Fra Nordic Trail til MTB Børneløb: Her er de fedeste sports-events i Rebild

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I og omkring Aalborg findes der en masse skønne områder, der er oplagte at bruge, hvis man vil lidt tættere på naturen.

Et af de mest populære udflugtsmål er området omkring Rebild Bakker og Rold Skov, som byder på Danmarks største sammenhængende skov på hele 80 kvadratkilometer.

Det er samtidig et af de steder i landet med flest højdemeter pr. kilometer, som gør det til et yndet rejse mål for sportsturister fra hele landet.

Hvert år er der omkring 30 udendørs sportsevents, og hvad enten man elsker at gå, svømme, løbe, cykle, spille golf eller noget helt andet, har området masser at byde på.

De næste måneder byder på en masse fede begivenheder fra forskellige arrangører, som hver især har det tilfælles, at naturen danner grobund for en masse aktive oplevelser.

I samarbejde med RebildPorten har vi fundet de fedeste sports-events i området:

Foto: Mathies Brinkmann

Onsdag den 21. august 2019: Triatlandløbet i Rold Skov

Senere på måneden, kan vi se frem til et helt unikt løb i noget af Danmarks smukkeste natur.

Hvad enten du vælger løberuten på 5 kilometer eller gåruten på 4 kilometer, venter der en spektakulær oplevelse, hvor du både kommer til at opleve smuk natur og ikke mindst masser af hyggeligt samvær med familie, venner eller kollegaer.

“Det er i år tredje gang firmaløbet afholdes – flere og flere virksomheder får øjnene op for, at et firmaløb også kan byde på hyggeligt samvær i smukke omgivelser, hvor alle sendes afsted sammen og spiser lækker hjemmegrillet mad sammen – med tid til networking og meningsfulde oplevelser.

Vi har max plads til 300 firmahold i skoven, og sidste år var vi tæt på at melde alt udsolgt. Så vil man være med, skal man tilmelde sig nu,”  siger Anne Voss, koordinator for Triatlandløbet.

Hvis du vælger løberuten, skal du sammensætte et hold med tre udvalgte, og jeres tider bliver så regnet sammen.

Løbet er dermed helt oplagt som et lidt anderledes firmaløb, hvor du kan løbe i nogle helt unikke omgivelser, og samtidig sikre dig håneretten ved kaffeautomaten på kontoret det næste års tid.

Det hurtigste hold kan se frem til fine præmier, så det handler om at vælge de tre løbemakkere med omhu – løbet er dog lige så meget et socialt løb, så du kan også blot deltage for sjov.

I modsætning til en traditionel stafet sendes alle deltagere i dette holdløb af sted samtidig, så holdet kommer i mål på cirka samme tid.

I målområdet, den smukke park foran Skørping Privathospital, venter der lækker mad og drikke, som I kan nyde sammen – med tid til networking og afslappet hygge.

Hvad: Triatlandløbet i Rold Skov
Hvor: Skørping – med start og mål i den smukke park foran Skørping Privathospital
Hvornår: Onsdag den 21. august kl. 18.00 – 21.
Tilmelding: Åben indtil 9. august, 150 kr. pr deltager (v/4 pers. pr. hold)
Arrangører: Rebildløbet v/ If Frem Skørping

Du finder info om tilmelding her.

Lørdag den 24. august: Rold Skov Crosstriathlon

Danmarks hyggeligste (og måske billigste) crosstriathlon er for ottende år i træk klar til at udfordre og underholde deltagerne i Rold Skov.

Det helt unikke ved dette løb er, at man kun åbner for 150 pladser, da man ønsker at bevare den hyggelige og intime stemning, som har gjort det til en stor succes år efter år.

Løbet foregår i området omkring Store Økssø, som er en smuk skovsø i Rold Skov med omgivelser, der virkelig indbyder til aktiviteter.

Rold Skov Crosstriathlon har to ruter – Begynderen og Den Barske, så der burde være noget for enhver smag.

Begynderen er for dig der skal prøve Crosstriathlon første gang, eller for dig, der måske vil gennemføre med dine børn (fra 10 år). Begynderen består af 200 meter svømning, cirka 5,5 kilometer mountainbikeløb og 2,6 kilometer løb rundt om St. Økssø, som følger den klassiske rute rundt om søen.

