Fra Nordic Trail til MTB Børneløb: Her er de fedeste sports-events i Rebild

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I og omkring Aalborg findes der en masse skønne områder, der er oplagte at bruge, hvis man vil lidt tættere på naturen.

Et af de mest populære udflugtsmål er området omkring Rebild Bakker og Rold Skov, som byder på Danmarks største sammenhængende skov på hele 80 kvadratkilometer.

Det er samtidig et af de steder i landet med flest højdemeter pr. kilometer, som gør det til et yndet rejse mål for sportsturister fra hele landet.

Hvert år er der omkring 30 udendørs sportsevents, og hvad enten man elsker at gå, svømme, løbe, cykle, spille golf eller noget helt andet, har området masser at byde på.

De næste måneder byder på en masse fede begivenheder fra forskellige arrangører, som hver især har det tilfælles, at naturen danner grobund for en masse aktive oplevelser.

I samarbejde med RebildPorten har vi fundet de fedeste sports-events i området:

Foto: Mathies Brinkmann

Onsdag den 21. august 2019: Triatlandløbet i Rold Skov

Senere på måneden, kan vi se frem til et helt unikt løb i noget af Danmarks smukkeste natur.

Hvad enten du vælger løberuten på 5 kilometer eller gåruten på 4 kilometer, venter der en spektakulær oplevelse, hvor du både kommer til at opleve smuk natur og ikke mindst masser af hyggeligt samvær med familie, venner eller kollegaer.

“Det er i år tredje gang firmaløbet afholdes – flere og flere virksomheder får øjnene op for, at et firmaløb også kan byde på hyggeligt samvær i smukke omgivelser, hvor alle sendes afsted sammen og spiser lækker hjemmegrillet mad sammen – med tid til networking og meningsfulde oplevelser.

Vi har max plads til 300 firmahold i skoven, og sidste år var vi tæt på at melde alt udsolgt. Så vil man være med, skal man tilmelde sig nu,”  siger Anne Voss, koordinator for Triatlandløbet.

Hvis du vælger løberuten, skal du sammensætte et hold med tre udvalgte, og jeres tider bliver så regnet sammen.

Løbet er dermed helt oplagt som et lidt anderledes firmaløb, hvor du kan løbe i nogle helt unikke omgivelser, og samtidig sikre dig håneretten ved kaffeautomaten på kontoret det næste års tid.

Det hurtigste hold kan se frem til fine præmier, så det handler om at vælge de tre løbemakkere med omhu – løbet er dog lige så meget et socialt løb, så du kan også blot deltage for sjov.

I modsætning til en traditionel stafet sendes alle deltagere i dette holdløb af sted samtidig, så holdet kommer i mål på cirka samme tid.

I målområdet, den smukke park foran Skørping Privathospital, venter der lækker mad og drikke, som I kan nyde sammen – med tid til networking og afslappet hygge.

Hvad: Triatlandløbet i Rold Skov
Hvor: Skørping – med start og mål i den smukke park foran Skørping Privathospital
Hvornår: Onsdag den 21. august kl. 18.00 – 21.
Tilmelding: Åben indtil 9. august, 150 kr. pr deltager (v/4 pers. pr. hold)
Arrangører: Rebildløbet v/ If Frem Skørping

Du finder info om tilmelding her.

Lørdag den 24. august: Rold Skov Crosstriathlon

Danmarks hyggeligste (og måske billigste) crosstriathlon er for ottende år i træk klar til at udfordre og underholde deltagerne i Rold Skov.

Det helt unikke ved dette løb er, at man kun åbner for 150 pladser, da man ønsker at bevare den hyggelige og intime stemning, som har gjort det til en stor succes år efter år.

Løbet foregår i området omkring Store Økssø, som er en smuk skovsø i Rold Skov med omgivelser, der virkelig indbyder til aktiviteter.

Rold Skov Crosstriathlon har to ruter – Begynderen og Den Barske, så der burde være noget for enhver smag.

