Fra Nordic Trail til MTB Børneløb: Her er de fedeste sports-events i Rebild

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I og omkring Aalborg findes der en masse skønne områder, der er oplagte at bruge, hvis man vil lidt tættere på naturen.

Et af de mest populære udflugtsmål er området omkring Rebild Bakker og Rold Skov, som byder på Danmarks største sammenhængende skov på hele 80 kvadratkilometer.

Det er samtidig et af de steder i landet med flest højdemeter pr. kilometer, som gør det til et yndet rejse mål for sportsturister fra hele landet.

Hvert år er der omkring 30 udendørs sportsevents, og hvad enten man elsker at gå, svømme, løbe, cykle, spille golf eller noget helt andet, har området masser at byde på.

De næste måneder byder på en masse fede begivenheder fra forskellige arrangører, som hver især har det tilfælles, at naturen danner grobund for en masse aktive oplevelser.

I samarbejde med RebildPorten har vi fundet de fedeste sports-events i området:

Foto: Mathies Brinkmann

Onsdag den 21. august 2019: Triatlandløbet i Rold Skov

Senere på måneden, kan vi se frem til et helt unikt løb i noget af Danmarks smukkeste natur.

Hvad enten du vælger løberuten på 5 kilometer eller gåruten på 4 kilometer, venter der en spektakulær oplevelse, hvor du både kommer til at opleve smuk natur og ikke mindst masser af hyggeligt samvær med familie, venner eller kollegaer.

“Det er i år tredje gang firmaløbet afholdes – flere og flere virksomheder får øjnene op for, at et firmaløb også kan byde på hyggeligt samvær i smukke omgivelser, hvor alle sendes afsted sammen og spiser lækker hjemmegrillet mad sammen – med tid til networking og meningsfulde oplevelser.

Vi har max plads til 300 firmahold i skoven, og sidste år var vi tæt på at melde alt udsolgt. Så vil man være med, skal man tilmelde sig nu,”  siger Anne Voss, koordinator for Triatlandløbet.

Hvis du vælger løberuten, skal du sammensætte et hold med tre udvalgte, og jeres tider bliver så regnet sammen.

Løbet er dermed helt oplagt som et lidt anderledes firmaløb, hvor du kan løbe i nogle helt unikke omgivelser, og samtidig sikre dig håneretten ved kaffeautomaten på kontoret det næste års tid.

Det hurtigste hold kan se frem til fine præmier, så det handler om at vælge de tre løbemakkere med omhu – løbet er dog lige så meget et socialt løb, så du kan også blot deltage for sjov.

I modsætning til en traditionel stafet sendes alle deltagere i dette holdløb af sted samtidig, så holdet kommer i mål på cirka samme tid.

I målområdet, den smukke park foran Skørping Privathospital, venter der lækker mad og drikke, som I kan nyde sammen – med tid til networking og afslappet hygge.

Hvad: Triatlandløbet i Rold Skov
Hvor: Skørping – med start og mål i den smukke park foran Skørping Privathospital
Hvornår: Onsdag den 21. august kl. 18.00 – 21.
Tilmelding: Åben indtil 9. august, 150 kr. pr deltager (v/4 pers. pr. hold)
Arrangører: Rebildløbet v/ If Frem Skørping

Du finder info om tilmelding her.

Lørdag den 24. august: Rold Skov Crosstriathlon

Danmarks hyggeligste (og måske billigste) crosstriathlon er for ottende år i træk klar til at udfordre og underholde deltagerne i Rold Skov.

Det helt unikke ved dette løb er, at man kun åbner for 150 pladser, da man ønsker at bevare den hyggelige og intime stemning, som har gjort det til en stor succes år efter år.

Løbet foregår i området omkring Store Økssø, som er en smuk skovsø i Rold Skov med omgivelser, der virkelig indbyder til aktiviteter.

Rold Skov Crosstriathlon har to ruter – Begynderen og Den Barske, så der burde være noget for enhver smag.