Den Barske er for dig, der er i god form og er klar på en udfordring. Du kan se frem til 600 meter svømning, cirka 20 kilometer mountainbikeløb og cirka 7 kilometer løb på en rute med både grus, græs, singletrack og stigninger undervejs.

Hvad: Rold Skov Crosstriathlon
Hvor: Møldrupvej 36, 9520 Skørping
Hvornår: Lørdag den 24. august kl. 10.00
Tilmelding: Åben indtil 21. august, Begynderen: 145kr, Den Barske: 195 kr.
Arrangører: Rold Skov MTB, vorespuls.dk og DGI Nordjylland

Du finder info om tilmelding her.

Søndag den 15. september: Nordic Trail

Rebild Bakker er en kæmpe naturpark, som både byder på singletracks, grusveje, bakker, trapper og andre sjove udfordringer.

Derfor er omgivelserne helt perfekte til TRAIL-løb, og Nordic Trail er løbet, hvor alle kan være med – lige fra nybegyndere, let-øvede og øvede, som gerne vil have stimuleret både muskler, lunger og sanser i nogle fantastiske rammer.

Det gælder om at tilmelde sig Nordic Trail i Rebild Bakker, inden det er for sent.

Vi har nemlig max 400 pladser og faktisk kun 139 pladser tilbage.

Vi lover dig en fed trail-oplevelse med tidstagning, gratis buffs og selvfølgelig en super fed medalje til alle,” lover Mark Laursen, eventarrangør og stifter af Runners DK.

Løberuten byder på nogle gode bakker og hele 250 højdemeter pr. runde og en god portion singletrack, og derfor anbefales det også, at man løber i trailsko.

Nordic Trail handler lige så meget om hygge, fællesskab og stemning, og der er derfor også medaljer til alle deltagere.

Du kan vælge mellem distancerne 7 km (250 højdemeter), 14 km (508 højdemeter)  eller 21 km. (762 højdemeter)

Hvad: Nordic Trail 2019
Hvor: Røverlejren i Rebild Bakker
Hvornår: Søndag den 15. september kl. 10.00
Tilmelding: 7 km: 189 kr., 14 km: 229 kr., 21km: 269 kr.
Arrangører: Runners DK

Du finder info om tilmelding her.

Lørdag den 21. september: DGI MTB Børneløb i Rold Skov

Rold Skov er det hele ideelle område til  både smukke og udfordrende mountainbike-ture, og alder behøver bestemt ikke være en begrænsning for at få frisk luft, motion og en på opleveren.

Derfor skal de yngste ryttere selvfølgelig også have deres eget MTB Løb.

Det bliver et løb med fed stemning, og børnene kan se frem til både tidtagning og målportal, som man kender det fra de voksnes løb.

Efter løbet er der medalje til alle deltagere – og en mindre præmie til nummer et, to og tre i hver klasse. Derudover er der kage og saft til børnene og kaffe til de voksne.

Løbet er for alle børn fra 5 – 16 år, og det er både for begyndere, let-øvede, øvede og du behøver ikke at være tilknyttet en klub. Der køres i 6 forskellige aldersklasser, som alle har en pige – og en drengeklasse:

5-6 år – kører i 25 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca. 1,5-2 km)

7-8 år – kører i 25 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca. 1,5-2 km)

9-10 år – kører i 35 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca.  2-2,5km)

11-12 år – kører i 35 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca.  2-2,5km)

13-14 år – kører i 45 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca.  2,5-3 km)

15- 16 år – kører i 45 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca.  2,5-3 km)

Løbet køres på en kortere rundstrækning, så man kommer forbi målområdet flere gange. Dermed er det også muligt at få hjælp fra de voksne, hvis cyklen driller.

Hvad: DGI MTB Børneløb i Rold Skov
Hvor: Himmerlandsvej 59, 9520 Skørping, Nordjylland
Hvornår: Lørdag den 21. september kl. 10.00
Tilmelding: Pris; 50,- kr + evt. tilkøb – eftertilmelding på dagen: 85 kr.
Arrangører: Rold Skov MTB og DGI Nordjylland

Du finder info om tilmelding her.

Området omkring Rold Skov byder på masser af spændende sports-events i løbet af året, og lørdag den 31. august kigger eliten forbi.

Rold Skov OK er nemlig værter for et vaskeægte danmarksmesterskab, når de Danske Mesterskaber i Mellemdistance Orientering foregår i de smukke rammer.