Begynderen er for dig der skal prøve Crosstriathlon første gang, eller for dig, der måske vil gennemføre med dine børn (fra 10 år). Begynderen består af 200 meter svømning, cirka 5,5 kilometer mountainbikeløb og 2,6 kilometer løb rundt om St. Økssø, som følger den klassiske rute rundt om søen.

Den Barske er for dig, der er i god form og er klar på en udfordring. Du kan se frem til 600 meter svømning, cirka 20 kilometer mountainbikeløb og cirka 7 kilometer løb på en rute med både grus, græs, singletrack og stigninger undervejs.

Hvad: Rold Skov Crosstriathlon
Hvor: Møldrupvej 36, 9520 Skørping
Hvornår: Lørdag den 24. august kl. 10.00
Tilmelding: Åben indtil 21. august, Begynderen: 145kr, Den Barske: 195 kr.
Arrangører: Rold Skov MTB, vorespuls.dk og DGI Nordjylland

Du finder info om tilmelding her.

Søndag den 15. september: Nordic Trail

Rebild Bakker er en kæmpe naturpark, som både byder på singletracks, grusveje, bakker, trapper og andre sjove udfordringer.

Derfor er omgivelserne helt perfekte til TRAIL-løb, og Nordic Trail er løbet, hvor alle kan være med – lige fra nybegyndere, let-øvede og øvede, som gerne vil have stimuleret både muskler, lunger og sanser i nogle fantastiske rammer.

Det gælder om at tilmelde sig Nordic Trail i Rebild Bakker, inden det er for sent.

Vi har nemlig max 400 pladser og faktisk kun 139 pladser tilbage.

Vi lover dig en fed trail-oplevelse med tidstagning, gratis buffs og selvfølgelig en super fed medalje til alle,” lover Mark Laursen, eventarrangør og stifter af Runners DK.

Løberuten byder på nogle gode bakker og hele 250 højdemeter pr. runde og en god portion singletrack, og derfor anbefales det også, at man løber i trailsko.

Nordic Trail handler lige så meget om hygge, fællesskab og stemning, og der er derfor også medaljer til alle deltagere.

Du kan vælge mellem distancerne 7 km (250 højdemeter), 14 km (508 højdemeter)  eller 21 km. (762 højdemeter)

Hvad: Nordic Trail 2019
Hvor: Røverlejren i Rebild Bakker
Hvornår: Søndag den 15. september kl. 10.00
Tilmelding: 7 km: 189 kr., 14 km: 229 kr., 21km: 269 kr.
Arrangører: Runners DK

Du finder info om tilmelding her.

Lørdag den 21. september: DGI MTB Børneløb i Rold Skov

Rold Skov er det hele ideelle område til  både smukke og udfordrende mountainbike-ture, og alder behøver bestemt ikke være en begrænsning for at få frisk luft, motion og en på opleveren.

Derfor skal de yngste ryttere selvfølgelig også have deres eget MTB Løb.

Det bliver et løb med fed stemning, og børnene kan se frem til både tidtagning og målportal, som man kender det fra de voksnes løb.

Efter løbet er der medalje til alle deltagere – og en mindre præmie til nummer et, to og tre i hver klasse. Derudover er der kage og saft til børnene og kaffe til de voksne.

Løbet er for alle børn fra 5 – 16 år, og det er både for begyndere, let-øvede, øvede og du behøver ikke at være tilknyttet en klub. Der køres i 6 forskellige aldersklasser, som alle har en pige – og en drengeklasse:

5-6 år – kører i 25 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca. 1,5-2 km)

7-8 år – kører i 25 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca. 1,5-2 km)

9-10 år – kører i 35 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca.  2-2,5km)

11-12 år – kører i 35 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca.  2-2,5km)

13-14 år – kører i 45 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca.  2,5-3 km)

15- 16 år – kører i 45 minutter + omgangen færdig (Rutens længde er ca.  2,5-3 km)

Løbet køres på en kortere rundstrækning, så man kommer forbi målområdet flere gange. Dermed er det også muligt at få hjælp fra de voksne, hvis cyklen driller.