Begynderen er for dig der skal prøve Crosstriathlon første gang, eller for dig, der måske vil gennemføre med dine børn (fra 10 år). Begynderen består af 200 meter svømning, cirka 5,5 kilometer mountainbikeløb og 2,6 kilometer løb rundt om St. Økssø, som følger den klassiske rute rundt om søen.

Den Barske er for dig, der er i god form og er klar på en udfordring. Du kan se frem til 600 meter svømning, cirka 20 kilometer mountainbikeløb og cirka 7 kilometer løb på en rute med både grus, græs, singletrack og stigninger undervejs.

Hvad: Rold Skov Crosstriathlon
Hvor: Møldrupvej 36, 9520 Skørping
Hvornår: Lørdag den 24. august kl. 10.00
Tilmelding: Åben indtil 21. august, Begynderen: 145kr, Den Barske: 195 kr.
Arrangører: Rold Skov MTB, vorespuls.dk og DGI Nordjylland

Du finder info om tilmelding her.

Søndag den 15. september: Nordic Trail

Rebild Bakker er en kæmpe naturpark, som både byder på singletracks, grusveje, bakker, trapper og andre sjove udfordringer.

Derfor er omgivelserne helt perfekte til TRAIL-løb, og Nordic Trail er løbet, hvor alle kan være med – lige fra nybegyndere, let-øvede og øvede, som gerne vil have stimuleret både muskler, lunger og sanser i nogle fantastiske rammer.

Det gælder om at tilmelde sig Nordic Trail i Rebild Bakker, inden det er for sent.

Vi har nemlig max 400 pladser og faktisk kun 139 pladser tilbage.

Vi lover dig en fed trail-oplevelse med tidstagning, gratis buffs og selvfølgelig en super fed medalje til alle,” lover Mark Laursen, eventarrangør og stifter af Runners DK.

Løberuten byder på nogle gode bakker og hele 250 højdemeter pr. runde og en god portion singletrack, og derfor anbefales det også, at man løber i trailsko.

Nordic Trail handler lige så meget om hygge, fællesskab og stemning, og der er derfor også medaljer til alle deltagere.

Du kan vælge mellem distancerne 7 km (250 højdemeter), 14 km (508 højdemeter)  eller 21 km. (762 højdemeter)

Hvad: Nordic Trail 2019
Hvor: Røverlejren i Rebild Bakker
Hvornår: Søndag den 15. september kl. 10.00
Tilmelding: 7 km: 189 kr., 14 km: 229 kr., 21km: 269 kr.
Arrangører: Runners DK

Du finder info om tilmelding her.

Lørdag den 21. september: DGI MTB Børneløb i Rold Skov

Rold Skov er det hele ideelle område til  både smukke og udfordrende mountainbike-ture, og alder behøver bestemt ikke være en begrænsning for at få frisk luft, motion og en på opleveren.

Derfor skal de yngste ryttere selvfølgelig også have deres eget MTB Løb.

Det bliver et løb med fed stemning, og børnene kan se frem til både tidtagning og målportal, som man kender det fra de voksnes løb.

Efter løbet er der medalje til alle deltagere – og en mindre præmie til nummer et, to og tre i hver klasse. Derudover er der kage og saft til børnene og kaffe til de voksne.

Løbet er for alle børn fra 5 – 16 år, og det er både for begyndere, let-øvede, øvede og du behøver ikke at være tilknyttet en klub. Der køres i 6 forskellige aldersklasser, som alle har en pige – og en drengeklasse:

5-6 år – kører i 25 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca. 1,5-2 km)

7-8 år – kører i 25 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca. 1,5-2 km)

9-10 år – kører i 35 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca.  2-2,5km)

11-12 år – kører i 35 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca.  2-2,5km)

13-14 år – kører i 45 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca.  2,5-3 km)

15- 16 år – kører i 45 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca.  2,5-3 km)

Løbet køres på en kortere rundstrækning, så man kommer forbi målområdet flere gange. Dermed er det også muligt at få hjælp fra de voksne, hvis cyklen driller.