Alle løbere som er medlem af en orienteringklub under DOF eller IOF kan starte, og du finder mere info om tilmelding her.

Vil du have det fulde overblik over kommende sportsevents i Rebild, kan du blive klogere lige her.

Kæmpe makeover: Vestre Baadelaug er genåbnet med masser af nyheder

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er fart over feltet hos Vestre Baadelaug ved havnen, der i årevis har været blandt aalborgensernes foretrukne spisested.

Og med god grund.

Her får du nemlig retter, der er så overdådige, at englene synger. Der er ganske vist ikke tale om decideret gourmet – men så alligevel.

Selvom Vestre Baadelaug har mange år på bagen, så var netop i dag en særlig én af slagsen.

Efter en hel måneds renovation i restauranten var indehaveren Nina nu klar til at byde velkommen i de splinternye lokaler.

“I like BRUN SOVS and i can not lie”

Adressen er naturligvis den samme, men ellers er der ikke meget genkendeligt. Både gulv, møbler og vægge har fået en ordentlig overhaling, hvilket giver en helt ny stemning til det ikoniske sted.

“Det er første gang, at vi har givet den så meget gas med renoveringen siden 2007, hvor jeg overtog stedet,” fortæller Nina, der i dagens anledning er iklædt en genial t-shirt med teksten “I like BRUN SOVS and I can not lie”.

“Restauranten trængte til en kærlig hånd, og når man først kommer i gang, så vil man jo også bare gerne have ordnet det hele. Vi har derfor skiftet alt ud – pånær gardinerne.”

Renoveringen har også betydet, at VB har otte pladser mindre i restauranten – disse nyerhvervede kvadratmeter har i stedet givet plads til en større og flottere bar, hvor øl og sodavand findes frem til gæsterne.

De efterhånden slidte kurvestole er blevet skiftet ud med brune møbler i nordisk, hyggelig stil, der passer perfekt til det, som køkkenet bagved tryller frem på ens tallerken.

For det er jo også meget … brunt.

Ikke nok med at Vestre Baadelaug har haft travlt med at forvandle restauranten, så har de nemlig haft ligeså travlt med at juble over deres nye titel som Danmarks 2. bedste bøfsandwich, der blev kåret 14. januar i år.

Det vil sige, at i dag altså også var første åbningsdag siden titlen kom i hus – og dermed også første chance for at lykønske den stolte vinder.

Og vi kan allerede nu konkludere, at vi nok ikke er uenige med De Brune Riddere, der kårede netop dette monster til den anden bedste i hele landet.

Lækker nyhed på menukortet

Selvom Vestre Baadelaug er kendt og elsket for deres signaturretter (heriblandt bøfsandwichen), så betyder det ikke, at der ikke bliver nytænkt – hele tiden.

Ifølge Nina er VB’s fiskeburger i top3 over mest bestilte retter.

Nina kan nemlig bedst lide at prøve nye ting af så ofte som muligt, og derfor er der naturligvis også kommet et par nyheder på kortet.

Blandt andet Ninas bud på en cowboytoast, der er lavet med inspiration fra Gastromand.

Toasten består af smørgrillet brød, 300 gr. bøf, løgkompot og baconmarmelade – naturligvis serveret med rustikke fritter, estragon-mayo og barbeque.

… måske Danmarks Bedste Cowboytoast også burde kåres? I så fald har vi et godt bud på en vinder.

Alt i alt kan vi altså berette, at alt er ved det gamle i bådehavnen – og samtidigt stråler som aldrig før.

Vi kan derfor kun anbefale, at man selv lægger vejen forbi og lader sig forkæle i brune, stride strømme. Fordi du fortjener det.

Restaurant Vestre Baadelaug holder åbent onsdag – søndag fra kl. 11.00 – 21.00.

Succesen gentages: Smag alt det øl du vil til kæmpe øl-messe i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Er du vild med øl i alle afskygninger, er god grund til at sætte kryds i kalenderen.

Lørdag den 8. februar bliver klistrede håndbolde, straffekast, 2-minutters udvisning og kampen om 2 point nemlig skiftet ud med kolde øl og lækre specialiteter, når Aalborg Håndboldklub inviterer til den syvende udgave af ØL-MESSE.

Det sker som altid i Idrætshallen på Østre Alle 87 fra klokken 13.00 – 17.00.

“Vi har plads til cirka 500 gæster, og vi har allerede solgt en del billetter, så vi satser på fuldt hus,” fortæller Joakim Thostrup, der er medarrangør på øl-messen. 