Hvad: DGI MTB Børneløb i Rold Skov
Hvor: Himmerlandsvej 59, 9520 Skørping, Nordjylland
Hvornår: Lørdag den 21. september kl. 10.00
Tilmelding: Pris; 50,- kr + evt. tilkøb – eftertilmelding på dagen: 85 kr.
Arrangører: Rold Skov MTB og DGI Nordjylland

Du finder info om tilmelding her.

Området omkring Rold Skov byder på masser af spændende sports-events i løbet af året, og lørdag den 31. august kigger eliten forbi.

Rold Skov OK er nemlig værter for et vaskeægte danmarksmesterskab, når de Danske Mesterskaber i Mellemdistance Orientering foregår i de smukke rammer.

Alle løbere som er medlem af en orienteringklub under DOF eller IOF kan starte, og du finder mere info om tilmelding her.

Vil du have det fulde overblik over kommende sportsevents i Rebild, kan du blive klogere lige her.

Farvel til forældreintra: Fra mandag skal forældre i Aalborg bruge nyt system

Skrevet af: Redaktionen

Uanset om det handler om lektier, læreplaner eller lus i klassen, så bliver det på den nye kommunikationsplatform Aula, at den skriftlige kommunikation mellem skole og hjem kommer til at foregå i fremtiden.

Allerede her i weekenden kan forældre, elever, lærere og pædagoger i Aalborg Kommune logge in på Aula, der fra næste uge er afløseren for SkoleIntra.

I uge 43 tager Aalborgs skoler og DUS for alvor Aula i brug.

På landsplan får Aula flere end to millioner brugere, og i Aalborg er det i omegnen af 20.000 forældre, elever og ansatte i institutioner som skal bruge det.

Aula bliver et digitalt værktøj, der gør det nemt og sikkert for pædagoger, lærere, forældre og forvaltninger at kommunikere med hinanden.

Aula er bygget af brugerne

KOMBIT, der er kommunernes it-fællesskab, står bag løsningen, og her har holdningen fra starten af været, at de fremtidige brugere skulle være med til at udvikle Aula:

“Vi har ønsket at skabe en enkel og brugervenlig løsning, som er nem for lærere og pædagoger at arbejde i, og hvor forældre let kan følge med i børnenes hverdag og trivsel.

I udviklingen af Aula har vi haft både administrativt personale, skolelærere, elever og forældre til at teste løsningen.

Siden sommerferien har 24 skoler fra både store og små kommuner desuden brugt Aula og givet os en masse feedback på løsningen,” siger Poul Ditlev Christiansen, der er projektejer for Aula i KOMBIT.

Aula udvikler sig løbende

Aula handler om at understøtte samarbejdet om børns læring og trivsel ved at skabe rum for god og sikker kommunikation.

Samtidig bliver Aula en samlet indgang til andre af skolens systemer.

Det kan fx være læringsplatforme eller skemaplanlægningssystemer. Der er desuden afsat midler til, at Aula kan tilpasses og udvikles i fremtiden.

“Den version af Aula, der tages i brug nu, indeholder de funktioner, der skal til for at understøtte et godt skole-hjem-samarbejdet.

Men brugerne vil også opleve, at Aula løbende bliver forbedret, udvidet og tilpasset til de behov, der opstår. Aula videreudvikles på baggrund af input fra alle typer af brugere, og næste version af Aula kommer allerede til november,” siger Poul Ditlev Christiansen fra KOMBIT.

Aula lanceres på hovedparten af landets folkeskoler i uge 43, og i 2020 bliver løsningen taget i brug i dagtilbud.

Læs mere om om Aula her

Her er en Quick-guide

 • Hente app’en Aula for Forældre og Elever (hvor du normalt henter apps)
 • Første gang logger du ind via dit Nem-id
 • Tillad at app’en må bruge dine data
 • Vælg en seks-cifret pinkode
 • Udfyld samtykke af evt. deling af billeder og kontaktoplysninger
 • Du er nu i gang og kan logge ind via pinkode eller fingeraftryk

Vilde auktioner i næste uge: Knæk Cancer sammen med MigogAalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: SpotByen.dk
Foto: SpotByen.dk

Hver tredje dansker rammes af kræft, inden de fylder 75 år. Hver dag får 103 konstateret kræft. Kræft er den hyppigste sygdom blandt danskerne – og hver dag dør 43 af en kræftsygdom.