Hvad: DGI MTB Børneløb i Rold Skov
Hvor: Himmerlandsvej 59, 9520 Skørping, Nordjylland
Hvornår: Lørdag den 21. september kl. 10.00
Tilmelding: Pris; 50,- kr + evt. tilkøb – eftertilmelding på dagen: 85 kr.
Arrangører: Rold Skov MTB og DGI Nordjylland

Du finder info om tilmelding her.

Området omkring Rold Skov byder på masser af spændende sports-events i løbet af året, og lørdag den 31. august kigger eliten forbi.

Rold Skov OK er nemlig værter for et vaskeægte danmarksmesterskab, når de Danske Mesterskaber i Mellemdistance Orientering foregår i de smukke rammer.

Alle løbere som er medlem af en orienteringklub under DOF eller IOF kan starte, og du finder mere info om tilmelding her.

Vil du have det fulde overblik over kommende sportsevents i Rebild, kan du blive klogere lige her.

Aalborgs nye grønne bydel: Mange lækre fordele ved at bo i Hasserisparken

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Aalborg er en by med enorm befolkningstilvækst, og det har i den grad sat sit præg på byen de seneste år med en lang række nybyggerier.

Der er opført en lang række boligkomplekser i Aalborgs centrale områder, men vil du gerne lidt væk fra midtbyens pulserende liv, er byen heldigvis også blevet beriget med nye rekreative områder, hvor der ånder fred, ro og skøn natur.

Ét af disse er den grønne boligoase Hasserisparken i Hasseris Enge.

Lyse lejligheder og dyrevenligt område

MigogAalborg har taget en snak med det unge kærestepar, Camilla og Rasmus, der sammen med hunden, Milton, bor i Hasserisparken.

“Vi kan godt lide ved at bo i Hasserisparken på grund af de store, flotte og lyse lejligheder og den smukke natur, hvor vi kan gå en masse ture med vores hund, Milton”, fortæller Camilla Stiller, inden hendes kæreste, Rasmus Henriksen, uddyber:

“Det, der tiltalte os ved Hasserisparken var især, at vi kunne få en anden oplevelse. Nu har vi prøvet at bo inde i byen, og der er meget mere fredeligt herude med frisk luft og meget mindre larm“.

I Hasserisparken, der er indhyllet i grønne omgivelser, er det nemlig tilladt at have husdyr.

“Ude foran vores lejlighed ligger Grønningen, som er et miljøprojekt fra kommunen. Det er et grønt område, hvor der ikke kan blive bygget noget, men hvor der til gengæld er legeplads til de mindre børn,” forklarer Rasmus.

God indretning og faciliteter

Boligerne er arkitekttegnede, og ved tilblivelsen har fokus, udover at få Hasserisparken til at passe ind i de naturskønne rammer, også været et stort fokus på rummelige lejemål.

“Allerede inden vi flyttede ind, og boligen endnu var uden gulve, var det tydeligt, at den var superfin i forhold til ruminddelingen.

Vi kunne hurtigt se, at vi kunne indrette den rigtig fint”, fortæller Rasmus Henriksen.

Udover at være praktisk, godt indrettet og befinde sig i naturskønne omgivelser, slipper du også for at suse gaderne tynde efter ledige parkeringspladser eller betale for en pebret P-licens.

“Det er en stor fordel, at der er gratis parkering – og det er super dejligt, når vi har en bil”, forklarer Camilla Stiller.

Udover de betagende grønne omgivelser udskiller de arkitektoniske boliger sig ved store haver, værelser og altaner, og i ejendommene i etape 1 og 2 får man sit helt eget depotrum.

Alt er inden for kort afstand

Men selvom boligerne er placeret i rolige grønne omgivelser, behøver du ikke køre langt for at komme til midtbyen, tage på indkøb eller køre børnene i institutionen.

Der er nemlig kun 600 meter til indkøb, 5 kilometer til centrum og blot 2,5 kilometer til både skole og børnehave, hvilket igen er ideelt til dem, der ønsker en adresse, der kan leve op til lidt af hvert.

“Vi vil helt sikkert anbefale andre at flytte herud i området, hvis man er til smuk natur og hyggelige omgivelser, hvor der er en masse andre søde mennesker.

