper om at svømme først over målstregen

Der vil være et glas champagne og hver købte lyserøde and, og der vil være fine præmier. Der er indskrivning fra kl. 14.00 og ænderne koster 30 kr. pr. stk.

Women’s Weekend afsluttes søndag d. 8. september med masser af girlpower til ”MTB og bobler”. På to hjul guider 2 erfarne MTB-eksperter både nybegyndere og øvede kvinder med på en rå mountainbike-tur fra kl. 13.00-15.00 gennem områdets terræn.

Man mødes ved Gateway i Blokhus på selve aktivitetspladsen, og det koster 50 kr, som betales på stedet med MobilePay.

I målfeltet fejres turen selvfølgelig med sprudlende bobler.

Cykler kan lejes ved Hune/Blokhus Cykeludlejning (+ 45 25 78 86 20)

Hvad: Women’s Weekend Blokhus
Hvor: Blokhus og omegn
Hvornår: Fredag d. 6 september – søndag d. 8. september

Find mere info her.