Fire timer i ølhimlen

Med en indgangsbillet kan man smage alt det specialøl, man har lyst til i fire timer. Billetten koster 195 kr.

På messen kan du se frem til over 15 forskellige udstillere, som blandt andre tæller bryghuse og distributører som Thisted Bryghus, Hjort Beer, Fur Bryghus og London Pub.

Udvalget tæller både almindelige øl, specialøl og de helt friske nyheder fra producenterne.

“Finder man en favoritøl i løbet af smagningen, er der også mulighed for at købe lidt med hjem,” forklarer Joakim.

Igen i år kan du se frem til smagsprøver på udvalgte delikatesser fra både Føtex og Slagter Engen.

Liste over udstillere

Bang & Harbo
Bøgeskov Bryg
Frederikshavn Bryghus
FUR
Hjort Beer
Mollwitx Mjod
Nibe Bryghus
Thisted Bryghus
United Beverage
Føtex
Theodor og Slotz
London Pub
One Pint
Malt Master
Slagter Engen
Hornbeer

Grauballe bryghus

Grillpølser, live musik og gevinster i tombolaen

Vi er nok mange, der forbinder en god øl med sene sommeraftener og en pølse på grillen.

Lidt af den stemning kan du også få på messen, for i år kan du også købe en grillpølse, når sulten melder sig. De bliver serveret af klubbens spillere og frivillige – for det er nemlig hele klubben, der står sammen om de mange events som klubben holder i løbet af året.

“Vi vil gerne give både sponsorer, publikum og medlemmer en anderledes oplevelse, end den man normalt oplever på håndboldbanen, og vi er meget taknemmelige for den opbakning vi oplever år efter år,” siger Joakim.

Du kan også se frem til hyggelig live musik i løbet af dagen, og i det amerikanske lotteri bliver der mulighed for at vinde lækre præmier fra bryggerierne og andre sponsorer.

Udover den årlige øl-messe afholdes der også andre arrangementer i 2020.

Det drejer sig blandt andet om kunstudstillingen Aalborg i Farver, en vinfestival og ikke mindst den årlige oktoberfest, som plejer at være et stort tilløbsstykke.

Først gælder det dog årets øl-messe, som foregår lørdag den 8. februar fra klokken 13.00-17.00.

Hvad: ØL-MESSE 2020
Hvor: Idrætshallen, Østre Alle 87
Hvornår: 8. februar kl. 13-17

Du finder billetinfo lige her.

Godt nyt til vinyl-elskere: Pladebørsen rykker på museum for en dag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Pladebørs Nordkraft
Foto: Pladebørs Nordkraft

To gange årligt er Nordkraft et rent slaraffenland for LP-entusiaster, når pladebørsen byder velkommen til et bredt udvalg af musik, hvor du finder mere end 70.000 plader og et stort udvalg af CD’er.

Og nu er der godt nyt til dig, der elsker musik.

Folkene bag pladebørsen åbner nemlig en pop up børs helt centralt i Aalborg.

Plader og CD’er på museum

Den får navnet Record Fair – Northern Winter Beat 2020 edition og finder sted lørdag d. 1. februar fra kl. 11.00 – 16.00.

Enkelte ville måske påstå, at plader og CD’er hører til på museum … og det bliver faktisk en realitet – for pladebørsen rykker ind på Aalborg Historiske Museum.

“Der er tale om en miniudgave af den velkendte pladebørs, og derfor finder “kun” cirka 30.000 plader på Aalborg Historiske Museum.

Du finder alt imellem indie, hard rock, punk, danske sjældenheder, prog og psych rock, og der er både brugte og nye plader,” skriver pladebørsen om eventet.

Det er gratis at besøge Record Fair – Northern Winter Beat 2020 edition, men ønsker du samtidig at se museets udstillinger, skal der købes almindelig entrébillet.

Prismæssigt plejer der at være noget for alle på pladebørsen – der er plader fra 5 kroner og op. Du kan finde 5 LP’er for 50 kroner.

Leder du efter sjældne 1. tryk til flere tusinde kroner, finder du også dem.

Hvad: Record Fair – Northern Winter Beat 2020 edition
Hvor: Aalborg Historiske Museum
Hvornår: Lørdag d. 1. februar fra kl. 11.00 – 16.00

Du finder mere info her.