Det er i hvert fald vores største anbefaling at flytte herud i Hasserisparken”, fortæller Camilla Stiller.

Kom til åbent hus hver søndag i august

Drømmer du også om en bolig i fredelige og naturlige omgivelser, men tæt på storbyens muligheder?

Så kom til åbent hus, der afholdes hver søndag hele august fra kl. 13-14 på Poul Anker Bechs Vej 116. Der er nemlig stadig få ledige lejemål.

Du har også mulighed for at booke en individuel fremvisning.

Læs mere om Hasserisparken her.

Du kan også se video fra Hasserisparken og møde Camilla og Rasmus i videoen herunder

Trafikken står næsten stille: Vejarbejde skaber lang kø på motorvejen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Et planlagt vejarbejde på E39 mellem Bouet og Brønderslev skaber lørdag eftermiddag lange køer på motorvejen.

Tidligere i dag stod trafikken nærmest helt stille igennem Limfjordstunnelen og helt ind til afkørsel 26 T.H. Sauers Vej. På det tidspunkt var der forlænget rejsetid på over 40 minutter.

Lørdag eftermiddag klokken 16.30 er det blevet lidt bedre, og man bør kun påregne et kvarters ekstra rejsetid. Køen starter cirka efter Limfjordstunnelen.

Det oplyser Vejdirektoratet på Trafikken.dk.

Der skal forventes en forlænget rejsetid på op mod 35 minutter lyder den seneste opdatering. Årsagen er sandsynligvis, at man har igangsat det planlagte vejarbejde i dag samtidig med at rigtig mange vil nordpå til sommerhuse og kysterne.

Den kombination skaber givetvis store trafikale udfordringer i en stor del af lørdagen.

Tidligere i august udsendte Vejdirektoratet en pressemeddelelse omkring det forstående arbejde.

Arbejdet udføres i tre etaper

Fra 15. august og cirka fire uger frem lægger Vejdirektoratet ny, klimavenlig asfalt på motorvej E39 mellem Bouet og Brønderslev S.

Arbejdet udføres i tre etaper:

Første etape foregår mellem udfletningen ved Bouet (Motorvejskryds Vendsyssel) og Vestbjerg. Arbejdet starter i nordgående spor og skifter derefter over i sydgående spor.

Anden etape foregår i nordgående spor mellem Vestbjerg og Brønderslev S.

Tredje etape foregår i sydgående spor mellem Brønderslev S. og Vestbjerg.

Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der vejstriber.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.

Arbejdet udføres i weekender og på hverdage i aften- og nattimerne, og trafikken i det berørte spor afvikles med omkørsel via rute 190.

Nyt fra statsministeren: Indfører krav om mundbind i den kollektive transport

Skrevet af: Redaktionen

Efter flere måneder uden corona-pressemøder fra Statsministeriet, var der i dag klokken 11.00 indkaldt til pressemøde, hvor Mette Frederiksen meldte nyt ud.

Allerede i går aftes kunne flere medier skrive, at hovedbudskabet på pressemødet ville være et krav om, at passagerer ifører sig mundbind, når man bruger offentlige transportmidler.

Og det var netop også det første, som statsministeren udtalte sig om på pressemødet:

“Vi indfører nu et krav om, at man skal bære mundbind i den kollektive transport på alle tider af døgnet (…) Det har før været en anbefaling. Nu bliver det et krav.”

Tiltaget træder i kraft om en uge – altså lørdag den 22. august.

Det kan senere blive nødvendigt at indføre kravet andre steder, eksempelvis i supermarkedet eller ved lægen.

Det lokale fokus

Mette Fredriksen lagde også vægt på, at det nu er helt lokalt, at corona skal bekæmpes.

Smittekæderne skal brydes lokalt og den lokale indsats kan variere, så hvis der er smitte i ens kommune kan der komme specifikke regler lokalt.

Corona skal bekæmpes ud fra en såkaldt tretrinsraket: Test, opsporing og så isolation og karantæne.

… Opdateres

Sent i aftes kunne Folketingets partier og regeringen melde ud, at de er blevet enige om en ny aftale for genåbningens fase 4 – det kan du læse mere om her.