Med andre ord er sygdommen en sag, som er vigtig, at vi sætter fokus på.

Derfor er Knæk Cancer også en tilbagevendende begivenhed, hvor TV2 og Kræftens Bekæmpelse dedikerer hele uge 43 til at knække cancer.

Det er et meget ambitiøst projekt at knække cancer, og det kræver, at hele Danmark står sammen.

Byd på oplevelser og støt Knæk Cancer

Her på MigogAalborg vil vi gerne – sammen med landets bedste læsere – gøre bare en lille forskel for de mange danskere, som hvert år bliver ramt eller berørt af sygdommen.

Vi har oprettet en indsamling på knaekcancer.dk, hvor du allerede kan donere et bidrag nu og lige her kan du læse om, hvad pengene går til.

Men udover muligheden for at donere et valgfrit beløb til vores fælles indsamling, har vi besluttet at afholde en auktion på Instagram, hvor du får en unik mulighed for at byde på nogle vildt fede præmier, som lokale butikker og virksomheder glædeligt har doneret til formålet.

Du kan med andre ord sikre dig uforglemmelige oplevelser med dine kære – og samtidigt være med til at støtte Knæk Cancer med 100 % af dit bidrag.

Sådan er du med til at knække cancer med MigogAalborg

 • Auktionerne foregår ved, at vi løbende lægger de lækre præmier op som Instagram-opslag, hvor du har mulighed for at byde på præmien i kommentarfeltet.
 • Startbuddet starter som udgangspunkt på 1/4 af præmiens værdi – medmindre at andet er oplyst.
 • Man skal øge med minimum 50 kr. pr. bud. medmindre andet er oplyst.
 • Auktionen slutter én time fra sidste, højeste bud er givet eller senest kl. 18 den næste dag.
 • Når du har vundet en budrunde, overføres beløbet til dette link, hvorefter du sender et screenshot af din overførsel i vores indbakke på Instagram – herefter udleveres præmien.
 • Auktionerne starter fra på mandag og varer indtil fredag.

OBS: Præmierne kan ikke ombyttes til kontanter, og alle beløb går selvfølgelig ubeskåret til Knæk Cancer. 

Auktioner på Instagram i uge 43:

 Mandag:

Art By Me

Gavekort
Værdi: 400 kr

Helmuth

4 x hverdagsbrunch
Værdi: 792 kr.

Aalborg Teater

Teatertur for hele familien (2 børn, 2 voksne) til årets store familiejuleforestilling Et Juleeventyr + lækker Teatermadpakke inkl. drikkevarer til alle 4 (inden forestillingen).
Værdi: 1280 kr.

Spot Byen

1 x Aalborg-collage på aluminiumsplade 
Værdi: 1499 kr.

 Tirsdag:

Caféministeriet Morgenmad

Morgenhygge for 4 personer (ALLE de morgenretter I kan spise inkl. drikkevarer)
Værdi: Ubegrænset

Shaping New Tomorrow

2 x The Perfect Pants
Værdi: 1500 kr.

CrossFit Aalborg

2 x 3 måneders medlemskab
Værdi: 2574 kr. (429 kr. pr. måned)

AaB

Kampbrugt spillertrøje fra Jores Okore (signeret)
Værdi: Priceless

 Onsdag:

Aalborg FunCenter

Gavekort 
Værdi: 1000 kr.

Nordisk Film Biografer City Syd/Kennedy

Biograftur for 7 personer (inkl. mellem menu med popcorn og sodavand)
Værdi: 1218 kr.

Café Peace

Aften med det hele for 4 personer (tapas, 1 fl. vin og cocktails)
Værdi: 1400 kr.

Harmonie Spa

Luksus ansigtsbehandling med lysterapi og microstrøm samt produkter fra Carita i smuk toilettaske
Værdi: 2859 kr.

 Torsdag:

Aalborg Kongres & Kultur Center

4 x billetter til Wallmanns Christmas Show lørdag d. 23. november
Værdi: 3560 kr. (890 kr. pr. billet)

FOKUS Aalborg

Gavekort til lørdagsbrunch for to personer i KaffeFair, en kimono fra ButikRetro
samt et klippekort til design– og syværkstedet, FixIt.
Værdi: 1000 kr.

WeFeat

4 We Feat tee’s, morgenmad el. middag for 4 personer all inclusive og inkl. lynbaristakursus
samt
4 x gavekort á 100 kr. til at give til venner eller familie
Værdi: 1500 kr.

Hotel Amerika

Den lille skovtur for 2 (6-retters sæsonmenu, inklusiv overnatning og stor morgenbuffet)
Værdi: 2898 kr.

 Fredag:

Caféministeriet Smørrebrød

Smørrebrød ud af huset til 10 personer (til vennerne, kontoret eller familien)
Værdi: 1100 kr.

SACK-it

BOOM-it højtaler
Værdi: 1699 kr.

Strandhotellet Blokhus

Overnatning i Deluxe-værelse for 2 (fri adgang til wellness og morgenmadsbuffet)
Værdi: 1895 kr.

Vi håber at I vil være med til at knække cancer sammen med os.

I hele uge 43 kan du donere til indsamlingen på dette link.

♥ til følgende bidragsydere til MigogAalborg Knækker Cancer:
Aalborg Kongres & Kultur Center
Art By Me
Spot Byen
Nordisk Film Biografer 
CrossFit Aalborg
Caféministeriet
Aalborg Teater
Aalborg FunCenter
Helmuth
WeFeat
Hotel Amerika
Strandhotellet Blokhus
SACK-it
shaping new tomorrow
AaB
Harmonie
Café Peace
FOKUS Aalborg

Konkurrence: Vind de nye flotte Aalborg-plakater

Skrevet af: Michael Qureshi
Aalborg Collage
Aalborg Collage

I denne uge lancerede MigogAalborg og Fotograferne Vesterbro vores fælles nye projekt.

Spot Byen – som er flotte billeder og plakater af ikoniske Aalborg-steder.

Serien består af 25 forskellige fotografier fra Aalborg, hvoraf de 6 sælges enkeltvis. Resten er en del af en collage, der både fås som plakat og trykt på en eksklusiv aluminiumsplade.

Når du vælger dit yndlingsmotiv fra Spot Byen, vælger du automatisk et stykke personligt og dekorativt vægkunst der med sit enkle og tidsløse udtryk kan indgå i indretningen i de fleste hjem.

Motivet kan derudover være med til at fortælle din historie.

Måske er det din hjemby, som du nu bor langt fra – eller måske er du stolt tilflytter, der ønsker at integrere dit nye hjem på dine vægge.

Plakaterne kommer i str. 50 x70 og 70 x 100 og kan sendes eller afhentes hos Fotograferne Vesterbro.

De næste 14 dage kører vi med eksklusive intropriser på 249 kr. og 299 kr.

Du kan selv tjekke vores webshop ud her

KONKURRENCE

Nu udlodder vi 4 x 2 plakater til MigogAalborgs læsere.

Du kan vinde en plakat til dig selv og så til en ven/veninde/familie eller anden som du ønsker at forkæle med flot kunst.

Sådan vinder du;
Like opslaget på MigogAalborgs Facebook-side lagt på 20. oktober kl. 9.30
Skriv hvilket motiv du ønsker at få op og hænge
Skriv hvem du vil forkæle med en plakat ud over dig selv.

Vi trækker vinderne på fredag d. 25. oktober

Herunder kan du se alle billederne, så du let kan skrive, hvilken du gerne vil have til at hænge.

AALBORG COLLAGE

Aalborg Collage

SPRITTEN

Spritten

VESTRE FJORDPARK

Vestre Fjordpark

AALBORGTÅRNET

Aalborg Tårnet

LIMFJORDSBROEN

Limfjordsbroen

TYREN

Tyren

AALBORG COLLAGE

Aalborg Collage

VESTBYEN

Aalborg Vestby